mišek je napisal/-a:Aj, jaj, jaj, kake pokate tule no![]()
@nebivedu za tebe bi pa že bil čas, da ta svoj strašen talent in Ferozo pokažeš širnemu svetu na kaki konkretni preizkušnji.
Res, ko je tale sneg se ti čisto s...la. Ti bi rad tolko snega, da bi ti še bajto potlačilo.
Po eni strani pišeš, da se poleti voziš za šleperji, ker šparaš bencin. V dežju bentiš, ker se ti vrivajo in ti skrajšujejo varnostno razdaljo, zdaj v snegu pa praviš, da se da čist normalno po omejitvah vozit.
Seveda se da, če je kolikor toliko cesta; bi te pa drugo vprašal - se ti zdi logično, poleti pri 30 stopinjah se pelješ 90 km/h, ko pa je sneg pa istoDa se, samo poleti boš s tistimi kramparcami počakal v 50 metrih, kdaj boš pa počakal v snegu? Kaj boš naredil, kot ti iza ovinka pride avtobus, kaj boš naredil, ko boš naenkrat zagledal starega ateka v črnih cunjah - ponoči, nasproti pa drug avto, kaj boš naredil, ko ti preko ceste prileti trop srn...??
Pa ne zdaj rečt, da imaš spredaj itak železne štange in se nič ne pozna, če se zabiješ v avtobus.
Ni ravno res, samo kadar pada sneg vozim hitreje. V soboto, ko je padal sneg, me je na avtocesti proti mariboru prehitela samo ena frontera, ampak tist ga je moral žgat ene 150 do 160, ker sem jaz vozil po omejitvi (130km/h), na voznem pasu pa so vozili 40km/h po nespluženem voznem pasu (na to kje bilo treba zabremzat, da sem se umaknil hitrejšemu).
Kako se bom ustavil? Lepo, zabremzaš in se ustaviš (no, če so srne ne bremzaš takoj, ampak potem, da jih naložiš v prtljažnik). Seveda pa moraš imeti pravo varnosto razdaljo, da se imaš možnost ustaviti, zato me še vedno moti, da se ljudje urivajo pred mene, ko si puščam varnostno razdaljo, da se bom lahko ustavil.
Aja, pa feroze ni več že nekaj časa.