Debate, ki niso vezane na ostala področja...

bernikm
Novinec

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a bernikm Po sep 16, 2013 9:03 am

Ja se strinjam, samo meni so izrecno rekli na avtohiši in tudi na Chevrolet Slo da v primeru vgradnje LPG izgub garancijo na vse dele, v katere posega plinska instalacija (to je mašina + ventili).
In v primeru zobatega jermena - verjetno bi mi ga zamenjali pod garancijo, bi pa sigurno terjalo veliko živcev, pregovarjanja, kilometrov itd.

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Po sep 16, 2013 9:29 am

bernikm je napisal/-a:Ja se strinjam, samo meni so izrecno rekli na avtohiši in tudi na Chevrolet Slo da v primeru vgradnje LPG izgub garancijo na vse dele, v katere posega plinska instalacija (to je mašina + ventili).
In v primeru zobatega jermena - verjetno bi mi ga zamenjali pod garancijo, bi pa sigurno terjalo veliko živcev, pregovarjanja, kilometrov itd.

To ti lahko recejo na avtohiši, zakonodaja je pa nekaj drugega. Še posebej Evropska, ki vspodbuaj vgradno alternativnih (čistih) pogonov. Pri uveljavljanju garancij je (pri nas) tako, da pač te šajbajo kolikor še pustiš. Znanki je na Meganu pri 65.000 riknala vodna pumpa in seveda je bil kriv plin(?!?!?). Ker pa se ni pustila odgnati in je vse prepustila odvetniku so zadevo lepo uštimali pod garancijo, brez večjega pregovarjanja. Preberi si poste uporabnika Kael (mislim da sem prav napisal), vse avtohiše, tudi Peugeot Slovenija, so mu rekli da izgubi garancijo celo na navigacijo :?: :!: , v avtohiši Rodex pa mu je lepo povedal da, ko bo problem bodo videli kako bodo reševali in nihče ni omenjal izgube garancije na vozilo. Vsak prodajalec/serviser ima svoje trike :evil: seveda pa jim prav pride vsak izgovor da ukinejo garancijo.
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Frips
Nov uporabnik

Napisal/-a Frips Po sep 16, 2013 12:22 pm

pri porabi 7l/100 km in samo 15.000 km na leto sploh ne bi razmišljal o plinu ali dieslo. Tankaš bencin in gotovo.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Po sep 16, 2013 2:08 pm

Frips je napisal/-a:pri porabi 7l/100 km in samo 15.000 km na leto sploh ne bi razmišljal o plinu ali dieslo. Tankaš bencin in gotovo.

x2

S tem da moj pije 8l.

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm Po sep 16, 2013 2:23 pm

A je mogoče kdo na tem forumu, ki ima EcoTEC 1.4 mašino in ima predelano na plin (kateri sistem in pri komu) ?
Rad bi slišal iz prve roke kako to deluje v praksi in ne zgolj teorijo (ja ja vem, da so mašine občutljive itd, samo še zmeraj se najde nekdo, ki ima že 80.000km in nobenih težav pri sistemu za 1200€ :-)

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Po sep 16, 2013 3:03 pm

Avto šola Šmarca. Corsa 1.4 motor je isti kot pri tebi. Sva govorila na pumpi in ma preko 200.000 km! Prins...

Uporabniški avatar
xyz6
Novinec

Napisal/-a xyz6 Po sep 16, 2013 4:23 pm

A bejš no......to ti PA NE VERJAMEM!! :cry
Avensis Wagon T22 LPG Prins VSi1
Accord CU1 LPG Prins VSi2
Accord CL7 LPG Prins VSi2
E60 525iA LPG Prins VSi2

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Po sep 16, 2013 5:51 pm

xyz6 je napisal/-a:A bejš no......to ti PA NE VERJAMEM!! :cry

Preverjeno pri monterju v Domžalah. Ta druga Corsa 1.2 ki jo majo pri isti avtošoli, ima pa že blizu 400.000...tudi preverjeno...tudi Prins...

Uporabniški avatar
xyz6
Novinec

Napisal/-a xyz6 Po sep 16, 2013 5:59 pm

Uuuuuu to pa še manj...! :twisted:
E60 525iA LPG Prins VSi2

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm Po sep 16, 2013 6:04 pm

Hvala. Samo to je vse Prins, kaj pa ostali sistemi pozna kdo koga ?

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Po sep 16, 2013 6:31 pm

Jaz vozim od leta 2008 poljski Stag 300.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Po sep 16, 2013 6:59 pm

A je imel še kdo podoben problem in sicer da avto hoče crknit pri speljevanju, takrat morm takoj preklopit na bencin drugače crkne. Sila nevarna reč, ker mi je enkrat crknil k sm na cesto zapeljal v rikverc...

:roll: g-1

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To sep 17, 2013 8:45 am

evilfury je napisal/-a:A je imel še kdo podoben problem in sicer da avto hoče crknit pri speljevanju, takrat morm takoj preklopit na bencin drugače crkne. Sila nevarna reč, ker mi je enkrat crknil k sm na cesto zapeljal v rikverc...

:roll: g-1

prepameten avto imaš... ti hoče povedati , da rinit vzvratno na glavno cesto ni najbolša varianta.. =P

no sedaj pa malo več resnosti ...
topel ali hladen? ( ponavadi zelo pomemben podatek - tudi za serviserja!!!)
če se to dogaja samo v rikverc - po možnosti navzgor - je mogoče problem v premalo gasa ... če se pa to dogaja vseskozi pa je mogoče plinski filter zabasan - a ko ga napuliš gre do blokade ali vrže ven ???
plin je cnej k bencin

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury To sep 17, 2013 1:19 pm

Večinoma se to dogaja ko speljem takrat cukne in morm bolj počas speljat.

Zdej to se zgodi ko avto še ni čisto ogret.

Če nabijem gas gre do blokade bp, sej pravm med vožnjo ni še crknil samo kadar speljujem

Mi je pa tudi čudno to, da kadar začne takole cukat je glih na meji tm k ti kaže kok je še plina noter v rezeroarju. Potem preklopim na bencin pa spet na plin pa pokaže več kot je prej pokazal... mal težko za razložit...

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl To sep 17, 2013 2:36 pm

evilfury je napisal/-a:Mi je pa tudi čudno to, da kadar začne takole cukat je glih na meji tm k ti kaže kok je še plina noter v rezeroarju. Potem preklopim na bencin pa spet na plin pa pokaže več kot je prej pokazal... mal težko za razložit...

Kazalček za plin kaže približno in daleč od točnega. To je samo za orientacijo, najbolje je vozit na prevožene km od točenja.
Še več pametovanj na Mtl blog.

Uporabniški avatar
xyz6
Novinec

Napisal/-a xyz6 To sep 17, 2013 3:51 pm

Res je, čeprav morm priznat da se pr men še "ni zmotil"....
E60 525iA LPG Prins VSi2

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac To sep 17, 2013 4:38 pm

mtl je napisal/-a:
evilfury je napisal/-a:Mi je pa tudi čudno to, da kadar začne takole cukat je glih na meji tm k ti kaže kok je še plina noter v rezeroarju. Potem preklopim na bencin pa spet na plin pa pokaže več kot je prej pokazal... mal težko za razložit...

Kazalček za plin kaže približno in daleč od točnega. To je samo za orientacijo, najbolje je vozit na prevožene km od točenja.

Po približno mesecu dni nastavljanj (igranja) sem uspel nastaviti zadevo tako, da mi zadnja zelena lučka sveti cca 100 km in prav tako rdeča cca 100 km, preden mi zmanjka plina in preklopi na bencin - druga in tretja zelena pa sta žal ostale - unsolved mystery - za mene. :?:
Golf Plus 2.0 TDI (chiptuning)
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

NeoTO
Nov uporabnik

Napisal/-a NeoTO To sep 17, 2013 6:31 pm

Jaz sem si na Focusu (letnik 2000) naredil svoj potovalni računalnik, ki mi ločeno odšteva kilometre na bencin in na plin. Zadevo mi je uspelo tako dobro skalibrirat, da imam ponavadi do največ 1 litra napake (kar je pri 42 litrih cca. dobra 2%). Tako lahko napovem, kdaj mi bo zmanjkalo plina nekje do 10 km natančno.

Mene bolj zanima, kakšne imate izkušnje z mašenjem injektorjev - trenutno imam cca. 100.000 km na plin in že druge injektorje (prve so mi zamenjali pri cca. 50.000 km). Spet so se pojavile težave s prebogato mešanico v prostem teku (zalivanje motorja in ugašanje med ustavljanjem pred semaforji). Je pa velika prednost to, da sem pred kratkim našel SW za nastavljanje parametrov mojega plinskega računalnika kar na spletu na enem serverju, skupaj z vsemi navodili :twisted: Danes sem si še vmesnik naredil in zadeva špila :) Problem je, da ne morem zmanjšat mape v nizkih obratih, ker je že zdaj na minimumu - predvidevam, da mi injektorji ne tesnijo več v redu, posledično prebogata mešanica.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl To sep 17, 2013 6:35 pm

japanac je napisal/-a:
mtl je napisal/-a:

Po približno mesecu dni nastavljanj (igranja) sem uspel nastaviti zadevo tako, da mi zadnja zelena lučka sveti cca 100 km in prav tako rdeča cca 100 km, preden mi zmanjka plina in preklopi na bencin - druga in tretja zelena pa sta žal ostale - unsolved mystery - za mene. :?:

Super, meni se enostavno ne da s tem ubadat. Saj lučke ne skačejo od 4 na 1 in nazaj, temveč recimo med 2 in 3 se pa pojavlja. Tudi recimo prva mi ugasne po cca. 250km, potem gre pa vedno hitreje. Ampak enostavno gledam kilometre in je to to.
Še več pametovanj na Mtl blog.

JureV
Novinec

Napisal/-a JureV To sep 17, 2013 7:19 pm

Ena butasta....kaj ko zmanjka plina avtomatsko preklopi na bencin ali morš pravočasno preklopit ,če ne crkne mašina?
Zadnjič spremenil JureV, dne To sep 17, 2013 8:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov