Debate, ki niso vezane na ostala področja...

libero1
Nov uporabnik

Napisal/-a libero1 Pe dec 12, 2008 2:56 pm

Kia Sportage 2.0
[/quote]

libero1
Nov uporabnik

Napisal/-a libero1 Pe dec 12, 2008 2:58 pm

iziboy je napisal/-a:
libero1 je napisal/-a:ali so najboljši ne vem, vem pa da so vsi sleparji.Torej: imam Regov sistem od Plineksa. Naredil sem 25.000 km, poraba je cca 20% višja kot bencin. Sicer delije O.K. vendar imam pomisleke glede porabe. Po desetinah pogovorov z različnimi ponudniki mi nihče ni garantiral da bo poraba 5-10% višja kot pri bencinu. Sicer to oglašujejo, ko pa jim ponudiš da ga boš testiral in če obljuba ne bo držala ga tudi vrnil nastane problem. NIHČE nima te garancije, Tako da tisto o skoraj enako porabi je larifari. In vsi imajo tisoš nasvetov zakaj je sistem konkurentov slabši.

kakšen avto pa voziš? Če ni skrivnost?

Kia Sportage 2.0

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Pe dec 12, 2008 9:26 pm

libero1 je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:
libero1 je napisal/-a:ali so najboljši ne vem, vem pa da so vsi sleparji.Torej: imam Regov sistem od Plineksa. Naredil sem 25.000 km, poraba je cca 20% višja kot bencin. Sicer delije O.K. vendar imam pomisleke glede porabe. Po desetinah pogovorov z različnimi ponudniki mi nihče ni garantiral da bo poraba 5-10% višja kot pri bencinu. Sicer to oglašujejo, ko pa jim ponudiš da ga boš testiral in če obljuba ne bo držala ga tudi vrnil nastane problem. NIHČE nima te garancije, Tako da tisto o skoraj enako porabi je larifari. In vsi imajo tisoš nasvetov zakaj je sistem konkurentov slabši.

kakšen avto pa voziš? Če ni skrivnost?

Kia Sportage 2.0

Ja... eden bolj zahtevnih avtov kar se tiče plinskih instalacij :? Upam da imaš sistem vgrajen z vsemi potrebnimi dodatki ki jih Kia in podobni avti potrebujejo... da ne bo čez nekaj 10.000 km zaropotalo v glavi motorja ;) Imam izkušnje z Opirusom 3.5, Sephio 1.5 in Clarusom 1.8 :D
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy So dec 13, 2008 10:30 am

gogocak je napisal/-a:
aygo je napisal/-a:Cene avtoplina

Maribor: 0,558€ (133,72 SIT)
Ljubljana BarjeI,II:0,558€ Ljubljana Kajuhova: 0,558€
Lom: 0,558 €
LJ Verovškova: 0,66 €
Celje: 0,558 €
Kozina: 0,604 € (144,74 SIT)
Koper: 0,558 €
Sežana Povir I,II: 0,558 €
Ribnica: 0,55 € (131,802 SIT)
(med Pivko in Il. Bistrico) Tepanje I,II:0,558€
vir:avtoplin.si

to ni aktualno za verovškovo-ko sem bil na servisu-porše sem se peljal mimo in je cena pred 2 tednoma bila .603 evra.

lp

Včeraj je predstavnik Butan plina na radiu povedal, da je cena avtoplina na pumpi na Verovškovi 0,55€ :D ... nisem pa še šel preverit...

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Če dec 18, 2008 12:51 pm

pozdrav

sem vgradil sistem v skodo fabio 1.4 16 v (100 konjsko) z rezervno gumo tankom in ostalimi pripadajočimi pritiklinami (elektronsko maziljenje recimo). Luknja za tankat je zunaj na odbijaču.

Firma, ki mi je to naredila, je avtonaplin.si in moram reči, da sem zaenkrat zelo zadovoljen z enim majckenim problemov.

Torej, avtu se čuti pomanjkanje navora in konjev. Recimo, 10 %, ceprav koncna kot kaze ni spremenjena.

Poraba je visja kot na bencin, in sicer okoli 15 %. Kar se pricakoval, ker preprosto nisem verjel kvazi oglasevanju, da bo poraba nespremenjena. Je pa tudi res, da teh 15 % vsebuje tudi prehod iz letnih na zimske gume, bolj mrzlo vreme, konstantno ogrevanje sedezev in tako dalje... tako da zna bit v koncni fazi razlika samo 10 %.

Opazam mogoce malce manj motornega hrupa, celotni motor je malce bolj obcutljiv, ko je na plin (recimo crkne ob speljevanju malce prej) in ko spustim gas je padec vrtljajev bolj opazen. A vse dalec od neke motečnosti.

Edino reč, ki pa jo opazam danes, je pa to, da mi je avto crknil pri 60 kmh, ko sem stisnil sklopko, plus vrtljaji mi nihajo ko recimo stojim na semaforju. Edina razlika, ki sem jo pogruntal je to, da toliko vlage kot ko je zadnji cas zunaj, moja skoda se ni videla.... ampak se bom malce posvetil zadevi.

Torej, zelo zadovoljen zaenkrat.

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak Če dec 18, 2008 2:06 pm

Andraz3d je napisal/-a:pozdrav

sem vgradil sistem v skodo fabio 1.4 16 v (100 konjsko) z rezervno gumo tankom in ostalimi pripadajočimi pritiklinami (elektronsko maziljenje recimo). Luknja za tankat je zunaj na odbijaču.

Firma, ki mi je to naredila, je avtonaplin.si in moram reči, da sem zaenkrat zelo zadovoljen z enim majckenim problemov.

Torej, avtu se čuti pomanjkanje navora in konjev. Recimo, 10 %, ceprav koncna kot kaze ni spremenjena.

Poraba je visja kot na bencin, in sicer okoli 15 %. Kar se pricakoval, ker preprosto nisem verjel kvazi oglasevanju, da bo poraba nespremenjena. Je pa tudi res, da teh 15 % vsebuje tudi prehod iz letnih na zimske gume, bolj mrzlo vreme, konstantno ogrevanje sedezev in tako dalje... tako da zna bit v koncni fazi razlika samo 10 %.

Opazam mogoce malce manj motornega hrupa, celotni motor je malce bolj obcutljiv, ko je na plin (recimo crkne ob speljevanju malce prej) in ko spustim gas je padec vrtljajev bolj opazen. A vse dalec od neke motečnosti.

Edino reč, ki pa jo opazam danes, je pa to, da mi je avto crknil pri 60 kmh, ko sem stisnil sklopko, plus vrtljaji mi nihajo ko recimo stojim na semaforju. Edina razlika, ki sem jo pogruntal je to, da toliko vlage kot ko je zadnji cas zunaj, moja skoda se ni videla.... ampak se bom malce posvetil zadevi.

Torej, zelo zadovoljen zaenkrat.

naj ti služi:)

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Če dec 18, 2008 2:15 pm

Andraz3D zamenjaj svečke in cinšpule. Plinski sistem je zelo občutljiv na to.

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Če dec 18, 2008 3:39 pm

hja, me prav zanima, pri pilniskih avtih, na koliko km se menja svecke.... kaksna ideja? Ocitno bolj pogosto kot pri bencinu I guess..

Glede cinšpule pa ja, sam a je tudi tu plin bolj obcutljiv?

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Pe dec 19, 2008 7:13 am

Andraz3d je napisal/-a:hja, me prav zanima, pri pilniskih avtih, na koliko km se menja svecke.... kaksna ideja? Ocitno bolj pogosto kot pri bencinu I guess..

Glede cinšpule pa ja, sam a je tudi tu plin bolj obcutljiv?

ooo jaaa :D

markobre
Nov uporabnik

Re: Vgradnja STAG-300 v Audijev 1.8T motor

Napisal/-a markobre Ne dec 28, 2008 11:31 am

Brina7 je napisal/-a:
markobre je napisal/-a:Naj še sam (avtomobilsko-ekološki navdušenec he he) opišem še svojo vgradnjo, nad katero pa sem, iskreno povedano precej razočaran.

V Audijev 1.8T motor (150km) smo vgradili poljski STAG-300.
Po večkratni kalibraciji, (računalnik je med pobiranjem podatkov benz/plin na koncu pokazal skoraj perfektno krivuljo kar naj bi pomenilo skoraj isto porabo/performanse), menjavi števca plina in LED prikazovalnika (ki še vedno kaže "kr'neki") imam sedaj tole :

- občuten padec performans (konjev,navora?!) in čisto drugo dinamiko vožnje (če na plin "pohodiš" ni tiste odzivnosti, nasprotno, motor se duši pod preveč plina), v križišču pa mi je večkrat "crknil" ker pa sem premalo pohodil... :shock:

-plin se sicer lepo preklopi že na 30°C, vendar motor "drhti", podobno se zgodi tudi ko ga hočem nažgati po avtocesti (takrat dobim tudi nostalgijo po starem dobrem golfu na karburator s 3x manj konji, ki je pozimi rad "kihal"...) :roll:

- poraba : normalna (tudi mestna) vožnja okoli 9 bencina, medtem ko je na plin krepko preko 11l !!! In to z vožnjo KOT PENZIONIST !! (ker divjat se itak ne da, vsaj s to kombinacijo ne...) :shock:

TOrej:

STAG300 se je izkazal za zelo slab ali podpoprečen sistem (ker v mojstra pač ne dvomim) vsaj za ta motor (izključimo možnost napake na uparjalniku, injektorjih ali krmilniku samemu).

PRIHRANEK po zadnjih pocenitvah benza: ZANEMARLJIV glede na to da je razlika v porabi več kot 2l !! No ja če tankam na Petrolu prihranim kake 0,3 € NA 100...se pravi če bom delal 15.000 km letno si bom napravo izplačal po okroglih 30 letih...hm, le na kaj se bomo takrat že vozili, če se sploh bomo...

Za tolažbo se sedaj vozim tankat k sosedom Hrvatom, tako da pri polnem tanku prihranim še vsaj tistih 10-15 EUR .... in optimistično upam da bom s tem rešil Zemljo in katalizator, lambda sonda pa bo večno delovala ... 8)

Marko bre.
Ma kaj te daješ v avto take sisteme. So ti bili drugi pač predragi.
Kaj bi dajal 300 EUR več, če lahko manj daš pa potem ne dela.
A ne?
STAG sploh ni sistem. NI SISTEM!!!!!!
Stag je le software (ECU), nanj pa potem obesijo vsa mogoča skropucala samo da je poceni.
Včasih se stvar poklopi in dela, včasih, morda velikokrat pa žal ne.
Ruleta.

Marko bre, več sreče prihodnjič.

Problem je bil v injektorjih (legende italjani so poslali za eno stopnjo premajhne, pa ne me vprašat kateri fi...)
Brina7, sreča pomeni imeti tudi dobrega mehanika :P
i'm in love with my car

marej
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a marej Ne dec 28, 2008 9:38 pm

Ja v FSI motorje se že vgrajuje.Samo za motorje z večjo kubaturo se pa zaenkrat še ne.Se mi zdi da je največ 2.0

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Ne dec 28, 2008 9:38 pm

mislim da se ne... pa ni samo FSI problem kolikor vidim po netu ampak naceloma vsi direct injection, ce prav razumem.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Po dec 29, 2008 6:56 am

Naprave so že v prodaji, vendar je štos da delujejo v območju med 1000-3000 obratov, poleg tega pa avto porablja še cca 25% bencina. Nizozemci imajo napravo ki deluje v celotnem območju vrtljajev že stestirano in fertik narejeno, predstavili so jo v Frankfurtu... kdaj bo pa na trzišču v prosti prodaji pa še ne vem...

marej
Novinec

Napisal/-a marej Sr jan 07, 2009 8:22 pm

Asli se bo res plin podražil?

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Če jan 08, 2009 7:19 am

OK Sej že vsak dan odgovarjam isto pa bom še enkrat: Ja res je! podražil se bo! Ampak ne avtoplin ki je mešanica propana in butana ampak ZEMELJSKI PLIN!!!

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak To jan 13, 2009 9:31 pm

Iziboy-če znaš za link kjer kotira lpg na borzi ga prosim pri limaj. Oz. Kaj spremljajo naši genijalci v Petrolu, da se glede tega odločajo, kok bi mogla biti cena plina.

lp

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Sr jan 14, 2009 7:11 am

gogocak je napisal/-a:Iziboy-če znaš za link kjer kotira lpg na borzi ga prosim pri limaj. Oz. Kaj spremljajo naši genijalci v Petrolu, da se glede tega odločajo, kok bi mogla biti cena plina.

lp

Pri Petrolu spremljajo samo želje uprave in nadzornega sveta kolk velike nagrade za uspešnost hočejo... na podlagi tega pa dvignejo ceno plina... :x

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak Sr jan 14, 2009 7:09 pm

iziboy je napisal/-a:
gogocak je napisal/-a:Iziboy-če znaš za link kjer kotira lpg na borzi ga prosim pri limaj. Oz. Kaj spremljajo naši genijalci v Petrolu, da se glede tega odločajo, kok bi mogla biti cena plina.

lp

Pri Petrolu spremljajo samo želje uprave in nadzornega sveta kolk velike nagrade za uspešnost hočejo... na podlagi tega pa dvignejo ceno plina... :x

se mi je zdelo da se je po 2 mesecih ustavilo padnaje cene. Čeprav zaostajamo 6-9 mesecev od cen nafte. Nikoli nisem porajtal ali mi vozimo na lpg ali naš avtoplin naredijo iz zemeljskega. Če ga kupujemo od hrvatov-kateri ga prodajajo za manjk kod 1 kuno na liter ali kg-saj je vse eno-naš petrol ga prodaja za 4 kn. Cena zemeljskega plina na svetovnem trgu drastično pada-a pri nas se to sploh ne pozna. Od kje hudiča Petrol nabavlja avtoplin?

Ma saj je vse eno. Sedaj ko so podražili malo diesel so spet dosegli svojih 60% tako, da spuščanje cene jaz ne pričakujem več-čeprav bi morala. Primer nizozemci imajo bencin okrog 1,1-1,2 evra a avtoplin nekje tudi za 0.38 evra. Vidimo komu je mar za okolje in komu ne.

Lp

marej
Novinec

Napisal/-a marej Če jan 15, 2009 3:18 pm

Mah pri nam je samo mafija glede plina,Petrol je lepo nabiu ceno,j**e se jim za okolje ter vse,vsak gleda samo na svoj žep.Na plineksu sem slišal,da so pošiljali že pritožbe pa nič ni učinkovalo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov