Debate, ki niso vezane na ostala področja...

celinko
Nov uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a celinko So nov 30, 2013 7:02 pm

Pozdravljeni! Z pričetkom hladnega obdobja sem ugotovil, da se mi na Berlingu prehitro vklaplja ventilator na hladilniku. ( G-1 )Prehitri vklop je samo takrat ko vozilo deluje na plin. Na bencinu deluje vse normalno. Kot ali ne najdem neke povezave, le to mi je logično da nekaj ni v redu ko vozilo deluje na plin. Zanima me pa še lučka check engine. Ko dam kontakt se prižge. Ali je nujno, da se ob napaki prižge? Slišal sem, da se jo da izklopiti če nesposobni serviserji ne znajo porihtati sistema. Če jo izklopijo se pri kontaktu zasveti ali ne?

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 So nov 30, 2013 7:03 pm

Kakšna se vam zdi ideja, ko nekateri vozniki LPG vozil, na vsakih xy tankov prevoženih na LPG, potem 1 rezervoar prevozijo v celoti na bencin? Škodovati to sigurno ne more (razen denarnici, zaradi razlike v cenah obeh možnih goriv iz te situacije), sprašujem pa če se lahko od tega pričakuje kakšno korist, v smislu daljše življenjske dobe motorja (ob predpostavki, da njegov LPG sistem ima neko "Flash lube", ki zadovoljivo opravlja svojo nalogo). 8)

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed So nov 30, 2013 7:22 pm

Jaz to naredim enkrat letno, ponavadi na kaki daljši vmax avtocestni vožnji, ko se tako še enemu vmesnemu tankanju izognem. Največja korist, ki jo pri tem vidim je, da je v keslu spet sveže gorivo. Sedaj, ko vozim praktično samo dolge AC relacije, porabim zgolj cca. 50l bencina na leto s hladnimi vžigi, kar pomeni da dvakrat na leto dopolnim bencin, ko je igla na 1/4 do količine 3/4. Posledično vžigam avto z bencinom, ki je star vsaj nekaj mesecev in zaradi tega slabše kakovosti. Težav zaradi tega sicer še nisem imel, ampak preventiva tudi ne škoduje.
Prej ko sem imel eno obdobje 60% mestne vožnje - 6km relacije, star bencin ni bil problem, ker ga s hladnimi zagoni več porabil, in pogosteje tankal.

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm So nov 30, 2013 8:58 pm

Sedaj ko so temperature nižje sem opazil da mi pri jutranji temperaturi (-4) preklopi na plin šele po cca 3-3.5km. Prej ko so bile temperature višje (+2) pa mi je preklopil po cca 2km. Zanima me kako bo ko bo zunaj -10 ali več, če bo sploh preklopilo ?

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 So nov 30, 2013 9:11 pm

Nič se bat, seveda bo preklopilo. Jaz imam, če se ne motim naštimano na 45C pri preklopu, pa se mi že jeseni konkretno pozna ali imam avto v garaži ali pa zunaj pred bajto, kar pomeni, če je recimo v garaži 20 stopinj, zunaj pa le 5, bo to v praksi zagotovo 1km prej prekloplo v primeru parkiranja v garaži. :D

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So nov 30, 2013 9:54 pm

Jerry007 je napisal/-a:Plinaš meni se ravno na plin priziga check engine lucka. In to samo k avto laufa na štandgasu. Na bencin se mi to nikoli ne naredi. Ali je moznost da bi bil kriv filter tekocih delcev?

lučka se ne sme prižigat ! nikoli ! so lambda sonde pri nekaterih avtih , ki so res problematične ... vendar so monterji (redki a so ) za to našli rešitev ...
če je katerikoli filter za plin zabasan se to pozna , ko se trenutna poraba plina poveča - torej ob polnem gasu ...v prostem teku ponavadi motorji delujejo brez problemov...

bernikm je napisal/-a:Sedaj ko so temperature nižje sem opazil da mi pri jutranji temperaturi (-4) preklopi na plin šele po cca 3-3.5km. Prej ko so bile temperature višje (+2) pa mi je preklopil po cca 2km. Zanima me kako bo ko bo zunaj -10 ali več, če bo sploh preklopilo ?

meni do +12 preklaplja na cca 200-400m....med +8 in 0 nekje 500/650m ... pod 0 do -7/9stC nekje na 800/1000m...pri -15 cca 1,5km...
upoštevati je treba to , da imam cevi za vodo zelo kratke - cca 36cm ter sem dal okoli še izolacijo za vodovodne/toplovodne cevi..zdaj ali to kaj pomaga pa ne vem ker imam to skoz gor...

v kanadi imajo za tanke grelne folije na elektriko , nekateri pa celo gretje dovodnih cevi od tanka do uparjalca ter grelno oblekico za izparilec..
plin je cnej k bencin

Jerry007
Novinec

Napisal/-a Jerry007 Ne dec 01, 2013 8:39 am

Plinaš torej je mogoče problem v lambda sondi? Ker res zanimivo je to da se mi ta lučka prižiga pri prostem teku, oz med samo vožnjo, ko v dolgem klancu navzdol kjer gas čisto spustim. Nikoli se to ne dogaja med samim pospeševanjem ali pa če se vozim na bencin. Bil sem že na servisu, a plinski računalnik ni pokazal nobene napake.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne dec 01, 2013 9:15 am

Jerry007 je napisal/-a:Plinaš torej je mogoče problem v lambda sondi? Ker res zanimivo je to da se mi ta lučka prižiga pri prostem teku, oz med samo vožnjo, ko v dolgem klancu navzdol kjer gas čisto spustim. Nikoli se to ne dogaja med samim pospeševanjem ali pa če se vozim na bencin. Bil sem že na servisu, a plinski računalnik ni pokazal nobene napake.

priklopite OBDII in se peljite ... odvisno katera lambda ti prižiga lučko . če je lambda - prva pred ali druga za katalizatorjem...
čeprav z OBDII bi morali že takoj pogledati ...... kar ti kaže avto načeloma nima veze s plinsko napravo ampak so to podatki - napake z avtomobilske strani čeprav avto deluje na plin - a tega pač ne ve... lahko je finta samo v prerevni ali prebogati mešanici na plinu...
plin je cnej k bencin

Jerry007
Novinec

Napisal/-a Jerry007 Ne dec 01, 2013 11:14 am

Razumem kaj želiš povedat. Nevem kako je glede same mesanice, ker se mi je to čez čas začelo dogajat. Bom na servisu omenil, ker se mi zdi da brcajo v temo... Zato me zanimajo vaše izkušnje in mnenja.

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Ne dec 01, 2013 9:46 pm

Šel si na servis zaradi te lučke pa niso prebrali napake? Menjaj servis. Takoj.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po dec 02, 2013 7:01 am

ej stari če bi znal jsz tale klinopis brat bi ti tud odgovoru ... tko pa če lohk vsaj v angleščino rukneš plissss!
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair Po dec 02, 2013 5:37 pm

a je za odpoved injektorja na motorju lahko kriv plin?

Uporabniški avatar
Avtocona
Nov uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a Avtocona Po dec 02, 2013 6:04 pm

Jerry007 je napisal/-a:Plinaš meni se ravno na plin priziga check engine lucka. In to samo k avto laufa na štandgasu. Na bencin se mi to nikoli ne naredi. Ali je moznost da bi bil kriv filter tekocih delcev?

Pozdravljeni,

Sam bi rekel, da lučka prižge ravno zaradi revne mešanice avtoplina. Lahko da je vzrok tudi drugi, bi bilo dobro dati na tester in pogledati kaj javi. Lahko da je revna mešanica avtoplina nastavljena samo na območju štandgasa.
Za kateri avto se pa gre to?

Jerry007
Novinec

Napisal/-a Jerry007 Po dec 02, 2013 7:31 pm

Avtocona: Megane 1.4 TCe 130km let 2009 prevoženih 60000km od tega na plin cca 25000. Avto je tudi čipan na 157HP(bencin) in 145HP (plin). Od samega proizvajalca zagotavljajo da je plinska naprava namenjena do max 200HP.

cc09: šel sem na servis in naj bi bila napaka v izgorevanju na enemu izmed valjev. Ko je avto laufal na plin se mi je zdel tek motorja nemiren, po tem ko so šobo menjali je bilo bolje, ampak problem glede te lučke je še vedno ostal. Tako da enkrat še grem na servis, če nebojo našli razloga bo treba servis menjat.

plinaš: želel sem povedat da nevem kako je z mešanico plina bom pa omenil tudi to možnost na servisu. Ker najbolj mi je to čudno da se je to kar naenkrat začelo dogajat, razumem če bi bilo to že v samem štartu, ne pa po 25000km. Sicer nisem iz te stroke tako da nebom pametoval.

notic
Nov uporabnik

Napisal/-a notic Po dec 02, 2013 8:46 pm

Pozdravljeni.
Tudi pri meni se je zacela pojavljati podobna zadeva.Racunalnik od avta mi javlja missfire na cilindru 3.Zanimivo je pa,da se lucka vklopi-javni napako zgolj pri voznji po "hribu" navzdol. Dnevno naredim 160km po avtocesti in se mi tako ta lucka med voznjo mogoce 2krat,3krat vklopi.Naceloma se na avtu nic ne pozna,da bi kaj cukal...tudi ce v tistem trenutku,ko utripa na polno pohodim gas.
Na servisu smo ze menjali:
-svecke
-kable za svecke
-prekontolirali vse senzorje

...zdaj pa nam pocasi zmanjkuje idej.
Problem je ta, da po obcutku nic ne zveni in zgleda narobe. Vziga brez problema,nic ne cuka,skratka normalno vozna zadeva.Le lucka vsake tolko utripne za par sekund,ko se peljes pod hrib. :|

V petek se se peljem na plinski servis,ceprav dvomim,da bomo tudi tam kaj novega odkrili,ampak vseeno.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To dec 03, 2013 1:10 am

spaceair je napisal/-a:a je za odpoved injektorja na motorju lahko kriv plin?

će imaš montirane v kabini ne.. =P

ja lahko je kriv plin če imaš direkten vbriz bencina ter imaš predelano s sistemom , ki vphuje plin v sesalni kolektor ter spušča malo bencina skozi bencinske injektorje zaradi hlajenja le teh..

če je klasični indirektni vbrizg bencina potem plin nikakor ne more biti kriv za odpoved bencinskega injektorja .. če sem te seveda prav prebral kaj si mogoče mislil napisat..

in še en ja .. plin je lahko tudi kriv za odpoved plinskega injektorja , če se v plinu nahaja mehanska ali kemišna svinjarija..
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
Avtocona
Nov uporabnik

Napisal/-a Avtocona To dec 03, 2013 6:25 am

Jerry007 je napisal/-a:Avtocona: Megane 1.4 TCe 130km let 2009 prevoženih 60000km od tega na plin cca 25000. Avto je tudi čipan na 157HP(bencin) in 145HP (plin). Od samega proizvajalca zagotavljajo da je plinska naprava namenjena do max 200HP.

cc09: šel sem na servis in naj bi bila napaka v izgorevanju na enemu izmed valjev. Ko je avto laufal na plin se mi je zdel tek motorja nemiren, po tem ko so šobo menjali je bilo bolje, ampak problem glede te lučke je še vedno ostal. Tako da enkrat še grem na servis, če nebojo našli razloga bo treba servis menjat.

plinaš: želel sem povedat da nevem kako je z mešanico plina bom pa omenil tudi to možnost na servisu. Ker najbolj mi je to čudno da se je to kar naenkrat začelo dogajat, razumem če bi bilo to že v samem štartu, ne pa po 25000km. Sicer nisem iz te stroke tako da nebom pametoval.

Pozdravljeni,

Pa je bil avto čipiran po vgradnji na avtoplin ali prej? V kolikor je bil po sami vgradnji potem bi bilo smiselno preveriti nastavitev delovanja avtoplinskega sistema. V kolikor je bilo to narejeno pred samo vgradnjo avtoplina bi pa prvo preveril katero napako javlja. V kolikor gre za misfire detection bi me prvo zanimalo kakšne so svečke, potem bi preveril kako je nastavljen avtoplinski sistem, kot tretje pa bi bi probal takoj zamenjati avtoplinske injektorje in tako videti, če avto sedaj laufa na plin umirjeno. Možno je namreč tudi, da so avtoplinski injektorji kaj zapacani.

Uporabniški avatar
Avtocona
Nov uporabnik

Napisal/-a Avtocona To dec 03, 2013 6:29 am

notic je napisal/-a:Pozdravljeni.
Tudi pri meni se je zacela pojavljati podobna zadeva.Racunalnik od avta mi javlja missfire na cilindru 3.Zanimivo je pa,da se lucka vklopi-javni napako zgolj pri voznji po "hribu" navzdol. Dnevno naredim 160km po avtocesti in se mi tako ta lucka med voznjo mogoce 2krat,3krat vklopi.Naceloma se na avtu nic ne pozna,da bi kaj cukal...tudi ce v tistem trenutku,ko utripa na polno pohodim gas.
-svecke
-kable za svecke

Problem je ta, da po obcutku nic ne zveni in zgleda narobe. Vziga brez problema,nic ne cuka,skratka normalno vozna zadeva.Le lucka vsake tolko utripne za par sekund,ko se peljes pod hrib. :|

V petek se se peljem na plinski servis,ceprav dvomim,da bomo tudi tam kaj novega odkrili,ampak vseeno.

Pozdravljeni,

Če si vse to že menjal in da naj bi tudi sama nastavitev avtoplinskega sistema bila ok, potem je tudi pri tebi prvo smiselno zamenjati injektorje in se zapeljati nekje po hribu navzdol in se bo videlo. Čeprav jaz mislim da je v tem primeru bolj narobe nastavitev avtoplinskega sistema, kot pa avtoplinski injektor. Je pa za preveriti :)

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To dec 03, 2013 7:04 am

notic je napisal/-a:Pozdravljeni.
-svecke
-kable za svecke

notic!ekstra zate -
živjo fantje!
jst mam pa ta pa ta avto s to pa to plinsko napravo ....
avto ima tolk kilometrov , pa od tega tolk na plinu....
zadnji plinski servis je bil narejen pred tolk kilometri ...
pa še to ______________________ ...

drugače pa tako : letos se je pojavilo kar nekaj problemov z oksidiranimi kontakti - zgleda , da je bila "ugodna vlaga" .. missfire pa pomeni kaj?
banalne stvari kot so oksidirani kontakti na raznih senzorjih , slabe mase - originalne ali plinske - , "mrzli loti" tam , kjer so prekinjeni in lotani kabli z bencina na plin ...to lahko požre živce lastniku in ne boš verjel , da lahko tudi najboljšemu serviserju ali monterju ....( štroma pa itak ne maram)
plin je cnej k bencin

Jerry007
Novinec

Napisal/-a Jerry007 To dec 03, 2013 5:41 pm

notic: no pri meni je ista težava, ampak da se mi tudi v prostem teku to dogaja? Ali je to že od samega začetka ali kar iz "lufta"?
Katero plinsko napravo in avto imaš?

Avtocona: nevem ali je bil prej čipan ali ne, ker je prejšni lastnik montiral plin in čipal. Junija sem kupil ta avto in prva 2 mesca teh težav nisem imel, zdaj so se pa začele pojavljati. Sicer je pa prejšni lastnik pošten in je vsa zgodovina avta poznana. Avto sem tudi peljal na pregled mape ali je bilo samo čipanje pravilno. Bo potrebno preverit injektorje, sam vbrizg in oksidirane kontakte, ker drugje res nevem kje bi še lahko bila težava.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov