Debate, ki niso vezane na ostala področja...

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Sr feb 10, 2010 5:25 pm

evo, jst sm eden od tistih ki cincajo 20km/h po snegu. se pa usaj umaknem ko me kdo dohiti.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Sr feb 10, 2010 5:26 pm

Danes se peljem iz smeri LJ-NM, predor golovec, in vsi te predori do Grosuplja. Prehitevalni pas, hitrost max 80km/h. Pride predor, v predoru vsi na 100km/h, konec predora vsi po bremzi, na cesti pa plundra, samo po sredini.
Očitno ima sneg nadnaravno moč in zaradi 5km/h dvigne avto in vrže iz ovinka.
Slabe gume, strah in nevem še kaj. Nekater folk živčen, prehiteva itd. Med drugimi tudi jaz. :D

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Sr feb 10, 2010 7:23 pm

Evo mene iz akcije :D To je nevrjetno, dobesedno KAOS.
Praktično niti ena cesta v centru Novega mesta ni čista, ljudje pa panični do kraja.

Seveda pa vsake kvatre en tak veseljak kot jaz s 4×4 z nasmehom do ušes :D
Mal bolj vaške ceste so pa kot bob steze :D
Pa tko k listko prav, malo RWD malo AWD :D

Vglavnem, nerodna situacija za vse brez primernega avtomobila. Bodo pa velike težave ko bo prišel mojster s traktorjem. Danes dopoldne je imel velike težave, zdaj je pa še celo malo več snega in še dok bo prišel ga bo še precej več. Tako da ga bo naj****.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr feb 10, 2010 7:43 pm

B|ind je napisal/-a:
Vglavnem, nerodna situacija za vse brez primernega avtomobila.

Jaz sem se danes s FWD (pa mal zlorabe ročne :lol: ) prav lepo zabaval :vrum

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Sr feb 10, 2010 7:44 pm

B|ind je napisal/-a:.

Seveda pa vsake kvatre en tak veseljak kot jaz s 4×4 z nasmehom do ušes :D

tuki je isto :D
Slika

Uporabniški avatar
mihhec
Novinec

Napisal/-a mihhec Sr feb 10, 2010 8:42 pm

z gosenco zadej in dvema smučama spredej se pride tudi kamor če, res je užitek, tako da nič ne rabijo plužit :D

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr feb 10, 2010 8:48 pm

mihhec je napisal/-a:z gosenco zadej in dvema smučama spredej se pride tudi kamor če, res je užitek, tako da nič ne rabijo plužit :D

Zweitakt trga:

http://www.youtube.com/watch?v=NTgP03uvbAA

http://www.youtube.com/watch?v=7ZCCJV8fyH0 :shock: :shock:

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Sr feb 10, 2010 8:53 pm

peroRS je napisal/-a:
mihhec je napisal/-a:z gosenco zadej in dvema smučama spredej se pride tudi kamor če, res je užitek, tako da nič ne rabijo plužit :D

Zweitakt trga:

http://www.youtube.com/watch?v=NTgP03uvbAA

http://www.youtube.com/watch?v=7ZCCJV8fyH0 :shock: :shock:

Sosed ima isto 800 kubov, samo da so od yamahe. To pa res trga gate. Pa še dvotaktrce.

Uporabniški avatar
mihhec
Novinec

Napisal/-a mihhec Sr feb 10, 2010 9:16 pm

to je že kar zadeva ja :D moje so maol manj kubične, sam gredo kar vredu, sicer pa ne lih tok k te na posnetku :D

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr feb 10, 2010 9:19 pm

Ko bi bili "digitalci" par let nazajtako poceni kot so sedaj, bi lahko tudi jaz marsikaj dodal. Ko se pa spomnim na tiste čase, jih pa sigurno nebi ponovil, sploh zdaj ko sem prišel k "pameti" kaj vse bi lahko bilo.
_B3yBo_ Bo sigurno vedel kje je končala naša bela bolhca 10 let nazaj, jaz pa skoraj naje** zaradi nje. :lol: ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr feb 10, 2010 9:49 pm

Primorska avtocesta je bila prej katastrofalna. Nasploh je bla prej vožnja po tej AC adrenalinska. Sem pa kr debelo gledu, kako so se tovornjakarji lepo po prehitevalnem pasu, ki je bil res zasnežen, gonil... potem pa ni čudno, da se kkšn obrne in pride do zastoja (je bila prej tud nesreča v smeri proti morju; mal od unca naprej).
Slika

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Napisal/-a error 90 Sr feb 10, 2010 10:51 pm

Samo brez panike... sneg se stopi :lol:
Slika

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Če feb 11, 2010 7:45 am

Včeraj severna LJ obvoznica. Povprečna hitrost 15 km/h, na cesti 1 cm snega, ovir nobenih. Rabil kakšnih 20 min od Bežigrada do Brda. Pa to ti je Kurji dol tale Slovenija. :evil:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če feb 11, 2010 8:52 am

Jst samo upam, da bo še kaka dva tedna sneg padal in da ga bo v lj vsaj meter, če ne več. Naj ljudje dojamejo, da je zima in da morajo biti ceste zasnežene. Tisti, ki jih to moti, naj pa ostanejo doma in naj ne delajo ovir na cesti s svojo pritsotnostjo. Tudi po 10cm snega se da voziti po omejitvi brez problema, tisti, ki vozijo 20 do 30km/h pod omejitvijo na takih cestah naj se sami raje izločijo iz prometa ali pa naj gredo z busom ali vlakom.

Poanta je v tem, da je zima in ko je zima pada sneg in ta sneg je na cestah, pa kolikor se že trudili komunalci - navadite se tega (globalno segrevanje je mit, ki ga uspešno zaračunavajo ovcam.)

Škoda ker ne plužijo šele, ko je 20cm snega na cestah, bi bilo še lepše.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Če feb 11, 2010 8:55 am

Ceste kot bob steza :D Opazil sem ene 2 ˝izletne točke˝ traktoriska ki je oral ponoči. Je imel težave, tako kot sem si mislil.

Ampak to je zdaj pa že malo noro :D Pri nas ga je napadlo od oka okoli 30 - 35cm, samo tega tazadnjega + še od prej. Skozi okno v mansardi komaj kaj vidim.. :lol:
Sem pa pobral govorice da je v novomeški bazi zmanjkalo soli !?
Kar je popolnoma možno, ker že 3 dni posipava le s peskom.

edit: Hehehe nebivedu, indijanski ples je učinkovit :lol:

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Če feb 11, 2010 10:20 am

nebivedu je napisal/-a:Jst samo upam, da bo še kaka dva tedna sneg padal in da ga bo v lj vsaj meter, če ne več. Naj ljudje dojamejo, da je zima in da morajo biti ceste zasnežene. Tisti, ki jih to moti, naj pa ostanejo doma in naj ne delajo ovir na cesti s svojo pritsotnostjo. Tudi po 10cm snega se da voziti po omejitvi brez problema, tisti, ki vozijo 20 do 30km/h pod omejitvijo na takih cestah naj se sami raje izločijo iz prometa ali pa naj gredo z busom ali vlakom.

Poanta je v tem, da je zima in ko je zima pada sneg in ta sneg je na cestah, pa kolikor se že trudili komunalci - navadite se tega (globalno segrevanje je mit, ki ga uspešno zaračunavajo ovcam.)

Samo kaj ko nimamo vsi terencev, nekateri moramo tudi kam priti po takem.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Če feb 11, 2010 10:28 am

Če kak dan v letu ne prideš kam tut nebo konec sveta :)

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen Če feb 11, 2010 5:09 pm

nebivedu je napisal/-a:Jst samo upam, da bo še kaka dva tedna sneg padal in da ga bo v lj vsaj meter, če ne več. Naj ljudje dojamejo, da je zima in da morajo biti ceste zasnežene. Tisti, ki jih to moti, naj pa ostanejo doma in naj ne delajo ovir na cesti s svojo pritsotnostjo. Tudi po 10cm snega se da voziti po omejitvi brez problema, tisti, ki vozijo 20 do 30km/h pod omejitvijo na takih cestah naj se sami raje izločijo iz prometa ali pa naj gredo z busom ali vlakom.

x2

Uporabniški avatar
scmoky
Novinec

Napisal/-a scmoky Če feb 11, 2010 6:14 pm

Če se pa ti voziš po omejitvah pa je s tabo nekaj narobe... PO AC normalno 130... izven naselja ga pičiš 90.... Bi vas rad videl, pa kaj ti pomaga 4x4, misliš da imaš gosenice tako kot ratrak, ki se res hitro ustavi... Eni mislite da imate rally avte za 250k €, pa eno gumo vredno 2k€ po možnosti s spiksi, pa obvezno 135/70 guma. Halo
Me spominjaš na ene voznice, ki naredijo izpit, pa telefon v roke izven naselja je omejitev 90, vo ovinek ne zmanjšajo nič, ker je pač taka omejitev in ne prilagajajo razmer.
Zdaj če pa res tko obvaldaš pa moraš met eno destinacijo pa recimo tako kot Areh, pa met downhill progo x)

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Če feb 11, 2010 6:53 pm

Sej pa veš kolk se lahk pelješ..ma ravnini ko maš možnost mal trzaš avto levo desno, takoj vidiš kolk maš fore, pa še mal zabremzaš pa je to to :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov