Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Sr feb 04, 2009 8:30 am

Stanje je pač tako, da tisti, ki se pelje z avtom v službo, ima prednost zgleda. Tisti, ki gremo peš ali s kolesom, lohk pa pač gazimo in zamudimo.. Drugič si bom kar tekaške smučke nataknil pa lepo odtekel v službo.. :twisted:
Sicer sem se zjutraj malo omehčal, ker so ponoči vsaj križišča spucali in pločnik vsaj na 1 strani ceste. :wiihuu
Ampak včeraj si pa moral na vsakem križišču stopiti v 20-30cm mešanice plundre in vode..
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
dskrab
Novinec

Napisal/-a dskrab Sr feb 04, 2009 8:57 am

lancia hf je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:
gofra je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:zaj je najlepše prehitevat počasneže ,ki ovirajo promet in ko si vzporedno z njimi zapelješ v "plundro" oz. sneg, ki se je na sredini ceste nabral in jim veselo zmečeš po celem avtu. Nato pa se smejiš ko si že pred njimi in ti blendajo :woohoo :wiihuu :mrgreen:

Joj mozakar, tvezis take osnovnosolske, da je joj. Si ze slisal za pojem "Voznjo prilagoditi razmeram na cesti" ? Ampak je bolje izpast frajer, ko gres mimo kaksne "ovire" na cesti kajne? Kr zivcen postanem ob takih postih...

oprosti ampak da se pa moram par kilometrov peljat za b*****m ki se vozi 40 ali pa 30 km /h in nima toliko kulture se umaknit, če vidi da sem hitrejši pa to naredim z veseljem! Ker če ni človek zmožn normalno vozit po snegu naj raje doma ostane ali pa naj ima toliko kulture, da če naredi kolono, jo spusti naprej. sem sam potem dalje vozo 90 km/h,kakor tudi golf za mano,ki ga je namreč tudi prehitel! tak da nisem samo jaz tisti ki ga takšni vozniki najedajo.

Saj take voznike tudi jaz ne zastopim, ko je malo snežne brozge, in po večini samo moker asfalt pa se že pelje 30-40km/h, čeprav je omejitev 90km/h. Saj ne rečem da se mora ravno omejitev držati, samo poleti se bo pa na isti cesti in tudi mokrim asfaltom peljal pa 80-90km/h. Pač zgleda imajo nekateri že v "podstrešju" bolj tako urejeno, poleti se po mokri cesti pelje 90km/h pozimi pa 40km/h :?

Jest pa ne razumem tistih "pogumnih" tovornjakarjov, k delajo gužvo na avtocesti pa k jih kr na počez zanaša in ker se ne izločajo. Pol jih pa morajo sredi avtoceste šlepat pa ven vlečt !
Sej nimaš kej! Tko je pa nč drugač!

It`s not just JDM. It`s a LIFESTYLE !

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr feb 04, 2009 10:10 am

Jaz pa ne razumem nedela policije. v bistvu so direktno krivi za smrt zaradi tovornjakarja. Bo kdo odgovoren, bo (je bila) kakšna kritika v medijih, bo ob naslednjem sneženju isto (še več zastojev in morda mrtvih)?

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Sr feb 04, 2009 2:50 pm

Ko je govora o ''kamiondžijah'' ...lih včeraj je bilo po TV. So snemali iz avta, kamijoni pa prehitevali, avti so pa en za drugim lepo v koloni vozili.
Potem pa jok in stok ko obtičijo v klancu pa vsi drugi krivi.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr feb 04, 2009 3:16 pm

ja ja, s tovornjaki je kriza..
zadnič srečam tovornjaka (šleperja), na 3m široki vaški cesti in seveda kot da ni cesta nič zasnežena in da ni samo 3m na široko splužena pripelje z nezmanjšano hitrostjo..
jaz se nekako umaknem v sneg in počakam.. (sreča da je bil mehek)

on pa se seveda ni mogu vstavit pa ravno tolko da je zvozu mimo sem gledal v ogledalo 5cm več ni blo dabi mi odnesu zadnji del, ker je bilo sredi ovinka..

priznam da majo težko delo, samo mislim da se jim malo preveč j**e za druge..

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Sr feb 04, 2009 3:23 pm

kolesar je napisal/-a:priznam da majo težko delo, samo mislim da se jim malo preveč j**e za druge..

Ker je takih očitno precej (vsaj preveč), je krivda predvsem na strani policije in drugih organov, ki tega ne počistijo. Če bi Slovenija postala znana kot "kamionarjem neprijazna država", bi se skoraj vsi hitro umirili.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Sr feb 04, 2009 4:13 pm

za kamionđije bi mogl policaji skrbet pa jih na primernih mestih izločat, zakva pa mamo prometnike...

ponekod je samoizločanje pač nemogoče pa tud sem že pisal v tej temi, kaj sem doživel na višnjegorskem klancu. avtocesta je bla kopna, zato so se možakarji upravičeno pelal, ampak dokler so pršli do klaca (upoštevajmo višjo lego zato tud več snega) pa cesta ni bla niti posipana, niti pred klancem ni stal noben znak oz. policaj ki bi jih izločal. večina jih je montirala verige ampak so kljub temu pokasiral kazen...

malo razmislite pa se pomenite s kakšnim šoferjem, mislim da ni vse tako črno-belo...

to velja vsaj za nekatere, pač se najdejo še vedno primerki (tako kot med avtomobilisti) ko enostavno izzivajo usodo in delajo pizdarije po cesti...zato je pa treba nadzor nad izločanjem poostrit, zato mamo pa pristojne - policijo

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Sr feb 04, 2009 4:54 pm

Problem pri tovornjakarjih je tudi v njihovih šefih. Vsi jih silijo da tudi v snegu pridejo čim dlje, potem pa pride do "ali voziš naprej ali pa gre služba". Ne ravno točno tako strogo, ampak nekaj v tem stilu :)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Sr feb 04, 2009 5:30 pm

Verjetno res, a če bi kazni podelili vsem - kamionarju (1x), tistemu, ki ga forsira (10x) in lastniku (100x), bi se zgodilo kaj?
Vse je v ustreznih zakonih in uveljavljanju le-teh. A dokler se bo ščitilo močnejše in teplo šibkejše, bo pač tako.
Zadnjič spremenil esem, dne Sr feb 04, 2009 5:34 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr feb 04, 2009 5:31 pm

W|zz je napisal/-a:Problem pri tovornjakarjih je tudi v njihovih šefih. Vsi jih silijo da tudi v snegu pridejo čim dlje, potem pa pride do "ali voziš naprej ali pa gre služba". Ne ravno točno tako strogo, ampak nekaj v tem stilu :)

Sorry no ampak tole pa ne verjamem... a da bi lastnik reskiral 2k€ kazni in po možnosti še razbit kamion zaradi parih ur. A je res kateri lastnik tolk nor? :roll:

O norosti nekaterih kamionarjih pa raje ne bi, ker včasih imam občutek, da če hočeš narest izpit za kamion te dajo najprej na test, kjer preverijo če si dovolj nor. Si ne znam razlagati drugače današnji dogodek, ko me je skozi strnjeno naselje v Rojah preganjal šleper na en meter oddaljenosti pri hitrosti 60km/h (prekoračil sem omejitev sam zato, ker je d**** bil k prliman za mano in me je oreng spravljal ob živce). Ena sama nepredvidena zadeva pa bi se mi treščil v rit. Sem komaj dočakal, da sem pripeljal na Ac, da sem se nato znebil kretena.

Kar se pa tiče policije pa kljub temu, da so baje vse patrulje na terenu jih v zadnjem tedno nisem videl... niti ene ne. Še dobro da imam TV in internet, da si lahko občasno sploh ogledam, kako policaj zgleda in da ne pozabim na to ogroženo vrsto. :?

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr feb 04, 2009 6:03 pm

Od jutri naprej bo cela Slovenija dobila snežne freze v obliki snegožera ( JZ vetra ). Do nedelje ga ne bo več!

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Sr feb 04, 2009 6:26 pm

BBoss je napisal/-a:
W|zz je napisal/-a:Problem pri tovornjakarjih je tudi v njihovih šefih. Vsi jih silijo da tudi v snegu pridejo čim dlje, potem pa pride do "ali voziš naprej ali pa gre služba". Ne ravno točno tako strogo, ampak nekaj v tem stilu :)

Sorry no ampak tole pa ne verjamem... a da bi lastnik reskiral 2k€ kazni in po možnosti še razbit kamion zaradi parih ur. A je res kateri lastnik tolk nor? :roll:

Če lastniki ne bi želeli reskirat 2k€ kazni in razbitega kamijona, potem bi striktno ukazali naj se izločijo iz prometa. Pa to delajo?
Prej sem malo preveč posplošil, ko sem napisal "vsi". Je pa sigurno nekaj takih primerov, odvisno tudi od firme do firme in v kakšnih pogojih ljude delajo. Nekateri res morajo do pike spoštovat vsa navodila, ker so pač take razmere. Če bi tem naročili da naj se izločijo, bi to sigurno tudi storili. Sej so tudi primeri ko se vsi kamijoni s kurilcem tankajo, tam tudi reskirajo. Na preverjeno je bil primer ko so jih par dobili in so moral potem vozniki plačat, čeprav so vsakič dobili že natankan kamjon in zapečaten rezervar. Vse možno se dogaja :)

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Sr feb 04, 2009 7:12 pm

pač eni imajo določen čas da dostavijo robo. če zamudijo pa kazen dobijo( baje penale plačujejo) tko sem od enga šoferja slišu.... zato tut grejo na vse ali nič, mogoče mu pa rata zvozit.predvsem so to tujci.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če feb 05, 2009 7:16 pm

Mgajvr je napisal/-a:pač eni imajo določen čas da dostavijo robo. če zamudijo pa kazen dobijo( baje penale plačujejo) tko sem od enga šoferja slišu.... zato tut grejo na vse ali nič, mogoče mu pa rata zvozit.predvsem so to tujci.

Delo za policijo, da naj začnejo pospešeno maltretirat tuje kamionarje... aja ne morejo, ker ne znajo tujih jezikov pa lažje je z radarčkom strelat 10km/h prehitre na nenevarnih cestah... ohjej saj je itak brezveze, slovenske ceste so in bodo ostale Texas, policijski šefi bojo pa jokali po TV, da kamionarjem nič ne morejo.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Če feb 05, 2009 7:44 pm

BBoss je napisal/-a:

Nemoreš si niti predstavljat, da je lahko to res. Vsaj v 80% je tak.
Kaj šele pri pauzah itd. Ko imam fraj, grem še s kolegom na kako furo, ker je z urami tak prek, da ga glava boli, pa ker se mi ni problem pelat malo madžarice pogledat pa čeprav ne dobim plačano za tako "švarc furo", ampak kolegi si pač pomagajo. :)
Precej je takih šefov, ki to delajo, samo da se dostavi roba, drugač se ne izide s plačili. Pa vrjemi, da so še vseeno dobički večji, kot je kazen.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO To feb 17, 2009 9:34 pm

Ljudje. Sneguje! In izgleda kot da bo zelo lep vecer tako da gremo na joyride ;)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To feb 17, 2009 9:37 pm

Pr nam na dolenjskem je že vse belo. :woohoo

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rumena ibiza To feb 17, 2009 9:39 pm

ban je napisal/-a:Pr nam na dolenjskem je že vse belo. :woohoo

žal res... :?

Uporabniški avatar
Tiicoo
Stalni uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a Tiicoo To feb 17, 2009 9:44 pm

tudi na koroškem ( slovenj gradec ) pošteno naletava sneg pa zgleda noče nehat :(
Slika

Uporabniški avatar
m[A]tt
Nov uporabnik

Napisal/-a m[A]tt To feb 17, 2009 9:53 pm

V Mariboru je tut vse belo že :D jeeej! :D :pivo
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov