Debate, ki niso vezane na ostala področja...

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Sr jan 21, 2009 3:01 pm

Huh. Ko samo pomislim da ima sosed se 10 let kredita za hiso ..... :shock: :?

Lepo nam je slo lansko leto in prejsna leta enako. Marsikdo se sploh ni zavedal kako lepo.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr jan 21, 2009 7:43 pm

MateSLO je napisal/-a:Huh. Ko samo pomislim da ima sosed se 10 let kredita za hiso ..... :shock: :?

Lepo nam je slo lansko leto in prejsna leta enako. Marsikdo se sploh ni zavedal kako lepo.

Pa 10 let za hišo niti ni toliko... Jih poznam precej, ki imajo tudi 20 ali 30 let. Jaz mam hvala bogu še 33 obrokov :P

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Sr jan 21, 2009 8:45 pm

10 let ni veliko? In v firmi ki dela jim gre zelo slabo? Plus tega sta oba zaposlena na njej? Jaz mislim da je se lahko zelo dolgih 10 let.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr jan 21, 2009 9:38 pm

MateSLO je napisal/-a:10 let ni veliko? In v firmi ki dela jim gre zelo slabo? Plus tega sta oba zaposlena na njej? Jaz mislim da je se lahko zelo dolgih 10 let.

res je, hitro se lahko obrne..

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Če jan 22, 2009 12:00 am

MateSLO je napisal/-a:Huh. Ko samo pomislim da ima sosed se 10 let kredita za hiso ..... :shock: :?

uff un ga še odplačuje, poznam pa enga v moji okolici, ko so jim vzeli hišo
Lep pozdrav :)

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo Če jan 22, 2009 10:00 am

Neki je 10 let kredit za streho nad glavo, neki drugega pa je 6 let pufa za pleh.....

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Če jan 22, 2009 10:16 am

10 let kredita za stanovanje je dejansko zelo kratka doba odplacevanja. Ali ima zelo velike dohodke ali pa poceni stanovanje ali pa ze 10 let odplacuje :(
Slika

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Če jan 22, 2009 10:46 am

MateSLO je napisal/-a:10 let ni veliko? In v firmi ki dela jim gre zelo slabo? Plus tega sta oba zaposlena na njej? Jaz mislim da je se lahko zelo dolgih 10 let.

Ne narobe razumet, 10 let za nepremičnino ni veliko, če pa je situacija kot si opisal, potem je pa še eno leto veliko.
V primerjavi z ljudmi, ki so za Peugeota vzeli 7 let kredita, je 10 let za hišo nič....

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Če jan 22, 2009 2:23 pm

Mogoce je malo vec kot 10 let, odplacuje pa ze kr neki let ... nekako 10 let ni veliko, samo ce imas se 2-3 lete kredita v tem trenutku se vedno lahk odplacas ce mas kaj kje ... 10 let kredita pa ......... :roll:
Zamislite si da jim vzamejo hiso ... imajo se 2 otroka, enega starega 8 drugega pa 15 let.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Če jan 22, 2009 6:42 pm

Js bom verjel v finančno krizo v Sloveniji, ko bodo začel salone dol zapirat, ne pa da dnevno videvam nove in nove avtomobile, kateri so bili predstavljeni v zadnjih nekaj mesecih. Je pa res, da s temi krediti folk ne ve, kaj dela.

Pri nas, razen za nepremičnino kredit, ja pajade.

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Če jan 22, 2009 8:15 pm

MateSLO je napisal/-a:Zamislite si da jim vzamejo hiso ... imajo se 2 otroka, enega starega 8 drugega pa 15 let.

in? Bodo šli pa pač v najem živet, ne bodo ne prvi ne zadnji, mogoče jim bo potem celo kaj ostalo od življenja, ne pa da bodo samo šparali za cegu.

Nočem biti nesramen, samo malo mi gre na živce, da skoraj vsi Slovenci vidijo edino pot v življenju v maksimalnem zakreditiranju za lastno hišo. V tem času pa otroci odrastejo in ko je kredit odplačan ostane največkrat en par v ogromni moderni hiši, ki jo potem komaj vzdržuje.

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Če jan 22, 2009 9:21 pm

Cuj, pa kaj je tebi padlo na glavo? :roll: :roll:
Stanovanja ne bos dobil brez redne zaposlitve, vsaj jaz ne bi dal enemu nekaj brez zagotovila da bo obojestranska korist. Pa tudi ce ga dobis ... s cim ga bos placal? Niso vsi izbrali pot po kateri gre zelo malo ljudi in je povprasevanje za delavce zelo visoko, se manj - celo veliko prevec jih je!
Me zanima kako bi ti preklel vse zivo ko bi odplacal skoraj polovico hise in bi ti jo na vsem lepem vzeli zato ker ne bi imel denarja niti za najnujnejse kaj sele za kaksno poloznico.
Veliko Slovencev res vidi samo ta cilj v zivljenju da si postavi hiso. Meni se ne zdi tako slaba stvar, pa ceprav se jaz v naslednjih letih nameravam odselit iz hise v stanovanje zato ker mi ni najbolj vsec ziveti zraven starsev. In kdo je rekel da moras pa biti do glave v kreditu ce imas svojo hiso? Mi nismo bili zaradi hise nikoli tako "zakreditirani" res pa je da hisa ni bila postavljena cez noc.

Pa brez zamer :!:

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Pe jan 23, 2009 8:11 am

MateSLO je napisal/-a:Cuj, pa kaj je tebi padlo na glavo? :roll: :roll:
Stanovanja ne bos dobil brez redne zaposlitve, vsaj jaz ne bi dal enemu nekaj brez zagotovila da bo obojestranska korist. Pa tudi ce ga dobis ... s cim ga bos placal? Niso vsi izbrali pot po kateri gre zelo malo ljudi in je povprasevanje za delavce zelo visoko, se manj - celo veliko prevec jih je!
Me zanima kako bi ti preklel vse zivo ko bi odplacal skoraj polovico hise in bi ti jo na vsem lepem vzeli zato ker ne bi imel denarja niti za najnujnejse kaj sele za kaksno poloznico.
Veliko Slovencev res vidi samo ta cilj v zivljenju da si postavi hiso. Meni se ne zdi tako slaba stvar, pa ceprav se jaz v naslednjih letih nameravam odselit iz hise v stanovanje zato ker mi ni najbolj vsec ziveti zraven starsev. In kdo je rekel da moras pa biti do glave v kreditu ce imas svojo hiso? Mi nismo bili zaradi hise nikoli tako "zakreditirani" res pa je da hisa ni bila postavljena cez noc.

Pa brez zamer :!:

Ce imaš pol hiše, potem imaš denar za najnujše, samo da ga imaš v obliki ceglov. Če namesto ceglov raje ješ hrano, potem pač moraš cegle prodati. Hiše ti tudo nihče ne more vzeti, kvečemu ti jo lahko prodajo in z delom izkupička poplačajo tvoje dolgove, preostanek pa dobiš ti. In s tem preostankom lahko plačaš tudi najemnino.

Življenje v lastni hiši (v nasprotju s prepričanji večine Slovencev) ni osnovna človekova pravica, je v bistvu luksuz in če si nekdo tega luksuza ne more privoščiti, ni naloga države, da mu pomaga. Na žalost pa v Sloveniji obstaja veliko primerov, ko ljudje z precejšnjim lastnim premoženjem v obliki nepremičnin brez sramu živi od socialne podpore, na drugi strani pa predvsem mladi z minimalnim lastnim premoženjem plačujejo ogromne davke plus najemnine tem istim "revežem".

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Pe jan 23, 2009 12:14 pm

Še vedno se proda veliko avtomobilov. Krediti, leasingi do 7 let za avtomobil je največja bedarija, ki jo lahko narediš (moje mnenje). Vsak s službo si lahko privošči 100-150€ obroka za avto, redkokdo pa si izračuna koliko obresti in ostalih stroškov bo odplačal. Midva imava dva avtomobila, prvega sva kupila tako, da sva si nekaj denarja sposodila, drugega sva namesto, da bi kupila novega, kupila rabljenega za toliko, kolikor sva takrat pač imela. Imava pa kredit s fiksnim obrokom na 8 let za stanovanje. Za stanovanje pa se mi to ne zdi velika doba. Ker sva vzela kredit s fiksnim obrokom, imava vseh stroškov o obrestmi vred 6000€.

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Pe jan 23, 2009 12:19 pm

Ker vidim, da vas veliko govori o nakupu hiše in stanovanja, še ena koristna informacija. Vsi ki ste si v zadnjih dveh letih kupili stanovanje, hišo ali imate gradbeno dovoljenje, ki ni starejše, se lahko prijavite za subvencijo na stanovanjskem skladu republike Slovenije. Pogoje je prvi nakup nepremičnine in vsaj en otrok, ki še ni šoloobvezen.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jan 23, 2009 12:40 pm

Zelo veliko se govori o lastnih stanovanjih hišah, posestih. V sloveniji smo prebogati in zelo nespametni, to se kaže še posebej na področju nepremičnin. Večina se zapufa za celo življenje zato, da bi imela svoje stanovanje. V tujini pa večina živi v najetih stanovanjih. V nemčiji ima nekje 10 do 15% ljudi svojo lastnino, ostali so v najemniških stanovanjih. Ampak pod zelo drugačnimi pogoji kot tukaj. Tam če imaš več stanovanj, pa niso oddana plačaš višji davek, kot če imaš nekoga v stanovanju.
Cene stanovanj niso tako visoke (primerljive z našimi), vendar je celoten standard višji.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Sarge
Novinec

Napisal/-a Sarge Pe jan 23, 2009 3:37 pm

Zanimivo, da ima Revoz tolk naročil, da bo delal tudi soboto do nadaljnega.
Slika
Vive Le Sport!

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe jan 23, 2009 3:45 pm

Sarge je napisal/-a:Zanimivo, da ima Revoz tolk naročil, da bo delal tudi soboto do nadaljnega.

saloni so polni!
tako renaultovi, kot audijevi, sem vidu zdej ko smo kupoval avto..

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Pe jan 23, 2009 3:49 pm

Luke po Evropi tudi, pa deli testnih stez nekaterih avtomobilskih proizvajalcev prav tako.
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Pe jan 23, 2009 4:21 pm

nebivedu je napisal/-a:Zelo veliko se govori o lastnih stanovanjih hišah, posestih. V sloveniji smo prebogati in zelo nespametni, to se kaže še posebej na področju nepremičnin. Večina se zapufa za celo življenje zato, da bi imela svoje stanovanje. V tujini pa večina živi v najetih stanovanjih. V nemčiji ima nekje 10 do 15% ljudi svojo lastnino, ostali so v najemniških stanovanjih. Ampak pod zelo drugačnimi pogoji kot tukaj. Tam če imaš več stanovanj, pa niso oddana plačaš višji davek, kot če imaš nekoga v stanovanju.
Cene stanovanj niso tako visoke (primerljive z našimi), vendar je celoten standard višji.

kaj so v nemčiji večina stanovanj v državni lasti??
al ma 10-15% ljudi nepremičinski imperij
jst bom mel če bo sreča v roku leta rešen stanovanjski problem, in mislim, da je nbepremičnina še vedno najboljša investicija- cena raste oz. ne pada, trg ni rizičen, zadeva je uporabna, in če nepremičnino imaš, prišparaš na najemnini- oz. znižuješ si stroške življenja
če bo prišlo do višjih davkov za drugo nepremičnino- se bo to najprej poznalo pri najemniškem trgu- lastnik tega davka sigurno nebo plačeval v celoti, ampak bo velik del prenesel na podnajemnika
če sta partnerja prijavljena v različnih nepremičninah, bosta lahko eno oddajala (verjetno bo davek na m2)
je bilo pa v sloveniji že ''odnekdaj'' (po 2. sv. vojni) hiša glavno sredstvo dokazovanja integreranosti v okolje- saj je nisi mogel postaviti brez sodelovanja v sivi ekonomiji
mislim pa de se je boljše zapufati za 20 let za streho nad glavo kot za 5 let za avto
lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov