Debate, ki niso vezane na ostala področja...

mecka83
Nov uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a mecka83 Sr okt 16, 2013 9:06 am

izbrisano
Zadnjič spremenil mecka83, dne Če jan 22, 2015 5:28 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

brs
Novinec

Napisal/-a brs Sr okt 16, 2013 9:53 am

Zakaj ne napišeš KJE si vgradil?
BIH je namreč velika in tam je precej vgrajevalcev..
Torej če te prav razumem je cena 650 eur z njihovim 17%ddv.
Torej dobiš pri njih od tega zneska nazaj še 94 evrov.
Koliko si pa pri nas plačal carine?
DDV-ja si plačal pri nas 22% to mi je jasno.
Kje si homologiral pri nas?
Zakaj so "cevi" od Landi renzo, če je sistem od BRC?
Si prepričan da si dobil cel komplet od BRC in da ni to neka njihova kombinacija, kjer so določene zadeve od BRC določene pa ne?
Katere injektorje so ti montirali? BRC vgrajauje Keihin, a ti so najdražji, da niso mogoče dali injektorje Hanna ali kaj podobnega?
Na "jugu" namreč veliko krat vgrajujejo takšne ali drugačne kombinacije, da bo bolj poceni za kupce. Veliko krat se takšne kombinacije obnesejo zelo dobro, a to pol ni isto kot če BRC vgradiš pri pooblaščenemu vgrajevalcu, recimo v Italiji!

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr okt 16, 2013 10:15 am

A ti ni jasno da ga tvoja vprašanja ne zanimajo in da je sem prišel samo naredit brezplačno reklamo? Verjetno nekdo ki mu posel ne gre ravno dobro, ker tele:
mecka83 je napisal/-a:- Najboljša svetovna kakovost materialov.
- K njim vozi avtomobile vsa EU.
- Vgradil pri pravih pooblaščenih mojstrih, ki imajo samo do konca tedna za predelati 40 avtov na plin od CocaCole/Telekom Srpske.

so kar sočne izjave, zadnja je pa sploh :roll:

brs
Novinec

Napisal/-a brs Sr okt 16, 2013 12:41 pm

Ne, meni to še vedno ni jasno! Presenečen sem, da je tebi to tako jasno!
Osnovna pravila reklamiranja so, da jasno napišeš koga in kaj reklamiraš, tega pa v njegovem dopisu ni.
To je po tvoje torej reklama za koga?
Katerega izvajalca konkretno v katerem kraju v BIH se reklamira?
Jaz očitno berem in razumem to kar preberem popolnoma drugače od tebe!
Jaz mislim, da s tem ne bo izboljšal posla nekomu, ki mu posel ne gre ravno dobro, če ni napisal niti za koga gre!

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr okt 16, 2013 2:22 pm

DePalmo je napisal/-a:A ti ni jasno da ga tvoja vprašanja ne zanimajo in da je sem prišel samo naredit brezplačno reklamo? Verjetno nekdo ki mu posel ne gre ravno dobro, ker tele:
mecka83 je napisal/-a:- Najboljša svetovna kakovost materialov.
- K njim vozi avtomobile vsa EU.
- Vgradil pri pravih pooblaščenih mojstrih, ki imajo samo do konca tedna za predelati 40 avtov na plin od CocaCole/Telekom Srpske.

so kar sočne izjave, zadnja je pa sploh :roll:

glede na to , da renomiran angleški monter plinskih naprav pravi , da rabi dva dni za montažo naprave (16 delovnih ur minimalno kajne) , dan pa ima samo 24 ur , delavec verjetno tudi v bosni ne dela več kot 12 ur na dan... 40x16= 640 delovnih ur ... 640 : 6 del.dni = 107 del.ur na dan ... torej mora biti v firmi 7 zaposlenih monterjev...

našel uradno firmo za BRC ... in kaj pišejo : " Na teritoriji Srbije, Crne Gore i BIH pojavila se kopija BRC-ovih gasnih uređaja koji po svojoj funkcionalnosti ne odgovaraju originalu. U cilju prevazilaženja potencijalnih problema i neprijatnosti, obaveštavamo sadašnje i buduće korisnike BRC-ovih sistema da se za servisiranje i ugradnju istih obrate isključivo generalnom uvozniku, kompaniji Ecoforte, kako bi dobili prave informacije i bili upućeni u ovlašćen servis. Za više informacija ...."

toliko o tem kaj je gospod sploh dobil za 650€
plin je cnej k bencin

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 Sr okt 16, 2013 3:38 pm

evilfury je napisal/-a:Res je škoda to da moram preklopit na bencin če hočem sploh speljat drugače na plinu takoj trokira motor in je skoraj nemogoče speljat, ker avto crkne.

Pri g-1 pravijo da je vse vredu...

...

Ravno včeraj bil na servisu, ker mi je na plinu občasno trokiralo. Kot da bi bil na treh cilindrih Po 100.000 kilometrih je šel en injektor zato je delalo po treh cilindrih. Če gre za speljevanje je velika možnost vžigalna tuljava.
Sem pa pozabil vprašat koliko sploh stane injektor. moj je bil namreč še na srečo v garanciji. Še 50000 tisoč pol pa ne bo več garancije, upam da ne bo dosti crkovalo.
Sedaj gre spet ko strela. :D

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm Sr okt 16, 2013 7:19 pm

Danes prevzel svojega Avea na plin. Pripeljal iz Krškega do Ljubljane, sploh ni opaziti da bi vozil na plin, avto deluje popolnoma enako kot na bencin, nobenega cukanja, trokiranja ali kaj podobno.
Edino kar mi je padlo v oči je bil potovalni računalnik ki je na začetku kazal povprečno porabo 7.4 nato pa je prišel na 9.9 (vozil sem skoz 140 na avtocesti).
Glede nato da mi je na bencin žrl 7l je to malo veliko, lahko pa da ne kaže prav ? Morm jutri povprašati Primoža kako je s tem.
Mi je pa predlagal da tankam 4-5x na isti črpalki in si beležim prevožene kilometre da vidimo če vse špila kot je treba.
Jutri grem tankat poln rezervoar plina in bencina, pa potem to ponovim 4-5x pa poročam koliko je dejanska poraba plina in bencina ko vržem skupaj vse številke.
Vse je tudi zelo lično narejeno, uparjalnik je skrit spodaj, dejansko se vidi samo injektorje, rač. enoto in flaško za mazanje, pa še to je vse lično zmontirano.
HVALA SIGASu oz Primožu ki se je res potrudil.
Poročam kako bo s porabo v naslednjih dneh.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če okt 17, 2013 6:21 am

bernikm je napisal/-a:Danes prevzel svojega Avea na plin. Pripeljal iz Krškega do Ljubljane, sploh ni opaziti da bi vozil na plin, avto deluje popolnoma enako kot na bencin, nobenega cukanja, trokiranja ali kaj podobno.
Edino kar mi je padlo v oči je bil potovalni računalnik ki je na začetku kazal povprečno porabo 7.4 nato pa je prišel na 9.9 (vozil sem skoz 140 na avtocesti).
Glede nato da mi je na bencin žrl 7l je to malo veliko, lahko pa da ne kaže prav ? Morm jutri povprašati Primoža kako je s tem.
Mi je pa predlagal da tankam 4-5x na isti črpalki in si beležim prevožene kilometre da vidimo če vse špila kot je treba.
Jutri grem tankat poln rezervoar plina in bencina, pa potem to ponovim 4-5x pa poročam koliko je dejanska poraba plina in bencina ko vržem skupaj vse številke.
Vse je tudi zelo lično narejeno, uparjalnik je skrit spodaj, dejansko se vidi samo injektorje, rač. enoto in flaško za mazanje, pa še to je vse lično zmontirano.

pri 140 na uro mi ne boš pravil , da ti je na bencinu kazal računalnik porabo 7l/100...
no če pa vseeno je potem pa ne bo 15% več na plinu ampak 40 % ... če ti bo pa mešanico preveč osiromašil bodo ali težave takoj ali težave ko bodo ventili trpeli ....
upam da se ti stvar unese .. dobrodošel med plinaši! lp
plin je cnej k bencin

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm Če okt 17, 2013 8:16 am

plinaš je napisal/-a:
bernikm je napisal/-a:Danes prevzel svojega Avea na plin. Pripeljal iz Krškega do Ljubljane, sploh ni opaziti da bi vozil na plin, avto deluje popolnoma enako kot na bencin, nobenega cukanja, trokiranja ali kaj podobno.

pri 140 na uro mi ne boš pravil , da ti je na bencinu kazal računalnik porabo 7l/100...
no če pa vseeno je potem pa ne bo 15% več na plinu ampak 40 % ... če ti bo pa mešanico preveč osiromašil bodo ali težave takoj ali težave ko bodo ventili trpeli ....
upam da se ti stvar unese .. dobrodošel med plinaši! lp

Hvala ! Ja na začetku je kazalo 7, potem je pa začelo rasti in je na koncu prišel do 9.9 (rač mi kaže samo povprečno porabo, ne trenutne!).
Tako da ne vem, ali je sedaj res žrl skoraj 10l ali manj. Danes sem tankal pol rezervoar bencina in plina, in bom spremljal porabo s pisanjem kilometrov na papirju :-)

Frips
Nov uporabnik

Napisal/-a Frips Če okt 17, 2013 8:17 am

Na potovalnem računalniku ne boš videl povprečne porabe plina.

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Če okt 17, 2013 8:27 am

Pri mojem škodilaku je potovalni računalnik na bencinu kazal za cca 3-7 deci prenizko porabo glede na izračun, ki sem ga naredil ko sem tankal.

Se je pa zadeva "uravnotežila" pri plinu.

Ne glede na način vožnje (penzionistično, do daske ali pa po mestu) vrednosti na potovalnem računalniku prištejem točno 1,5 l in zadeva špila v nulo, glede na izračun ko tankam plin.
Golf Plus 2.0 TDI (chiptuning)
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Če okt 17, 2013 9:19 am

bernikm je napisal/-a:Hvala ! Ja na začetku je kazalo 7, potem je pa začelo rasti in je na koncu prišel do 9.9 (rač mi kaže samo povprečno porabo, ne trenutne!).
Tako da ne vem, ali je sedaj res žrl skoraj 10l ali manj. Danes sem tankal pol rezervoar bencina in plina, in bom spremljal porabo s pisanjem kilometrov na papirju :-)

Če ti kaže zgolj povprečno, potem je bila tista 7 litrov verjetno še od prej od bencina. Potem ti je pa šlo gor, ker je bilo na plin večja poraba. Če to drži, potem je bila tvoja poraba na plin še bistveno višja od 10 litrov, da je potem prišlo na 10 litrov skupaj.

Frips je napisal/-a:Na potovalnem računalniku ne boš videl povprečne porabe plina.

Pri mojem se jo prav lepo vidi. Sem bil kar presenečen, ker sem mislil, da se lahko poslovim od potovalnega računalnika. Pa vse deluje odlično.

japanac je napisal/-a:Pri mojem škodilaku je potovalni računalnik na bencinu kazal za cca 3-7 deci prenizko porabo glede na izračun, ki sem ga naredil ko sem tankal.

Ne glede na način vožnje (penzionistično, do daske ali pa po mestu) vrednosti na potovalnem računalniku prištejem točno 1,5 l in zadeva špila v nulo, glede na izračun ko tankam plin.

Pri tvojem Škodilaku se lahko enostavno regulira prikaz povprečne porabe ;). Sam sem si tako naštimal v nulo. Seveda pa pri plinu moraš upoštevat tudi sezonsko varijanto. Namreč poleti takoj preklopi na plin, zato je poraba plina ročno izračunana tudi višja. Pozimi, ko kuriš precej bencina za zagon, je pa ročno izračunana poraba plina seveda nižja.
Še več pametovanj na Mtl blog.

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Če okt 17, 2013 10:40 am

mtl je napisal/-a:
japanac je napisal/-a:Pri mojem škodilaku je potovalni računalnik na bencinu kazal za cca 3-7 deci prenizko porabo glede na izračun, ki sem ga naredil ko sem tankal.

Pri tvojem Škodilaku se lahko enostavno regulira prikaz povprečne porabe ;). Sam sem si tako naštimal v nulo. Seveda pa pri plinu moraš upoštevat tudi sezonsko varijanto. Namreč poleti takoj preklopi na plin, zato je poraba plina ročno izračunana tudi višja. Pozimi, ko kuriš precej bencina za zagon, je pa ročno izračunana poraba plina seveda nižja.

Lahko kakšna informacija več glede te regulacije - preko VCDS-ja ?

Glede "sezonske" porabe bencina ni panike, pri različnih vozilih različno, pri nas od 0,3 l do 1 l bencina na 100 km, 1 l seveda pri močnem minusu pozimi.
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Napisal/-a mtl Če okt 17, 2013 10:53 am

japanac je napisal/-a:Lahko kakšna informacija več glede te regulacije - preko VCDS-ja ?

Ja, če se prav spomnim Instrument Cluster - Adaptation - Chanell 3 - Consumption Correction in imaš potem tam možnost nastavit med 85-115%.
VAG je glede takih zadev zakon 8) 8) 8) 8) .

Če nimaš drugega, ti lahko tudi jaz to poštimam.

Polo10
Nov uporabnik

Napisal/-a Polo10 Če okt 17, 2013 11:20 am

Hvala za tole informacijo. Bom tudi jaz pri sebi tole nastavil.
Se nekaj me zanima, a se da z VCDS preveriti, kaksna mesanica je (ce je morda prerevna ali prebogata)? Sicer mi avto na plin deluje brez tezav, tudi nobenih "misfire" napak ni, ampak zgolj iz firbca.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Napisal/-a mtl Če okt 17, 2013 11:22 am

Polo10 je napisal/-a:Hvala za tole informacijo. Bom tudi jaz pri sebi tole nastavil.
Se nekaj me zanima, a se da z VCDS preveriti, kaksna mesanica je (ce je morda prerevna ali prebogata)? Sicer mi avto na plin deluje brez tezav, tudi nobenih "misfire" napak ni, ampak zgolj iz firbca.

Ni panike, vedno rad pomagam, če lahko :).

S tem se sicer še nisem ukvarjal, napake pri prerevni mešanici so pa sigurno zabeležene in vidne z VCDS-jem in to tudi, če ni bilo check engine lučke. Tako da, če imaš ''čisto'' potem je zadeva ok.
Lahko pa verjetno pod Engine, pa measuring block spremljaš te parametre. Malo se poigraj, zaj... itak tam ne moreš nič. Pa sporoči, če boš kaj našel :D .

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Če okt 17, 2013 11:52 am

mtl je napisal/-a:
japanac je napisal/-a:Lahko kakšna informacija več glede te regulacije - preko VCDS-ja ?

Ja, če se prav spomnim Instrument Cluster - Adaptation - Chanell 3 - Consumption Correction in imaš potem tam možnost nastavit med 85-115%.
VAG je glede takih zadev zakon 8) 8) 8) 8) .

Če nimaš drugega, ti lahko tudi jaz to poštimam.

Hvala za ponudbo, bom najprej sam poskusil.

Zadnjih 10 let vozimo replike VAG skupine in imam tako ves inštrumentarij za razne "gadget-e" :D.
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm Če okt 17, 2013 1:50 pm

Frips je napisal/-a:Na potovalnem računalniku ne boš videl povprečne porabe plina.

Ko sem prevzel avto predelan na plin sem resetiral rač za povprečno porabo. Po vožnji na avtocesti Krško-LJ je bila povprečna poraba 9.8l pri 140km/h.
Pri vožnji na bencin na podobni relaciji Lj-Bled pri 140km/h je bila poraba bencina slabih 8l.
Povprečna poraba pri kombinirani vožnji (bencin) na avtocesti, mestna vožnja pa je bila 6.9l.
Pri tankanju sem zmeraj naredil še ročni izračun koliko litrov sem tankal in koliko km prevozil in ni bilo nekih odstopanj. Če je rač kazal 6.9 je bil izračun nekje okoli 6.87, tako da se mi zdi da kaže kar točno.
Danes zjutraj sem tankal plin in bencin in ponovno resetiral rač in bom spremljal porabo. Relacije bodo enake kot prej na bencin (avtocesta,mesto) pa bomo videli kakšna bo poraba ko spraznim celoten tank plina.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Napisal/-a mtl Pe okt 18, 2013 6:08 am

Morda zgolj še nasvet: brez veze tankat bencin do konca. Jaz sem z njim stalno na rezervni lučki :lol: , saj sicer brez veze voziš 50kg s seboj in ti samo viša porabo.

Frips
Nov uporabnik

Napisal/-a Frips Pe okt 18, 2013 7:13 am

mtl je napisal/-a:Morda zgolj še nasvet: brez veze tankat bencin do konca. Jaz sem z njim stalno na rezervni lučki :lol: , saj sicer brez veze voziš 50kg s seboj in ti samo viša porabo.

Kaj pa bencinska pumpa v tanku, če si zmeraj na minimum? A se ona ne hladi z gorivom v tanku (potopljena)?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov