Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Polo10
Nov uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a Polo10 To sep 10, 2013 7:10 pm

bernikm je napisal/-a:Hvala bom povprašal.
Danes mi pride ob 19 uri domov iz Plineksa predstavit avto in vse skupaj, če ima kdo kako vprašanje ali koga karkoli zanima naj mi prosim napiše, da ga povprašam.
Glede na telefonski pogovor so mi obljubili vse kar sem vprašal, me pa zanima če ga vprašam kake bolj tehnične zadeve kako bo.
Prosim predlagajte vprašanja.

Hvala in lp

Če še nisem prepozen... Mene zanima financiranje pri ljubljanskih monterjih za Plineks. Recimo, koliko me dodatno pride, če vzamem na 12 ali 24 obrokov. Avto je pa VAG 1.4 16V 63 kW (BXW motor). Nekateri tudi pravijo, da dodatno mazanje ni potrebno. Če recimo vzamem mehansko mazanje, ki je najcenejše, a s tem kaj škodim motorju?

Uporabniški avatar
xyz6
Novinec

Napisal/-a xyz6 To sep 10, 2013 9:17 pm

Opel EcoTec+plin+plineks... :bonk
Mogoče bo pa vse skupaj delovalo BP, čeprav sem zeloooo velik skeptik! Jaz se v to nebi spuščal, ampak beri to....zgolj moje laično in nestrokovno osebno mišljenje, :con
Avensis Wagon T22 LPG Prins VSi1
Accord CU1 LPG Prins VSi2
Accord CL7 LPG Prins VSi2
E60 525iA LPG Prins VSi2

brs
Novinec

Napisal/-a brs Sr sep 11, 2013 7:44 am

"Zakaj ne pri Plineksu?"

Jaz sem plin vgradil v Srbiji, kjer je to bistveno ceneje.
Takrat sem ravno imel eno pot v Srbijo in sem sproti še vgradil plin.
En servis napeljave sem naredil pri serviserju od Plineksa in bilo je vse v redu in korektno z njihove strani.
Zato ti glede vgradnje pri njih ne morem ničesar napisati, ker nimam izkušenj z njimi.
Obstajajo pa že kar nekaj let, če bi bili zanič, bi verjetno že zdavnaj propadli.

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm Sr sep 11, 2013 8:55 am

Evo, včeraj sem imel obisk dveh mojstrov iz Plineksa (njihov glavni tržnik in asistent) in sem dobil naslednje informacije (za moje pojme prelepo da bi bilo res)

- za moj EcoTec 1.4 100KM pravijo da ne bo nobenih težav pri predelavi na plin
- priporočili so mi njihov lastni sistem Plineks PRO, ki vključuje mehansko mazanje. Doplačilo za elektronsko je 300€, pravi pa da ni potrebno za ta motor, da ga dajejo za 8 ali več cilindrov.
- predelavo mi je svetoval pri njih v Mislinji, kjer imajo dva top tehnika (dr.) ki sta razvija ta sistem, in bosta lahko preverila če je vse ok pri vgradnji plina, čeprav je rekel da tudi vsi njihovi pooblaščeni monterji in serviserji izvajajo montažo.
- servis je potem pri katerem koli njihovem pooblaščenem serviserju
- servisni intervali so na 10.000, 30.000, 50.000, 70.000, 90.0000 itd.. Strošek posameznega servisa je 35€
- glede garancije vozila pa naslednje: oni prevzamejo (dobim pisno v pogodbi) garancijo na vse sklope kjer je plin (motor, ventili itd). V kolikor so problemi na mašini jih odpravljajo oni, če pride do okvare plinske napeljave je garancija 5 let, v kolikor napake ne odpravijo v roku 1-2 ur, dobim nadomestno vozilo za čas popravila itd. Skratka pri tej točki sem malo skeptičen, če bo to res v praksi tako. Sicer upam da to tega ne pride, samo v kolikor bi prišlo, potem vprašanje če in kako se bodo tega držali.

Celoten strošek je 1630€ + homologacija 45€.
V kolikor plačaš z gotovino, je 350€ popusta
V kolikor plačaš na 24 obrokov popusta ni, se zgornji znesek razdeli na 24 obrokov
V kolikor plačaš na 12 obrokov pa dobiš na zgornji znesek 200€ popusta, s tem da je plačilo: 450€ gotovine in se ostanek razdeli (1630-200€ popusta - 450€ /12) na 12 obrokov.

Meni je všeč ta zadnja varianta na 12 obrokov in 450€ gotovine.
So mi pa zraven rekli da je skoraj obvezna menjava svečk za neke njihove (naj bi imele boljše izgorevanje ali nekaj takega), kar je še dodatne strošek 44€.
ValveCare sistem za podmazovanje pa stane 1l 27.5€, kar zadošča za cca 12.0000km
Kaj menite se splača it v to pri njih, ali so morda kakšni pomisleki da bi vzel kak drgu sistem drugje ? Izračunal sem, da se mi investicija povrne v 20 mesecih (pa še to plačam obrok z razliko med plinom in bencinom), po 20. mesecih pa se vozim ceneje. Seveda ob predpostavki da bo vse delovalo brez težav in ostalih komplikacij.

Hvala in lp

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Sr sep 11, 2013 9:05 am

Glede na zapise izkušenj v tej temi in tudi drugje, sam ne bi šel v to.
Še več pametovanj na Mtl blog.

veqlargh
Nov uporabnik

Napisal/-a veqlargh Sr sep 11, 2013 9:09 am

1630 z elektronskim sistemom mazanja (ta je potem tisti z svojo črpalko, kar je OK). Če ja, potem OK, drugače samo stran. No, Plineks PRO sistem... prvič slišim za to. Moram prav pogledat še enkrat v mojo garancijsko/servisno knjižico, na kaj točno je garancija. V vsakem primeru dobro prečitaj kaj in kako.

Če pa je tak strošek z mehanskim mazanjem... potem pa samo na Prins pojdi, je tako ali tako tam cena enaka.

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm Sr sep 11, 2013 10:00 am

1630€ je strošek z mehanskim mazanjem. Za el. je še dodatno 300€, se pravi pride 1930€ vse skupaj - 350€ subvencije če vzameš na gotovino.
Alternativa je tudi Emmegas sistem (podmazovanje z bencinom), kjer je celoten strošek 1250€ (na 24 obrokov) ali 1250€ - 10% na gotovino.
Se pravi potem bolje da grem čim dalj stran od Plineksa ? ::--)

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr sep 11, 2013 10:44 am

A je že kdo opazil da ima plineks vse njihove sisteme označene z "PRO"? ;)

Verjetno so tudi rekli da je prav njihov sistem edini prilagojen specifično tvojem vozilu, kajne?

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr sep 11, 2013 12:19 pm

DePalmo je napisal/-a:A je že kdo opazil da ima plineks vse njihove sisteme označene z "PRO"? ;)

Verjetno so tudi rekli da je prav njihov sistem edini prilagojen specifično tvojem vozilu, kajne?

kakšen pro? profi nateg ali kaj? dajte ljudje prosim pogledat kaj ponujajo proizvajalci ... če ni enak naziv potem je možno , da kombinirajo v sistem proizvode od različnih proizvajalcev - recimo kot g1 , ki pravi da je cel sistem slovenski potem pa je uparjalnik francoski , ventili italijanski itn..

boljša varianta je prodati avto in kupiti original opla z vgrajenim landi renzo že pri nakupu... vsaj j****š mater enmu serviserju za vse... je pa tistih 27% pri tovarniški vgradnji višja poraba malo mimo...a veliko bolje to pa da dela - verjetno so ventili in sedeži ventilov že tovarniško namenjeni plinu - in so zaradi materialov nastavili tolio bogatejšo mešanico ..a 27% zna biti na meji lambda sonde - če je pa druga bo pa spet zaplet ko jo bo treba menjat , originalna bo pa draga za lpg kot pes ...
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr sep 11, 2013 12:24 pm

[quote="bernikm"]1630€ je strošek z mehanskim mazanjem. Za el. je še dodatno 300€, se pravi pride 1930€ vse skupaj - 350€ subvencije če vzameš na gotovino.
Alternativa je tudi Emmegas sistem (podmazovanje z bencinom), kjer je celoten strošek 1250€ (na 24 obrokov) ali 1250€ - 10% na gotovino.
Se pravi potem bolje da grem čim dalj stran od Plineksa ? ::--)[/quodoplačilo za elektronski v-lube ? kaj ima visokotlačno injektorsko sekvenčno vbrizgavanje ???

kaj to sušijo stranke.... +300€ in ostanek od mehanskega mazanja nekih 120€ = 420€ !!!! niso gladki.... :twisted:
plin je cnej k bencin

kseb
Novinec

Napisal/-a kseb Sr sep 11, 2013 2:38 pm

Pozdravljeni

Mogoče je kdo na forumu o tem že pisal, ampak nisem našel.

Torej: Avto imam predelan na plin šele nekaj mesecev. Sem zadovoljen in dela bp.
Porabo plina kontroliram redno. Ponavadi tankam na Petrolu in imam konstantno porabo.
Nazadnje pa sem tankal v Mb v Plinskem centru in sem imel porabo višjo za cca. 2 l na 100 km od normalne.
Prodajalec mi je rekel, da tankajo s 15-16 bari pritiska.

Zanima me ali je komu poznano s kolikšnim pritiskom polnijo plin na Petrolu.
Mogoče od tam izvira razlika v porabi.

Hvala za odgovor in lp

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr sep 11, 2013 2:45 pm

kseb je napisal/-a:Pozdravljeni

Mogoče je kdo na forumu o tem že pisal, ampak nisem našel.

Torej: Avto imam predelan na plin šele nekaj mesecev. Sem zadovoljen in dela bp.
Porabo plina kontroliram redno. Ponavadi tankam na Petrolu in imam konstantno porabo.
Nazadnje pa sem tankal v Mb v Plinskem centru in sem imel porabo višjo za cca. 2 l na 100 km od normalne.
Prodajalec mi je rekel, da tankajo s 15-16 bari pritiska.
Zanima me ali je komu poznano s kolikšnim pritiskom polnijo plin na Petrolu.
Mogoče od tam izvira razlika v porabi.

Hvala za odgovor in lp

mogoče pa res .... torej boš videl koliko km boš naredil s tem tankom do praznega ki si ga natankal v MB...če boš tankal prej na petrolu preden boš spraznil tank ne boš imel rezultata ...šele po prevoženih kilometrih boš videl kakšna je poraba v MB... a je res , da bi to najlažje zmeril če spet tankaš v MB.. če ne boš , potem moraš litražo tanka zdeliti s prevoženimi kilometri kar pa je le približek..
plin je cnej k bencin

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Sr sep 11, 2013 2:49 pm

Naredi kar hočeš. Jaz plineksu, še posebej mislinjskemu ne bi dal niti sandalov za predelat, kaj šele avta. Edini izmed njihovih sodelavcev, ki je za mene ok, je Hribar v LJ.

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm Sr sep 11, 2013 6:35 pm

Ja sej so mi rekli da dam lahko predelati tudi Hribarju v LJ, kamor bi potem vozil na servise.
Ima on morda več izkušenj ali kako, mu je bolj za zaupati ?

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Sr sep 11, 2013 6:57 pm

bernikm je napisal/-a:Ja sej so mi rekli da dam lahko predelati tudi Hribarju v LJ, kamor bi potem vozil na servise.
Ima on morda več izkušenj ali kako, mu je bolj za zaupati ?

Ko se bojo začeli zapleti in uveljavljanje garancije, te bo tudi Hribar (ker je pameten in soliden monter) na koncu poslal v Mislinjo...pa si na istem.

P.S.
za 1970 dobiš Prins napravo z ValveCare sistemom( to kar prodajajo v Mislinji za 300€ je nekaj drugega...), ki pod tlakom dozira mazalno tekočino v vsak cilinder posebej...ne vem no..jaz ne bi kaj dosti razmišljal.
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Uporabniški avatar
xyz6
Novinec

Napisal/-a xyz6 Sr sep 11, 2013 8:04 pm

bernikm je napisal/-a:za moje pojme prelepo da bi bilo res

:clapclap
E60 525iA LPG Prins VSi2

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm Če sep 12, 2013 7:40 am

Hmm ja sej to men najbolj skrbi, obljube so eno, ko pride do problemov pa bo ping-pong žogica, nabiranje kilometrov, slaba volja itd.
Kaj pa Emmegas sistem, ki ga trži LPG Mobile Team, ta naj bi bil tudi preizkušen na EcoTec motorjih (poznam dva ki imata predelano Astro že z 80.000km in Corso z 12.000km pa ni nobenih težav), gre pa za mazanje ventilov z bencinom. Cena sistema je 1.250,00 € - 10% popusta na gotovino, servisi na 20.000km 35€, na 100.000km pa 200€.
Pripombe, mnenja, komentarji so dobrodošli.

Uporabniški avatar
xyz6
Novinec

Napisal/-a xyz6 Če sep 12, 2013 10:16 am

bernikm je napisal/-a:Hmm ja sej to men najbolj skrbi, obljube so eno, ko pride do problemov pa bo ping-pong žogica, nabiranje kilometrov, slaba volja itd.

:arrow: :EE

bernikm je napisal/-a:gre pa za mazanje ventilov z bencinom.

Totalna bedarija, kot da sam sebe :bonk kako še ima potem plin smisel - moje mnenje...!

In kako dolgo se še mislis "prepucavat" tukaj sem ter tja, namesto da bi šel na Prins pa :vrum ????

Vem kako je v naši državi z denarjem za nas "poštenjake". Vsakih euro je veliko če ga nimaš, itak... Jaz sem pri prinsu bil že fiksno zmenjen več kot leto dni nazaj (marec 2012), ampak mi je v tistem momentu otrok na poti in njegova (njena) soba in končna dogradnja mansarde pač pomenila veliko več, pa bi lahko dal predelat komu drugemu, ampak :ne , je pa malce kasneje pa TOP :woohoo Pa še en nasvet zate...Opel EcoTec je je na ventilih občutljiv da je joj, zato naredi da bo OK, odločitev bo na koncu itak na tebi, ampak upam da se nekaj zavedaš: posledice in stroški tudi! ;)
Zadnjič spremenil xyz6, dne Če sep 12, 2013 5:54 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
E60 525iA LPG Prins VSi2

sennheiser
Nov uporabnik

Napisal/-a sennheiser Če sep 12, 2013 2:15 pm

No jst mam predelan avto skoraj dobro leto. Težav ni, imam sistem Prims. Edina stvar, ki je bila pač je bilo treba peljati naštelat stvar, ker je prehitro preklopil iz bencina na plin. Imam pa drugačno vprašanje. Znanec, starejši gospod mi je rekel, da so to včasih s pomočjo membranskih pump kar doma tanakli v avto. Ampak se ne spomni kak plin. Kakor vem, v plinovodih imaš CNG plin in ne LPG. Posledično me zanima, če je kdo slučajno naletel na mogoče še kako cenejšo možnost od petrola?

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če sep 12, 2013 2:55 pm

sennheiser je napisal/-a:No jst mam predelan avto skoraj dobro leto. Težav ni, imam sistem Prims. Edina stvar, ki je bila pač je bilo treba peljati naštelat stvar, ker je prehitro preklopil iz bencina na plin. Imam pa drugačno vprašanje. Znanec, starejši gospod mi je rekel, da so to včasih s pomočjo membranskih pump kar doma tanakli v avto. Ampak se ne spomni kak plin. Kakor vem, v plinovodih imaš CNG plin in ne LPG. Posledično me zanima, če je kdo slučajno naletel na mogoče še kako cenejšo možnost od petrola?

prečrpavali so lpg - po domače propan/butan iz gospodinjskih jeklenk kar pa je danes veliko dražja varianta od vsake pumpe...

mogoče bi za konstruktiven odgovor navedel vsaj davčno številko , emšo , točen naslov s koordinatami....
ma ni treba - vsaj kraj ali okoliš v katerem stanuje ali pa relacija na kateri se voziš vsak da - no to bi pa nam res pomagalo...

butan plin ima ceno 0,702€l lpg-ja - v ljubljani..
plin je cnej k bencin
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 41 gostov