Debate, ki niso vezane na ostala področja...

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a iziboy Če avg 08, 2013 12:25 pm

xyz6 je napisal/-a:Plinaš, iziboy.....

A se splača nabavit rabljeno PRINS napravo za 4 valjne motorje... Ima cca. 30.000 prevoženih in je odmontirana iz avtomobila (karambol - Mazda 6). Poplnoma cela (nepoškodovana) z Valvecare, 45L toroidom, popoloma novimi (nezmontiranimi) šobami za sesalni kolektor in 2x nova filtra.... Dobim jo za dobrih 200 EUR.
Po pogovoru z PRINS (Domžale) pa bi bila cena vgradnje min 400 max 600 EUR. Dal bi jo v Honda Accord 2.0 l. 1993
P.S.: Sem že bil 1x zmenjen za novo vgradnjo, ampak je takrat nekaj prišlo vmes in se mi ni izšlo. Plinaš to ve, saj sem še dolžan kofe... Plinaš, bom vrnil, da ne boš mislu da sm pozabu :P
To je to!

Hvala za pomoč oz. odgovor! ;)

Za ta denar sam uzem.
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Uporabniški avatar
xyz6
Novinec

Napisal/-a xyz6 Pe avg 09, 2013 1:45 pm

Sem upal na tak odgovor...Đabest

Hvala!
Avensis Wagon T22 LPG Prins VSi1
Accord CU1 LPG Prins VSi2
Accord CL7 LPG Prins VSi2
E60 525iA LPG Prins VSi2

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Pe avg 09, 2013 1:53 pm

Sam sem imel avto na plin že 7 let nazaj, pa me je to zajebavanje s plinom ob živce spravilo, pa sem dizla kupu, pa je mir :D

Pač občasno mi je ugasnil ob ustavljanju, tankanje tudi dalj časa traja, sploh na petrolu je bilo tako, da si moral cel čas polnjenja tisto tipko držat, kar je sredi zime predstavljalo kar muko... Plus tega, da je bilo treba tankati bencin in plin...

Ma ni se mi dalo več, pa sem nabavil dizla... 8)

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Pe avg 09, 2013 6:34 pm

srcnik je napisal/-a:Sam sem imel avto na plin že 7 let nazaj, pa me je to zajebavanje s plinom ob živce spravilo, pa sem dizla kupu, pa je mir :D

Pač občasno mi je ugasnil ob ustavljanju, tankanje tudi dalj časa traja, sploh na petrolu je bilo tako, da si moral cel čas polnjenja tisto tipko držat, kar je sredi zime predstavljalo kar muko... Plus tega, da je bilo treba tankati bencin in plin...

Ma ni se mi dalo več, pa sem nabavil dizla... 8)

In namesto da bi zatežil monterju, da ti napravo nastavi kot je treba, si kupil smrdota..pa u prstke te je zeblo... :ue

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac So avg 10, 2013 1:05 pm

V 90% strinjam s "srčnikom". :( , 10 % z "iziboy-em" . Potrebno je vztrajat če želiš da zadeva deluje blizu 100%.

Kljub pozitivnim izkušnjam, ki jih imamo s plinom, nas občasno še vedno preseneti kakšna zadeva, pa če si to priznamo ali ne.

Kdor se ne strinja z zgoraj navedenim žal "laže", podobno kot o porabi, ne razumem nekaterih, ki navajajo podatke, ki so nerealni, mogoče preprečujejo sami sebe.

Dejstvo je, da je za ugodno ceno lažje najti bencinca z malo kilometri in ga predelati na plin, kot pa dizlaša, ki jih ima večina 200+ k kilometrov. Poraba pa je potem tu nekje . . . +/- deci.

Če si natančen in te vsaka malenkost moti in sploh nimaš živcev je verjetno boljše, da se že v osnovi odločiš za dizlaša, pač plačaš malo več in upaš da ti ne kihnejo dize, posledično pumpa, pa turbo . . . .

Sam vozim na plin, žena pa na nafto in sam dobro vem zakaj je tako . . . :) (je pa res, da bi tudi sam z veseljem imel navor okoli 400 nm, če bi bilo to pri tej porabi plina mogoče) :twisted:
Golf Plus 2.0 TDI (chiptuning)
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

Uporabniški avatar
xyz6
Novinec

Napisal/-a xyz6 Ne avg 11, 2013 1:24 pm

Evo "roba" je doma... zdej pa upam da bojo mel v Domžalah čimprej cajt to zrihtat!
E60 525iA LPG Prins VSi2

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po avg 12, 2013 7:13 am

japanac je napisal/-a:V 90% strinjam s "srčnikom". :( , 10 % z "iziboy-em" . Potrebno je vztrajat če želiš da zadeva deluje blizu 100%.

Kljub pozitivnim izkušnjam, ki jih imamo s plinom, nas občasno še vedno preseneti kakšna zadeva, pa če si to priznamo ali ne.

Kdor se ne strinja z zgoraj navedenim žal "laže", podobno kot o porabi, ne razumem nekaterih, ki navajajo podatke, ki so nerealni, mogoče preprečujejo sami sebe.

Dejstvo je, da je za ugodno ceno lažje najti bencinca z malo kilometri in ga predelati na plin, kot pa dizlaša, ki jih ima večina 200+ k kilometrov. Poraba pa je potem tu nekje . . . +/- deci.

Če si natančen in te vsaka malenkost moti in sploh nimaš živcev je verjetno boljše, da se že v osnovi odločiš za dizlaša, pač plačaš malo več in upaš da ti ne kihnejo dize, posledično pumpa, pa turbo . . . .

:twisted:

saj te pri novem avtomobilu tudi kaj "preseneti" - recimo moj sodelavec ima na focusu 1.4 2 leti in 60.000km že zamenjani obe polosovini - sicer na garancijo a komplikacije , čas ter nezaupanje v nov avto...

kupiti avto ter upati , da ne boš imel 2 , 3 ali pa še več tisoč evrov popravila pa ne veš kdaj te to lahko "preseneti" napram nekaj nevšečnostim z nastavitvijo plinskega sistema - kjer se vseeno lahko še zmeraj voziš brez problemov na bencin dokler ga ne pelješ na servis - ne bi rekel da je tu kakšna prednost dizlov...

zanimivo razmerje porabe bencin - lpg : http://www.avtomobilizem.com/testi/opel ... 9-08-2013/

bo mogoče padla kakšna tožba s strani uporabnikov zaradi prevelike plinske porabe ? 26.7% višje ? haloooooo? ( aja sej to je fabrički spedenan pa pol štima...še plastične ventile not pa je čista zmaga)
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
xyz6
Novinec

Napisal/-a xyz6 Po avg 12, 2013 8:26 am

Plinaš, si dobil PM?
E60 525iA LPG Prins VSi2

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Po avg 12, 2013 9:42 am

plinaš je napisal/-a:saj te pri novem avtomobilu tudi kaj "preseneti" - recimo moj sodelavec ima na focusu 1.4 2 leti in 60.000km že zamenjani obe polosovini - sicer na garancijo a komplikacije , čas ter nezaupanje v nov avto...

kupiti avto ter upati , da ne boš imel 2 , 3 ali pa še več tisoč evrov popravila pa ne veš kdaj te to lahko "preseneti" napram nekaj nevšečnostim z nastavitvijo plinskega sistema - kjer se vseeno lahko še zmeraj voziš brez problemov na bencin dokler ga ne pelješ na servis - ne bi rekel da je tu kakšna prednost dizlov...

zanimivo razmerje porabe bencin - lpg : http://www.avtomobilizem.com/testi/opel ... 9-08-2013/

bo mogoče padla kakšna tožba s strani uporabnikov zaradi prevelike plinske porabe ? 26.7% višje ? haloooooo? ( aja sej to je fabrički spedenan pa pol štima...še plastične ventile not pa je čista zmaga)

Se popolnoma strinjam, da lahko imaš "smolo" in tudi pri novem vozilu naletiš na težave.

Sam ponavadi kupujem 4-7 let stara vozila z znano zgodovino, lahko "potrkam", da večjih težav nisem imel, se pa izogibam uvozu in preprodajalcem. S prejšnjim dizlom (1,4 TDI - trije cilindri - čipan) smo naredili 155+ k kilometrov na dobrih 50 k kilometrov podlage, enkrat v rezervnem programu, preribana podtlačna cev, drugače nekaj menjanih stop stikal in seveda puše, dokler nismo dali "polnih" od Cupre. Pa so ob nakupu vsi trdili, to ne bo šlo, trije cilindri, itd.

Sicer imaš lahko tudi pri avtu predelanemu na plin težave s polosmi, sam sem mislil bolj na delovanje in obnašanje motorja.

Prednost dizla vidim le v navoru, kot sem že napisal.

Pri vseh tovarniško predelanih vozilih, ki jih poznam, pa tudi sam opažam precejšnjo razliko v porabi med bencinom in plinom, vsekakor večjo kot če je vozilo kasneje predelano na plin. Verjetno se v tovarnah ne potrudijo dovolj, da bi zadevo nastavili in se jim gre le za to, da imajo "kompletirano" ponudbo.
Golf Plus 2.0 TDI (chiptuning)
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

rs5
Novinec

Napisal/-a rs5 Po avg 12, 2013 10:43 am

Ni zastojn večja poraba ne ;)

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Po avg 12, 2013 11:31 am

Meni se pa zadnje čase dogaja, da ne morem več LPG tanka napolnit do konca. Sicer se malo smešno sliši, ampak navadno sem lahko tankal okoli 41-42 litrov v kolikor je bil tlak OK (načeloma vedno na Petrolu). Na poti iz dopusta pa se mi je najprej naredilo da na Hrvaškem nisem model natočit več kot 9-10 litrov, potem pa še doma(zopet na Petrolu) okoli 35 litrov.

Ima kdo kakšno idejo, preden grem na servis težit...

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po avg 12, 2013 4:39 pm

xyz6 je napisal/-a:Plinaš, si dobil PM?

sem dobil ...malce sem leteč pred dopustom ... pameten nakup - a veš še za kakšno ? :D
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
xyz6
Novinec

Napisal/-a xyz6 Po avg 12, 2013 4:54 pm

Če bi vedel bi imel doma dve... =P
E60 525iA LPG Prins VSi2

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Po avg 12, 2013 10:09 pm

Nejko je napisal/-a:Meni se pa zadnje čase dogaja, da ne morem več LPG tanka napolnit do konca. Sicer se malo smešno sliši, ampak navadno sem lahko tankal okoli 41-42 litrov v kolikor je bil tlak OK (načeloma vedno na Petrolu). Na poti iz dopusta pa se mi je najprej naredilo da na Hrvaškem nisem model natočit več kot 9-10 litrov, potem pa še doma(zopet na Petrolu) okoli 35 litrov.

Ima kdo kakšno idejo, preden grem na servis težit...

Pri visokih temperaturah je normalno da tankaš manj, saj je pritisk v tanku večji in enostavno črpalka ne more potisnit plina v tank. Pri sosedih pa je ta pojav še toliko bolj opazen, saj imajo precej manjši pritisk na črpalkah. Večinoma imajo števce na vidnem mestu, ob priliki poglej pritisk in boš opazil da je tudi do 3 bare manjši kot pri nas. Zakaj je tako, pa najrž samo oni vejo :roll:

megane16v
Nov uporabnik

Scenic 1.6 16V, ima kdo na plin?

Napisal/-a megane16v Če avg 15, 2013 9:19 pm

Imam omenjeni avto letnik 2008. Avto je že v osnovi malo lenoben, zato me zanima izkušnja nekoga, ki ima tak avto predelan na plin.
Stroški, sistem, občutek pri vožnji, poraba, težave... :?: Klasični podatki, ki zanimajo človeka preden se odloči za predelavo na plin.
V kolikor ste o tej temi že govorili v kakšni drugi temi, bi vas prosil za povezavo
Za vse odgovore in mnenja se vam lepo zahvaljujem :bow

mc123
Nov uporabnik

Napisal/-a mc123 Po avg 19, 2013 5:24 pm

Glede na to, da ste eni napisali, kako imate razne težave s plinskim sistemom, naj vas spomnim na določilo iz zakona o varstvu potrošnikov ki pravi, da vam mora prodajalec(ki je običajno pri plinskemu sistemu tudi serviser), kriti stroške ki so nastali pri prevozu predmeta garancije na servis. Za to toplo priporočam da izkoristite to pravico ki vam je po zakonu dodeljena kot potrošniku.

Če pa vam pije več kot so vam objubili, se ne zafrkavajte z uveljavljanjem garancije, ampak uveljavite stvarno napako, saj imate v tem primeru več pravic kot če bi uveljavljali garancijo-postopek gre hitreje.

In če bo karkoli prodajalec zavračal, ga enostavno prijavite tržnemu inšektoratu. Je anonimno in brezplačno.

Če pa želite vse podrobnosti o pravicah ki jih imate kot potrošnik, je pa najbolje poklicati na tržni inšpektorat in jih vprašate glede svojega primera-do česa ste upravičeni.

Dejstvo je, da za vsako stvar, kot ste že opzili, lahko brezplačno pošljete na servis. Ne za to ker je to volja servisa ampak ker je tak zakon. S plinsko napravo ni nič drugače, le da imate stroške s prevozom vi.

Toliko za enkrat. Le tako se bodo bolj potrudili pri servisu. Če boste non stop na svoje stroške vozili plinski sistem na servis se ne bodo nč zmigali.

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 To avg 20, 2013 12:33 pm

mene pa zanima na koliko kilometrov menjujete filter goriva? jaz imam že 95.000 plinskih kilometrov. potem je z nekaj testiranji bencinskih med 5 in 7 tisoč.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl To avg 20, 2013 1:07 pm

Misliš filter plina? Na 20.000 km.
Še več pametovanj na Mtl blog.

Polo10
Nov uporabnik

Napisal/-a Polo10 To avg 20, 2013 1:14 pm

Kako je pa sama instalacija plina "napoti" pri normalnih servisnih posegih - menjava sveck, vzigalne tuljave, menjava zobatega jermena in podobno? So potem kaksne tezave oz. je treba kaj odklapljati preden se gre na servis?

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl To avg 20, 2013 1:17 pm

Pri meni ni problematično, saj je okrog motorja še precej prostora, kjer je bila potem plinska instalacija montirana.
Še več pametovanj na Mtl blog.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov