Jerry007 je napisal/-a:Plinaš meni se ravno na plin priziga check engine lucka. In to samo k avto laufa na štandgasu. Na bencin se mi to nikoli ne naredi. Ali je moznost da bi bil kriv filter tekocih delcev?
bernikm je napisal/-a:Sedaj ko so temperature nižje sem opazil da mi pri jutranji temperaturi (-4) preklopi na plin šele po cca 3-3.5km. Prej ko so bile temperature višje (+2) pa mi je preklopil po cca 2km. Zanima me kako bo ko bo zunaj -10 ali več, če bo sploh preklopilo ?
Jerry007 je napisal/-a:Plinaš torej je mogoče problem v lambda sondi? Ker res zanimivo je to da se mi ta lučka prižiga pri prostem teku, oz med samo vožnjo, ko v dolgem klancu navzdol kjer gas čisto spustim. Nikoli se to ne dogaja med samim pospeševanjem ali pa če se vozim na bencin. Bil sem že na servisu, a plinski računalnik ni pokazal nobene napake.
Jerry007 je napisal/-a:Plinaš meni se ravno na plin priziga check engine lucka. In to samo k avto laufa na štandgasu. Na bencin se mi to nikoli ne naredi. Ali je moznost da bi bil kriv filter tekocih delcev?
spaceair je napisal/-a:a je za odpoved injektorja na motorju lahko kriv plin?
Jerry007 je napisal/-a:Avtocona: Megane 1.4 TCe 130km let 2009 prevoženih 60000km od tega na plin cca 25000. Avto je tudi čipan na 157HP(bencin) in 145HP (plin). Od samega proizvajalca zagotavljajo da je plinska naprava namenjena do max 200HP.
cc09: šel sem na servis in naj bi bila napaka v izgorevanju na enemu izmed valjev. Ko je avto laufal na plin se mi je zdel tek motorja nemiren, po tem ko so šobo menjali je bilo bolje, ampak problem glede te lučke je še vedno ostal. Tako da enkrat še grem na servis, če nebojo našli razloga bo treba servis menjat.
plinaš: želel sem povedat da nevem kako je z mešanico plina bom pa omenil tudi to možnost na servisu. Ker najbolj mi je to čudno da se je to kar naenkrat začelo dogajat, razumem če bi bilo to že v samem štartu, ne pa po 25000km. Sicer nisem iz te stroke tako da nebom pametoval.
notic je napisal/-a:Pozdravljeni.
Tudi pri meni se je zacela pojavljati podobna zadeva.Racunalnik od avta mi javlja missfire na cilindru 3.Zanimivo je pa,da se lucka vklopi-javni napako zgolj pri voznji po "hribu" navzdol. Dnevno naredim 160km po avtocesti in se mi tako ta lucka med voznjo mogoce 2krat,3krat vklopi.Naceloma se na avtu nic ne pozna,da bi kaj cukal...tudi ce v tistem trenutku,ko utripa na polno pohodim gas.
Na servisu smo ze menjali:
-svecke
-kable za svecke
-prekontolirali vse senzorje
...zdaj pa nam pocasi zmanjkuje idej.
Problem je ta, da po obcutku nic ne zveni in zgleda narobe. Vziga brez problema,nic ne cuka,skratka normalno vozna zadeva.Le lucka vsake tolko utripne za par sekund,ko se peljes pod hrib.![]()
V petek se se peljem na plinski servis,ceprav dvomim,da bomo tudi tam kaj novega odkrili,ampak vseeno.
notic je napisal/-a:Pozdravljeni.
Tudi pri meni se je zacela pojavljati podobna zadeva.Racunalnik od avta mi javlja missfire na cilindru 3.Zanimivo je pa,da se lucka vklopi-javni napako zgolj pri voznji po "hribu" navzdol. Dnevno naredim 160km po avtocesti in se mi tako ta lucka med voznjo mogoce 2krat,3krat vklopi.Naceloma se na avtu nic ne pozna,da bi kaj cukal...tudi ce v tistem trenutku,ko utripa na polno pohodim gas.
Na servisu smo ze menjali:
-svecke
-kable za svecke
-prekontolirali vse senzorje
...zdaj pa nam pocasi zmanjkuje idej.
Problem je ta, da po obcutku nic ne zveni in zgleda narobe. Vziga brez problema,nic ne cuka,skratka normalno vozna zadeva.Le lucka vsake tolko utripne za par sekund,ko se peljes pod hrib.![]()
V petek se se peljem na plinski servis,ceprav dvomim,da bomo tudi tam kaj novega odkrili,ampak vseeno.
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov