Debate, ki niso vezane na ostala področja...

NeoTO
Nov uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a NeoTO To sep 17, 2013 7:31 pm

JureV je napisal/-a:Ena butaska....kaj ko zmanjka plina avtomatsko preklopi na bencin ali morš pravočasno preklopit ,če ne crkne mašina?

Računalnik avtomatsko preklopi, ko zazna, da tlak plina pade (torej, ko plina v tekoči fazi zmanjka) - vse to preden mašina ugasne.

Uporabniški avatar
xyz6
Novinec

Napisal/-a xyz6 To sep 17, 2013 7:49 pm

JureV je napisal/-a:Ena butaska....

:ne

nihče ni prišel pameten na ta svet ;)
Avensis Wagon T22 LPG Prins VSi1
Accord CU1 LPG Prins VSi2
Accord CL7 LPG Prins VSi2
E60 525iA LPG Prins VSi2

JureV
Novinec

Napisal/-a JureV To sep 17, 2013 8:19 pm

NeoTO je napisal/-a:
JureV je napisal/-a:Ena butaska....kaj ko zmanjka plina avtomatsko preklopi na bencin ali morš pravočasno preklopit ,če ne crkne mašina?

Računalnik avtomatsko preklopi, ko zazna, da tlak plina pade (torej, ko plina v tekoči fazi zmanjka) - vse to preden mašina ugasne.

No torej tudi ni tak problem, če je indikator netočen. Nekaj bencina pa itak moreš met v tanku, tako da si potem brez skrbi in ne ostaneš na cesti:)
Hvala

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= To sep 17, 2013 11:53 pm

JureV je napisal/-a:
NeoTO je napisal/-a:

No torej tudi ni tak problem, če je indikator netočen. Nekaj bencina pa itak moreš met v tanku, tako da si potem brez skrbi in ne ostaneš na cesti:)
Hvala

Bencin je v tanku bolj za to, da se ti črpalka ne pregreje. =P

NeoTO
Nov uporabnik

Napisal/-a NeoTO Sr sep 18, 2013 5:15 am

Ne vem, kako so to drugje zrihtali, ampak meni sistem od Plineksa kar konkretno cukne, če mu naenkrat zmanjka plina - npr. če bi hotel speljat na cesto (ali prehitevat) in bi bilo malo plina, bi bila štala... Predvsem iz tega razloga imam svoj računalnik, ki mi pove, kdaj moram bit malo bolj nežen ali pa ročno preklopit na bencin.

A injektorjev še nihče od vas ni menjaval ali imel težave z njimi (moj post s prejšnje strani)?

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Sr sep 18, 2013 6:10 am

Jaz sem imel nazadnje kr mali servis, čeprav je kilometrina že za velikega. Prpelu avto na servis, itak pa oni vejo kako in kaj, so pač samo malega naredili. Ker pa so bli problemi pri višjih obratih, je avto nekaj zadrževalo, ni potegnu tko k bi lahko, pa so mi pol samo dozo plina povečal. Grem na probn vožnjo je blo vredi, itak ga ne moreš po mislinji nekej terat na 200 :D in je blo vredi. Pol pa prav če bo vredi je takl vredi, če ne pač velik servis, kjer bo menjaval tesnila uparjalnika ter menjava oz. obnova injektorjev. Pa mislim da jih v kratkem pokličem, ker glede na to da liter večja poraba in zadeva ni boljša, grem zadevo uredit, tako da kaj več glede tega v bližni prihodnosti :). Ima pa avto na plinu že 103kkm.

Neo TO..... maš pa srečo da focus še laufa, k kolegu je ribnu :mrgreen:.

NeoTO
Nov uporabnik

Napisal/-a NeoTO Sr sep 18, 2013 8:20 am

Če ne bi spremljal fuel trim parametrov bi se mu (Focusu) slabo pisalo... Prvi dve leti sem bil kar redno aboniran pri Plineksu, ker ga enostavno niso znali nastavit - dokler nisem zahteval, da potegnejo ven OBD analizator in nastavijo tako, da bo bencinski računalnik zadovoljen. Je pa zdaj cca. 100.000 km od vgradnje, od tega dobrih 82.000 km na plin.

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Sr sep 18, 2013 8:42 am

NeoTO je napisal/-a:Če ne bi spremljal fuel trim parametrov bi se mu (Focusu) slabo pisalo... Prvi dve leti sem bil kar redno aboniran pri Plineksu, ker ga enostavno niso znali nastavit - dokler nisem zahteval, da potegnejo ven OBD analizator in nastavijo tako, da bo bencinski računalnik zadovoljen. Je pa zdaj cca. 100.000 km od vgradnje, od tega dobrih 82.000 km na plin.

Pa sej že ves čas trdim da je bolj pomembna nastavitev naprave, se pravi dovolj bogata mešanica, kot pa vse ostalo. Brez nastavljanja ob spremljavi podatkov prek EOBD vmesnika, pa itak nima smisla.
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Sr sep 18, 2013 8:43 am

Js mam že skoz od vgradnje občutek da ga ne znajo nastavit, zato so mi tud vgradil neko glupo škatlco notr ki preprečuje prižig check engine lučke na plinu, ampak zdj v zadnjem času, se mi pri večji brzini lih tko prižiga.

NeoTO
Nov uporabnik

Napisal/-a NeoTO Sr sep 18, 2013 8:51 am

Meni so trimi ušli že čez -30% ali +30%, pa se Check engine lučka ni prižgala :) Mogoče je zato pri Focusu še tolk bolj pomembno, da ga prav nastaviš...

Uporabniški avatar
xyz6
Novinec

Napisal/-a xyz6 Sr sep 18, 2013 12:41 pm

pinny je napisal/-a:Js mam že skoz od vgradnje občutek da ga ne znajo nastavit, zato so mi tud vgradil neko glupo škatlco notr ki preprečuje prižig check engine lučke na plinu, ampak zdj v zadnjem času, se mi pri večji brzini lih tko prižiga.

:bonk :huh:
E60 525iA LPG Prins VSi2

Uporabniški avatar
xyz6
Novinec

Napisal/-a xyz6 Sr sep 18, 2013 12:49 pm

NeoTO je napisal/-a:Ne vem, kako so to drugje zrihtali, ampak meni sistem od Plineksa kar konkretno cukne, če mu naenkrat zmanjka plina - npr. če bi hotel speljat na cesto (ali prehitevat) in bi bilo malo plina, bi bila štala... Predvsem iz tega razloga imam svoj računalnik, ki mi pove, kdaj moram bit malo bolj nežen ali pa ročno preklopit na bencin.

A injektorjev še nihče od vas ni menjaval ali imel težave z njimi (moj post s prejšnje strani)?

Na Prins-u (vsaj pri meni je tako) sploh ne več da karkoli preklopi. Ko sem dobil avto sem ga gonil ko budala in sam pri sebi milsu, ajde da vidmo....ampak :shock: Nič nič in še 1x nič. V drugi prestavi na bencinu gas do daske, pri 5k obratov pa na roke na plin (in obratno) in to v enem dnevu tolikokrat da je že čudež da še tipka ni pregorela :D ......ta j*jc še trzne ne, skratka fantazija. Ko pa plina zmanjka (oz. preden ga čist) preklopi na benz - logično, pa tudi popolnoma že kičasto fajn da sploh ne veš, razen tega da indikator piska ko budala, tk da ga nism mogu poslušat in sem ga ročno prej sam ugasnu...
Kar se pa injektorjev tiče bosta pa čas in kilometrina pokazala svoje ;)
E60 525iA LPG Prins VSi2

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Sr sep 18, 2013 2:09 pm

pinny je napisal/-a:Js mam že skoz od vgradnje občutek da ga ne znajo nastavit, zato so mi tud vgradil neko glupo škatlco notr ki preprečuje prižig check engine lučke na plinu, ampak zdj v zadnjem času, se mi pri večji brzini lih tko prižiga.

Tole s škatlico je približno tako, kot če bi te zob bolel in ti zdravnik ne popravi zoba, ampak ti da protibolečinske tablete... zob je pa še vedno fuč :ue

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Če sep 19, 2013 11:18 am

NeoTO je napisal/-a:Ne vem, kako so to drugje zrihtali, ampak meni sistem od Plineksa kar konkretno cukne, če mu naenkrat zmanjka plina - npr. če bi hotel speljat na cesto (ali prehitevat) in bi bilo malo plina, bi bila štala... Predvsem iz tega razloga imam svoj računalnik, ki mi pove, kdaj moram bit malo bolj nežen ali pa ročno preklopit na bencin.

Sam ne čutim preklopa iz plina na bencin, samo piskat začne zadeva. S tem, da mi preklopi (če je samo še malo plina noter, sicer ne), ko bolj pritisnem na plin. Tako da, ko se vrnem nazaj na penzionistično vožnjo spet preklopim na plin, saj se ob taki vožnji še par km da naredit na plin :lol: .

Kar se tiče injektorjev pri meni (Tartarini) naj bi se menjali vložki na nekje 100.000 km. Cena celih 50 EUR :lol: za vse štiri.

Mi je pa serviser rekel, da se življenska doba le teh občutno skrajša, če se ne menjuje redno plinskega filtra.
Še več pametovanj na Mtl blog.

NeoTO
Nov uporabnik

Napisal/-a NeoTO Pe sep 20, 2013 10:20 am

Danes pričakujem ravno 'repair/upgrade kit' za Emmegas-ove injektorje, ki jih imam. Kot kaže so mi pri Plineksu vgradili že takrat stare injektorje, saj 'repair kit' za te moje baje že dolgo ne obstaja več. Tako pride ta upgrade kit 50 EUR, sam 'repair kit' pa cca. 16 EUR za vse štiri.

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm Ne sep 22, 2013 6:32 pm

Zdravo

Ima kdo morda kakšne izkušnje s podjetjem SIGAS pri predelavi vozila na LPG?
Gre za podjetje v 'stilu' Plineks, G-1 ali jim je kaj bolj za zaupati ?

Hvala in lp

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Ne sep 22, 2013 6:40 pm

bernikm je napisal/-a:Zdravo

Hvala in lp

Čeprav je bil Sigas precej pred G-1, je v obeh najti iste ljudi. Z drugimi besedami, fantje iz Sigas so se združili, s še enkaterimi drugimi (med njimi Mirko Tuš, kot financer) in naredili G-1 ter nam začeli prodajati enega večjih nategov pri nas v zadnjih letih (slovenski proizvod, edini in prvi na svetu z vbrizgom v realnem času, svetovni patent...)

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Ne sep 22, 2013 9:17 pm

Hvala in lp

Pri SIGAS-u, poznam edino Primoža Jazbarja, Jesenice na Dolenskem za katerega lahko rečem, da je "svetlobna leta" pred G-1 in Plineksom, vgrajuje "poljske sisteme" AGC.

http://en.agcentrum.pl/?d=116

Poznamo se še iz "pionirskih" časov, ko smo si v avte montirali Magic in Lovato sisteme in se vsi učili na težavah ter seveda tankali na Hrvaškem.

Pri njemu smo samo letos predelali (družinsko) naslednja vozila:

Hyundai Santa Fe (2 vozili)
Škoda octavia II 1.6 MPI
Avtodom Transit
Chrysler Voyager 2.4

Verjetno ni potrebno napisati, da smo z njegovimi storitvami zadovoljni, saj se drugače ne bi "vračali". Delavnica sicer ni super - duper (oh in ah), vendar ne sodimo po izgledu, pri "plinu" je važno znanje, ki ga ima glede na dolgoletne izkušnje dovolj, povrhu vsega pa je še "zanesenjak".

Tudi pri ostalih vozilih, ki nam jih niso uspeli nastaviti monterji, ki naj bi obvladali "svoje sisteme", se je g. Jazbar potrudil in z minimalnimi stroški "tako rekoč" za hvala lepa poskrbel za brezhibno delovanje.

Sam torej vem, zakaj se vračam k cca. 100 km oddaljenemu monterju - ker obvlada in se potrudi.

Sicer pa so mi lahko monterji v Mariboru in okolici hvaležni, saj bi jim zatežil do "onemoglosti", če mi kaj ne bi delovalo oz. bi zadeva cukala in podobno, kar glede na informacije, ki krožijo niti ni tako malo verjetno.

;)
Golf Plus 2.0 TDI (chiptuning)
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Po sep 23, 2013 5:46 am

Hvala in lp

Pri Jazbarju je bila tudi moja Octavia predelana, sicer jo je predelal prvi lastnik. Nimam težav in po dosedanjih izkušnjah lahko priporočam.
Sedaj sicer servisiram drugje, ker mi je on res predaleč, ampak tudi ta serviser ni imel pripomb nad vgradnjo (no, tukaj je imel nekaj kozmetičnih pripomb :D ) in samo nastavitvijo sistema (pa ima izkušenj več kot dovolj :D ). Se nisem nikoli obremenjeval z metanjem ven ob plinu do konca in podobnih zadevah, ker jih ni. Res pa je, da imam noter občutno močnejši uparjalnik kot bi bilo potrebno, vendar verjetno z razlogom :lol: .

Edino, kar ni dobro poštimano je to, da je treba tudi plin tankat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: .
Še več pametovanj na Mtl blog.

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm Po sep 23, 2013 7:46 am

Hvala za mnenja.
Se pravi bi bil Sigas dobra izbira oziroma druga opcija napram Prinsu, ki je za moje pojme predrag (ja vem da je top in oh in sploh, samo dejansko je razlika v ceni Sigas-Prins 700€, s tem da so servisi pri Prinsu več kot še 1x dražji).

Za ostale kot so Plineks, G-1 itd pa sem prebral preveč slabega, tako da iščem neko alternativo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 34 gostov