Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky So dec 22, 2007 7:45 pm

Veliko avtov ma žmigavce za doplačilo in povrhu vsega je to doplačilo astronomsko, zato se večina ne odloči doplačat za žmigavce in raje vzame kaj drugega :roll:

Se pa včasih čudim, da se ne zgodi še več nesreč in pa kdaj bo zdej ta zakon sprejet, če bo?
LP Rok

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So dec 22, 2007 8:12 pm

Drocky je napisal/-a:Veliko avtov ma žmigavce za doplačilo in povrhu vsega je to doplačilo astronomsko, zato se večina ne odloči doplačat za žmigavce in raje vzame kaj drugega :roll:

Se pa včasih čudim, da se ne zgodi še več nesreč in pa kdaj bo zdej ta zakon sprejet, če bo?

Ja kolikor pri katerih. V večini primerov pa je problem draga elektrika, ki jo je potrebno dnevno kupovati za avto.

Če je bilo pred dnevi šele prvo branje, ostaneta še dve branji....torej po naslednji ali dveh sejah DZ-ja. Potem je pa po objavi v uradnem listu (seveda če je zakon sprejet), se mi zdi da 30 dnevni rok, po katerem začne zakon veljati.

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson So dec 22, 2007 9:46 pm

Petnajst dnevni vacatio legis. Razen izjem.
AUDI A6 c5 3.0 220hp Quattro Benzin/LPG

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Ne dec 23, 2007 9:49 am

[quote="IcEm4n"]
Pa zmanjšanje kazni za tistem, ki telefonirajo med vožnjo. Ja pišuka, kaj folk vse ne počne - telefonari, kadi, vmes šalta pa po možnosti še briše šipo, ker se mu rosi. quote]

Med vožnjo tudi policistom pa ministrom pa poslancem kdaj zazvoni telefon.

lp

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Ne dec 23, 2007 9:57 am

Lumpy_ je napisal/-a:Ja ampak takih ne dobijo policaji. Jebali bojo tiste, ki bojo vozli 55 po naselju. :roll: Kaj ti koristi 1000€, 2000€ al pa 3000 če želiš, ko pa tisti ki ti je vozil po sredini s prikolico, ženska na zožanju po levi strani in pa nekdo ki prečka 3 pasove da bo zavil na izvoz vozijo po omejitvah. Takih policaji ne vidijo nikoli. To mene najbolj jezi. :evil:

točno tak lumpy, to vsak VE! policaji tam stojijo, ker je zaslužek, Vjutro ko gre folk delat ob 6-7h jih vidiš kot podgane mamu ji....
Zapor za kronike pa bo, vsako tele z 1.5 v krvi se upa peljat po cesti. 4 Leta hodim redno vun vsak vikend, pa nisem 10x videl policijo na relaciji ruše-mb (16km). Zgodi pa se skor vsak vikend prometna. Jah ponoči je mrzlo, na vsake 10min pride kaki avto, komu se te da tam stat.... pol pač vidiš kaskadera, ki podira sadovnjake pri marlesu. V naši državi pa ima tud policaj tolko pooblastil, kot mestni redar ali pa varnostnik v trgovini :lol: Ne daj bože, da kakega barabuna vstreli, je takoj panika na 24 ur (preverjeno, trenja itd)
Treba Ruski ali pa Iranski režim uvest. Pol pa da vidimo vaške junake
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Ne dec 23, 2007 10:45 am

tomson je napisal/-a:Petnajst dnevni vacatio legis. Razen izjem.

Se mi je zdelo, da sem mal preveč rekel....sem mal že pozabil...hehe. Vem da je normalni, skrajšani rok in izjemoma je možno, da velja za nazaj.
Torej marca nekje, ja....

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er Ne dec 23, 2007 11:18 am

tomson je napisal/-a:Jaz sem še za višje kazni od teh, ki so predvidene. Zakaj? Ker je folk na cestah je neizobražen. Ne samo, vzeti izpit, prepoved vožnje 5 let!
Danes je en ženska na dvopasovni cesti, ki se zoži na desni pas in kasneje priključi na glavno cesto, peljala kar po levi in na glavno cesto brez blinkera, boli njo, če naredi karambol. Par sto metrov naprej je en iz tretjega pasa na štiri pasovnici skočo na prvi pas za rutar. Bremzo ko budala, da bi mel rolbare, nabil bi ga idiota! Potem se mi na ac v tunelu eno tele s prikolico vozi po sredini ceste. Takrat pa sem že bil rahlo živčn. Ker kak folk vozi dandanes, ni čudno, da je tolko nesreč. Pa še je blo podobnih prigod danes npr.

Podpiram ta zakon :!:

In ti resnično misliš da bo novi zakon kaj pripomogel k zmanjšanju takih primerov na cesti :? Ne, stanje se bo samo še poslabšalo, ljudje bodo še bolj brezglavo vozili (ampak po omejitvah, vsaj večina).

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Napisal/-a tomson Ne dec 23, 2007 11:28 am

Volvo5er je napisal/-a:
tomson je napisal/-a:Jaz sem še za višje kazni od teh, ki so predvidene. Zakaj? Ker je folk na cestah je neizobražen. Ne samo, vzeti izpit, prepoved vožnje 5 let!
Danes je en ženska na dvopasovni cesti, ki se zoži na desni pas in kasneje priključi na glavno cesto, peljala kar po levi in na glavno cesto brez blinkera, boli njo, če naredi karambol. Par sto metrov naprej je en iz tretjega pasa na štiri pasovnici skočo na prvi pas za rutar. Bremzo ko budala, da bi mel rolbare, nabil bi ga idiota! Potem se mi na ac v tunelu eno tele s prikolico vozi po sredini ceste. Takrat pa sem že bil rahlo živčn. Ker kak folk vozi dandanes, ni čudno, da je tolko nesreč. Pa še je blo podobnih prigod danes npr.

In ti resnično misliš da bo novi zakon kaj pripomogel k zmanjšanju takih primerov na cesti :? Ne, stanje se bo samo še poslabšalo, ljudje bodo še bolj brezglavo vozili (ampak po omejitvah, vsaj večina).

Sej ti osebki niso vozili brezglavo samo tokrat, verjetno cel čas. In s tako vožnjo bodo bili definitivno kdaj kaznovani, prej ali slej.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne dec 23, 2007 12:00 pm

seeman66 je napisal/-a:
IcEm4n je napisal/-a:Pa zmanjšanje kazni za tistem, ki telefonirajo med vožnjo. Ja pišuka, kaj folk vse ne počne - telefonari, kadi, vmes šalta pa po možnosti še briše šipo, ker se mu rosi.

Med vožnjo tudi policistom pa ministrom pa poslancem kdaj zazvoni telefon.

lp

Zato pa obstajajo razneBluetooth slušalke in pa tisto, kar ma Nokia (ne vem, kako se tistemu reče), če se majo tok časa za pogovarjat med vožnjo.
Slika

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne dec 23, 2007 12:29 pm

ko j**e toto našo Slovenijo! Takih kazni še v Avstriji nimajo!!! Prokleti banditi slovenski,da bi najraje se izselil s totega našega balkana slovenskega...... cene so evropske ja,ostalo pa še vse balkansko p*ičko materno. policaja tak bincnem da še 3 dni nebi mogo it srat pm!!
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Napisal/-a Volvo5er Ne dec 23, 2007 12:46 pm

tomson je napisal/-a:
Volvo5er je napisal/-a:

Sej ti osebki niso vozili brezglavo samo tokrat, verjetno cel čas. In s tako vožnjo bodo bili definitivno kdaj kaznovani, prej ali slej.

Izredno velika verjetno je da ne bodo nikdar, vsaj za to vrstne prekrške ne, saj se pri nas povečini sankcionira samo hitrost :?

Uporabniški avatar
daks
Novinec

Kraj: baška grapa

Napisal/-a daks Ne dec 23, 2007 3:12 pm

zakaj sploh se nekaj sklicujejo na zvišanje kazni pri hitrostih? ljudje umirajo zaradi neprilagojene, ne pa prekoračene hitrosti... se pravi rešitev problema je drugje

Volvo5er je napisal/-a:
tomson je napisal/-a:
Volvo5er je napisal/-a:

Izredno velika verjetno je da ne bodo nikdar, vsaj za to vrstne prekrške ne, saj se pri nas povečini sankcionira samo hitrost :?

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne dec 23, 2007 4:24 pm

Ojej Tomson, pa glih ta novi zakon ne sankcionira teh idiotov, ki si jih opisal. Vsi omenjeni bodo še vedno počel enake pizdarije samo svojo hitrost bodo še malo zmanjšali.

Še bolj bodo prepričani, da so najbolj varni vozniki na tem svetu saj se strogo držijo omejitev (tako kot naš Gustelj) oziroma bodo raje ene 20% pod omejitvijo za ziher.

Novi zakon in povišanje kazni je le pesek v oči javnosti in zgolj neka krinka, kako je oblast dobra do državljanov in jih poskuša zaščititi pred samim sabo. Ampak brez bistveno povečane kontrole na cestah in brez pravilne kategorizacije "teže" posameznih prekrškov je vse to skupaj en velik bullshit. In mi ga moramo požret pa še bit blazno hvaležni našim modrim oblastnikom kako so pametni in kako velikodušno skrbijo za nas.

Jebemu sranje pa dejmo že enkrat pijance spodit s cest skupaj z neuravnovešenci in če ne gre drugače bo tudi zapor dober. Pijan za volanom preko 1,5 promila zapor 5 let brezpogojno pa da vidmo frajerje kdo bo še pil pa vozil. Povzročitev nesreče iz malomarnosti s smrtnim izzidom 5 let pa da jih vidimo frajerje. :twisted:

Tad
Novinec

Napisal/-a Tad Ne dec 23, 2007 4:37 pm

Lumpy_ je napisal/-a:Ja ampak takih ne dobijo policaji. Jebali bojo tiste, ki bojo vozli 55 po naselju. :roll: Kaj ti koristi 1000€, 2000€ al pa 3000 če želiš, ko pa tisti ki ti je vozil po sredini s prikolico, ženska na zožanju po levi strani in pa nekdo ki prečka 3 pasove da bo zavil na izvoz vozijo po omejitvah. Takih policaji ne vidijo nikoli. To mene najbolj jezi. :evil:

x2

Sklepic
Novinec

Napisal/-a Sklepic Ne dec 23, 2007 5:31 pm

ti si tut en zakon se gre o hitrosti a ti govoriš 3 zgodbe a niti u eni niso omenu da je bla prevelika hitrost

citiram:
Potem se mi na ac v tunelu eno tele s prikolico vozi po sredini ceste. Takrat pa sem že bil rahlo živčn. Ker kak

Živčn si biv zakaj te je motu a si ga prehitevu na ac... zakaj si ga prehitevu
če si biv živčn(nestrpn) pol tut tep izpit uzet

ej če ne veš zakaj gre tema pol ne klati neumnosti

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Napisal/-a tomson Ne dec 23, 2007 5:58 pm

Sklepic je napisal/-a:ti si tut en zakon se gre o hitrosti a ti govoriš 3 zgodbe a niti u eni niso omenu da je bla prevelika hitrost

citiram:
Potem se mi na ac v tunelu eno tele s prikolico vozi po sredini ceste. Takrat pa sem že bil rahlo živčn. Ker kak

Pomiri se človek. Sem dal samo primer, kakšne bedarije dela folk na cesti. In ni čudno, da je tolk nesreč, več pa jih je seveda zaradi prevelikih hitrosti. Pozabo sem omenit, da me je pri Tepanjih en v TT-ju dohiteval z nenormalno hitrostjo in mi bledal, češ kaj si upam voziti po prehitevalnem pasu, če si že govoril o tem. In take osebke je treba kaznovat.

Glede onega v tunelu:
1. ja me je motil
2. poskušal sem ga prehitet
3. zato, ker sem bil hitrejši

Izpit vzet, ker sem postal živčn ob takih idiotih? Ti si pa tud en biser od imbecilnosti.

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Ne dec 23, 2007 6:01 pm

Kaj je notorični prekrškarji in bodoči sponzorji državnega proračuna in moje penzije! Ste se že razjokali nad svojo kruto usodo ali vas bomo morali še pol leta po uvedbi zakona prenašati na teh forumih. Jaz sem moral že vedro podstaviti pod moj modem, tako se mi solzi.
Sicer pa bolj ko boste plačevali kazni, manj se boste vozili, ker vam bo zmanjkovalo denarja za gorivo. Odlično! Končno bodo ceste bolj prijetne in varne.

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Napisal/-a Volvo5er Ne dec 23, 2007 6:11 pm

gustelj je napisal/-a:Sicer pa bolj ko boste plačevali kazni, manj se boste vozili, ker vam bo zmanjkovalo denarja za gorivo. Odlično! Končno bodo ceste bolj prijetne in varne.

Kar sanjaj, dokler se boste po njih vozili ti in tebi podobni ter bodo na oblasti "osli" je varnost na cesti in prijetna vožnja žal popolna iluzija ;)

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Ne dec 23, 2007 7:23 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:ko j**e toto našo Slovenijo! Takih kazni še v Avstriji nimajo!!! Prokleti banditi slovenski,da bi najraje se izselil s totega našega balkana slovenskega...... cene so evropske ja,ostalo pa še vse balkansko p*ičko materno. policaja tak bincnem da še 3 dni nebi mogo it srat pm!!

Pod tole se pa prav NADEBELO in NAGLAS PODPIŠEM. :!:

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Ne dec 23, 2007 7:31 pm

tomson je napisal/-a:
Sklepic je napisal/-a:ti si tut en zakon se gre o hitrosti a ti govoriš 3 zgodbe a niti u eni niso omenu da je bla prevelika hitrost

citiram:

Pomiri se človek. Sem dal samo primer, kakšne bedarije dela folk na cesti. In ni čudno, da je tolk nesreč, več pa jih je seveda zaradi prevelikih hitrosti. Pozabo sem omenit, da me je pri Tepanjih en v TT-ju dohiteval z nenormalno hitrostjo in mi bledal, češ kaj si upam voziti po prehitevalnem pasu, če si že govoril o tem. In take osebke je treba kaznovat.

Glede onega v tunelu:
1. ja me je motil
2. poskušal sem ga prehitet
3. zato, ker sem bil hitrejši

Izpit vzet, ker sem postal živčn ob takih idiotih? Ti si pa tud en biser od imbecilnosti.

Če nisi prehiteval nekoga ampak samo vozil po prehitevalnem pasu in zraven še cjazil po naših smešno nizkih omejitvah, potem si prav zaslužiš, da ti je blendal, tko da ne vem kaj se pritožuješ. ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov