Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a mtl To okt 01, 2013 11:19 am

japanac je napisal/-a:Mislim, da si narobe razlagaš, vsaj glede na moje izkušnje, pa brez zamere.

Sam razumem zadevo v smislu, ker ne vemo katero vozilo nam boste pripeljali predelat na plin in s kakšnim motorjem, Vam bomo ko prejmemo to informacijo povedali ali vaše vozilo potrebuje sistem za mazanje ventilov in v kolikor ga potrebuje Vam ga bomo tudi brezplačno vgradili.

Sami smo letos vgradili plinske sisteme v pet vozil pri Sigasu oz. g. Jazbarju, pri enem vozilu je bil potreben sistem za mazanje, še pri enem pa ga je monter priporočal, čeprav ni bil nujno potreben. Upoštevali smo nasvet monterja in tako imamo v dveh vozilih vgrajen sistem za mazanje ventilov v treh pa ne.

Sicer pa, če "hipotetično" kihnejo ventili na 100k km prevoženih s plinom in se je investicija v tem času povrnila x 3, mi verjetno ne bo težko dati cca 500 € za nove ventile, ki so namenjeni za vožnjo na plin.

Vsaj sam tako razmišljam.

:vrum

Zgoraj imaš primer Bernik-a, ki je s konkretnim avtomobilom prišel do predelovalcev (tudi Sigas) in mu je recimo Sigas dal mehansko mazanje za 200 EUR (ali kolikor že) bi pa vgradil elektronsko, odločit bi se morala stranka. Torej ne pišem na počez ampak za konkreten primer.

Gremo pa kar na tvojo izkušnjo, pri enem ti je priporočal. Zakaj priporočal? Če se znajo pojavit problemi je edino pravilno, da se vgradi mazanje ventilov, saj se tako prepreči in slaba volja in težave ter stroški za vse vpletene stranke. Torej, ti kot kupec (nepoznavalec plina hipotetično) bi se moral odločit o strokovni zadevi? Sorry, meni je to mimo.

In še glede stroška 500 EUR za nove ventile. Ti tako razmišljaš, jaz razmišljam pa, da bi mi po Murfiju verjetno zadeva riknila ravno na dopustu nekje bogu za hrbtom 1000 km od doma pa s tečno ženo in otrokoma v avtu. Tako da, strošek za nove ventile bi bil še najmanjši problem :D . Je... ga, ampak osebno se res ne bi rad vozil s tempirano bombo v avtu.
Še več pametovanj na Mtl blog.

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac To okt 01, 2013 11:37 am

="mtl"
Zgoraj imaš primer Bernik-a, ki je s konkretnim avtomobilom prišel do predelovalcev (tudi Sigas) in mu je recimo Sigas dal mehansko mazanje za 200 EUR (ali kolikor že) bi pa vgradil elektronsko, odločit bi se morala stranka. Torej ne pišem na počez ampak za konkreten primer.

Gremo pa kar na tvojo izkušnjo, pri enem ti je priporočal. Zakaj priporočal? Če se znajo pojavit problemi je edino pravilno, da se vgradi mazanje ventilov, saj se tako prepreči in slaba volja in težave ter stroški za vse vpletene stranke. Torej, ti kot kupec (nepoznavalec plina hipotetično) bi se moral odločit o strokovni zadevi? Sorry, meni je to mimo.

In še glede stroška 500 EUR za nove ventile. Ti tako razmišljaš, jaz razmišljam pa, da bi mi po Murfiju verjetno zadeva riknila ravno na dopustu nekje bogu za hrbtom 1000 km od doma pa s tečno ženo in otrokoma v avtu. Tako da, strošek za nove ventile bi bil še najmanjši problem :D . Je... ga, ampak osebno se res ne bi rad vozil s tempirano bombo v avtu.

Narobe sva se razumela. Glede na tvoj prvi post sem razumel, kot da se mora stranska odločiti ali naj sploh vgradi sistem za mazanje ventilov oziroma naj ga sploh ne vgradi, pa brez zamere.

Glede na odločanje mehansko ali elektronsko, pri meni ni dileme - mehansko, sem bolj tehnični tip in rad občasno pogledam pod pokrov motorja.

Sam sem sicer tudi "magnet" za Murphy-jeve zakone, tako da te razumem, je pa tudi res, da se simptomi za ventile pojavijo že pred okvaro samo.

Golf Plus 2.0 TDI (chiptuning)
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm To okt 01, 2013 2:36 pm

mtl je napisal/-a:
japanac je napisal/-a:Mislim, da si narobe razlagaš, vsaj glede na moje izkušnje, pa brez zamere.

Sam razumem zadevo v smislu, ker ne vemo katero vozilo nam boste pripeljali predelat na plin in s kakšnim motorjem, Vam bomo ko prejmemo to informacijo povedali ali vaše vozilo potrebuje sistem za mazanje ventilov in v kolikor ga potrebuje Vam ga bomo tudi brezplačno vgradili.

Sami smo letos vgradili plinske sisteme v pet vozil pri Sigasu oz. g. Jazbarju, pri enem vozilu je bil potreben sistem za mazanje, še pri enem pa ga je monter priporočal, čeprav ni bil nujno potreben. Upoštevali smo nasvet monterja in tako imamo v dveh vozilih vgrajen sistem za mazanje ventilov v treh pa ne.

Sicer pa, če "hipotetično" kihnejo ventili na 100k km prevoženih s plinom in se je investicija v tem času povrnila x 3, mi verjetno ne bo težko dati cca 500 € za nove ventile, ki so namenjeni za vožnjo na plin.

Vsaj sam tako razmišljam.

Da ne bo pomote, meni je iz Sigasa sicer predlagal da lahko vzamem tudi el. mazanje z doplačilom 200€.
Rekel je, da če je sistem za mazanje elektronski, je boljše, vendar pa po njegovem mnenju vseeno ni vredno toliko več denarja.

Dobil pa sem tudi spodnji odgovor. Pod tem jaz razumem da so 100% v to kar delajo in da stojijo za tem da bo stvar delovala tudi z mehanskim mazanjem.
Ker če bi se jim šlo da prodajo oz zaslužijo še zraven z el. mazanjem, bi to verjetno posiljevali vsakemu.

"Glede sistemov za mazanje ventilov: vse prevečkrat opažam, da stranke povprašujejo samo po tem, kar je posledica zapisov na raznih forumih.
Dejstvo je, da so zastopniki teh sistemov to uspešno spromovirali, nihčepa se ne posveča optimalnemu zgorevanju, kar je osnovni pogoj, da bo avto
deloval brezhibno. Ravno to zagotavljamo mi s PRO OBD funkcijo in Hana injektorji.
Poleg tega, mazanje ventilov potrebuje 15% modelov avtomobilov, vaš je sicer med njimi, ampak nekateri pa to vgrajujejo kar vsevprek"

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 To okt 01, 2013 4:01 pm

No no, da se NIHČE ne posveča optimalnemu zgorevanju ni glih res. Vsak amater ve, kaj šele vgrajevalci, da ti pri slabem izgorevanju ne bo nobeno mazanje na svetu pomagalo, tudi trdi ventili ne. Elektronsko mazanje je bolj za vsak slučaj, to je res, ampak ti ne moreš vedet kakšen slučaj bo pri tebi. A bojo oni res nastavli vse stoprocentno. Pa tudi če bojo, kaj veš kaj bo čez 10,000 km, ko boš imel do naslednjega servisa še 10,000km.

macorakun
Nov uporabnik

Napisal/-a macorakun To okt 01, 2013 11:23 pm

Danes sem tankal plin pri Mb24 v tamu in ugotovil da je najcenejsi v Mariboru pa se Plinarnin je :D

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr okt 02, 2013 12:19 am

macorakun je napisal/-a:Danes sem tankal plin pri Mb24 v tamu in ugotovil da je najcenejsi v Mariboru pa se Plinarnin je :D

jst pa nism nikol tankal tam ker sem vseskozi napačno predvideval da je od komunale.... me prav zanima kolk dnarja sm pušnu...
plin je cnej k bencin

Polo10
Nov uporabnik

Napisal/-a Polo10 Sr okt 02, 2013 8:11 am

Sedaj sem tudi jaz med "plinaši".
Zanima me, kako je sedaj z rezervnim kolesom. Se lahko vozim brez? Je dovolj, da kupim tisti sprej za hitro popravilo?

macorakun
Nov uporabnik

Napisal/-a macorakun Sr okt 02, 2013 8:21 am

plinaš je napisal/-a:
macorakun je napisal/-a:Danes sem tankal plin pri Mb24 v tamu in ugotovil da je najcenejsi v Mariboru pa se Plinarnin je :D

jst pa nism nikol tankal tam ker sem vseskozi napačno predvideval da je od komunale.... me prav zanima kolk dnarja sm pušnu...

Na vsako tankanje 4 cente po litru pa 2 centa pri bencinu. Na leto se nekaj nabere. ;)

macorakun
Nov uporabnik

Napisal/-a macorakun Sr okt 02, 2013 8:23 am

Polo10 je napisal/-a:Sedaj sem tudi jaz med "plinaši".
Zanima me, kako je sedaj z rezervnim kolesom. Se lahko vozim brez? Je dovolj, da kupim tisti sprej za hitro popravilo?

za malo lukno je dovol. Jaz sem si pa pri zavarovanju placal najdrazjo asistenco ki je cca 10€ drazja pa ti pridejo po avto pa dajo ti nadomestnega ziher je ziher :D

Polo10
Nov uporabnik

Napisal/-a Polo10 Sr okt 02, 2013 8:47 am

Jaz imam ta dražjo asistenco, tako da se glede tega tudi ne sekiram. Sploh kje na odstavnem pasu avtoceste se zaradi varnosti nikakor ne bi lotil menjavati pnevmatike - te mimogrede kakšen zaspan tovornjakar nagazi.
Bolj me zanima glede policajev in kako je to zakonsko pokrito. Zna biti problem?
Kaj pa pri tehničnem pregledu? Če vidijo, da je vgrajen avtoplin, a pogledajo, če je rezerva in dvigalka v avtu?

Mare77
Novinec

Kraj: Južno od LJ

Napisal/-a Mare77 Sr okt 02, 2013 12:46 pm

Meni na tehničnem niso nič težili, samo vprašal me je, če so temne šipe in plin homologirane in vpisano vse skupaj v kartonček. Pa plin sem moral izklopiti pri merjenju izpušnih plinov.
Kako je pa uradno to urejeno pa ne vem.
Po mojem nekih problemov ne bi smelo biti s policijo, saj se že da kupiti pri nas vozila, ki nimajo rezervne pnevmatike...

Uporabniški avatar
žuža
Nov uporabnik

Napisal/-a žuža Sr okt 02, 2013 5:12 pm

Vprašanje.

Me zanima koliko je http://www.erc-online.de/en/erc-emissio ... e-premium/ kakovosten?
Bolj kot razna druga olja (jlm ali karkoli) ... ?
Vozim na plin ter za okolje in denarnico skrbim.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr okt 02, 2013 6:17 pm

Polo10 je napisal/-a:Jaz imam ta dražjo asistenco, tako da se glede tega tudi ne sekiram. Sploh kje na odstavnem pasu avtoceste se zaradi varnosti nikakor ne bi lotil menjavati pnevmatike - te mimogrede kakšen zaspan tovornjakar nagazi.
Bolj me zanima glede policajev in kako je to zakonsko pokrito. Zna biti problem?
Kaj pa pri tehničnem pregledu? Če vidijo, da je vgrajen avtoplin, a pogledajo, če je rezerva in dvigalka v avtu?

Koliko je meni znano, rezervno gumo lahko vržeš ven in kupiš kit za popravilo gum, a mislim da je to zadevo treba homologirat.

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm Sr okt 02, 2013 6:29 pm

Jaz v novem avtu ki sem ga kupil lani novembra sploh nisem dobil več rezervne gume. Prostor zanjo je še, na tem mestu pa je kompresor in kit za filanje (nekakšen purpen :-)). Tudi dvigalke ni več. Se mi zdi da šparajo na vsakem koraku, verjetno je guma+feltna dosti dražje kot kompresor in kit za filanje :-)
Gre pa vse to sedaj ven, ker pride namesto tega plinski tank :-)

macorakun
Nov uporabnik

Napisal/-a macorakun Sr okt 02, 2013 9:35 pm

žuža je napisal/-a:Vprašanje.

Me zanima koliko je http://www.erc-online.de/en/erc-emissio ... e-premium/ kakovosten?

Jaz dodajam vlube v črni flaši sicer je malo drazji samo se vedno ceneje ko generalka in ima Tüv zig.

macorakun
Nov uporabnik

Napisal/-a macorakun Sr okt 02, 2013 9:37 pm

žuža je napisal/-a:Vprašanje.

Jaz dodajam vlube v črni flaši sicer je malo drazji samo se vedno ceneje ko generalka in ima Tüv zig.

murkoslavko
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a murkoslavko Če okt 03, 2013 8:17 am

Jaz bom uporabljal samo ERC gaslube, tako da bom lahko hitro povedal, kak in kako.
Do sedaj sem naredil 12000km v 4 mesecih z 1l+.
Sem pa ravno v ponedeljek dobil 5l kanto, ki sem jo narocil na ebay.

Tako da ce bodo ventili sli javim...

Uporabniški avatar
žuža
Nov uporabnik

Napisal/-a žuža Če okt 03, 2013 12:13 pm

ghandaed je napisal/-a:Naredi kar hočeš. Jaz plineksu, še posebej mislinjskemu ne bi dal niti sandalov za predelat, kaj šele avta. Edini izmed njihovih sodelavcev, ki je za mene ok, je Hribar v LJ.

Se opravičujem, malo stari citat, pa vseeno... Jaz bi pohvalil še Trilarja iz Kranja.

Uporabniški avatar
žuža
Nov uporabnik

Napisal/-a žuža Če okt 03, 2013 12:48 pm

xyz6 je napisal/-a:
Polo10 je napisal/-a:Sem ze enkrat prej spraseval, ampak ni bilo odgovora. Zanima me financiranje, ki ga ponujajo vgrajevalci. A ima samo G-1 Diners in pa brezobrestne kredite? Ker kakor gledam ostale (recimo IQ sistemi in Prins) pri hitrem kreditu ornk preplacas zadevo.

Pa dej no, a si ti nepismen?? (sorry na izrazu)
Vsak od "plinašev" ima spletni naslov, kjer imajo opisano tudi financiranje... Definitivno pa ima vsak od njih kont. št., veš kaj to pomeni, ha? Vzameš tel, odtipkaš tistih nekaj sexi številk, pristisneš kliči.... se nekdo javi, lepo rečeš dober dan, mene pa zanima vgradnja plina v moje gare, kakšne pa imate pogoje financiranja in ne boš verjel, VSE IZVEŠ! :/:o:/
Jaooo :huh:

Ni treba nekoga napadat, če je samo vprašal. Zato služi forum, za izmenjavo mnenj, vprašanja, odgovore, ...

Polo, glede na to, da nisem opazil, da ti je kdo bolj konkretno odgovoril glede Dinersa je tako. Med poletjem je Diners Club Slovenija izgubil licenco za opravljanje svojih poslov. Če se ne motim je Lovše nato licenco prodal Erste Bank, ki pa mora z vsakim komitentom in prodajalno na novo podpisati pogodbe. Podpisovanje pogodb je ravno v teku, z nekaterimi so že podpisali, z nekaterimi še ne.
Kakor mi je znano, zaenkrat se še ne da kupovati na obroke kot je to bilo možno včasih, temveč zgolj "plačanje s kartico v enem kosu".. Naj bi to uredili do Novembra. Če imam napačno informacijo, se opravičujem.
Podatke o prodajnih mestih pri katerih lahko plačuješ z Diners kartico redno posodabljajo na http://www.dinersclub.si/Obstojeci-upor ... -mest.html

Kot vidim, če vpišeš v iskalnik Podjetje G-1 d.o.o. z njimi še nimajo pogodbe. Ali pa podatek o tem še ni posodobljen.

lp,
žuža

Uporabniški avatar
xyz6
Novinec

Napisal/-a xyz6 Če okt 03, 2013 6:21 pm

uuoowwwww, smiri konje......nikogar jaz ne napadam, pa tega nočeš niti videt, ampak človek božji, pa kaj je to drugo kot napol pismen primerek modernega homosapiensa, če vidi da nihče o tem nima pojma, izkušenj itd itd, pa je težko odtipkat tistih par jeb***h cifer in vprašat?!?!?!? :huh: Eni ste pa primerki ja...............
In potem je vsem čudno kam je šel ta svet....v bistvu niti NI! :|
Avensis Wagon T22 LPG Prins VSi1
Accord CU1 LPG Prins VSi2
Accord CL7 LPG Prins VSi2
E60 525iA LPG Prins VSi2
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov