Nejko je napisal/-a:Avtocona je napisal/-a:klemen_ je napisal/-a:@bernikm: Si mogoče že meril? Mam jutri čas pa bi se malo igral.
Pozdrav,
Pri mehanskem sistemu za mazanje ventilov je smiselno vsake toliko časa preveriti če zadeva deluje vredu. Vemo da zunanja temperatura vpliva na gostoto olja, tako da je smiselno to malo korigirati, na par mesecev. Sicer ima sedaj večina mehanskih dozatorjev zraven tudi lučko ki opozori kdaj gre olje k koncu ampak je smiselno zadevo preveriti tudi fizično na cca 4000km (če gre za 4dcl posodo dozatorja) če je porabilo olje in potem po potrebi malo skorigirati.
lp
Toiko je debate okoli tega mazanja. Sam imam klasično mehansko, katerega nastavljajo na servisu vsakuh 20.000...sedaj me je malo strah, ker sam n isem tega počel pogosteje. Je pa res da imam veliko mestnih voženj in posledično veliko hladnih vžigov...kar pomeni večjo porabo bencina. Na LPG imam pa sedaj prevoženih cca 75000. Sedaj pa vprašanje je smiselno menjati klasični podtlačni mazalnik za elektronskega in kakšni so stroški povezani s tem?
lp
Jaz sem bil pred isto dilemo, ko sem dal predelati avto. Ostati na mehanskem ali doplačati 200€ za električno. Po različnih debatah (predvsem mnenja na forumih kjer vsi forsirajo el. mazanje) sem se na podlagi mnenja in predloga serviserja odločil za mehansko. Po njegovem mnenju el. ni vreden 200€ več, saj mehanski, seveda če je dobro nastavljen deluje enako dobro.
Sicer mi je rekel da mi ga lahko vgradi, vendar je sam rekel da se mu zdi škoda teh 200€. Se mi je zdelo fer, ker če bi hotel dodatno prodati in zaslužiti bi sigurno forsiral da vzamem elektronskega, kot to delajo nekateri vgrajevalci. Tako da, glede na to da je bilo nekaj postov nazaj kar nekaj hvale vprid Sigasu, pri katerih sem predelal avto, mislim da fantje vedo kaj delajo.
Rečeno mi je bilo, da je poraba olja za mazanje 1l na 10.000km in točno toliko mi res žre. Seveda je vseeno dobro na vsake toliko malo pogledati pod haubo (npr na 2000km če je res pol manj tekočine).