Debate, ki niso vezane na ostala področja...

cc09
Uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a cc09 Pe okt 25, 2013 1:27 pm

ej sam res ..iz tega copy/paste pa lahko vsak laik na forumu razbere kje kako od kod in kam gredo signali ... super so tile linki...

"Laik", ki stoprocentno trdi, da je njegov plin stoprocentno super nastavljen, se bo znašel iz tu. Ne vem pa kater laik bi to trdil. Še profesionalec težko to trdi.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe okt 25, 2013 8:12 pm

cc09 je napisal/-a:
ej sam res ..iz tega copy/paste pa lahko vsak laik na forumu razbere kje kako od kod in kam gredo signali ... super so tile linki...

"Laik", ki stoprocentno trdi, da je njegov plin stoprocentno super nastavljen, se bo znašel iz tu. Ne vem pa kater laik bi to trdil. Še profesionalec težko to trdi.

a se ti ne zdi , da bi lahko nehal sikat ? če ti človek nekaj pove je zate bebo ..če ti da prav je zate bebo.... zdej se pa odloči ...
drugače si pa napisal :" Ti bom zvečer prilepil slikico točno kateri signali grejo po kateri žici v bencinski injektor, ti mi boš pa povedal po kateri žici injektor karkoli signalizira nazaj." slikica naj bi bila fotografija ... tako si pa spet samo c/p ...nekaj so pini na skici drugo je pa realnost ...

kareri avto s katero napravo pa voziš , da si tako neomajno siguren v svoje trditve?
plin je cnej k bencin

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Pe okt 25, 2013 9:25 pm

Sikat si začel prvi ti. Ne vem zakaj se gospodu ne bi smelo nič nazaj rečt. Nikoli nisem nikjer nobenemu napisal bebo. Take stvari pišeš v tej temi samo ti. Tudi meni si. Zdaj pa jokaš. Smešno.

To kater avto s katerim sistemom imam jaz je ful nepovezano s tem kaj je in kaj ni res. Ko bo to pomembno za karkoli, bom napisal. Morda sem celo že, se ne spomnem. Zdaj pa to res ni pomembno.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So okt 26, 2013 8:18 am

cc09 je napisal/-a:Sikat si začel prvi ti. Ne vem zakaj se gospodu ne bi smelo nič nazaj rečt. Nikoli nisem nikjer nobenemu napisal bebo. Take stvari pišeš v tej temi samo ti. Tudi meni si. Zdaj pa jokaš. Smešno.

To kater avto s katerim sistemom imam jaz je ful nepovezano s tem kaj je in kaj ni res. Ko bo to pomembno za karkoli, bom napisal. Morda sem celo že, se ne spomnem. Zdaj pa to res ni pomembno.

sem ..pa ne direktno z besedami ... a bila je le reakcija na tisto tvoje da ne znam brati... ja jokam..od smeha ... pa smilim se tudi sam sebi , ker ti ne morem nič zameriti..

si napisal...1.8 ..pa verjetno je opel... ker si pisal nekaj o nastavljanju ventilov...
pa oprosti , ker sem te to vprašal ...nisem vedel , da mora biti tako varovana skrivnost ...ne bom več - obljubim ...

da pa ne bom čisto off topic : in kako si kaj zadovoljen s prins napravo ? te kaj heca in ali ji kaj zameriš? se ti zdi valve care tehnološko bolj napreden od drugih naprav za dodatno "mazanje" ventilov ali je na isti stopnji kot drugi?

pa srečno in poceni vožnj! lp
plin je cnej k bencin

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm Po okt 28, 2013 8:59 pm

A koga zanima nakup JLM Valve Saver olja kantica 5l pride preko ebaya iz Nemčije s poštnino vred 65€ ?
Jaz bi kupil eno kantico, samo ne vem v koliko časa jo je potrebno porabiti ko je enkrat odprta? Jaz računam da bom porabil v 1 letu 1.5l olja, se pravi da bo za 3 leta. A je to OK, oziroma je kak rok uporabe ko enkrat odpreš olje?
Ker drugače se mi ne izplača, razen če je kdo pripravljen vzeti polovico olja ?

http://www.ebay.de/itm/JLM-Valve-Saver- ... 7#shpCntId

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm Po nov 04, 2013 8:00 pm

Drugo tankanje plina.
Poraba po števcu 7.6l, izračunana poraba glede na prevožene kilometre 7.5l na 100 km. Trenutno imam že dobrih 800km prevoženih na plin.

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 To nov 05, 2013 5:06 pm

Meni porabi krepko čez 20% več plina kot bencina, pa me zanima nekaj. A je procentualno večja poraba pri motorjih ki so zelo varčni in se procenti z močnejšimi motorji zmanjšujejo?
Npr. 5,5 litra bencina in 7 litra plina in 9 litra bencina in 10,5 litra plina. Procent je manjši pri drugem a pri obeh je 1,5 litra večja poraba.
Bil pa sem že najmanj 5 krat na nastavitvah pa je kar isto.

Montriala mi je pa ta firma
http://www.ahpa.si/vgradnje-avtoplinske ... la-na-plin

in me zanima glede na to da oglašujejo 2% večjo porabo kaj lahko dosežem oziroma kako jim lahko dokažem razliko v porabi. Ko to berem mi je kar smešno kakšno zavajanje.

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm To nov 05, 2013 6:35 pm

bomber111: meni je monter rekel, da je pri močnejših mašinah procentualno manjša poraba, oziroma če npr 2.0 avto žre 10l bencina bo žrl 11l plina se pravi je 10% višja poraba (sem imel nadomestni avto Audi 2.8 ki to potrjuje).
Pri manjših mašinah (jaz imam 1.4) pa tudi nekje do 1l več, se pravi če je meni žrl prej 7l bencina mi je rekel da nekje max 8l bi mogu plina žret, kar je cca 15% višja poraba glede na bencin. Je tudi rekel, da pri teh manjših mašinah je težko reči, lahko da bo 10, 15 ali več %. Za moj avto (Aveo 1.4) je rekel da bi moral žreti max 8l, lahko tudi manj, vse kar je več pomeni da nekaj ni OK z nastavitvami in mu moram sporočiti. Tako da sedaj mi žre nekje 7.6 - 7.7l, plina kar je cca 10% več in sem zadovoljen. Se pravi da teorija deluje, sicer pa Primož (Sigas) pri katerem sem predelal avto kapo dol, narejeno točno tako kot sva se zmenila !
Seveda ne vem koliko bencina gre tu zraven, čakam da bom naredil cca 1000km pa grem potem tanktat plin in še bencin in bom videl koliko je potem še poraba bencina zraven.

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 To nov 05, 2013 6:49 pm

Primož je res strokovnjak, hkrati pa pošten možak, ki ti ne obljublja gradov v oblakih, samo da bi pridobil stranko, potem pa ko bi pokasiral naj se pa človek znajde kakor ve in zna. :?

Ravno zato so s SIGAS doslej zadovoljni vsi, s katerimi sem imel možnost govoriti. ;)

Sicer pa se boste verjetno vsi strinjali z mano, da mora biti vgradnja LPG-ja narejena kvalitetno, saj bodo sicer težave in lahko da kasneje avto niti na bencin ne bo več deloval tako kot pred posegom. Mislim, da imajo Angleži celo pregovor, ki pravi, da niso tako bogati, da bi lahko poceni kupovali. Nekako v tem stilu. :mrgreen:

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl To nov 05, 2013 6:51 pm

Potrjujejm tudi sam. Zaenkrat zelo zadovoljen z njegovo plinsko napravo. Brez težav, upam da bo tako tudi naprej.
Še več pametovanj na Mtl blog.

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac To nov 05, 2013 7:29 pm

Tudi sam podpišem, družinsko zelo zadovoljni z njegovimi petimi (5) vgrajenimi sistemi in njegovo pomočjo pri ostalih sistemih, ki jih ostali "mojstri" niso uspeli spraviti v brezhibno delovanje.

:bow
Golf Plus 2.0 TDI (chiptuning)
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm To nov 05, 2013 8:08 pm

bernikm je napisal/-a:A koga zanima nakup JLM Valve Saver olja kantica 5l pride preko ebaya iz Nemčije s poštnino vred 65€ ?
Jaz bi kupil eno kantico, samo ne vem v koliko časa jo je potrebno porabiti ko je enkrat odprta? Jaz računam da bom porabil v 1 letu 1.5l olja, se pravi da bo za 3 leta. A je to OK, oziroma je kak rok uporabe ko enkrat odpreš olje?
Ker drugače se mi ne izplača, razen če je kdo pripravljen vzeti polovico olja ?

http://www.ebay.de/itm/JLM-Valve-Saver- ... 7#shpCntId

Kako kaže s tem, koga zanima da bi kupila vsak pol, oziroma lahko kupim 5l in to porabim v 3 letih ?

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury To nov 05, 2013 9:35 pm

Se pravi na SIGAS-u tud lahko druge sisteme zrihtajo, da končno delajo kot morajo?

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 To nov 05, 2013 11:01 pm

@Evilfury, odvisno od tega če imajo primeren software, za nekatere lahko, vseh pa zagotovo ne. Predlagam, da pokličeš Primoža in naj ti pove iz prve roke. ;)

veqlargh
Nov uporabnik

Napisal/-a veqlargh Sr nov 06, 2013 8:21 am

bernikm: imam dve 5L kantici tega maziva doma, na etiketah nikjer ne piše "uporabno do", kupi in vlivaj. :)

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Sr nov 06, 2013 8:26 am

Zmaj78 je napisal/-a:@Evilfury, odvisno od tega če imajo primeren software, za nekatere lahko, vseh pa zagotovo ne. Predlagam, da pokličeš Primoža in naj ti pove iz prve roke. ;)

Res je stručko hitr sva ugotovila kaj bi blo lahk narobe in sicer en injektor kot kaže prehitro plin not spusti.

Še nekaj na 120 tisoč sem menjal svečke, dal sem noter NGK, zdaj imam 154tisoč. A je to že zrelo za menjavo?

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm Sr nov 06, 2013 7:29 pm

veqlargh je napisal/-a:bernikm: imam dve 5L kantici tega maziva doma, na etiketah nikjer ne piše "uporabno do", kupi in vlivaj. :)

OK hvala, evo že naročam :-)

Polo10
Nov uporabnik

Napisal/-a Polo10 Sr nov 06, 2013 7:59 pm

@evilfury
A ko si menjal svečke, si preprosto odstranil rampo s plinskimi injektorji? Je kakšna posebna fora pri tem? Videl sem le, da so kabli do injektorjev lepo oštevilčeni. Bral sem, da je pri vožnji na plin potrebno prej menjati svečke.

Drugače sem pa tudi jaz zadovoljen s Sigasom. Zahvala gre tudi tebi @japanac, da si mi svetoval. Zaenkrat vse brez težav.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Sr nov 06, 2013 8:24 pm

Nisem jih jst menjal tako da ti ne morem povedat žal.

Jerry007
Novinec

Napisal/-a Jerry007 Če nov 07, 2013 3:51 pm

Ima kdo podobne izkušnje da hladn motor cuka?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov