Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael To feb 03, 2009 7:55 am

To se tako ali tako vedno dogaja ko sneži, če pa takemu malo požrmkaš češ spel se, moreš pa obvezno pred tem varnostno razdaljo povečat, ker bo stopu bremzi ali pa začel bolj počasi vozit.

Drugače pa se mi osebno zdi, da je pametno da folk po avtocesti vozi po svojih zmožnostih, vendar če si ne upajo peljat ne vem 60 pri snegu na cesti, ko bi se vsaj kurci peljal po voznem pasu, ne pa da se ti furajo po prehitevalnem, kakršna je pri nas navada - mislim, da je to večji problem, kot pa sama vožnja pod ne vem 70 na uro na voznem pasu. Tudi sam sem v snegu med počasnejšimi (manj kot 50 se še v življenju nisem pelu po avtocesti, razen v primeru zastojev) dokler avtocesta ni splužena - namreč sranje je ko se nabere med pasovoma sneg in če se hočeš pol umaknit, pa četudi sam 50 čez tist sneg zapečeš, te totalno spiga (najprej mal odnese prednji konec potem pa še zadnji poskoči) in ker nočem, da me okol usukne se pač raje peljem malo počasneje po voznem pasu kot pa da bi skos pasove menjaval.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To feb 03, 2009 8:08 am

Zdajle je bilo prav noro po cestah. Sneg v LJ sipa, kot da bi nekdo zgoraj moko na polno stresel. Ampak z novimi zimskimi gumami gre prav fino, nobenih problemov, čeprav ceste niso splužene. :)

So se pa tudi danes v teh nemogočih razmerah našli taki pacienti, ki so se odpravili na pot z letnimi gumami. Sem vozil za enim celih 15 na uro. :lol: :roll:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
JanJ
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a JanJ To feb 03, 2009 8:23 am

Jaoo v LJ je res noro :shock: Sneg pada na polno, po avtocesti sem se vozil 40 :? Mam počasi že poln kufer vsega tega..... :!:

Jerch_ je napisal/-a:tipičen retardiranc spredaj. nonstop na gas-bremzi (op.p. zavori)

Z bavarijo je še posebaj lušno pozimi. Potem pa se najde še kakšnen frajer, z 19 col feltnami in letnimi gumami in smo tam :evil: Smo ga zadnič na parkirišču pred firmo 1 uro kopali ven!
Zadnjič spremenil JanJ, dne To feb 03, 2009 9:34 am, skupaj popravljeno 1 krat.
LP Jan

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr To feb 03, 2009 9:17 am

naj še toliko opozarjajo na zimske razmere in primerno opremo, pa tovornjake naj se sami izločajo pa folk tega kar ne jemlje resno. nekaj je takih ki jim je škoda kupovat zimske gume za tistih "nekaj dni" zasneženih cest

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo To feb 03, 2009 9:53 am

Mgajvr je napisal/-a: nekaj je takih ki jim je škoda kupovat zimske gume za tistih "nekaj dni" zasneženih cest

in takim prav privoščim pošteno kazen ,ko delajo gužvo. :twisted:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco To feb 03, 2009 10:01 am

ja velik folka se je letos pošten zaj**** k so pričakval tako zimo kot lani :?
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To feb 03, 2009 12:48 pm

el_diablo je napisal/-a:
Mgajvr je napisal/-a: nekaj je takih ki jim je škoda kupovat zimske gume za tistih "nekaj dni" zasneženih cest

še useen bodo pa kapsi večkrat ustavli tiste, ki pripeljejo 10km/h preveč čez naselje......
Slika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To feb 03, 2009 2:14 pm

Žal ja ... danes sem kar veliko prepeljal in nisem videl niti enega policaja, ceste pa so bile polne šleperjev. Boli njih k***c bando nevzgojeno in delajo zastoje, ko se zakopljejo v sneg in ne morejo več spelat. Sicer enega je kazen doletela, k se je na Lj obvoznici na barju sesul v graben.

Upam, da bo še konkretno kazen fasal... vsaj tega bodo policaji ujeli, če ostalih stotnij kamionarjev ne bodo. Pa da ne bo kdo zdele opravičeval z nebulozo "pokvarljive robe", ker ne vem kdaj so novi avti, pa cisterne z gorivi in hlodi pokvarljiva roba, ki ne more počakat pol dneva, da sneg splužijo in ceste sčistijo. :roll:

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik To feb 03, 2009 2:26 pm

BBoss je napisal/-a:......Boli njih k***c bando nevzgojeno in delajo zastoje, ko se zakopljejo v sneg in ne morejo več spelat. Sicer enega je kazen doletela, k se je na Lj obvoznici na barju sesul v graben......

No vidiš, eden redkih, ki je upošteval pravilo o samoizločanju in se je izločil v jarek. ;) Sicer pa je to res, da se šoferji šleparjev vedejo popolnoma nerazumno.... mislim da sem zadnjič celo na TV videl voznika, ki je razlagal, da je hotel prevozit samo še ta klanec, na katerem je seveda potem obtičal. Itaq, pa ker je prejšnjega ravno še zvozil, dejmo probat še z naslednjim....
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos To feb 03, 2009 2:45 pm

el_diablo je napisal/-a:

Problem je pa da, ko se jim bo kaj zgodilo, bodo za vse drugi krivi, samo sami ne.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To feb 03, 2009 5:22 pm

No escape from the mass mind rape...

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO To feb 03, 2009 6:52 pm

Hja, tako je to. Zadnjic sem sel na pivo v gostilno in slisim 2 za sankom (kako klasicno, kajne? :roll: :lol: ) ko se spuscata v globoke debate. Je rekel eden da ne potrebuje zimskih gum ker se zelo malo vozi po snegu....... :roll:

Me je pa vceraj sneg kar presenetil. Ob 5ih je izgledalo vse tako lepo - potem pa sem okoli 8ih zvecer pogledal cez okno in glej ga zlomka. Nekaj cm snega se je nabralo in ravno tak cas je bil ko nasa komunala ni se naredila nic tako da se je bilo prav uzitek malo popeljat po zasnezeni cesti :P
Je pa nadlezna mularija ki jo je po vseh hribih toliko da znoris. Pripeljem izza ovinka in je bilo vse skupaj se zelo nepregledno en mulc pa z sankami na polno dol po hribu da se je komaj ustavil pred avtom. Oni zadaj je se je pa tudi ustavil tik za mano ... da bi mu zlomil tiste sanke. :evil: :evil:

Danes se zbudim, peljel v sluzbo in evo - ceste taksne da katastrofa....!!! :roll:

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin To feb 03, 2009 6:58 pm

Dons ko sem sel cez Lj. sem videl nekega res genija. Imel je uno masinco za sneg...in kaj je ta genij delu ...rinu po plocniku, sneg pa letel po celi cesti, cez oba pasova :roll:
There is no time...

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy To feb 03, 2009 7:06 pm

:lol:
''Una mašinca'' je snežna freza.

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO To feb 03, 2009 7:53 pm

Hehe. Hja - dejansko je po plocnikih taksno da se hodit ne more ... komunala vse skup kr na plocnike tisci ... pol pa pejdi ce mores ...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To feb 03, 2009 9:39 pm

Tamale freze zmečejo na cesto bolj malo snega in še to lepo razpršeno. Trije avti grejo čez oz mimo (brez problemov!) in že ga ni več.

Druga in edina ostala možnost bi bila (po tem, ko so plugi zasuli pločnike), da pešci hodijo po cesti. To pa je res nevarno - srečanje dveh avtov ali če zdrsne avtu ali pešcu itd in adijo.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To feb 03, 2009 10:29 pm

Tako je, stanje pločnikov v LJ je bilo danes katastrofalno (in je še). Ceste splužijo na pločnike. In kje naj hodimo pešci? Po pol metra snega? In taki kupi snega ostanejo še dolgo po tem, ko so ceste že suhe, za to se noben cestar ne briga!
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin To feb 03, 2009 10:59 pm

chevy je napisal/-a::lol:

Ja vem, sam se mi je ful mudil pa se nism motu glih spomnt :D

Anyway:
Ne ne, drgac je bila kr velka snezna freza in je velik pas snega, ne glede koliko avtov je slo cez, ostalo. Jz razumem, da kdaj komunala nabije sneg kdaj na plocnike al pa nekdo, ki bi moral plocnike spucati (beri zlasti cesta mim Golovca, k je folk dejansko hodu kr po cest), ampak to se ne pomen, da lahk kr ves sneg mece na cesto.
There is no time...

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Sr feb 04, 2009 12:35 am

Ronin je napisal/-a:
chevy je napisal/-a::lol:

Ja vem, sam se mi je ful mudil pa se nism motu glih spomnt :D

Anyway:
Ne ne, drgac je bila kr velka snezna freza in je velik pas snega, ne glede koliko avtov je slo cez, ostalo. Jz razumem, da kdaj komunala nabije sneg kdaj na plocnike al pa nekdo, ki bi moral plocnike spucati (beri zlasti cesta mim Golovca, k je folk dejansko hodu kr po cest), ampak to se ne pomen, da lahk kr ves sneg mece na cesto.

ma ka pa vem, se mi zdi da to je pa dejsnko tista stvar ki jo človek lahko potrpi v takih razmerah kot so sedaj! ne rečem, bi bilo lepše če bi s frezo to metal nekam na drugo stran, sam lahko pa da je pač šel enkrat dol, nato pa še gor in je tist ostanek zmetal na drugo stran...kokrkol, mislm da je fajn da je nekdo poskrbel še za pešce in se ne mislim pizdit čez njega ;)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr feb 04, 2009 12:46 am

Energetik81 je napisal/-a:Tako je, stanje pločnikov v LJ je bilo danes katastrofalno (in je še). Ceste splužijo na pločnike. In kje naj hodimo pešci? Po pol metra snega? In taki kupi snega ostanejo še dolgo po tem, ko so ceste že suhe, za to se noben cestar ne briga!

Ronin je napisal/-a:Jz razumem, da kdaj komunala nabije sneg kdaj na plocnike al pa nekdo, ki bi moral plocnike spucati (beri zlasti cesta mim Golovca, k je folk dejansko hodu kr po cest), ampak to se ne pomen, da lahk kr ves sneg mece na cesto.

Najbolje bi bilo, da nabavijo 1000 Bobcat-ov in pocasi pocistijo vse plocnike, sneg
pa se nalozi na kiperje in odpelje stran.

Uglavnem bil sem v LJ kot vsak dan videl sem koliko je bilo kje spluzeno in kje ne.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov