Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če nov 26, 2009 5:23 pm

recept je napisal/-a:Vozil pa nisi samo 40kmh, ko si prehiteval a ne? Eni uspemo poleg
vožnje mojstra v prehitevanju videti tudi prometne znake. :evil:

Super, ko jaz vidim naslednjič znak 40, se postavim na sredino ceste, ti boš pa mirno za mano vozil. Zmenjena? Pišeš tako, kot da si bil v tejle Laguni in če bi videl ti mojstra zadaj, nebi vozil po sredini ceste. Ja? Ali je pač tako, da ko se pelje mimo znaka 40 se po defaultu vozi bolj levo. Ne vem, vprašam. Ti si nažalost videl samo znak 40 in nič drugega.

Hjaaaaoooo :roll:

:cry
SlikaSlika

Uporabniški avatar
denko4
Novinec

Kraj: dolenjske benetke

Napisal/-a denko4 Če nov 26, 2009 10:35 pm

nebivedu je napisal/-a:Ampak poanta je da se vozijo v čisto civilnem avtu, katerega res ne moreš pogruntat, da bi bil policijski. Pa iščejo take, ki delajo probleme na cestah. Pomoje da bi enako morali delati tudi naši policaji.
Pač bi se več okoli vozili s takimi avtomobili in bi hitro lahko iz cesta spravili večino ljudi, ki delajo štalo.

Pomoje da je v sloveniji nasploh premalo policajev na cesti, v civilnih ali policijskih avtomobilih. Vsepovsod se najdejo kakšni be..ki, ki norijo vsepovprek. Nikjer pa ni nikogar, ki bi ga ustavil.

Ravno danes sem na začetku naselja normalno zmanjšal hitrost in kr..en za mano mi nažge dolge luči. Nimam pojma zakaj. Potem je bil ovinek v ovinku pa štukanje asvalta, kjer vedno zmanjšam na 40 da me ne preruka preveč. On spet dolge luči. In potem pride moj odcep v levo. Kjer se je tist id..t lahko ohladil za deset sekund, ko me je čakal da zavijem svojo pot. Kam za vraga se takim tolk mudi. Sej tudi sam hitro vozim, vendar nikoli v naselju, temveč izven, kjer ni tolikšne nevarnosti.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če nov 26, 2009 10:48 pm

nebivedu je napisal/-a:Tukaj govorimo za regionalke, po avtocesti jaz vozim po desnem pasu, vedno. Vozim s hitrostjo kamionov, kakih 100 m za njimi in imam mir celo pot in sproščujočo vožnjo, ker ste ostali vsi itak na prehitevalnem pasu in se nesproščeno gužvate.
In po regionalkah se idiotom ne bom umikal. Naj prehitijo, al pa se soočijo s kakim peskom, kamni iz roba cest, če mi mislijo za ritjo vozit. Če pa cesto zelo zelo dobro poznam, se pa lahko idiotu zgodi, da bova oba skupaj zapeljala na kako sveže zorano njivo (ne bo prvič da bi to kakemu bumbarju naredil), samo da se bom s terencem iz nje tudi odpeljal, on bo pa ostal vkopan.

nevidm sploh razloga zakaj bi se moral komu(razen vozil na nujni voznji) umikat na regionalki,ce lahko prehiti nj prehiti ce ne more nj pa dela prevale zadaj,me boli falus
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če nov 26, 2009 11:04 pm

denko4 je napisal/-a:Pomoje da je v sloveniji nasploh premalo policajev na cesti, v civilnih ali policijskih avtomobilih. Vsepovsod se najdejo kakšni be..ki, ki norijo vsepovprek. Nikjer pa ni nikogar, ki bi ga ustavil.

Ravno danes sem na začetku naselja normalno zmanjšal hitrost in kr..en za mano mi nažge dolge luči. Nimam pojma zakaj. Potem je bil ovinek v ovinku pa štukanje asvalta, kjer vedno zmanjšam na 40 da me ne preruka preveč. On spet dolge luči. In potem pride moj odcep v levo. Kjer se je tist id..t lahko ohladil za deset sekund, ko me je čakal da zavijem svojo pot. Kam za vraga se takim tolk mudi. Sej tudi sam hitro vozim, vendar nikoli v naselju, temveč izven, kjer ni tolikšne nevarnosti.

Mogoče so te hotl romi ustavit, kot unga Italijana na AC :D nima smisla tipkat, na cesti je toliko idiotov...
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

recept
Novinec

Napisal/-a recept Pe nov 27, 2009 4:54 pm

X-Hair je napisal/-a:
recept je napisal/-a:Vozil pa nisi samo 40kmh, ko si prehiteval a ne? Eni uspemo poleg
vožnje mojstra v prehitevanju videti tudi prometne znake. :evil:

Super, ko jaz vidim naslednjič znak 40, se postavim na sredino ceste, ti boš pa mirno za mano vozil. Zmenjena? Pišeš tako, kot da si bil v tejle Laguni in če bi videl ti mojstra zadaj, nebi vozil po sredini ceste. Ja? Ali je pač tako, da ko se pelje mimo znaka 40 se po defaultu vozi bolj levo. Ne vem, vprašam. Ti si nažalost videl samo znak 40 in nič drugega.

Hjaaaaoooo :roll:

:cry

V miru. Zagotovo te ne bom prehiteval. Pa nisem bil v tistem avtu (laguni), saj jaz norce spuščam naprej (in jih morda samo posnamem in prijavim).

Aja, pa nič nisem rekel, da se mi vožnja onega (ali one) v laguni zdi primerna. Samo tvoje petelinjenje je - ob znaku 40 - neprimerno.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Pe nov 27, 2009 5:19 pm

denko4 je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Ampak poanta je da se vozijo v čisto civilnem avtu, katerega res ne moreš pogruntat, da bi bil policijski. Pa iščejo take, ki delajo probleme na cestah. Pomoje da bi enako morali delati tudi naši policaji.
Pač bi se več okoli vozili s takimi avtomobili in bi hitro lahko iz cesta spravili večino ljudi, ki delajo štalo.

Pomoje da je v sloveniji nasploh premalo policajev na cesti, v civilnih ali policijskih avtomobilih. Vsepovsod se najdejo kakšni be..ki, ki norijo vsepovprek. Nikjer pa ni nikogar, ki bi ga ustavil.

Ni jih ravno premalo, ( toliko, kot jih vidiš pri nas na cesti jih ni nikjer) ampak je pomojem bolj problem v tem, da so policaji samo zato, da se postavijo z radarjem na en "punkt" kjer je znano, da večina pade čez omejitev in lepo kasirajo. Ni nekega pravega nadzora in pravilnega osveščanja. Že neštetokrat sem doživel, da je nekdo na cesti naredil hud prekršek (izsiljevanje prednosti, vožnja v rdečo, prehitevanje v škarje, zares prevelika brzina kjer je samo za las manjkalo, da ni počilo) in to pred očmi policije v avtu!! Vedno mislim, zdaj se bojo pa pognali za njim ustavili in kaznovali....pa NIČ :shock: Delajo se, kot, da se to njih niti malo ne tiče. Slovenska policija je poden! Enostavno so nesposobni. Pa s tem ne mislim na policaje na terenu, oni pač delajo, kot jim je ukazano in kakor so usposobljeni.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe nov 27, 2009 5:23 pm

X-Hair je napisal/-a:Pa da ne bo samo govorjenje sem se malo oborožil, ravno zaradi takih.
Kaj je bilo tukaj narobe ne vem. Edino opravičilo je, da me ni videl in klapa NIMA blage kaj se dogaja za njim. Ampak zakaj nenadoma zaviti levo?
http://www.youtube.com/watch?v=EyZNIO4_LIo

Tejle pa tudi vse čestitke. Dam samo glavni izsek, prej je bilo itak vse njeno.
http://www.youtube.com/watch?v=kMbd2hzVb2M

Nevem kaj se tak razburjaš? A tvoja vožnja je pa v redu ali kako? Pričakuješ da tebi se bodo pa vsi umaknili? Ne razumem kaj si hotel naredit v prvem videu, ga prehitet v ovinku? Ja svaka čast res, pomislil pa nisi da bo tip sekal ovinek. Da o širini ceste ne govorim. V drugem videu se lepo vidi da je cesta hudičevo ozka, velik ovinkov in če bi mal mislil bi ti bilo spet jasno, da vsak ovinek seka (kar večina voznikov počne) kar se vidi okoli 10 sekunde, bi lahko bil previdnejši s prehitevanjem in se prilagodil, ker btw nisi sam na cesti.

Zdaj me pa veselo popljuvajte I dont give a f****
Freude am Fahren

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Pe nov 27, 2009 8:06 pm

X-Hair je napisal/-a:Štalo pa delajo tisti ki prehitevajo, ane. Ste mogoče omenili, kako tisti ki je prehitevan potegne. Zadnjič je imel en prekleto srečo, da se mi je mal losal šrauf do menjalnika in izgubil 2. in 4.prestavo. Fanta bi vozil še nekaj km okoli ovinka z 30km/h. Sedaj sem pa še sam d**** knede. Ampak nekak sem se navadil od kolega. Takim je treba dobesedno pokazat, ker pomoje se tudi zavejo ne, da to delajo.

Pa da ne bo samo govorjenje sem se malo oborožil, ravno zaradi takih.
Kaj je bilo tukaj narobe ne vem. Edino opravičilo je, da me ni videl in klapa NIMA blage kaj se dogaja za njim. Ampak zakaj nenadoma zaviti levo?

Natačno si se opisal s temi videi. Prepotenten mulc v prastarem golfu, poln predsodkov in brez pameti. Dobro, da se jaz ne vozim kaj dosti v tvojih krajih. Če bi ti izvajal take akrobacije na mojem odbijaču, bi jaz zaustavil avto na sredi ceste in ti povedal nekaj vzgojnih.

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Napisal/-a Volvo5er Pe nov 27, 2009 8:23 pm

Upam, da se ti nikjer ne voziš ravno pogosto, ker sodeč po tvojih komentarijih si obupen voznik ;)

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Pe nov 27, 2009 8:33 pm

Tudi si eden tistih, ki ga je mama veliko prezgodaj odstavila od prsi in so te hranili s plastiko. Pa še pomanjknaje vzgoje je naredilo svoje.

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Napisal/-a /miha\ Pe nov 27, 2009 8:35 pm

X-Hair je napisal/-a:Štalo pa delajo tisti ki prehitevajo, ane. Ste mogoče omenili, kako tisti ki je prehitevan potegne. Zadnjič je imel en prekleto srečo, da se mi je mal losal šrauf do menjalnika in izgubil 2. in 4.prestavo. Fanta bi vozil še nekaj km okoli ovinka z 30km/h. Sedaj sem pa še sam d**** knede. Ampak nekak sem se navadil od kolega. Takim je treba dobesedno pokazat, ker pomoje se tudi zavejo ne, da to delajo.

Pa da ne bo samo govorjenje sem se malo oborožil, ravno zaradi takih.

Malo več potrpljenja in predvidevanja, pa bo. Mi je pa všeč ta zamisel s kamero...škoda k ne izpisuje km/h :roll:
Sam ne se kregat :P

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias Pe nov 27, 2009 8:42 pm

Sami tarzani ste tukaj. 8)

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe nov 27, 2009 8:47 pm

Mah pusti Gustelja. :lol: Še nisi opazil ponavljajočega se vzorca? On se itak oglasi vedno in samo v takih temah, ko se gre za vozniško kulturo. Veš da je on vzor in bog in batina vsega slovenskega cestnega prometa. :clapclap :bow

Sicer me pa zanima kako bi bilo, če bi enkrat organizirali srečanje članov a.com ter da načnemo to debato tudi v živo... Mislim da bi perje frčalo po zraku na vse strani... :/:o:/
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
denko4
Novinec

Kraj: dolenjske benetke

Napisal/-a denko4 Pe nov 27, 2009 9:23 pm

cruiser1 je napisal/-a:Ni jih ravno premalo, ( toliko, kot jih vidiš pri nas na cesti jih ni nikjer) ampak je pomojem bolj problem v tem, da so policaji samo zato, da se postavijo z radarjem na en "punkt" kjer je znano, da večina pade čez omejitev in lepo kasirajo. Ni nekega pravega nadzora in pravilnega osveščanja. Že neštetokrat sem doživel, da je nekdo na cesti naredil hud prekršek (izsiljevanje prednosti, vožnja v rdečo, prehitevanje v škarje, zares prevelika brzina kjer je samo za las manjkalo, da ni počilo) in to pred očmi policije v avtu!! Vedno mislim, zdaj se bojo pa pognali za njim ustavili in kaznovali....pa NIČ :shock: Delajo se, kot, da se to njih niti malo ne tiče. Slovenska policija je poden! Enostavno so nesposobni. Pa s tem ne mislim na policaje na terenu, oni pač delajo, kot jim je ukazano in kakor so usposobljeni.

Ja sej to. Ne opravljajo svojega dela tako kot bi morali. Več bi se mogli pojavlat na nevarnih odsekih in ustavljat te norce. Ne pa da ti ob enih zjutraj da kazen v naselju za 61km/h, ko ni nikjer nikogar. Zjutraj in popoldne, ko je gužva in otroci na cesti jih ni pa nikjer.

Verjetno res dobivajo napačne ukaze iz vrha.

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Pe nov 27, 2009 9:29 pm

sebaveh je napisal/-a:Mah pusti Gustelja. :lol: Še nisi opazil ponavljajočega se vzorca? On se itak oglasi vedno in samo v takih temah, ko se gre za vozniško kulturo. Veš da je on vzor in bog in batina vsega slovenskega cestnega prometa. :clapclap :bow

Sicer me pa zanima kako bi bilo, če bi enkrat organizirali srečanje članov a.com ter da načnemo to debato tudi v živo... Mislim da bi perje frčalo po zraku na vse strani... :/:o:/

A, mislim da nebi. Bi bila kar tišina ;)
Lahko je tukaj povedati resnico. V resnici bi bili pa pomoje tisti ta glasni bolj ''tisti ta tihi'' :D

Aleksman71
Nov uporabnik

Napisal/-a Aleksman71 Pe nov 27, 2009 11:09 pm

Sam se vozim po omejitvah,mogoče 2-3 km/h več v mestu,izven naselij pa 4-6 km/h več.Na avtocesti 135-140 Km/h.Pospeševat začenjam že kakšnih 5m pred znakom o preklicu omejitve,če pa omejitev razveljavi križišče ali stranska cesta,pa po njej.
Zelo me moti ,ko vozijo po mestu z 30-35 km/h,čeprav pred njimi ni nobenega.Prehitet ga skoraj ne moreš in tako nastaja kolona za njim.
Prehitevajo me že 50-70 m pred znaki o preklicu omejitve in potem moraš ,ker te prehiteva z 1.2 l motorjem in traja večnost da te prehiti,zmanjšati hitrost in ga spustiti.Priznam pa,da imam včasih dovolj tega in ko pridem do znaka ali table o preklicu omejitve,začenjam pospeševat,pa čeprav me še ni čisto prehitel.Tako me je učil inštruktor ,ki mi ni pustil zmanjšati hitrosti,če me je kdo na ta način prehiteval.Rekel je ,ti se voziš po pravilih in pospešuj do dovoljene hitrosti.
Prav tako ne vem ali ljudje ne poznajo pravil ,ne vidijo znakov,ali se namerno vozijo 60 km/h ,kjer je dovoljeno 90.Nedavno so me prehitel policaji na mestu kjer je omejitev 40 km/h zaradi prehoda.Sam sem vozil kakšnih 43-45,prehitel me je točno na prehodu za pešce.(Ni bil na nujni vožnji).In niso edini,na tem mestu me prehiti skoraj vsak,ko se vozim v službo.
Sploh pa ne razumem zakaj se nekateri vozijo 80-90 na AC in to ne z slabimi avtomobili.Seveda so to večinoma ženske za volanom.Enkrat je ena vozla novega črnega BMW-ja pred mano na AC ,z potovalno hitrostjo 60 km/h.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe nov 27, 2009 11:28 pm

@Aleksman71; to, da začneš pospeševati, ko je vštric tebe to pa ne vem, če si slišal od inštruktorja, da se to lahko počne :?
Zakaj se z dobrimi avti vozijo 90 po AC? Mogoče zato, ker so opazili, da tista njihova mrcina popapa kar dosti bencina - nafte. Je kar bistvena razlika pri porabi, če se pelješ 90 ali pa 130. Časovno pa ne izgubiš veliko. Pa še lažje se izogneš nasproti vozečim :oops:

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Pe nov 27, 2009 11:48 pm

mišek je napisal/-a:@Aleksman71; to, da začneš pospeševati, ko je vštric tebe to pa ne vem, če si slišal od inštruktorja, da se to lahko počne :?
Zakaj se z dobrimi avti vozijo 90 po AC? Mogoče zato, ker so opazili, da tista njihova mrcina popapa kar dosti bencina - nafte. Je kar bistvena razlika pri porabi, če se pelješ 90 ali pa 130. Časovno pa ne izgubiš veliko. Pa še lažje se izogneš nasproti vozečim :oops:

Kaj pa vem, mislim da to ni zaradi porabe, je verjetno kaj drugega. Imajo dosti časa, zamišljenost,...

Aleksman71
Nov uporabnik

Napisal/-a Aleksman71 Pe nov 27, 2009 11:57 pm

Bilo je takole.Omejitev 50,se vozim po omejitvam , pred mano tabla konec naselja.Sam sem začel pospeševati po tabli ,ko sem opazil da me prehiteva,pa sem hotel zmanjšat hitrost.
Rekel je,ti se voziš po predpisih in pospešuješ do dovoljene hitrosti(90km/h),njegova težava pa je ,če je pospeševal in prehiteval ,ko je bila omejitev še 50.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair So nov 28, 2009 12:46 am

GiGi1985 je napisal/-a:Nevem kaj se tak razburjaš?

A če podam dva lepa primera, kjer dva malo kruzata levo desno, se zaradi tega razburjam? Ups, sej res, na a.com sem. Vzeto na znanje.

GiGi1985 je napisal/-a:A tvoja vožnja je pa v redu ali kako? Pričakuješ da tebi se bodo pa vsi umaknili?

Mislim, da moji vožnji nič ne manjka. Samo se ne rad vozim do 50km\h na omejitvi 90. Kakšnih 70-80 po števcu na takih odsekih ni noben bav bav. Ampak kot kaže se motim. Od nobenega ne pričakujem, da bi se mi umikal. Zakal le? Vsekakor pa pričakujem, da ob mojem jasnem nakazovanju, da bom prehitel voznika spredaj, NE zavije nenadoma v tisto smer in mi to prepreči. Kot kaže se tudi tukaj motim. Očitno je treba tistemu, ko te prehiteva to preprečiti z nenadnim zavijanjem levo. ;)

GiGi1985 je napisal/-a:Ne razumem kaj si hotel naredit v prvem videu, ga prehitet v ovinku? Ja svaka čast res, pomislil pa nisi da bo tip sekal ovinek.

Ja prehitet sem ga hotel, ker se mi tam ne da cjazit s 40. Ampak po teoriji a.com sem očitno naredil narobe. Če vas pri tem dejanju od današnjega dne ovira kakšna stara bela škatla se spomnite na te poste ;) Ne boš verjel, pomislil sem tudi na tole, da bo fant posekal, zato pa nisem butnil mimo. Lepo nakazal da hočem mimo, da lahko potem odnorim svoje 70 naprej. Sledi nenadno zavijanje levo, ki ga očitno odobravate.

GiGi1985 je napisal/-a: V drugem videu se lepo vidi da je cesta hudičevo ozka, velik ovinkov in če bi mal mislil bi ti bilo spet jasno, da vsak ovinek seka (kar večina voznikov počne) kar se vidi okoli 10 sekunde, bi lahko bil previdnejši s prehitevanjem in se prilagodil, ker btw nisi sam na cesti.

In ker je cesta hudičevo ozka, sem se bil primoram lepo mirno za njim vozit kilometre in kilometre krepko pod omejitvijo. S tem nisem imel nobenega problema. Tudi me ne moti njegovo sekanje, če je ovinek tako sestavljen, da se vidi naprej. Ko pride pa spet ena izmed N-možnosti, da ga prehitim in on spet nekaj motovili tam po cesti in mi to PONOVNO onemogoča, se mi pa ni več zdelo prav. Ampak očitno sem se motil, kot sem že ugotovil.

/miha je napisal/-a:Malo več potrpljenja in predvidevanja,

Brez skrbi, brez potrpljena se na naših cestah ne pride daleč. Tak da moje potrpljenje je na mestu, ker škodil bi samo svojem zdravju, to pa vemo, da se ne splača. Ampak kaj čmo. Ob tistem nesrečnem znaku 40 sem označen kot norec. Se kaj se je dogajalo kilometre in kilometre prej so uporabniki očitno videli, da majo toliko za povedat :lol:
Pa dajmo še eno o predvidevanju, da se bojo oglasili spet uporabniki, ki še izpita nimajo :lol: Še dobro, da sem se vozil le med 120-140 :vrum :roll:
http://www.youtube.com/watch?v=y-axLWaZ--s

/miha je napisal/-a: Mi je pa všeč ta zamisel s kamero...škoda k ne izpisuje km/h :roll:

km\h bi bili res dobrodošli, da bi divjak pokazal svoje vrtoglave hitrosti :roll: :cry Ob novejši kamerici, upam da bo toliko vidnega polja, da zajamem še števec hitrosti. Sicer ni ravno merodajno, ma več kot za 10km\h pa tudi ni odstopanja.

Vsekakor sem prišel do zaključka, da se v tej preljubi državici, ne smeš več voziti tudi po predpisih ne, bog ne daj, da nekoga prehitiš ob znaku 40 in po tem znaku si lahko vzameš tudi malo nasprotnega pasu ;) Se kaj se je dogajalo prej, opažam, da vam je cristal clear.

Super ste :D
SlikaSlika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov