plinaš je napisal/-a:Avtocona je napisal/-a:plinaš je napisal/-a:
od kje spet ta "nek sporazum"????? to smo že stokrat obdelali in tega NI !!! ta je samo en preblisk v glavah uporabnikov , da bi tako nekako pač moralo biti...
če pa si slučajno prepričan v to pa prosim za dokazilo - link.. najboljše da je iz uradnega lista republike slovenije..
razmerje cen bencina in avtoplina po evropi lahko najdeš tukaj:
http://www.amzs.si/Cene_goriv_po_Evropi.aspx
http://www.mylpg.eu/lpg-prices-across-europe
nizozemska : bencin95 - 1.747€ - lpg - 0.829 razmerje bencin/lpg = 47.453%
italija 43.035%
nemčija 49.436%
poljska 46.777%
hrvaška 53.676%
belgija 43.292%
najbolj izstopata : latvija 38.967%
danska 75.836%
ali si kdaj pogledal račun za avtoplin? no daj pa ko si boš izbrskal še nabavno ceno , ki jo naši dobavitelji plačujejo na svetovnem trgu ti bo pa mogoče postalo jasno , da so procentualni zaslužki na avtoplinu kar nekajkrat večji kot na ostalih gorivih - po domače nas lupijo kot stekle mačke...
pa še o različnih cenah na črpalkah :
butan ima črpalke tik ob svojih distribucijskih centrih
enako je v kozini ter baje tudi v drugih plinarnah - kajne? torej so stroški dostave plina na avtoplinsko črpalko minimalni - par metrov cevi.
Pozdravljen,
Res je zadevo sem napisal zelo splošno ampak zakaj potem ni cena avtoplina pri nas višja in jo korigirajo tudi glede na ceno ostalih goriv? S tem kar si napisal se v večini kar strinjam in se ne bom spuščal v takšen nivo komuniciranja.
lp
lp
razmerje med ceno bencina ter ceno plina je v sloveniji 53,292% ..... torej smo kar nekje tam z evropo..mogoče še par procentov nad povprečjem...
in ti bi si želel še višjo ceno plina ? zakaj pa ? a imaš preveč dela ?
cene plina se spreminjajo neodvisno od cen drugih pogonskih derivatov!!!! res ne vem od kje ti taki podatki ??? in avtoplin ni nikjer omenjen ko se govori o spremebi cen pogonskih goriv!
kakšen nivo komuniciranja ? podkrepljen z linki in podatki ?
ali ko ti nekdo noče kimat z glavo da imaš vedno vse prav?
ko te nekdo dobronamerno dopolni?
ali si užaljen ko moraš pisati enake stvari kot nekdo pred tabo dva posta višje?
jaz sem daleč od popolnosti ...a se trudim moje trditve podkrepiti in zagovarjati ... in ne povesim nosa za vsako malenkost ... celo življenje se učimo in tudi jaz se ... bom še ...
no tebi pa mogoče ne bo treba ...pa naj bo tako...
spuščat na tak nivo komuniciranja? se čutiš večvrednega ? ti kar ... pa lepe plinske kilometre ti želim !
lp
Pozdravljen,
Načeloma vem kako se giblje cena avtoplina pri nas. Res pa je da ne spremljam veliko kako se gibljejo te cene drugod po evropi in vidim da ste s tem bolje seznanjen od mene in temu ne oporekam. Tudi ne vem kje sem omenil da se cena avtoplina oblikuje tako kot cena bencina. Večkrat pa primerjam ceno bencina in avtoplina pri nas in se ta odstotek giblje nekje med 55% do 60%. Res je da se cena avtoplina ne oblikuje v istem režimu kot bencin oziroma ostala goriva in da je cena avoplina najbolj odvisna od nabavne cene na trgu. Ampak lahko se pa hitro ugotovi, ko cena bencina naraste naraste tudi cena avtoplina. Enako se zgodi če se cena bencina zniža. Se pa to dogaja čisto ne odvisno to se pa strinjam. Nisem hotel reči ničesar kot samo to, da je pri nas razmerje nekje med 55 in 60% cene bencina.
Pa da ne bo pomote, daleč od tega, da sem užaljen ali da bi se čutil kaj večvrednega. Sem samo povedal svoje, nisem pa trdil da imaš ti karkoli narobe, samo preprosto sem povedal kje se giblje cena avtoplina napram bencinu in da v praksi pri nas to pomeni nekje med 55 in 60%, tudi sam pa si želim da bi bil ta odstotek še boljši v prihodnje.
Predlagam da tole debato zaključiva in da se raje bolje posvetiva kakšnim drugim debatam, ki bodo sledile na forumu.
lp