Malner je napisal/-a:Še vedno ne razumem, kako takim uspe preživeti.
Petersilj je napisal/-a:Meni se je že zgodilo, da sem se vozil po avtocesti in je bil en pas zaprt ( s tistimi rdeče/belimi stebrički), omejitev je pa bila 60 km/h. Sem se vozil 65 km/h po tempomatu, nakar pridirka nek audi in mi začne blendati in voziti 1 m za mano. Taka vožnja se je nadaljevala tudi skozi tunel, vmes me je poskušal prehiteti tudi mimo onih stebričkov, ampak je imel prevelik avto, in se nato ni odločil za to. Naenkrat je bilo konec zapore in sta bila prosta tako vozni in prehitevalni pas. Jaz normalno vozim po voznem pasu, 135 km/h po tempomatu. Nakar pridirka ta audi po prehitevalnem pasu, pri prehitevanju mi trobi in zavije pred mano in zelo zabremza. Sploh ne vem zakaj sem nato odreagiral tako, kot sem: med tem ko je bremzal pred mano na voznem pasu in zmanjšal svojo hitrost na 0, sem ga prehitel po prehitevalnem (sem cuknil volan, da se ne bi zaletel v njega). Potem me je pa hotel pri ponovnem prehitevanju zrihiti iz ceste avtoceste (pri prehitevanju je cuknil z volanom proti meni).
Zakaj se je zgodil ta incident? Ker tam kjer je bila tabla 60, zaradi dela na cesti in še posebej tabla RADAR, nisem hotel voziti več kot 65 km/h po tempomatu.
Drocky je napisal/-a:
@gustelj: Varnostna razdalja pri 130km/h je pa 72,2m. Če že tak obvladaš ZVCP, ti nebo težko razumet od kod. Drugače pa pošči. Koneckoncev je to ena izmed stvari, ki bi jih naj kot strasten zagovornik vožje striktno po zakonu vedel.
obcasnigledalec je napisal/-a:dask je napisal/-a:Nikjer eksplicitno ne piše, da ne smeš vozit manj kot 60 km/h.
Piše piše.
ST 13 je napisal/-a:kolesar je napisal/-a:AndrejD je napisal/-a:NejcZ je napisal/-a:Tako je, 60km/h je najnižja hitrost.
Ti to prosto po prešernu ali imaš kakšen zakon ?
v sloveniji mamo zakone
ZVCP-1-UPB5
110. člen
(1) Na avtocesto ali cesto, rezervirano za motorna vozila, lahko zapeljejo in vozijo po njej le vozniki motornih vozil in skupin vozil, ki po deklaraciji proizvajalca dosegajo hitrost, večjo od 60 km/h.
prvič, ko se pelješ po kakšnem klancu na AC, ki ima pas za počasna vozila poglej tablo. Tam lepo piše koliko je najmanjša dovoljena hitrost na voznem pasu.AndrejD je napisal/-a:ST 13 je napisal/-a:kolesar je napisal/-a:AndrejD je napisal/-a:NejcZ je napisal/-a:Tako je, 60km/h je najnižja hitrost.
Ti to prosto po prešernu ali imaš kakšen zakon ?
v sloveniji mamo zakone
ZVCP-1-UPB5
110. člen
(1) Na avtocesto ali cesto, rezervirano za motorna vozila, lahko zapeljejo in vozijo po njej le vozniki motornih vozil in skupin vozil, ki po deklaraciji proizvajalca dosegajo hitrost, večjo od 60 km/h.
Preberi še enkrat ta člen zakona. Ko si ga prebral ponovi vajo. Ponavljaj vajo dokler neboš razumel napisanega.
AndrejD je napisal/-a:obcasnigledalec je napisal/-a:dask je napisal/-a:Nikjer eksplicitno ne piše, da ne smeš vozit manj kot 60 km/h.
Piše piše.
no pa daj link do tega zakona kjer to piše.
menzy je napisal/-a:37. člen ZVCP
(3) Na smernem vozišču z najmanj dvema prometnima pasovoma sme voznik, ki je prehitel vozilo in želi prehiteti še drugo vozilo ali drugega udeleženca cestnega prometa, ostati na prometnem pasu, po katerem je prehiteval prvo vozilo, če s tem ne ovira hitrejših vozil, ki se mu približujejo od zadaj.
Torej če ti voziš 130km/h in se ti nekdo približuje oz že skor nalima na rit z 160km/h, se mu moraš umaknit če imaš frej vozni pas in pika! Če on vozi 160 al pa 200 to ni tvoja stvar, za to so na cesti provide oz policaji. Če se mu ne umakneš te lahko doleti denarna kazen, če se ne motim okoli 200€.
LP Menzy
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov