Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair So nov 28, 2009 12:52 am

Aleksman71 je napisal/-a:Prav tako ne vem ali ljudje ne poznajo pravil ,ne vidijo znakov,ali se namerno vozijo 60 km/h ,kjer je dovoljeno 90.

Mogoče je vzrok, da je za njih tistih 60 že max kar so sposobni. Jaz jih popolnoma razumem in se vozim umirjeno za njimi. Ampak pri N-tem poiskusu mi hoče tole spet preprečiti, ali pa je vzrok, da nimajo blage kaj se dogaja za njimi, mi pa ni ravno všeč.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu So nov 28, 2009 7:31 am

X-Hair je napisal/-a:
Aleksman71 je napisal/-a:Prav tako ne vem ali ljudje ne poznajo pravil ,ne vidijo znakov,ali se namerno vozijo 60 km/h ,kjer je dovoljeno 90.

Mogoče je vzrok, da je za njih tistih 60 že max kar so sposobni. Jaz jih popolnoma razumem in se vozim umirjeno za njimi. Ampak pri N-tem poiskusu mi hoče tole spet preprečiti, ali pa je vzrok, da nimajo blage kaj se dogaja za njimi, mi pa ni ravno všeč.

Mogoče je pa vzrok da vozijo počasneje, ker ne poznajo ceste.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B So nov 28, 2009 11:40 am

Saj to ni X-Hairov point.. Mene tudi cisto nic ne moti, ce se nekdo vozi pocasneje, ali pac ne pozna ceste, nima dobrih gum, ne zna.. me ne briga. Pocakas pac na prvo priloznost da ga lahko prehitis. X-Hairov point je v tem, da folk ali ne gleda nazaj in vijugajo po celi cesti kot da je cela njihova in se ti nevede nastavljajo (nevede zato, ker itaq ne gledajo okoli sebe in te ne vidijo zadaj da jih hoces prehitet), ali pa so enostavno nesramni in se zanalasc nastavljajo ali potegnejo ko jih hoces prehitet (sploh te so zanimivi ja, jest sm dinamicen voznik in se rad tako vozim in dostikrat dohitis kak boljsi in predvsem mocnejsi avto na kakih ridah ki se cijazi, ga pa hoces prehitet pa pospesi, jest pa s svojimi 64 dizelskimi konji bolj tezko kaj drugega naredim kot to da se pac postavis nazaj za njega.. na naslednjem ovinku pa spet cijazenje do naslednje tocke kjer bi ga lahko prehitel.. V takih trenutkih si zazelim da bi imel vsaj 500KM, drugace pa mi jih je 64 zadosti ;) ).
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair So nov 28, 2009 11:57 am

Vsekakor je lahko vzrokov več in jih sam spoštujem. Menim pa, da nima potem pravice za sabo puščat enega divjaka, ki bi se rad tam vozil svojih normalni 70. Je res? Tale laguna je bil živ primer in sem mnenja, da ona je pa mislila, da je sama na cesti. Saj ni konj s plašnicami ;)

edit: EX-B - and we have a winner. Celo eden z izpitom na a.com, če se malo pošalim. To je bil point ja, ampak je bil tisti znak 40 kamen spotike pa še marsikaj mogoče. Ma o tem ne bomo ;) :D Ufff, koliko je takih, ki mi potegnejo. Pa kaj jim hočem. Zadnjič je eden imel srečo, da sem izgubil 2 in 4 prestavo :lol:, če ne bi ga vozil še kaki kilometer ali tri, okoli ovinka z 30. Očitno je treba enim pokazat kaj delajo, ker se tega ne zavejo. Zato vedno prehitevam odločno in z zaletom, pa čeprav nimam le dizelskih 68km, ravno zaradi takih cepcev. Včeraj imel primer, pa sej se ga bojim dat tukaj gor, ker bo spet en kup smrkavcev brez izpita brihtnih. Lepo dohitevaš avomobil. Bliža se ravninca in si rečem, to bo za šalo, še dodatno gasa ne bom rabil. Ampak vseeno naredim odločno in seveda ni bilo tako z lahkoto mimo. In kaj mu češ. Nič. Za vsako ritjo rase palca. Samo srčno upam, da ne bojo v igri nedolžni ljudje, ampak da se bo 1x sam zalimal v en šlepar.
SlikaSlika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So nov 28, 2009 1:22 pm

Podpis pod tole x-hair.

Bolje se ne bi mogu strinjat...sam sem si obljubil, da bom naslednjega idiota, ki mi bo pospeševal med mojim prehitevanjem zrinil v jarek pa me ne brigajo posledice, ker to je pa kretenizem brez primere :evil:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ So nov 28, 2009 1:25 pm

Ali pa če bi se raje umaknil nazaj in počakal.. aja, si preponosen :lol:

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So nov 28, 2009 1:55 pm

včeraj je blo tudi pri meni pestro.
Peljem se lepo normalno skozi Miklavž po glavni cesti,pa kar naenkrat vidim luči na mojem pasu nasproti,kak mi blenda pa je vedno bližje. bremzam,pa grem skoraj že čisto v pločnik ,pa vidim kak se ga eden prinese z starim ford mondeotom(se mi zdi vsaj da je bil ta avto) . Prehiteval je kar po polni črti .Če bi jaz bil hitrejši bi bla 100% čelno skupaj,ker na sredini ceste pa je bil otok pa znak,tako da če bi bil bližje otoku bi bla tudi skupaj,ker se oni nebi mogo nikam umaknit. Je imel srečo,da se nisem imel kje pravočasno za obrnit,ker bi šel za njim pa ga potem konkretno na gobec,da bi ostal brez vseh zobov al pa še z kakimi drugimi poškodbami,tak da bi si zapomno za vse večne čase. :x
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So nov 28, 2009 2:43 pm

NejcZ je napisal/-a:Ali pa če bi se raje umaknil nazaj in počakal.. aja, si preponosen :lol:

Ne, ampak če se odločim prehitevat me nima kaj ovirat pri temu, ker ma prevelik ego, da bi prenesel, da je nekdo hitrejši od njega.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo So nov 28, 2009 3:01 pm

tudi sam sem dozivel par takih primerov kot jih je uporabnik X-Hair opisal :evil: ..zato pa js v takih primerih pred prehitevanjem zmeraj prestavim v nizjo prestavo da imam avto v malo visjih obratih ,da tudi "zrtev prehitevanja"(ponavad so to "vozniki" v clio-tih,passat-ih in podobnih avtih) nima pogojev( če potegne med tem ko ga začnem prehitevat ) me ovirati ;) ..če pa mi prepreci moje prehitevanje potem počakam do nasledne priložnosti in mu to vse vrnem,pa naj vidi oz. obcuti na svoji kozi kako je če koga oviras po nepotrebnem ;) ...če se mi mudi je to moja stvar in ne od enega "prepotenega" voznika ,ki ni sposoben voziti oz. oblavadovati svoje vozilo 8) toliko z moje strani(naslo bi se pa tudi par primerov izsiljevanjav kriziščih) :roll: Lp!

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek So nov 28, 2009 4:25 pm

Ko to berem se sploh ne čudim več, da je na naših cestah toliko nesreč. Z izjavami "bom ga zrinil s ceste, če me bo med prehitevanjem oviral" itd ... dajte no!Očitno imate eni tudi prevelik ego, da ne prenesete, da se kdo pred vami pelje, vsaj takšen občutek sem dobil.

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO So nov 28, 2009 4:37 pm

Včasih bi res blo potrebno met neki v avtu da bi lahka namlatu koga ... resno. Pol te pa izsiljujejo in vidi da verjetno pa ne bo šlo sam on še zmeri rine naprej ...

In ni point v egu... ampak kultura od voznika do voznika ... pri nas je ni. Če gre kdo prehitevat, me naj prehiti samo na živce mi gre ko mu potem zmanjka prostora in me je zadnjič en skor spredaj v levi bok zadel ...
Da sploh ne omenjam nizkotnih dejanj kot da ti stopi po gasu ko ga greš prehitevat...

Če ne znaš - pusti!
Zadnjič spremenil MateSLO, dne So nov 28, 2009 4:41 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So nov 28, 2009 4:38 pm

baucek je napisal/-a:pelje

pa veš kaj to pomeni :?:

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek So nov 28, 2009 4:46 pm

Čist dobro vem, kaj to pomeni. Je pa druga stvar, da nekateri ne poznajo vzvratnih ogledal. Takšni pa itak niso za na cesto.

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= So nov 28, 2009 4:48 pm

@baucek, narobe si razumel, ni problem v tem da ne bi prenesli, da se kdo vozi pred nami. Meni je vseeno kako kdo vozi vendar, če vozi počasneje kot bi si želel jaz, ga bom ob prvi primerni priložnosti prehitel brez, da bi se mu prej lepil na rit, besno blendal, trobil in nevem kaj še vse. Problem nastane, ko te tak človek namerno začne zapirati medtem, ko ga prehitevaš (zleze na sredino ceste, da ga ja ne prehitiš) in s tem ogroža tako sebe kot mene. V takšnih primerih pa je povsem utemeljena slaba volja in troblja! Prav tako sem že velikokrat opazil, da sem koga prehiteval, pa je ta potegnil (nasrečo imam zadosti močan avto, da se takšnim pacientom to ne izide). Takšne stvari pa so nevarne in povzročajo nesreče!

Resnično ne razumem ali je res tako težko peljati z isto hitrostjo na svojem pasu naprej, ko opazite da vas nekdo prehiteva?

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek So nov 28, 2009 4:53 pm

Saj vem, tudi samo se že velikokrat doživel, da mi je ob prehitevanju kdo na plin stopil - in če imaš 75 KM to ni glih fajn. :)
Saj se strinjam z vsem, kar ste napisali, samo sem hotel povedat,da ni treba za vsako ceno prehitevat - če vidiš, da te kdo j... v glavo, potem ga pač ne prehitiš oz ga prehitiš tam, kjer je varno (širša cesta, manj ovinkov ...).
Jaz poskušam v takih situacijah ostati čim bolj miren in se ne razburjam.
Aja,še to: jaz nimam problemov če me kdo prehiti in če vidim, da me prehiteva, ga z veseljem spustim naprej.
Zadnjič spremenil baucek, dne So nov 28, 2009 4:54 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So nov 28, 2009 4:54 pm

@ =ZiAn=
ja,ker tisti ki te prehiteva,pa ti gre na tvoj pas meter pred avtom,ti ponavadi še par kamnov vrže po avtu. mi grejo na živce ko me prehitevajo ko se pelem 100 ali pa 110 izven naselja,pol pa me prehiti pa kar poka po avtu ko se je i**** peljal čisto pri levem robu pa je kamenje gor pobral,ali pa ga je enostavno kar iz asfalta fukno nazaj meni. me pa ponavadi ne prehiteva nihče,ker se peljem po omejitvi ali pa nad njo. tak da ne oviram prometa.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ So nov 28, 2009 4:58 pm

Kaj pa to, dnevno delam cirka 100km, vozim precej po omejitvah, prehiteva pa me marsikdo. :D Primer, peljem se čez naselje 55 po števcu, gre me prehitevat avtobus, peljem čez 2 naselja v meji par kilometrov se že naredi kolona kakih 5 avtomobilov za mano. Point? Ne moreš po omejitvah vozit :roll: Načeloma me boli k* ker sem policiji oz državi že dovolj dal, ampak vseeno... :roll:

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky So nov 28, 2009 5:18 pm

vi se malo preveč sekirate in čustveno udejstvujete pri teh prehitevanjih.
Drugače pa večino razumem, ker sem že parkrat doživel zelo adrenalinska prehitevanja zaradi ljudi, ki majo močne avte s prevelikimi felgami. Sej razumem, da se odmika luknjam in pazi na vse to ter vozi pod omejitvami, ampak zakaj pa ga boli, če ga nek star avto na 14kah prehiti pa tut nevem. Aja, če vam je pa škoda, da šoder meče po avtu, si pa za pozimi kupite še en avto.

Je pa res, da je v sloveniji polno reli voznikov, ker dosti jih seka ovinek(al čez črto al na bankino) pri čisto normalnih hitrostih in z niti ne velikimi avti.
LP Rok

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So nov 28, 2009 5:25 pm

Drocky je napisal/-a: Aja, če vam je pa škoda, da šoder meče po avtu, si pa za pozimi kupite še en avto.

.

Ali pa se ti normalno vozi,oz. po omejitvah. ;)

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO So nov 28, 2009 5:44 pm

NejcZ je napisal/-a:Kaj pa to, dnevno delam cirka 100km, vozim precej po omejitvah, prehiteva pa me marsikdo. :D Primer, peljem se čez naselje 55 po števcu, gre me prehitevat avtobus, peljem čez 2 naselja v meji par kilometrov se že naredi kolona kakih 5 avtomobilov za mano. Point? Ne moreš po omejitvah vozit :roll: Načeloma me boli k* ker sem policiji oz državi že dovolj dal, ampak vseeno... :roll:

Ja vem ja. Včasih se res skorajda počutiš kot b**** ker voziš po omejitvah. Se tudi meni zgodi.
Samo kot si že rekel - dovolj denarja je šlo za njih ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov