Zmaj78 je napisal/-a:Mene pa zanima ali tudi ostali uporabljate posebne LPG svečke (jaz jim imam od NGK), ali pa imate kar navadne (kot za bencin), ki jih nekateri mojstri malo "pokrivijo"?
Zmaj78 je napisal/-a:Se mi zdi, da je za uradne servise to, da imamo vgrajen LPG sistem, kar precej prikladen izgovor in je praktično kriv za karkoli na avtu da ne štima.
Zmaj78 je napisal/-a:Se mi zdi, da je za uradne servise to, da imamo vgrajen LPG sistem, kar precej prikladen izgovor in je praktično kriv za karkoli na avtu da ne štima.
peroa je napisal/-a:Mene pa zanima kako je glede Renault motorjev K4M, se pravi 1.6 16v 83, 82 in 81kw motorji.
Na nemških lpg forumih vsi pravijo, da so motorji "gasfest", se pravi neobčutljivi, vendar me moti, da je na tistem seznamu od Prinsa označen kot problematičen, pa še to samo v meganu2.
Borel in Vialle tega motorja nimata na črni listi.
peroa je napisal/-a:Mene pa zanima kako je glede Renault motorjev K4M, se pravi 1.6 16v 83, 82 in 81kw motorji.
Na nemških lpg forumih vsi pravijo, da so motorji "gasfest", se pravi neobčutljivi, vendar me moti, da je na tistem seznamu od Prinsa označen kot problematičen, pa še to samo v meganu2.
Borel in Vialle tega motorja nimata na črni listi.
bernikm je napisal/-a:Zmaj78 je napisal/-a:Se mi zdi, da je za uradne servise to, da imamo vgrajen LPG sistem, kar precej prikladen izgovor in je praktično kriv za karkoli na avtu da ne štima.
Jaz imam v ponedeljek prvi uradni servis za moj Chevrolet Aveo, me prav zanima kaj bodo pametovali ko bodo videli plin
Kolikor gledam na prvem servisu menjajo samo olje, filtre in tekočine, tako da ne kaže nič vprašljivega.
Bolj me zanima za kasneje, ko bo potrebno menjati svečke kaj mi bodo hoteli prodati
cc09 je napisal/-a:bernikm je napisal/-a:Zmaj78 je napisal/-a:Se mi zdi, da je za uradne servise to, da imamo vgrajen LPG sistem, kar precej prikladen izgovor in je praktično kriv za karkoli na avtu da ne štima.
Jaz imam v ponedeljek prvi uradni servis za moj Chevrolet Aveo, me prav zanima kaj bodo pametovali ko bodo videli plin
Kolikor gledam na prvem servisu menjajo samo olje, filtre in tekočine, tako da ne kaže nič vprašljivega.
Bolj me zanima za kasneje, ko bo potrebno menjati svečke kaj mi bodo hoteli prodati
Njih plin sploh ne zanima. Oni zamenjajo olje, filtre, svečke oz. karkoli je na spisku, če jih plinska inštalacija kaj ovira (pa jih ne bi smela), ti itak tist čas pač zaračunajo, kot ti ga itak, in to je to.
Plin moti trgovce, ker nisi kupil dražjega dizla, drugače jim je pa prav vseeno.
lada2103 je napisal/-a:Kateri aveo pa imaš, da si nanj vgradil plin? Kako se zadeva obnese po 15 kkm? SAm namreč vozim avea 1.3 in me zanima. LP
bernikm je napisal/-a:lada2103 je napisal/-a:Kateri aveo pa imaš, da si nanj vgradil plin? Kako se zadeva obnese po 15 kkm? SAm namreč vozim avea 1.3 in me zanima. LP
LTZ 1.4 bencinar start&stop. Obnese se super, dejansko sploh ne vem da vozim na plin (oz ko zjutraj preklopi iz bencina na plin) razen ko pridem na pumpo in plačamOd predelave je slab mesec, naredil sem že 1400km, zaenkrat vse bp. Ob predelavi sem imel 13.700 prevoženih na bencin.
Če se ne motim je 1.3 Aveo dizel ? Za dizle so rekli da se ne splača predelava, oziroma da ni dobro, vsaj tako mi je nekaj omenil Primož.
Avtocona je napisal/-a:bernikm je napisal/-a:lada2103 je napisal/-a:Kateri aveo pa imaš, da si nanj vgradil plin? Kako se zadeva obnese po 15 kkm? SAm namreč vozim avea 1.3 in me zanima. LP
LTZ 1.4 bencinar start&stop. Obnese se super, dejansko sploh ne vem da vozim na plin (oz ko zjutraj preklopi iz bencina na plin) razen ko pridem na pumpo in plačamOd predelave je slab mesec, naredil sem že 1400km, zaenkrat vse bp. Ob predelavi sem imel 13.700 prevoženih na bencin.
Če se ne motim je 1.3 Aveo dizel ? Za dizle so rekli da se ne splača predelava, oziroma da ni dobro, vsaj tako mi je nekaj omenil Primož.
Pozdravljen,
Lahko samo to vprašam ali je to primož iz jesenic na dolenskem? Če ja in ste bolj iz okolice ljubljane kot z okolice dolenske se lahko na avtoplin servis oglasite tudi pri nasDrugače je pa pri diesel vozilih tako, da jih je načeloma možno predelati ampak ti sistemi omogočajo samo, da zraven nafte doda določen odstotek avtoplina. Se pravi vozilo še vedno kot primarno gorivo uporablja diesel avtoplin pa dodaja zraven. Tako da v tem primeru je prihranek praktično ničen.
lp
bernikm je napisal/-a:Avtocona je napisal/-a:bernikm je napisal/-a:lada2103 je napisal/-a:Kateri aveo pa imaš, da si nanj vgradil plin? Kako se zadeva obnese po 15 kkm? SAm namreč vozim avea 1.3 in me zanima. LP
Pozdravljen,
Lahko samo to vprašam ali je to primož iz jesenic na dolenskem? Če ja in ste bolj iz okolice ljubljane kot z okolice dolenske se lahko na avtoplin servis oglasite tudi pri nasDrugače je pa pri diesel vozilih tako, da jih je načeloma možno predelati ampak ti sistemi omogočajo samo, da zraven nafte doda določen odstotek avtoplina. Se pravi vozilo še vedno kot primarno gorivo uporablja diesel avtoplin pa dodaja zraven. Tako da v tem primeru je prihranek praktično ničen.
lp
Pozdravljeni,
Ja tako kot ste napisali. Vsekakor, sva tudi s Primožem dogovorjena da vse servise delam v vaši poslovni enoti v Dolu, ker je le bližje kot Jesenice na Dolenjskem.
Trenutno še čakam da dobi nek modul ker mi občasno prižge rdečo lučko in potem ugasne, ne vem točno kaj je rekel da je to, samo ni nič kritičnega, čaka pa modul prav za Chevroleta, ker od Opel Astra ki mi ga je hotel dati ne deluje.
Če se prav spomnim, je rekel da bi na 10.000km menjali filter, servisi si pa tako sledijo potem na 20.000km, tako da se v vsakem primeru vidimo na vašem servisu.
Sem se pa odločil za predelavo ravno pri Primožu ker sem dobil zelo pozitivne informacije in priporočila o njegovih vgradnjah, čeprav je res malo daleč od Ljubljane. Še največ polemike je bilo glede mehanskega in elektronskega mazanja, vendar sem se glede na njegov predlog in izkušnje potem odločil za mehansko.
Trenutno mi po 1400km prevoženih na plin avto deluje bp.
veqlargh je napisal/-a:Jerry007: hladen na bencin, takoj po vžigu al hladen tudi na plin? Jaz sem mel tako težavo nekaj časa nazaj, ko sem prižgal so obrati hudičevo nihali, pa avto ene pol minute niti z mesta nisem uspel prestavit, če sem ga pa pustil kakšno minuto v prostem teku je pa potem delal BP. Na uradnem servisu so vpili, seveda, da je plin nekaj zjebal. No, izkazalo se je, da je zajebaval samo star senzor za nadzor dotoka hladnega zraka al kaj jaz vem kako se je klical hudič. Mi je lokalc zamenjal, avto spet kot nov.
Zmaj78 je napisal/-a:SIGAS-ovci ste vsi na zelo visokem nivoju (poleg vaju dobro poznam tudi Tomaža iz Gorenje vasi), zato tudi jaz redne LPG servise na svoji Mazdi6 delam kar pri Aljažu iz Dola pri Ljubljani. Mojster je prijazen, obvlada zadeve, cene pa vašemu žepu prijazne. S tem so izpolnjeni vsi pogoji, da ostanete zadovoljna stranka.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov