Debate, ki niso vezane na ostala področja...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe dec 25, 2009 8:33 pm

modri D. je napisal/-a:
MacTron je napisal/-a:In ker ravno spada tudi v to temo bomo omenili tudi Daewoo Tico 0.8

Teh Ticotov je bilo včasih ko solate, sploh v eni obupni rozasto-vijolični barvi. Zdaj pa res ni več nobenega (pomoje je vse rja požrla). Če smo pa že pr tem, pogrešam kakega Espera na cestah - včasih mi je bil (vsaj na zunaj) prav eleganten avto, precej je spominjal na američane (vedno so mi bile všeč tiste rikverc luči in meglenke ob tablici, pa ne vem zakaj ;) )

Drugače pa mr.ramo, super avto si si lastil - nisem vedel, da je imela Roverjeva serija 1 tudi zračno vzmetenje (kar v bistvu ni presenetljivo, ker je pri majhnih avtomobilih to prava mala tradicija pri angležih) - včasih sem srečal kakega običnega 114i (po možnosti "british green" ;) ), zdaj so pa res izginili z naših cest ..

Kdo bi si mislil, da bomo takole 15 let stare avtomobile metali pod youngtimerje, včasih se vozni park zlepa ni pomladil, sedaj pa praktično 3 leta stare avte stran mečejo ...

Lp, D.

Js pa takega roverja vidim praktično vsak dan, ker ga ima moj sosed, predvsem za avtoslalome, drugače ma a4 3.0 tdi. Hud zvok ma ta njegov roverček ;)
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Pe dec 25, 2009 9:59 pm

tale moj je meu neko okvaro na motorju,katere nism znau odpravit :? ..nazadne ko sem ga videl je biu na avtoodpadu v grosuplju(takoj na ovinku) ..najbl sem biu presenečn nad notranjost(usnje,el.sipe,leseni dodatki)..je kar zanimiva skatlca sam k je men na zalost prevec stroskov nakopal :?

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe dec 25, 2009 10:12 pm

Še eden, Suzuki Maruti, ki je registriran samo za 4, in v pritlažni prostor negre zaboj piva.

Slika :? :jao: :cry
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Pe dec 25, 2009 10:56 pm

Pol pa to ni uporaben avto :D

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Pe dec 25, 2009 11:29 pm

Nism nikjer zasledil (ali pa sem spregledal)....saab 9000, mislim da je precej redek

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/08/2nd-Saab-9000.jpg
There is no time...

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a oorosh So dec 26, 2009 9:57 am

Takega saaba vidim skoraj vsak dan med potjo na ali iz faxa. Jih je pa res zelo zelo malo.

Pa telih starih volvotov nič ne vidim, še dobrih pet let nazaj jih je bilo polno, zdaj pa mogoče vidim enega na pol leta.

Slika

Renault 25, tudi teh preprosto ni več

Slika

Tudi njegov naslednik, Renault Safrane prve faze je redkost

Slika

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany So dec 26, 2009 10:54 am

Ronin je napisal/-a:Nism nikjer zasledil (ali pa sem spregledal)....saab 9000, mislim da je precej redek

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/08/2nd-Saab-9000.jpg

tega sem zadnjic v evroparku v mb vido.

teh tudi ne vidim vec jih vozit okoli. Hyundai pony nekoc jih je blo ko smetja danes pa ne vec....

Slika

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... rer_LS.JPG
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus So dec 26, 2009 11:16 am

Tudi Scoupe kot športnejša varianta Pony-ja je čisto izginil s cest.

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto So dec 26, 2009 2:09 pm

Slika

Caliber se skoraj ne vidi več.

Očitno so vse končale pod prešo.

Slika

Mercedes te generacije pa občasno popestri naše ceste.
Očitno so nekateri še vedno živi.

Slika
Taki so že skoraj izumrli.
Avto, moj partner!

MrMatic
Nov uporabnik

Kraj: Fabrka

Napisal/-a MrMatic So dec 26, 2009 3:07 pm

Rover 416 gti. Ga je imela sodelavka, prodala, zdej je verjetno že razskosan.

Slika je simbolična

Slika

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So dec 26, 2009 3:31 pm

Tudi teh GTI "malčkov" skoraj da nevidiš na cestah
Rover 114/Metro
Slika
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. Po dec 28, 2009 9:02 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Glede črnih odbijačev, take Lagune se spomnim, zadnjič pa sem v LJ videl videl Sharana s takimi odbijači:

Slika

Tale Sharan je po "Gaussovi" zaslugi zagotovo prav tako redek kot VR6 z drugega konca ponudbe :)

Sem pa danes v Ljubljani videl še enega lepotca, in sicer Peugeota 306 Rolland Garos:
Slika

Zagotovo so prav tako redke Rolland Garos serije 205ic in 106ic.

Bi pa rad v tem postu omenil še par avtov, ki so vsaj pri nas posebni, pa ne zaradi samega avta, temveč motorja, opreme ali barve. Se mi zdi, da so to res tisti pravi youngtimerji. Meni se zdi, da so pri nas že precej redki, me pa vsekakor lahko popravite, če se motim.

Za začetek bi omenil še nekaj Renaultov, se bom pa skušal odkupit še s kakšno drugo znamko :)

- redko se po mojem pri nas najde 5-vratni Renault 19 z 1,8-litrskim bencinskim motorjem (pa ne mislim na 16V verzijo, temveč motor iz lagune 1 z 98km)
- prav tako redek je Megane 1 pred FL-jem z 2-litrskim bencinskim motorjem (113km), prav tako iz Lagune
- zanimiva sta še Clio 1 z vgrajenim airbagom (serija Limited) ter Twingo 1995-1997 z vgrajenim vsaj voznikovim airbagom v "tastarem" volanu (slika spodaj)

Sedaj pa še nekaj Škodic, na primer Favorit Black Line:
Slika
in Favorit Silver Line:
Slika

Moja soseda je imeal pa Felicio Yellow Line (ne najdem slike), ki je imela še podlago števcev rumeno poleg prevlek, oblog na vratih ipd. Mislim da je imela sestro dvojčico Blue Line. Redka je tudi Felicia Fun:
Slika

Spomnil sem se pa tudi na Polota Harlequin, ki sem ga tu in tam videl v Lj:
Slika
Priponke
twingo_arbag.JPG
Twingo l. 1995 z vgrajenim airbagom

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Po dec 28, 2009 10:59 pm

a ta Polo je biu serijski taki??? :shock:
velikokrat ga vidim v Komnu tazga in sem mislu da ga je mož razbil in skupej sestavu iz raznih Polotov iz odpadov!
grdo ko sto hudičev... :jao:

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Po dec 28, 2009 11:12 pm

ja ja serijski...mislim da je bil to united colors of beneton, ampak nisem 100% :)

LP
Slika

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Po dec 28, 2009 11:56 pm

Ne ne, je kar Polo Harlequin. Mislim, da je eden skoraj skos parkiran v Steganh v LJ, vsaj v delovnih časih.
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. To dec 29, 2009 12:03 am

Dariooo je napisal/-a:ja ja serijski...mislim da je bil to united colors of beneton, ampak nisem 100% :)

LP

Če se ne motim, je bila taka tudi ena verzija Alfe 33. Pa bil je še Twingo Benetton, sam je imel "le" pisane sedeže.

Sem pa komaj našel sliko še enega Renaulta, ki sem ga iskal. Predstavili so ga leta 1996, a ta model je bil aktualen leta 1999, zato še ni pravi youngtimer. Vseeno pa nalimam slikco tu, za kasnejše reference al kako že :) Gre pa za Scenica, model Kaleido, z eno posebnostjo: vsak od sedežev je bil drugačne barve (sam se spomnim, da sem na avtomobilskem salonu tedaj sedel v njem in mi nič ni bilo jasno :D):
Slika

Pa morda še ena zanimivost o Scenicu 1 faza 1 (al kako že): pri opremi RT si lahko zbiral, v kakšno barvo bodo lakirani odbijači - v barvo karoserije ali sivo :)

Sicer pa sam malo pogrešam drugo polovico 90ih let, ko sem že od daleč vedel, kakšno opremo ima avto (in po možnosti tudi motor), saj so se razlikovali po pokrovih koles ter alu platiščih, količini lakirane plastike (odbijači, ogledala, kljuke, ...). Danes je vse en in isti šmorn so to say ;) (ne, da ni to dobro, je le manj zanimivo).

Lp, D.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To dec 29, 2009 1:24 pm

berlonso in Dariooo: Se nekaj... harlekini pa niso bili samo VW Polo-ti pac pa tudi VW Golf III... in ni bil to nikakrsen united colors of benetton pac pa Harlekin - limited edition 280. Namrec ta edicija je imela prav posebne barve in niso se nic razlikovale med seboj po tem, da bi vsak model imel svojo ob zapuscanju proizvodnje linije. Barve, ki so bile na tej ediciji pa so: http://www.rossvw.com/harlequin/schemes.html

To smo ze nekoc vse preverili... uporabite iskanje.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

MrMatic
Nov uporabnik

Kraj: Fabrka

Napisal/-a MrMatic To dec 29, 2009 1:30 pm

Peugeot 806 RG

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a oorosh To dec 29, 2009 2:40 pm

modri D. je napisal/-a:Pa morda še ena zanimivost o Scenicu 1 faza 1 (al kako že): pri opremi RT si lahko zbiral, v kakšno barvo bodo lakirani odbijači - v barvo karoserije ali sivo

prav tako redek je Megane 1 pred FL-jem z 2-litrskim bencinskim motorjem (113km), prav tako iz Lagune

Jaz imam take odbijače (sive barve) na scenicu z 2.0 motorjem iz lagune, je eden izmed redkih meganov oz. scenicov s takim motorjem. Pri nas se ga je zelo težko dobilo, moj je bil leta 1997 nov po naročilu pripeljan iz Nemčije.

Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov