Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Polo10
Nov uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a Polo10 To avg 20, 2013 3:09 pm

VAG 1.4 16V 63 kW motor... Sicer kakor sem gledal po listinah proizvajalcev plinskih sistemov, v tabelah za dodatno mazanje ventilov tega motorja ni. Tudi ostalih 1.4 16V motorjev nisem našel. Ima kdo kakšne praktične informacije glede tega? A res ti motorji niso problematični?

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 Sr avg 21, 2013 4:37 am

Mislil sem filter bencina. Ne vem če se bencinska pumpa izklopi med delovanjem na plin ali laufa in bencin samo kroži. Ker če kroži se bencinski filter kljub temu da dela na plin maši.

rudy007
Nov uporabnik

Napisal/-a rudy007 Če avg 22, 2013 10:21 am

Pozdravljeni,

mene pa zanima če ima kdo kaj izkušen z vgrajenim sistemom VERSUSGAS?
Ste zadovoljni s tem sistemom?
Kaj pa z izvajalcem pri nas je pooblaščeni za ta sistem avto-plin.eu?

Še nekaj plin bi vgradil v Renault Megane 1.6. 16V. Ima že kdo od vas v tem avtomobilu ugrajeno napravo za plin?...

Hvaležen vam bom za kakršne koli informacije.

lp,
r

murkoslavko
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a murkoslavko Če avg 22, 2013 11:43 am

jaz imam megane ii berline 1.6 83kW, vgrajen pa imam AGC sistem z Hana injektorji pri SIGAS-Jazbar.
Zaenkrat zadovoljen.

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 Če avg 22, 2013 12:05 pm

Rudy, verjetno si gledal ponudbo na kuponkotih za 700 evrov. Poceni, le da moraš doplačati cca 150 evrov za hlajenje ventilov v kolikor ga boš montiral.

m&m.com
Nov uporabnik

Napisal/-a m&m.com Če avg 22, 2013 2:17 pm

živjo.

jaz sem pred nekaj leti uvozil avtomobil iz nemčije ki je imel vgrajeno plinsnko napravo VERSUSGAS. naredil sem preko 100.000km, niti enega problema ni bilo s samim avtomobilom ali s plinom, na 20.000km sem sam naredils ervis, zamenjal sem vedno dva filtra ki sem jih naročil preko ebaya.

nevem točno kdaj je bila naprava vgrajena ko pa sem avtomobil kupil je imal 80.000km in je bil star 3 leta.

januarja letos sem avtomobil prodal in menjal za novega renault megana in sem pri možakarju ki trenutno objavlja akcijo na kuponko.si dal vgraditi isti VERSUSGAS sistem in tudi deluje odlično. narejenih je že skoraj 50.000km na plin in k njemu sem ga pelal dvakrat samo na servis. cena servisa je 40e, kar me je presenetilo proti ostalimi ponudniki ki so veliko dražji.

imam pa že rezerviran termin za naslednjo predelavo audija a3 sicer od punce, ampak se zadeva obrestuje in se splača predelati vozilo po taki ceni.

lp.

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Če avg 22, 2013 3:21 pm

rudy007 je napisal/-a:Pozdravljeni,

Še nekaj plin bi vgradil v Renault Megane 1.6. 16V. Ima že kdo od vas v tem avtomobilu ugrajeno napravo za plin?...

lp,
r

Ta avto je precej ''prijazen'' kar se tiče zahtevnosti vgradnje in nastavitve, zato lahko vgradiš skoraj vsako napravo. Versus je Poljski sistem srednjega kakovostnega rezreda. Življenska doba je temu primerna. V tem kakovostnem razredu raje glej da izbereš renomiranega monterja, ki ima čim več izkušenj, dobro tehnično podporo in kvalitetno poprodajno uslugo.
Mazanje ventilov je priporočeno ni pa nujno potrebno, še posebej če se ne voziš veliko po AC in ne priganjaš avta v visoke obrate.
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

murkoslavko
Novinec

Napisal/-a murkoslavko Če avg 22, 2013 6:11 pm

Ta avto ima na AC visoke obrate, zato mehansko mazanje slabo deluje. Pri 130km/h ima ta avto 4000 obratov. Jaz bi ti priporocal AGC z hana injektorji in elektronskim mazanjem.

rudy007
Nov uporabnik

Napisal/-a rudy007 Če avg 22, 2013 8:49 pm

bomber111 je napisal/-a:Rudy, verjetno si gledal ponudbo na kuponkotih za 700 evrov. Poceni, le da moraš doplačati cca 150 evrov za hlajenje ventilov v kolikor ga boš montiral.

Hvala za info, drugače sem bil kar v kontaktu z omenjenim izvajalcem in je povedal tako ceno, no z mazanjem je malo višja. :)

rudy007
Nov uporabnik

Napisal/-a rudy007 Če avg 22, 2013 8:56 pm

iziboy je napisal/-a:
rudy007 je napisal/-a:Pozdravljeni,

lp,
r

Ta avto je precej ''prijazen'' kar se tiče zahtevnosti vgradnje in nastavitve, zato lahko vgradiš skoraj vsako napravo. Versus je Poljski sistem srednjega kakovostnega rezreda. Življenska doba je temu primerna. V tem kakovostnem razredu raje glej da izbereš renomiranega monterja, ki ima čim več izkušenj, dobro tehnično podporo in kvalitetno poprodajno uslugo.
Mazanje ventilov je priporočeno ni pa nujno potrebno, še posebej če se ne voziš veliko po AC in ne priganjaš avta v visoke obrate.

Hmm, zanima me ker sistem priporočate vi? Lahko na pm... :)

rudy007
Nov uporabnik

Napisal/-a rudy007 Če avg 22, 2013 9:00 pm

murkoslavko je napisal/-a:Ta avto ima na AC visoke obrate, zato mehansko mazanje slabo deluje. Pri 130km/h ima ta avto 4000 obratov. Jaz bi ti priporocal AGC z hana injektorji in elektronskim mazanjem.

Res je ima visoke obrate. Res pa je, da omenjen sistem od SIGAS je ok. Ima en kolega in dela vse brez problemov no vsaj po 30.000 prevoženih km.... Je pa malo dražje od VERSUSGAS.... Zakaj pa mehansko mazanje slabo deluje?

murkoslavko
Novinec

Napisal/-a murkoslavko Če avg 22, 2013 9:43 pm

rudy007 je napisal/-a:
murkoslavko je napisal/-a:Ta avto ima na AC visoke obrate, zato mehansko mazanje slabo deluje. Pri 130km/h ima ta avto 4000 obratov. Jaz bi ti priporocal AGC z hana injektorji in elektronskim mazanjem.

Res je ima visoke obrate. Res pa je, da omenjen sistem od SIGAS je ok. Ima en kolega in dela vse brez problemov no vsaj po 30.000 prevoženih km.... Je pa malo dražje od VERSUSGAS.... Zakaj pa mehansko mazanje slabo deluje?

Mehansko mazanje deluje na podtlak. Podtlak je precej manjsi pri visokih obratih...

Odvisno je torej od podtlaka, pa temperature(viskoznost). Tak da je potrebno zadevo imeti malo na oki in malo nastavljat.

bojan2710
Nov uporabnik

Napisal/-a bojan2710 Po avg 26, 2013 5:26 pm

Pozdravljeni!
Veliko sem prebral o tej temi.Zdaj pa me zanima nekaj o težavi,ki sem jo imel sam z avtomobilom,ki sem ga predelal na plin.Predelal sem ga v Zrečah in prvi dve leti ni bilo težav.Potem pa je začel avto crkovat na cesti,še posebej ko je bil hladen.Nato že ko ni bil več hladen.Sem ga peljal k mehaniku in diagnoza je bila da ni imel dovolj kompresije v ventilih in da je kriv plin.Sem peljal k onemu ko mi ga je predelal in diagnoza je bila enaka ampak seveda ni bil plin kriv.Sem ga dal pri njem popravit(stalo 650 EUR),ampak po letu dni enaka težava!Spet popravilo-enako.Spet 300 EUR.Potem sem mojega Cliota seveda prodal.Pa sem si nabavil Megana in sem resno začel spet o predelavi razmišljat,ker sem pa misli da mogoče pa res ni bil plin kriv.Potem pa mi je kolega povedal da ima popolnoma enake težave s svojim Oplom Zafiro odkar je dal narediti predelavo.Zdaj pa me zanima a je imel se kdo težave s tem?A je možno da se to zgodi zaradi predelave?Hvala za odgovore in mnenja!

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Po avg 26, 2013 7:21 pm

Koliko kilometrov pa si naredil na plin preden so se težave začele.
Čisto možno, da je šalabajzerska vgradnja povzročila okvaro.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael To avg 27, 2013 7:40 am

Živjo!

Kar precej strani nazaj smo se pogovarjali o porabi plina in ekonomičnosti - no v mojem primeru vsaj, se kaže, da se vgradnja plina precej splača. Od vgradnje sem prevozil 16495 km, od tega 16144 km na plin in 350 km na bencin, podatki so sledeči:
- povprečna poraba plina: 7,22 litra / 100km (skupaj plačal: 885 €)
- povprečna poraba bencina (pri vožnji samo na bencin): 6l (skupaj plačal 31,42 €)
- povprečna poraba bencina pri vožnji na plin: 0,4 do 0,7 litra / 100km. Konkretneje: 19.03.2013 29,50 litra za 4237 l, 21.06.2013 31 litrov za 7786 km ter 27.08.2013 18,87 litra za 4256 km (skupaj torej 119,91 km). Poraba bencina je pri meni nizka, ker se dosti vozimo na relaciji Celje - Krk in Celje - Ljubljana - Novo mesto, ker v enem kosu naredimo od 150 do 300 km (večinoma poleti zato toliko nižja poraba bencina, pozimi ko je več krajših voženj pa je poraba 0.7 litra).

V slabem letu sem opravil en izredni in en redni servis:
- izredni servis: odpovedal je senzor za merjenje temparature plina (napaka v celi seriji senzorjev). Škoden razen ene poti na plin in preklopa na bencin po nekaj več km nobene. Servis korektno opravljen, takoj pripravljeni pomagat.
- redni servis na 15.000 km (preventivni pregled): brezplačno. Tik pred rednim servisem se je plinski sistem ugasnil - vzrok: varnosti izklop zaradi presežka števila prevoženih kilometrov glede na flaško za mazanje ventilov. Malo butasto, vendar boljša preventiva kot kurativa.

Povzetek: enkrat je mel sistem slab dan, sicer pa dela kot urica. TAko da z moje strani lahko Prins in IQ sisteme le toplo priporočam - ko sem računal smiselnost investiciji sem upošteval povprečno porabo 7 litrov, realna sedaj je 7.22 - torej razlike 0.22 litra :)

bojan2710
Nov uporabnik

Napisal/-a bojan2710 Če avg 29, 2013 10:17 am

Naredil sem okrog 40000 km.Ja mogoce je bila predelava slabo narejena.To sem takoj pomislil,ker nisem dal predelat pri enem od teh znanih predelovalcev.Ampak zdaj ko pa sem zacel spet resno razmisljat o predelavi in to pri eni znani firmi kot je plinex me je sokiralo,da je znanec predelavo dal delat pri njih in ima popolnoma enake tezave kot sem jih imel jaz in bo dal skoraj enako vsoto denarja za popravilo.Zdaj pa to ni vec naklucje,ce imata dva razlicna tipa avtomobilov pri dveh razlicnih firmah predelavo dveh razlicnih sistemov popolnoma enako tezavo!

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če avg 29, 2013 11:39 am

bojan2710 je napisal/-a:Pozdravljeni!
Veliko sem prebral o tej temi.Zdaj pa me zanima nekaj o težavi,ki sem jo imel sam z avtomobilom,ki sem ga predelal na plin.Predelal sem ga v Zrečah in prvi dve leti ni bilo težav.Potem pa je začel avto crkovat na cesti,še posebej ko je bil hladen.Nato že ko ni bil več hladen.Sem ga peljal k mehaniku in diagnoza je bila da ni imel dovolj kompresije v ventilih in da je kriv plin.Sem peljal k onemu ko mi ga je predelal in diagnoza je bila enaka ampak seveda ni bil plin kriv.Sem ga dal pri njem popravit(stalo 650 EUR),ampak po letu dni enaka težava!Spet popravilo-enako.Spet 300 EUR.Potem sem mojega Cliota seveda prodal.Pa sem si nabavil Megana in sem resno začel spet o predelavi razmišljat,ker sem pa misli da mogoče pa res ni bil plin kriv.Potem pa mi je kolega povedal da ima popolnoma enake težave s svojim Oplom Zafiro odkar je dal narediti predelavo.Zdaj pa me zanima a je imel se kdo težave s tem?A je možno da se to zgodi zaradi predelave?Hvala za odgovore in mnenja!

ne zgleda ravno tako kot si napisal...

no pa še enkrat ekskluzivno zate : novejši clio-ti imajo težave na ventilih tudi brez plina... opli prav tako ...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
xyz6
Novinec

Napisal/-a xyz6 Pe avg 30, 2013 6:42 am

Včeraj prevzel "prenovljeni" avto pri http://www.avtonaplin.si/ v DOB-u :vrum in prvi vtisi so :bow
Nad izvedenim sem pozitivno (pre)presenečen. Delo so opravili tako na nivoju da te KAP! O njih sem prej prebral v 99,999% samo pozitivno in da so baje najboljši, ampak je ta izraz enostavno preslab, ker so pa res SUPERDUPEROHINAHTHEBEST!!!! Zato se tukaj zelo zelo zelo zahvaljujem celotni ekipi, ki so delo opravili z ODLIKO! Posebej pa bi se še skreno zahvalil direktorju, g. Gregorju za neverjetno fer in pošten odnos, ter strokovno in profesionalno pomoč in dogovor, ki se ga je držal od začetka do konca! G. Gregor, mislil sem, da takšni ljudje ne obstajajo več, pa vidim da so še izjeme. Za drugi avto sploh ne bo dileme kje in kdo bo "šaril" po njem... =I

Danes zjutraj (05:00) je bilo pri nas 7,5 stopinje. Na poti v službo je avto preklopil na plin že po cca. 200 - 300m vožnje :shock: . Vem, da je to odvisno tudi od tega kak hitro se avto kot sam ogreje, ampak vseeno :DDD .

P.S.: Plinaš: Tako se mi je mudilo da te še poklicat nism mel cajta, kaj šele kofe.... Pridem posebej na izlet v LJ samo za to, ti sporočim prej ;) ...
Avensis Wagon T22 LPG Prins VSi1
Accord CU1 LPG Prins VSi2
Accord CL7 LPG Prins VSi2
E60 525iA LPG Prins VSi2

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne sep 01, 2013 8:45 pm

xyz6 je napisal/-a:
P.S.: Plinaš: Tako se mi je mudilo da te še poklicat nism mel cajta, kaj šele kofe.... Pridem posebej na izlet v LJ samo za to, ti sporočim prej ;) ...

no saj tako je bilo tudi pri meni...denarja mi ne ostane nič samo vozim se veliko več za isti strošek ,,, =P
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Po sep 02, 2013 8:32 am

a še kar do blokade oz. rdečga polja? :mrgreen:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 55 gostov