BBoss je napisal/-a:marjan55 je napisal/-a:Imam IX35 maja bo star 1 leto.
Prevozil (po predpisih in zelo malo po večjih mestih) sem že 18.000 km.
Avto je bencinar, a porabo ime 10,5 pa če še tako gledam kako vozim.
Na servisu mi stalno govorijo, da ne morejo nič narediti.
Ima kdo kakšno idejo.
Avto je težek in slabo aerodinamičen s 4x4 pogonom tako, da je tvoja poraba popolnoma normalna. Moral bi izbrati diesla pa bi se vozil tam nekje pri 7,5-8 litrov tako ti je pa edina rešitev montaža plinskega sistema - sicer ti bo ta porabo še malo zvišal bo pa cena za gorivo v globalu bistveno nižja kot je zdaj. Mislim, da boš zelo hitro povrnil (v cca letu in pol glede na to kolk km prevoziš) vstopni vložek nabave sistema.
marjan55 je napisal/-a:Imam IX35 maja bo star 1 leto.
Prevozil (po predpisih in zelo malo po večjih mestih) sem že 18.000 km.
Avto je bencinar, a porabo ime 10,5 pa če še tako gledam kako vozim.
Na servisu mi stalno govorijo, da ne morejo nič narediti.
Ima kdo kakšno idejo.
GrEgEcN95 je napisal/-a:Sicer ni moj avto ampak mi je vseeno bilo zanimivo.
Peljal sem se zadnjič v VW Phaetonu 6,0 W12. In ko sem ga malo bolje pritisnil in je zahrulilo iz auspuhov je kar pokazalo tri črtice torej je bila nad 99l trenutna poraba. Povprečna je bila pa kasneje 24l.
CePO je napisal/-a:še jaz napišem, sicer ni moj avto, ker je mamin, a zadnje čase kar dosti prevozim z njim. torej....
honda civic hybrid, l. 2007--> včeraj natankal vanj 35,68l po prevoženih 609.9km. računalnik je zadnjih par km pred črpalko kazal porabo 5.9l/100km, izračun pa pokaže, da je "prava" poraba 5.85l/100km![]()
se je pa ta tank goriva zvozil enih 500km po AC (MS-velenje-MS 2x) 5-10km/h nad omejitvijo, ostalo pa po lokalnih cestah, največ po prekmurju
gecco je napisal/-a:CePO je napisal/-a:še jaz napišem, sicer ni moj avto, ker je mamin, a zadnje čase kar dosti prevozim z njim. torej....
honda civic hybrid, l. 2007--> včeraj natankal vanj 35,68l po prevoženih 609.9km. računalnik je zadnjih par km pred črpalko kazal porabo 5.9l/100km, izračun pa pokaže, da je "prava" poraba 5.85l/100km![]()
se je pa ta tank goriva zvozil enih 500km po AC (MS-velenje-MS 2x) 5-10km/h nad omejitvijo, ostalo pa po lokalnih cestah, največ po prekmurju
Pričakoval bi, da bo imel hibrid manj. Verjetno je toliko ker je bilo večino vožnje po AC.
King1 je napisal/-a:Citroen Jumper 2.2 hdi v lasti pol leta in pri 41.000km-jih je poraba od 8.1l do 8.6l/100km
_furby_ je napisal/-a:King1 je napisal/-a:Citroen Jumper 2.2 hdi v lasti pol leta in pri 41.000km-jih je poraba od 8.1l do 8.6l/100km
jaz R Masterja (2.5 DCI) zelo tezko spravim pod 10 l/100km. res pa da je pol svojega casa nalozen na 1.500kg in ma mucne ure z mano za volanom
King1 je napisal/-a:_furby_ je napisal/-a:King1 je napisal/-a:Citroen Jumper 2.2 hdi v lasti pol leta in pri 41.000km-jih je poraba od 8.1l do 8.6l/100km
jaz R Masterja (2.5 DCI) zelo tezko spravim pod 10 l/100km. res pa da je pol svojega casa nalozen na 1.500kg in ma mucne ure z mano za volanom
Veš v čem je največja razlika dec? Da tebi nafto plačuje firma pri meni pa gre iz mojga žepa.![]()
![]()
lp
~toMmy~ je napisal/-a:King1 je napisal/-a:_furby_ je napisal/-a:King1 je napisal/-a:Citroen Jumper 2.2 hdi v lasti pol leta in pri 41.000km-jih je poraba od 8.1l do 8.6l/100km
Veš v čem je največja razlika dec? Da tebi nafto plačuje firma pri meni pa gre iz mojga žepa.![]()
![]()
lp
Jp, to naredi največjo razliko pri kombijih, bolj da ne vem, koliko je kuril moj poštarski Master po centru LJ!
W3s7_S1D3 je napisal/-a:Yagi-san, kaj imaš to za en programček?
Road Trip
Lp, Yagi-San
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov