Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
-tomi-
Novinec

Napisal/-a -tomi- Pe mar 21, 2008 3:27 pm

Skull23 je napisal/-a:...
Vinjete bojo obvezne na vseh avtocestah in hitrih cestah. Tudi od rondo tomačevo do črnuč, cela ljubljanska obvoznica, koperska obvoznica, celo ušljiva izolska obvoznica.

Torej mački so s kombinacijo nizke cene, minimalno polletne vinjete, in območja uporabe dobesedno prisilili 90% voznikov v nakup vinjete.
...

...in prav je tako, par strani nazaj sem predlagal da bi teh 55€ državljani RS kr lepo plačali pri podaljšanju registracije in je.

lep viiikend!

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe mar 21, 2008 3:37 pm

-tomi- je napisal/-a:
Vinjete bojo obvezne na vseh avtocestah in hitrih cestah. Tudi od rondo tomačevo do črnuč, cela ljubljanska obvoznica, koperska obvoznica, celo ušljiva izolska obvoznica.

Torej mački so s kombinacijo nizke cene, minimalno polletne vinjete, in območja uporabe dobesedno prisilili 90% voznikov v nakup vinjete.
...

...in prav je tako, par strani nazaj sem predlagal da bi teh 55€ državljani RS kr lepo plačali pri podaljšanju registracije in je.

lep viiikend!

Če bi bilo obvezno za vse bi lahko bila namesto 55 recimo samo ene 40€. Če pa bi normalno kamione ocestninili (tako kot drugod po Evropi) bi bila pa lahko samo simbolična 10-20€.

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Pe mar 21, 2008 3:48 pm

-tomi- je napisal/-a:

...

lep viiikend!

zakaj pa plačujemo cestno takso? bi imeli 2 cestni taksi?

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe mar 21, 2008 3:49 pm

Evo kakor sem prej napisal danes pa saj je vsak dan isto od Višnje gore do IVG sem se cjazu 100kmh taka gužva je kamioni in osebna od izvoza ivg pa prazno :twisted: pa skor same NM table Trebanci in Co in za foro same neke kište letniki do 97 ( saj tudi moj ni novejši ) pa tolk šparajo, da kar € zadaj vozijo v gepeku :D in pol je še v križišču M gužva :evil: VSI na AC in pika!!!

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Pe mar 21, 2008 3:53 pm

Bom še jaz povedal svoje mnenje.
Nekateri pravite da bi se to plačalo pri tehničnem, saj tam že plačamo cestnino, zdaj še AC? Naj jo tisti ki se tam vozijo.
Najbolje je da pri tehničnem plačamo:-Cestnino
-AC- (vinjeto)
-Ekološko takso
-Makadamske ceste...................
Nekateri pa rečete " Kaj pa je to 55 EUR"? Res je ampak kdor ima pred nosom AC, ne primerjajte Avstrije in Slovenije, tam je AC veliko bolj mrežasta kot pri nam lahko se dlje časa pelješ po njej.
Zakaj bi dajal 55 eur če se peljem enkrat na mesec po AC 20 Km?
Zakaj?
Kaj je pa to 3 eure pa kupim vsak dan 1kg kruha pa čeprav ga samo pol pojemo?
:lol:
Kupim en liter vina saj je samo 2 EUR potem pa pijem pivo. :lol:

Nobeden te ne bo mogel prisiliti da boš kupil vinjeto in naj bo tako, pa če stane 10 EUR ali pa 500 EUR.
Jaz stanujem ob reki Savinji in imam kajak, zakaj bi ga imel nekdo ki živi na Triglavu?
Komu bo ta kajak bolje služil? 8)
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Pe mar 21, 2008 3:55 pm

Super bo za nekoga ki se vsak dan vozi iz LJ v MB in nazaj, vinjeto bo po "zdajšnem" načinu plačevanja imel povrnjeno v enem tednu.

Uporabniški avatar
-tomi-
Novinec

Napisal/-a -tomi- Pe mar 21, 2008 4:10 pm

Skull23 je napisal/-a:
-tomi- je napisal/-a:

...

lep viiikend!

...ja no sej realno bi sam uno cestnino "pojačal" za teh 55€ oz. bi bilo verjetno manj če bi bila obvezna za vsa vozila fizičnih oseb. komercialni promet pa itak ocurit po satelitskem sistemu oz z dražjimi vinjetami, enako tujce.

Uporabniški avatar
-tomi-
Novinec

Napisal/-a -tomi- Pe mar 21, 2008 4:14 pm

OLI je napisal/-a:Bom še jaz povedal svoje mnenje.
Nekateri pravite da bi se to plačalo pri tehničnem, saj tam že plačamo cestnino, zdaj še AC? Naj jo tisti ki se tam vozijo.
Najbolje je da pri tehničnem plačamo:-Cestnino
-AC- (vinjeto)
-Ekološko takso
-Makadamske ceste...................
Nekateri pa rečete " Kaj pa je to 55 EUR"? Res je ampak kdor ima pred nosom AC, ne primerjajte Avstrije in Slovenije, tam je AC veliko bolj mrežasta kot pri nam lahko se dlje časa pelješ po njej.
Zakaj bi dajal 55 eur če se peljem enkrat na mesec po AC 20 Km?
Zakaj?
Kaj je pa to 3 eure pa kupim vsak dan 1kg kruha pa čeprav ga samo pol pojemo?
Kupim en liter vina saj je samo 2 EUR potem pa pijem pivo. :lol:

Nobeden te ne bo mogel prisiliti da boš kupil vinjeto in naj bo tako, pa če stane 10 EUR ali pa 500 EUR.
Jaz stanujem ob reki Savinji in imam kajak, zakaj bi ga imel nekdo ki živi na Triglavu?
Komu bo ta kajak bolje služil? 8)

...to da se razbremeni mreže regionalnih cest in preusmeri promet na avtoceste in se slednje dokončajo in vzdržujejo je po mojem mnenju nacionalni interes tako kot nacionalna televizija za katero plačuj-eš/-mo naročnino tudi če je ne gledaš.

PS: sam se zelo malo vozim po trenutno plačljivih hitrih cestah in mi je finančno gledano letno bolj ugodna trenutna ureditev ...in poleg vsega vsakič ko vzamem listek ali plačam na postaji pomislim da moram temu študentu še plačo financirat za to kar zna danes vsak kavomat.

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Napisal/-a Skull23 Pe mar 21, 2008 4:46 pm

-tomi- je napisal/-a:
Skull23 je napisal/-a:
-tomi- je napisal/-a:

...

lep viiikend!

...ja no sej realno bi sam uno cestnino "pojačal" za teh 55€ oz. bi bilo verjetno manj če bi bila obvezna za vsa vozila fizičnih oseb. komercialni promet pa itak ocurit po satelitskem sistemu oz z dražjimi vinjetami, enako tujce.

sej so nam jo pojačal za 55€, pravijo da je to prostovoljna izbira, ampak življensko gledano za 90% vonikov ni prostovoljno.
Zadnjič spremenil Skull23, dne Pe mar 21, 2008 4:47 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Pe mar 21, 2008 4:47 pm

Ja res je RTV je lep primer, še čudno da ni nujno vsakemu plačevati: mobitela, stacionarnega telefona itd, samo malo pa se bo nekdo spomnil še to.

Definitivno bi bilo narobe da se AC (vinjeta), plača pri tehničnem pregledu.

Povem vam da si upam trditi da se 20-30% slovenskih avtomobilov ne pelje oziroma ne vozi po AC.
Primer: AC ni od Letuša v savinski dolini pa do avstrijske meje.(Koroška)
AC ni od Dravograda do Maribora
AC ni po zgornji savinski dolini
AC ni od Celja doLaškega pa naprej do................
Nova gorica, Tolmin....................
Ptuj in proti hrvaški meji..................

Uporabniški avatar
MSrougeZX
Novinec

Kraj: Lendava

Napisal/-a MSrougeZX Pe mar 21, 2008 4:52 pm

Pozabil si Lendava - Radgona -MB, ali Lendava - Ptuj -Slov.Bistrica
Laguna coupe 2.0 dci 2013
C4 Cactus Shine 1.2T 110 2018

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe mar 21, 2008 5:01 pm

OLI je napisal/-a:Ja res je RTV je lep primer, še čudno da ni nujno vsakemu plačevati: mobitela, stacionarnega telefona itd, samo malo pa se bo nekdo spomnil še to.

Definitivno bi bilo narobe da se AC (vinjeta), plača pri tehničnem pregledu.

Povem vam da si upam trditi da se 20-30% slovenskih avtomobilov ne pelje oziroma ne vozi po AC.
Primer: AC ni od Letuša v savinski dolini pa do avstrijske meje.(Koroška)
AC ni od Dravograda do Maribora
AC ni po zgornji savinski dolini
AC ni od Celja doLaškega pa naprej do................
Nova gorica, Tolmin....................
Ptuj in proti hrvaški meji..................

Res je vse to kar praviš, samo moraš pogledati pa tudi drugi vidik. Vse te ceste, ki jih omenjaš so t.i. državne ceste in se financirajo tudi od pobranih nadomestil za ceste, ki jih obvezno plačujemo vsi brez razlike, če hočemo imeti registrirano vozilo.

In za isto vrsto vozila plačaš popolnoma enako ali avto stoji doma in naredi letno 1000 kilometrov ali pa jih narediš 100.000. Enako plačaš - pavšal pa a izkoristiš to ali pa ne.

In cifre niso majhne od 42€ za najmanjše kobature do 193€ za nad 2 litra in pol. A tukaj se pa nihče kaj dosti ne buni saj je zadevo treba obvezno plačat in razen v nanjnižjem cestninskem razredu so vsi zneski višji od letne vinjete.

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Pe mar 21, 2008 5:15 pm

Vsi pravite , pravijo kako je to poceni 55 EUR, saj jih lahko kupiš več :lol:

Šalo na stran, ampak za veliko lastnikov jeklenih konjičkov je lahko 200EUR, saj je ne rabimo.
Zakaj pa dvodnevnih ali 10 dnevnih ni?

Zdaj pa ko grem enkrat ali dvakrat na leto na morje bom pa rabil kupiti vinjeto, in to polletno, kje je tu logika?
Ja saj vem da bo še vseeno ceneje kot zdajšni način plačevanja, ampak ni pa logično.

8)

rini
Novinec

Napisal/-a rini Pe mar 21, 2008 5:44 pm

OLI je napisal/-a:Vsi pravite , pravijo kako je to poceni 55 EUR, saj jih lahko kupiš več :lol:

Šalo na stran, ampak za veliko lastnikov jeklenih konjičkov je lahko 200EUR, saj je ne rabimo.

Zdaj pa ko grem enkrat ali dvakrat na leto na morje bom pa rabil kupiti vinjeto, in to polletno, kje je tu logika?
Ja saj vem da bo še vseeno ceneje kot zdajšni način plačevanja, ampak ni pa logično.

8)

Oli - Oliver

V sloveniji je cca 1.200.000 registriranih cestnih vozil, v tranzitu jih je pa par 10 krat več. Torej ti plačas vinjeto in jo boš veliko bolje izkoristil, kot pa en Švaba, ki bo šel na dopust na Hrvaško in bo dal enako cekinov. Torej zaradi tega, ker greš ti le enkrat na dopust (vzames taxi ali pa voziš po stari cesti), nam bodo tujci (ki so masovno v veliko vecjem stevilu) prispevali denar, da se bo lahko povprečen Slovenec poceni vozil po naši državi. Poleg bo tujec, ker bo kupil zanj neugodno vinjeto, kaksen dan ali dva vec postal v Sloveniji, in ne bo le v tranzitu. Predpostavljam da bo vec denarja tudi v turizmu.

Ce pa si le nedeljski šofer, potem pa ti svetujem, da prodas avto in se vozis z javnim prevozom. Ker le zakaj bi ti plačeval registracijo in zavarovanje za avto enako, kot nekdo, ki avto uporablja 6 dni na teden.

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Napisal/-a Skull23 Pe mar 21, 2008 6:07 pm

OLI je napisal/-a:Vsi pravite , pravijo kako je to poceni 55 EUR, saj jih lahko kupiš več :lol:

8)

Zakaj ne 10 dnevnih? Zato ker potem veliko voznikov nebi kupovalo polletnih in letnih.

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Pe mar 21, 2008 6:23 pm

Dragi kolega rini, to kar praviš je popolna bedarija če se tako izrazim.

Če imam avto to ne pomeni da sem nedeljski voznik, in ali se ti ker imaš avto zato voziš 6 dni na teden pa je potrebno ali ne?
Ali ker imaš pomivalni stoj vsak dan opacaš vse kozarce, lonce in jedilni pribor?
Saj si ja kupil pomivalni stroj uporabljaš ga pa 3 krat tedensko? Zakaj?

Gledaš TV 8 ur dnevno? Zakaj ne? Saj si ja zanj odštel 800EUR.

Verjetno tisti ki se npr.: ukvarja z kopanjem jarkov rabi bager, jaz ga pač ne.

Tako da ne govori stvari na pamet.
Povedati hočem da če imaš tako kot jaz 50 km do najbližje AC in jo uporabljam 2 krat na mesec ne potrebujem vinjete. Živimo pač v krajih kjer še ne poznamo AC.
Pa hvala bogu je ne.

Verjetno jih je precej ZA in to pomeni, da jih je vsaj nekaj PROTI vinjetam.

Uporabniški avatar
Zm3-D3n
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zm3-D3n Pe mar 21, 2008 6:28 pm

rini je napisal/-a:

8)

Oli - Oliver

V sloveniji je cca 1.200.000 registriranih cestnih vozil, v tranzitu jih je pa par 10 krat več. Torej ti plačas vinjeto in jo boš veliko bolje izkoristil, kot pa en Švaba, ki bo šel na dopust na Hrvaško in bo dal enako cekinov. Torej zaradi tega, ker greš ti le enkrat na dopust (vzames taxi ali pa voziš po stari cesti), nam bodo tujci (ki so masovno v veliko vecjem stevilu) prispevali denar, da se bo lahko povprečen Slovenec poceni vozil po naši državi. Poleg bo tujec, ker bo kupil zanj neugodno vinjeto, kaksen dan ali dva vec postal v Sloveniji, in ne bo le v tranzitu. Predpostavljam da bo vec denarja tudi v turizmu.

Ce pa si le nedeljski šofer, potem pa ti svetujem, da prodas avto in se vozis z javnim prevozom. Ker le zakaj bi ti plačeval registracijo in zavarovanje za avto enako, kot nekdo, ki avto uporablja 6 dni na teden.

Je ze res...mene pa zanima slednje. Kdo bo te vinjete kontroliral? Bo policija na Lj obvoznici stala na izvozih in vstavljala avtomobile, ter preverjali vinjete? Sam zivim v Lj in koristim obvoznico tako rekoc vsak dan. do zdaj nisem rabil placevati nic, zdaj pa bom moral kuputi vinjeto, WTF? Ok, naslednja stvar ki mi gre tuki v nos je ta, da je to itq samo zacasno in bomo cez leto in pol itq imeli GPS-e in nam bodo kazni za prehitro voznjo kar po posti posiljali ( nevem zakaj se matrajo z nakupom stacionarnih radarjev...). Meni osebno se mi zdi to absurd in grem stavit da bo od uvedbe vinjet v lj taka guzva, ker se tisti ki so za prehod na drugo stran mesta rabili ovoznico se bodo raje vozili cez center... ok pa se bi lahko nasteval.

Verjmamem da je pozitivna stran vinjet tujci, ki bodo odsteli veliko vec denarja za ceste kot sedaj.

P.S.: Kako svabom rata met AC free (vsaj za tujce)?
What would you do, if you could do the unbalivable ?

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe mar 21, 2008 7:26 pm

Zm3-D3n je napisal/-a:
P.S.: Kako svabom rata met AC free (vsaj za tujce)?

Vprašaj kamionarje, če je res free in koliko plačujejo na kilometer?

Drugače pa še 1x povem - ne želte si satelitskega cestninjenja. Prvo kot prvo boš moral reciver sam kupit, ki bo stal 80-100€ potem te bodo pa opilili, da bo veselica in to bo možno na vseh cestah, tudi na lokalnih. Brez skrbi, da ne bodo zamudili priložnosti za takšno potezo.

Zapomnite si moje besede, nikoli ne bo tako poceni kot bo z vinjetami, da ne bo kdo slučajno mislil, da bo s sat. cestninjenjem pa nastopila zlata doba pravičnosti in cenejše vožnje po cestah.

Možnega nadzora v stilu velikega brata pa raje sploh ne bom omenjal. :?

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe mar 21, 2008 8:19 pm

satelitsko cestninjenje nebo nikoli delovalo ker je to prevec kompleksen sistem da bi deloval s 100% zanesljivostjo.

pa tudi ce bi ze deloval, kdo mi bo preprecil dat alu folijo cez? :)

Uporabniški avatar
Somebody_new
Novinec

Napisal/-a Somebody_new Pe mar 21, 2008 8:30 pm

Za osebna vozila je najboljša rešitev vinjeta, za tovorna pa satelitsko cestninjenje! Upam, da bodo vinjete ostale za osebna vozila ker s satelitskim cestninjenjem bodo avtoceste postale tako drage...
Pa nekaj me zanima: a je sploh kje že uvedeno satelitsko cestninjenje za osebna vozila?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov