Je pač v človeški naravi tako, da vseeno manj boli dati enkrat več, kot pa vsak teden ...
Lp, g
p.s. Sicer pa - so far so good: 110 kkm - se je že (nekajkrat) izplačalo ...

bernikm je napisal/-a:Ja Tomaž je ta iz Rudnika ki predeluje na plin.
Se oproščam, ValveCare sem jaz napisal, ker sem mislil da se vsem tekočinam za mazanje reče tako, mi je pa Tomaž rekel da je ena druga, samo sem pozabil katera. Pravi pa da je 1l 20€, v avto gre pa 0.4l v flaško. Cena pri Prinsu je pa dvojna za njihov ValveCare glede na ostale.
Da ne bo pomote, sprašujem zato, ker bi rad našel kvalitetnega mojstra, ker kolikor sem sedaj razumel naj bi bile vse plinske naprave podobne. Sem mislim že dati predelati na Sigas, pa so me malo razočarali glede strokovnosti za el. mazanje in mehansko, ker mi je potem po pregovarjanju le rekel ja ok, če že hočete el. vam pa damo. Tomaž mi je pa takoj rekel za elektronsko, tudi povedal mi je kako deluje mehansko in kako el. in zakaj bi on dal elektronsko. Kolikor sem dobil občutek je predelal že kar nekaj avtov in ve kaj dela. Mi je tudi povedal kake so bile težave na zažetku, kako so jih reševali, in kako je sedaj, skratka mislim da ve kaj govori.
Za Prins sem se odločil da ne vgradim, ker mi je 2000€ in strošek servisov (na 120.000€ pride cca 360€) preveč.
Pri Tomažu so servisi na 20.000km in so 30€, se pravi me za 120.000km pride 180€, kar je pol cene Prinsa, s tem da je tudi strošek instalacije 500€ nižji, tekočina za mazanje je pa tudi 50% cene glede na Prins.
Sistem ki ga on vgrajuje je Poljski, injektorje je rekel da bo dal Barracuda, 48l tank (pravi da potem dobim 40l kapacitete).
Garancija na celoten sistem je 5 let, razen na uparjalnik, na katerega je 2 leti, pravi pa da v kolikor se slučajno pokvari jih obnavljajo za 60€.
Strošek vsega skupaj vključno s homologacijo je 1.500€.
Je morda že kdo predelal pri njemu, ter kakšna je bila cena (toliko da vem ali imam morda še kaj rezerve za izpogajanje)
Načeloma sem zmenjen za predelavo v sredini oktobra, bi pa vseeno rad slišal še kakšno mnenje.
Hvala in lp
Priam je napisal/-a:Če se kdo ravno odloča za vgradnjo LPG sistema, vam priporočam ogled izredne ponudbe s strani SIGAS-a, ki pripada našim članom (članstvo ni pogojeno z lastništvom naše najljubše znamke);
http://www.mazdaklub.si/2013/08/najugod ... zda-kluba/
japanac je napisal/-a:Priam je napisal/-a:Če se kdo ravno odloča za vgradnjo LPG sistema, vam priporočam ogled izredne ponudbe s strani SIGAS-a, ki pripada našim članom (članstvo ni pogojeno z lastništvom naše najljubše znamke);
http://www.mazdaklub.si/2013/08/najugod ... zda-kluba/
Ups, razlika je pravkar skočila iz 500 € na cca 1000 €, torej dvakratna cena in dvakrat več kilometrov.
Priam je napisal/-a:Očitno smo se narobe razumeli in izpade kot neka čudna matematika.
Tale akcija, ki so jo ponudili svojim stalnim strankam, velja še do 20.oktobra in je fiksni in dokončni znesek 1.050,00 EUR, pri tem seveda dodatni popusti niso mogoči.
Sicer pa kar se tiče SIGAS d.o.o., doslej vsi, ki sem jih k njim napotil, so (bili in so še vedno) z njimi zadovoljni. Ko pa je bila kakšna težava glede LPG instalacije, pa so zanjo poskrbeli v najkrajšem možnem času. Skratka, priporočam na celi črti.
Kar se pa tiče večje potrošnje LPG goriva glede na siceršnji bencin, pa je pri moji 2003 Mazdi6 2.3i 166KM nekako prešlo z 8 na 8,5 do 9 litrov avtoplina na 100 prevoženih km, kar se mi zdi odlično (če tankamo na Verovškovi po 0,70 € za liter, to pomeni za 100 prevoženih do cca. 6,3 €). Za zagon pa sicer potroši tudi nekaj malega (pozimi več kot poleti) bencina, se razume.
xyz6 je napisal/-a:Tud pr men ni več razlike kot 10%. Prej nekje švoh 9L bencina zdej 10L al pa še kak deci manj plina. Vozim pa isto kot prej na bencinu-po omejitvah nekako...
bernikm je napisal/-a:- poraba bencina 7l
- poraba plina 8l
plinaš je napisal/-a:xyz6 je napisal/-a:Tud pr men ni več razlike kot 10%. Prej nekje švoh 9L bencina zdej 10L al pa še kak deci manj plina. Vozim pa isto kot prej na bencinu-po omejitvah nekako...
a vam ni noben povedal da mora bit razlika med bencinsko porabo ter plinsko porabo 15% al ste preslišal ???
J.McLane je napisal/-a:Bernikm, saj ti si upošteval 20% višjo porabo plina, samo da tega ne veš
Če vzamem tvoje številke si rekel, da je poraba bencina 8 l, če najprej odšteješ 0,5 l za hladne zagone dobiš šele porabo bencina, ki jo bo nadomestil plin. Torej 7,5 l + 20% = 9 l plina. Koliko bo šlo dejansko bencina za hladni zagon je neznanka, ki jo boš potem šele v praksi lahko videl, ampka manj bo tega bencina, več bo moral plin nadomestiti in bo mogoče potem poraba plina več od 9 l in bencina pa manj od 0,5 l.
J.McLane je napisal/-a:Ne razumeš kaj sem hotel napisati, ti si v kalkulaciji upošteval 23% povečanje porabe iz 7 l na 8,5 l (mešanica plina IN BENCINA). Zato mi ni bilo jasno kaj sedaj sprašuješ ali ni samo 10% povišana poraba plina, če si že sam upošteval 23% višjo porabo.
brs je napisal/-a:Meni je avto prej porabil 10 litrov benicina sedaj porabi 12 litrov plina plus še 0,5 litra bencina na 100 kilometrov.
Če je nekdo prej porabil 7 litrov bencina, je realno računati da mu bo kasneje porabil 8,4 litre plina plus še bencin za zagone.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov