mecka83 je napisal/-a:- Najboljša svetovna kakovost materialov.
- K njim vozi avtomobile vsa EU.
- Vgradil pri pravih pooblaščenih mojstrih, ki imajo samo do konca tedna za predelati 40 avtov na plin od CocaCole/Telekom Srpske.
DePalmo je napisal/-a:A ti ni jasno da ga tvoja vprašanja ne zanimajo in da je sem prišel samo naredit brezplačno reklamo? Verjetno nekdo ki mu posel ne gre ravno dobro, ker tele:mecka83 je napisal/-a:- Najboljša svetovna kakovost materialov.
- K njim vozi avtomobile vsa EU.
- Vgradil pri pravih pooblaščenih mojstrih, ki imajo samo do konca tedna za predelati 40 avtov na plin od CocaCole/Telekom Srpske.
so kar sočne izjave, zadnja je pa sploh
evilfury je napisal/-a:Res je škoda to da moram preklopit na bencin če hočem sploh speljat drugače na plinu takoj trokira motor in je skoraj nemogoče speljat, ker avto crkne.
Pri g-1 pravijo da je vse vredu...
...
bernikm je napisal/-a:Danes prevzel svojega Avea na plin. Pripeljal iz Krškega do Ljubljane, sploh ni opaziti da bi vozil na plin, avto deluje popolnoma enako kot na bencin, nobenega cukanja, trokiranja ali kaj podobno.
Edino kar mi je padlo v oči je bil potovalni računalnik ki je na začetku kazal povprečno porabo 7.4 nato pa je prišel na 9.9 (vozil sem skoz 140 na avtocesti).
Glede nato da mi je na bencin žrl 7l je to malo veliko, lahko pa da ne kaže prav ? Morm jutri povprašati Primoža kako je s tem.
Mi je pa predlagal da tankam 4-5x na isti črpalki in si beležim prevožene kilometre da vidimo če vse špila kot je treba.
Jutri grem tankat poln rezervoar plina in bencina, pa potem to ponovim 4-5x pa poročam koliko je dejanska poraba plina in bencina ko vržem skupaj vse številke.
Vse je tudi zelo lično narejeno, uparjalnik je skrit spodaj, dejansko se vidi samo injektorje, rač. enoto in flaško za mazanje, pa še to je vse lično zmontirano.
HVALA SIGASu oz Primožu ki se je res potrudil.
Poročam kako bo s porabo v naslednjih dneh.
plinaš je napisal/-a:bernikm je napisal/-a:Danes prevzel svojega Avea na plin. Pripeljal iz Krškega do Ljubljane, sploh ni opaziti da bi vozil na plin, avto deluje popolnoma enako kot na bencin, nobenega cukanja, trokiranja ali kaj podobno.
Edino kar mi je padlo v oči je bil potovalni računalnik ki je na začetku kazal povprečno porabo 7.4 nato pa je prišel na 9.9 (vozil sem skoz 140 na avtocesti).
Glede nato da mi je na bencin žrl 7l je to malo veliko, lahko pa da ne kaže prav ? Morm jutri povprašati Primoža kako je s tem.
Mi je pa predlagal da tankam 4-5x na isti črpalki in si beležim prevožene kilometre da vidimo če vse špila kot je treba.
Jutri grem tankat poln rezervoar plina in bencina, pa potem to ponovim 4-5x pa poročam koliko je dejanska poraba plina in bencina ko vržem skupaj vse številke.
Vse je tudi zelo lično narejeno, uparjalnik je skrit spodaj, dejansko se vidi samo injektorje, rač. enoto in flaško za mazanje, pa še to je vse lično zmontirano.
HVALA SIGASu oz Primožu ki se je res potrudil.
Poročam kako bo s porabo v naslednjih dneh.
pri 140 na uro mi ne boš pravil , da ti je na bencinu kazal računalnik porabo 7l/100...
no če pa vseeno je potem pa ne bo 15% več na plinu ampak 40 % ... če ti bo pa mešanico preveč osiromašil bodo ali težave takoj ali težave ko bodo ventili trpeli ....
upam da se ti stvar unese .. dobrodošel med plinaši! lp
bernikm je napisal/-a:Hvala ! Ja na začetku je kazalo 7, potem je pa začelo rasti in je na koncu prišel do 9.9 (rač mi kaže samo povprečno porabo, ne trenutne!).
Tako da ne vem, ali je sedaj res žrl skoraj 10l ali manj. Danes sem tankal pol rezervoar bencina in plina, in bom spremljal porabo s pisanjem kilometrov na papirju
Frips je napisal/-a:Na potovalnem računalniku ne boš videl povprečne porabe plina.
japanac je napisal/-a:Pri mojem škodilaku je potovalni računalnik na bencinu kazal za cca 3-7 deci prenizko porabo glede na izračun, ki sem ga naredil ko sem tankal.
Se je pa zadeva "uravnotežila" pri plinu.
Ne glede na način vožnje (penzionistično, do daske ali pa po mestu) vrednosti na potovalnem računalniku prištejem točno 1,5 l in zadeva špila v nulo, glede na izračun ko tankam plin.
mtl je napisal/-a:japanac je napisal/-a:Pri mojem škodilaku je potovalni računalnik na bencinu kazal za cca 3-7 deci prenizko porabo glede na izračun, ki sem ga naredil ko sem tankal.
Se je pa zadeva "uravnotežila" pri plinu.
Ne glede na način vožnje (penzionistično, do daske ali pa po mestu) vrednosti na potovalnem računalniku prištejem točno 1,5 l in zadeva špila v nulo, glede na izračun ko tankam plin.
Pri tvojem Škodilaku se lahko enostavno regulira prikaz povprečne porabe. Sam sem si tako naštimal v nulo. Seveda pa pri plinu moraš upoštevat tudi sezonsko varijanto. Namreč poleti takoj preklopi na plin, zato je poraba plina ročno izračunana tudi višja. Pozimi, ko kuriš precej bencina za zagon, je pa ročno izračunana poraba plina seveda nižja.
japanac je napisal/-a:Lahko kakšna informacija več glede te regulacije - preko VCDS-ja ?
Polo10 je napisal/-a:Hvala za tole informacijo. Bom tudi jaz pri sebi tole nastavil.
Se nekaj me zanima, a se da z VCDS preveriti, kaksna mesanica je (ce je morda prerevna ali prebogata)? Sicer mi avto na plin deluje brez tezav, tudi nobenih "misfire" napak ni, ampak zgolj iz firbca.
mtl je napisal/-a:japanac je napisal/-a:Lahko kakšna informacija več glede te regulacije - preko VCDS-ja ?
Ja, če se prav spomnim Instrument Cluster - Adaptation - Chanell 3 - Consumption Correction in imaš potem tam možnost nastavit med 85-115%.
VAG je glede takih zadev zakon![]()
![]()
![]()
.
Če nimaš drugega, ti lahko tudi jaz to poštimam.
Frips je napisal/-a:Na potovalnem računalniku ne boš videl povprečne porabe plina.
mtl je napisal/-a:Morda zgolj še nasvet: brez veze tankat bencin do konca. Jaz sem z njim stalno na rezervni lučki, saj sicer brez veze voziš 50kg s seboj in ti samo viša porabo.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov