Debate, ki niso vezane na ostala področja...

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a iziboy Po sep 02, 2013 8:48 am

Ah ne...kje pa...Plinaš pa ni tak... :mrgreen:
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Uporabniški avatar
xyz6
Novinec

Napisal/-a xyz6 Po sep 02, 2013 10:08 am

Ne, on pa že ne... :jy
Avensis Wagon T22 LPG Prins VSi1
Accord CU1 LPG Prins VSi2
Accord CL7 LPG Prins VSi2
E60 525iA LPG Prins VSi2

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po sep 02, 2013 1:38 pm

pinny je napisal/-a:a še kar do blokade oz. rdečga polja? :mrgreen:

itak...no če je spredaj prosto.. saj kakor zgleda bo treba blokado ven vzet da mi ne bo prej pleh zgnil preden bo kaj crknilo... =P

zadnjič tankal v izoli na butan-u...relacija izola - piran - domžale ( na izi okoli 110/120 ) in domžale - izola (110 do lom-a , naprej med 140 in 160 ) in glej ga zlomka : povprečna poraba 8,91l plina na 100km ... pasje seme pa pravijo da je plin povsod enak...
plin je cnej k bencin

HotDemon
Nov uporabnik

Napisal/-a HotDemon To sep 03, 2013 2:59 pm

Imam namen še en avto predelat na plin in to je Honda Accord 2.4. Da li ne???

Vaše mnenje!

LP

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm To sep 03, 2013 5:38 pm

Ima morda kdo kakšne izkušnje z Emmegas sistemom (za mazanje uporablja bencin).
Sem bil na sestanku pri podjetju LPG Mobile Team sem dobil kar pozitiven vtis, čeprav kolikor berem na forumu je večina proti temu sistemu oz prisega na klasično mazanje ventilov (tudi nekateri mehanki so rekli da mora biti mazanje pravo, ne z bencinom, čeprav nekateri govorijo zopet kontra).
Imajo pa tak sistem, da preverijo vsako mašino pri proizvajalcu, in če dobijo potrjeno s strani Emmegas-a potem delajo vgradnjo, drugače ne. Rekel mi je tudi, da v kolikor pride do problemov na mašini, in to sami ne bi znali odpraviti, pošljejo avto v Italijo, dobiš nadomestnega, v kolikor pa napako lahko odpravijo pridejo pa tudi na teren. Skratka, dobil sem zelo pozitivno mnenje, tudi cena je ugodna 1.250 € + homologacija 45€.
Morda še kašno tretje mnenje glede tega sistema, morda podjetja ki vgrajuje itd ...

Aja, zanimal sem se pa za predelavo motorja A14XER Opel EcoTec 1.4 100KM

Hvala že vnaprej

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl To sep 03, 2013 6:50 pm

Veliko zagotovil: si jih vprašal, če ti vse ta zagotovila dajo tudi pisno?
Še več pametovanj na Mtl blog.

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm To sep 03, 2013 6:58 pm

Ja dobim pisno. Samo potem je pa zopet vprašanje če firma propade oz jo zaprejo in odprejo novo, kot se je že dogajalo ...
Čeprav mi je rekel direktor da sodelujejo s plinskim centrom Maribor, sem jih klical in so mi potrdili da imajo dobre izkušnje z njimi.

Uporabniški avatar
xyz6
Novinec

Napisal/-a xyz6 To sep 03, 2013 7:28 pm

HotDemon je napisal/-a:Imam namen še en avto predelat na plin in to je Honda Accord 2.4. Da li ne???

Vaše mnenje!

LP

Ja haloo, ITAK človek! =I
E60 525iA LPG Prins VSi2

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Sr sep 04, 2013 5:54 am

bernikm je napisal/-a:Ima morda kdo kakšne izkušnje z Emmegas sistemom (za mazanje uporablja bencin).
Sem bil na sestanku pri podjetju LPG Mobile Team sem dobil kar pozitiven vtis, čeprav kolikor berem na forumu je večina proti temu sistemu oz prisega na klasično mazanje ventilov (tudi nekateri mehanki so rekli da mora biti mazanje pravo, ne z bencinom, čeprav nekateri govorijo zopet kontra).
Imajo pa tak sistem, da preverijo vsako mašino pri proizvajalcu, in če dobijo potrjeno s strani Emmegas-a potem delajo vgradnjo, drugače ne. Rekel mi je tudi, da v kolikor pride do problemov na mašini, in to sami ne bi znali odpraviti, pošljejo avto v Italijo, dobiš nadomestnega, v kolikor pa napako lahko odpravijo pridejo pa tudi na teren. Skratka, dobil sem zelo pozitivno mnenje, tudi cena je ugodna 1.250 € + homologacija 45€.
Morda še kašno tretje mnenje glede tega sistema, morda podjetja ki vgrajuje itd ...

Aja, zanimal sem se pa za predelavo motorja A14XER Opel EcoTec 1.4 100KM

Hvala že vnaprej

:lol: :lol: :roll: :roll: :evil: :huh:

Uporabniški avatar
TurboMan
Novinec

Kraj: Nurburgring Nordschleife

Napisal/-a TurboMan Če sep 05, 2013 4:01 pm

mi lahko svetujete, pri komu vgraditi plin za 2.0 tfsi, letnik 2005 (golf gti)? ali to, da je avto čipiran, vpliva na plinski sistem?

ma kdo izkušnje s plinom v 2.0 tfsi?

vsakršna informacija je dobrodošla

hvala

Uporabniški avatar
xyz6
Novinec

Napisal/-a xyz6 Če sep 05, 2013 8:55 pm

http://www.avtonaplin.si/
Tule si lahk brez skrbi, za kaj drugega naj pa kak drug "majster" svetuje... :EE
E60 525iA LPG Prins VSi2

buggy
Nov uporabnik

Napisal/-a buggy Pe sep 06, 2013 2:54 am

TurboMan je napisal/-a:mi lahko svetujete, pri komu vgraditi plin za 2.0 tfsi, letnik 2005 (golf gti)? ali to, da je avto čipiran, vpliva na plinski sistem?

ma kdo izkušnje s plinom v 2.0 tfsi?

vsakršna informacija je dobrodošla

hvala

Moj avto je 2.0 turbo cipan iz 175KM na 205KM. Pri predelavi niso zaradi cipanja omenjali problemov, so pa seveda temu primerno vgrajeni vecji injektorji ter uparjalnik. Pri meni gre sicer za nizkotlacno turbino in je max. pritisk 0.8bara, lahko da so pri turbinah, ki so vecje kaksne razlike vendar dvomim. Plinski ECU se prilagaja originalnemu, vsekakor pa cipiranje opravis pred predelavo. Imam vgrajen sistem AGIS OBD CAN, ki je za dolocene parametre povezan z originalnim ECU-jem preko OBD vodila. Uporabljam tudi elektronsko mazanje V-lube, saj pri dolocenih turbo motorjih mehansko mazanje na podtlak ne deluje ravno optimalno.

srecno

Uporabniški avatar
TurboMan
Novinec

Kraj: Nurburgring Nordschleife

Napisal/-a TurboMan Pe sep 06, 2013 3:05 pm

hvala obema za pomoč

xyz6 je napisal/-a:http://www.avtonaplin.si/
Tule si lahk brez skrbi, za kaj drugega naj pa kak drug "majster" svetuje... :EE

sem jih kontaktiral, in so mi predlagali sistem za 2700 eur (250 eur bi me koštalo 36mesečno obročno odplačeavnje)

sistem nima izgube moči, ima pa od 5 do 25% večjo porabo in vozi 100% na plin ves čas

na vsakih 30k km je 80 eur servis, na vsakih 120k km pa 140 eur.

izračunal sem, da bi za pozitivno nulo moral delati ob 25% večji porabi vsaj 2000km mesečno, oz 24000km letno

ob isti porabi bi za pozitivno nulo moral delati 1360km oz 16000km letno.

to je pa ravno nekaj takega, kot delam sedaj.

tako da se mi ne splača, saj bo v 3 letih sistem, ko ga odplačam, zastarel in bo na tržišču zagotovo več novejših in boljših sistemov (ter cenejših).

še izračun če koga zanima

IZRAČUN če bi monteru plin

cena sistema + delo 2700 eur
stroški 36 mesečnega financiranja 250 eur
fiksen strošek vsak mesec za dobo 36 mesecev = cca 82 eur

servis na vsakih 30k km = 80 eur
servis na vsakih 120k km = 140 eur

fiksen strošek obeh servisov na 1000 km = cca 4 eur

trenutna poraba na 1000km ob porabi 7.5l = 115 eur
poraba plina na 1000km ob porabi 9.4l (25% večja poraba) = 66 eur
poraba plina na 1000km ob porabi 7.5l (ista poraba) = 52 eur

1. razlika v 25% + porabi na 1000km = 115 eur - 66 eur + 4 eur strošek servisa = 45 eur
2. razlika v isti porabi na 1000km = 115 eur - 52 eur + 4 eur strošek servisa = 60 eur

prihranek ob 25% povečani porabi na 1000km = 45 eur
prihranek ob isti porabi na 1000km = 60 eur

ob fiksnem mesečnem strošku 82eur je ob 25% večji porabi potrebno mesečno prevoziti minimalno 2000km oz letno 24000km za pozitivno nulo

ob fisknem mesečnem strošku 82 eur je ob isti porabi potrebno prevoziti 1366km mesečno oz cca 16000km letno za pozitivno nulo

buggy je napisal/-a:Moj avto je 2.0 turbo cipan iz 175KM na 205KM. Pri predelavi niso zaradi cipanja omenjali problemov, so pa seveda temu primerno vgrajeni vecji injektorji ter uparjalnik. Pri meni gre sicer za nizkotlacno turbino in je max. pritisk 0.8bara, lahko da so pri turbinah, ki so vecje kaksne razlike vendar dvomim. Plinski ECU se prilagaja originalnemu, vsekakor pa cipiranje opravis pred predelavo. Imam vgrajen sistem AGIS OBD CAN, ki je za dolocene parametre povezan z originalnim ECU-jem preko OBD vodila. Uporabljam tudi elektronsko mazanje V-lube, saj pri dolocenih turbo motorjih mehansko mazanje na podtlak ne deluje ravno optimalno.

srecno

hvala za pomoč

srečno

Polo10
Nov uporabnik

Napisal/-a Polo10 Ne sep 08, 2013 4:01 pm

A morda kdo ve, če še kdo poleg G-2 (tako vsaj piše na njihovi spletni strani) ponuja financiranje vgradnje avtoplina preko Diners?

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm To sep 10, 2013 10:53 am

Ima morda kdo kakšne izkušnje s podjetjem Plineks?
Sem močno presenečen nad strokovnostjo in ostalimi zadevami, čeprav vidim da je kar dosti nezadovoljnih strank po forumih. Skratka, ponujajo sistem Zavoli PRO z el. mazanjem ventiilov 5 let garancije na sistem in 7 let garancije na delo za 1390€ za gotovino, oz 72,5€x24 mesecev v kolikor se odločiš za obročno odplačevanje.
Na vse kar me je zanimalo sem dobil pošten odgovor, zanima pa me če ima kdo kakšno izkušnjo v praksi, kako se sistem obnaša po vgradnji (predelana bo mašina EcoTec 1.4 100KM), so kakšne težave, kako oni te težave rešujejo (hitro, brez vprašanj, gre za podajanje žogice in nabiranej kilometrov do njih itd). Skratka obljube njih so eni, zanima me še izkušnja v praksi.

Hvala že vnaprej

veqlargh
Nov uporabnik

Napisal/-a veqlargh To sep 10, 2013 2:04 pm

Z elektronskim mazanjem? Kakšnim? Vprašaj to. Ker za to ceno je ponavadi običajno mehansko (vsaj pri tem sistemu).

Jaz sem drugače z Zavolijem zelo zadovljen, samo mi je vgradil oz. mi servise opravlja Hribar iz Ljubljane. Če se monter spozna je OK.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy To sep 10, 2013 2:08 pm

Malo si preberi poste nazaj. Kar nekaj jih je, ki so imeli največje težave ravno takrat ko je šlo za uveljavljanje garancij in neizpolnjevanje obljubljenega. Tudi če ti dajo na pismeno, ne pomaga kaj dosti :(

Bodi pozoren še na dve stvari: če bo res elekronsko mazanje, naj maže vsak cilinder posebej, če ne, je bolj slab efekt in po vgradnji pojdi na servis da ti preverijo če je mešanica goriva (plina) dovolj bogata, ker so ti motorji občutljivi.
Veliko sreče!

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm To sep 10, 2013 5:09 pm

Hvala bom povprašal.
Danes mi pride ob 19 uri domov iz Plineksa predstavit avto in vse skupaj, če ima kdo kako vprašanje ali koga karkoli zanima naj mi prosim napiše, da ga povprašam.
Glede na telefonski pogovor so mi obljubili vse kar sem vprašal, me pa zanima če ga vprašam kake bolj tehnične zadeve kako bo.
Prosim predlagajte vprašanja.

Hvala in lp

brs
Novinec

Napisal/-a brs To sep 10, 2013 5:43 pm

Za začetek bi ga jaz vprašal kakšen je to Zavoli PRO sistem.
Če greš na spletno stran podjetja Zavoli (www.zavoli.com) boš ugotovil da tega sistema oni nimajo.
Predvidevam, da ponujajo sistem Alisei Zeta od podjetja Zavoli.

Jaz imam ta sistem Alisei Zeta že dobri dve leti, do sedaj nisem imel z njim nobenih težav.
Nisem ga vgrajeval pri Plineksu.

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm To sep 10, 2013 6:09 pm

Zakaj pa ne pri Plineksu? Kolikor sem razumel naj bi bili prav oni glavni za Zavoli ?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 41 gostov