Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a spaceair To dec 03, 2013 6:49 pm

plinaš je napisal/-a:
spaceair je napisal/-a:a je za odpoved injektorja na motorju lahko kriv plin?

će imaš montirane v kabini ne.. =P

ja lahko je kriv plin če imaš direkten vbriz bencina ter imaš predelano s sistemom , ki vphuje plin v sesalni kolektor ter spušča malo bencina skozi bencinske injektorje zaradi hlajenja le teh..

če je klasični indirektni vbrizg bencina potem plin nikakor ne more biti kriv za odpoved bencinskega injektorja .. če sem te seveda prav prebral kaj si mogoče mislil napisat..

in še en ja .. plin je lahko tudi kriv za odpoved plinskega injektorja , če se v plinu nahaja mehanska ali kemišna svinjarija..

Kako je narjeno ne vem,je pa sistem zavoli,(ko je bencin je bencin in ko je plin je samo plin)ima sistem mazanja posebaj
prvo je začelo ob dodajanju večjega plina cukati ,potem je pa odpovedal,tu pa tam je še dal kaj od sebe
večinoma pa ni več vbrizgaval goriva tako, da se je po moje zadelal je pa to redko na grandeju da bi odpovedal injektor ker ga čakam iz Italije.
Ni pa bilo razlike če je laufal na bencin ali plin.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To dec 03, 2013 8:21 pm

spaceair je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:

ja lahko je kriv plin če imaš direkten vbriz bencina ter imaš predelano s sistemom , ki vphuje plin v sesalni kolektor ter spušča malo bencina skozi bencinske injektorje zaradi hlajenja le teh..

če je klasični indirektni vbrizg bencina potem plin nikakor ne more biti kriv za odpoved bencinskega injektorja .. če sem te seveda prav prebral kaj si mogoče mislil napisat..

in še en ja .. plin je lahko tudi kriv za odpoved plinskega injektorja , če se v plinu nahaja mehanska ali kemišna svinjarija..

Kako je narjeno ne vem,je pa sistem zavoli,(ko je bencin je bencin in ko je plin je samo plin)ima sistem mazanja posebaj
prvo je začelo ob dodajanju večjega plina cukati ,potem je pa odpovedal,tu pa tam je še dal kaj od sebe
večinoma pa ni več vbrizgaval goriva tako, da se je po moje zadelal je pa to redko na grandeju da bi odpovedal injektor ker ga čakam iz Italije.

odpovedal ti je kateri injektor ????
plinski ali bencinski ???

ker če ti dela isto na plinu in na bencinu je to zelo čudno ... meni zafrkava en injektor na bencinu - po vsej verjetnosti curlja ... nismo šli preverjat...

signali pridejo pa čisto normalno na plin in deluje ko je na plinu bp...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
Avtocona
Nov uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a Avtocona Sr dec 04, 2013 7:01 am

Jerry007 je napisal/-a:notic: no pri meni je ista težava, ampak da se mi tudi v prostem teku to dogaja? Ali je to že od samega začetka ali kar iz "lufta"?
Katero plinsko napravo in avto imaš?

Avtocona: nevem ali je bil prej čipan ali ne, ker je prejšni lastnik montiral plin in čipal. Junija sem kupil ta avto in prva 2 mesca teh težav nisem imel, zdaj so se pa začele pojavljati. Sicer je pa prejšni lastnik pošten in je vsa zgodovina avta poznana. Avto sem tudi peljal na pregled mape ali je bilo samo čipanje pravilno. Bo potrebno preverit injektorje, sam vbrizg in oksidirane kontakte, ker drugje res nevem kje bi še lahko bila težava.

Pozdravljen,

Kateri avtoplinski sistem pa je vgrajen oz. kdo je to vgrajeval?

LP

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair Sr dec 04, 2013 5:12 pm

plinaš je napisal/-a:
spaceair je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:

odpovedal ti je kateri injektor ????
plinski ali bencinski ???

ker če ti dela isto na plinu in na bencinu je to zelo čudno ... meni zafrkava en injektor na bencinu - po vsej verjetnosti curlja ... nismo šli preverjat...

signali pridejo pa čisto normalno na plin in deluje ko je na plinu bp...

bencinski injektor je odpovedal(elektrika)
je pa bilo enako ,kot da bi plin tudi prihajal čez enake injektorje.
Imam urejeno cena z delom 240€(injektor 218€)
Zadnjič spremenil spaceair, dne Sr dec 04, 2013 5:14 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Jerry007
Novinec

Napisal/-a Jerry007 Sr dec 04, 2013 5:14 pm

Sem prebral več kot pol te teme danes in ugotovil da vas je bilo več s to težavo "cheeck engine". A nisem dobil niti enega odgovara v temi ali ste rešili težavo ter kako :(

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Sr dec 04, 2013 9:10 pm

Uporablja kdo svečke Brisk LPG? Na koliko prevoženih km jih menjujete?
Še več pametovanj na Mtl blog.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr dec 04, 2013 11:23 pm

Jerry007 je napisal/-a:Sem prebral več kot pol te teme danes in ugotovil da vas je bilo več s to težavo "cheeck engine". A nisem dobil niti enega odgovara v temi ali ste rešili težavo ter kako :(

"male tajne velikih majstora" .... na hrvaškem imajo recimo problem s hyundai I30 - navodila proizvajalca plinske naprave pri kateri se pojavlja težava - permanentno ugasniti check engine lučko ... pol se pa pejd ...

en odgovor imaš tukaj :
plinaš » Po nov 11, 2013 3:13 pm
v 6 letih edina napaka , ki je bila , je bil slab stik na konektorju tipala na sesalnem kolektorju - snel konektor ščistil pine , našprical s kontak sprejem in nasadil konektor nazaj ... od takrat spet bp...
plin je cnej k bencin

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Če dec 05, 2013 7:37 am

Jerry007 je napisal/-a:Sem prebral več kot pol te teme danes in ugotovil da vas je bilo več s to težavo "cheeck engine". A nisem dobil niti enega odgovara v temi ali ste rešili težavo ter kako :(

Pod check engine spada par sto (dobesedno) napak, zato za njo ne more bit ene rešitve. Velika večina teh napak ne more imet niti teoretične povezave s plinom. Je pa treba vse te napake takoj odklonit, ne pa čakat. Računalnik dost točno pokaže kaj je narobe in vsak normalen serviser mora znat to popravit.

Uporabniški avatar
xyz6
Novinec

Napisal/-a xyz6 Pe dec 06, 2013 3:07 pm

plinaš je napisal/-a:"male tajne velikih majstora" ....

:clapclap
Avensis Wagon T22 LPG Prins VSi1
Accord CU1 LPG Prins VSi2
Accord CL7 LPG Prins VSi2
E60 525iA LPG Prins VSi2

notic
Nov uporabnik

Napisal/-a notic So dec 07, 2013 9:33 am

Pozdravljeni.

Odlične novice. Zadeva spet dela tako kot mora.

Bom šel kar od začetka.
V sredo sem čisto iz radovednosti odpeljal avto še na uradni servis, kjer so testno menjali svečke in kable od njih z originalnimi. Pravtako so izmerili kompresijo na cilindrih, pretestirali vžigalne tuljave in vse senzorje. Vse ok. Napaka za missfire na cilindru 3 je bila kljubtemu še zmeraj prisotna. Vsi mehaniki so se čudili kako se lahko ta napaka pojavlja, čeprav motor deluje normalno.

No včeraj sem bil še pa na plinskem servisu, ker se je pa dokaj hitro ugotovilo vzrok napake,ki je prevelik odmik na svečki cilindra tri. Ta je bil 1,3mm in ko so ga zmanjsali na 0,8mm je napaka čudežno izginila. Od včeraj do danes sem naredil že skoraj 300km in lučka se še zaenkrat ni prižgala in močno upam,da se tudi v prihodnje ne bo.

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 So dec 07, 2013 9:58 am

mtl je napisal/-a:Uporablja kdo svečke Brisk LPG? Na koliko prevoženih km jih menjujete?

Jaz imam NGK LPG svečke in naj bi zdržale 100.000km prevoženih. :)

Jerry007
Novinec

Napisal/-a Jerry007 So dec 07, 2013 2:44 pm

notic je napisal/-a:Pozdravljeni.

Bom šel kar od začetka.
V sredo sem čisto iz radovednosti odpeljal avto še na uradni servis, kjer so testno menjali svečke in kable od njih z originalnimi. Pravtako so izmerili kompresijo na cilindrih, pretestirali vžigalne tuljave in vse senzorje. Vse ok. Napaka za missfire na cilindru 3 je bila kljubtemu še zmeraj prisotna. Vsi mehaniki so se čudili kako se lahko ta napaka pojavlja, čeprav motor deluje normalno.

No včeraj sem bil še pa na plinskem servisu, ker se je pa dokaj hitro ugotovilo vzrok napake,ki je prevelik odmik na svečki cilindra tri. Ta je bil 1,3mm in ko so ga zmanjsali na 0,8mm je napaka čudežno izginila. Od včeraj do danes sem naredil že skoraj 300km in lučka se še zaenkrat ni prižgala in močno upam,da se tudi v prihodnje ne bo.

Odlično :) Okol 16 grem sam tudi jaz na servis in upam da imam enak problem.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl So dec 07, 2013 7:03 pm

No, meni je to zimo šla poraba gor za cca. 0,7 litra.
Glede na prebrano na tem forumu (se mi zdi, da je plinaš pisal ali nekdo drugi), sem zamenjal svečke in poraba je spet normalna. So pa imele svečke za seboj 30.000 km. Noter so bile original svečke s predvideno menjavo na 60.000 km. Sedaj sem dal noter BRISK svečke za LPG, pa bom videl, koliko bodo zdržale. Praktično se ti pa sploh ne splača vztrajat na slabih svečkah, saj jih noter prineseš že v par tisoč km, če so slabe in gre poraba gor.
Še več pametovanj na Mtl blog.

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 Ne dec 08, 2013 12:16 pm

Je opazil kdo "prijetno" :evil: presenečenje na becinski? Ne vem od kod jim osnova za takšno podražitev.

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm Ne dec 08, 2013 12:38 pm

bomber111 je napisal/-a:Je opazil kdo "prijetno" :evil: presenečenje na becinski? Ne vem od kod jim osnova za takšno podražitev.

Petrol - kot kaže imajo po novem najdražji LPG 0.8260€/l
OMV 0.774€/l, bom po novem več pri njih, dokler še ostali ne podražijo :-)

murkoslavko
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a murkoslavko Ne dec 08, 2013 2:21 pm

A je že kateri sam menjal filter plinske faze? A moraš kje kak ventil zapret?

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne dec 08, 2013 3:29 pm

murkoslavko je napisal/-a:A je že kateri sam menjal filter plinske faze? A moraš kje kak ventil zapret?

najprej eno vprašanje oz par :
ustrezen plinski filter že imaš ?
stisljive objemke za enkratno uporabo imaš?
klešče za te objemke imaš?
sprej za preverjanje plinotesnosti imaš ( ker merilnega senzorja verjetno zaradi relativno visoke cene nimaš naj bi bila po besedah nekaterih dobra tudi milnica a verjemi ni dovolj dobra ker moraš imeti kar nekaj izkušenj z milnico - pa jaz to čisto resno - zato ti toplo priporočam sprej za preverjanje plinotesnosti ki je bil izumljen prev za "1000 mojstre " )

Zmaj78 je napisal/-a:
mtl je napisal/-a:Uporablja kdo svečke Brisk LPG? Na koliko prevoženih km jih menjujete?

Jaz imam NGK LPG svečke in naj bi zdržale 100.000km prevoženih. :)

s temi svečkami se kilometrine gibljejo zelo zanimivo od 50.000km pa do preko 100.000km .. vse je odvisno od : čistoče oz umazanega plina , samih nastavitev mešanice - pri prerevni mešanici jih prej izrabi - in pa od celotne avtomobilske elektrike / elektronike oz njene prijaznosti - konstantnosti..

na xsari so recimo originalne svečke zdržale - se ne spomnim točno a sem tukaj napisal - nekih 47 / 48 tkm ... NGK LPG svečke sem zmontiral zato , da lahko pozabim na menjavo minimalno naslednja 4 leta . obljubim da bom leta 2017 ali 2018 napisal točno kilometrino teh svečk.. =P
plin je cnej k bencin

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Ne dec 08, 2013 4:17 pm

notic je napisal/-a:Pozdravljeni.

Bom šel kar od začetka.

Samo ena ''malenkost'' mi ni jasna: zakaj hudiča mehaniki, ko jim zmanjka znanja, enostavno ne pokličejo plinskega monterja?!
Prišparali bi ti čas in strošek poti do plinarja...ampak ne...raje bukovo gledajo, le zakaj avto nagaja... marsikateri monter ima veliko znanja iz naslova motoroznanstva, mogoče nekateri celo več kot povprečen mehanik...
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Ne dec 08, 2013 5:11 pm

iziboy je napisal/-a:Samo ena ''malenkost'' mi ni jasna: zakaj hudiča mehaniki, ko jim zmanjka znanja, enostavno ne pokličejo plinskega monterja?!
Prišparali bi ti čas in strošek poti do plinarja...ampak ne...raje bukovo gledajo, le zakaj avto nagaja... marsikateri monter ima veliko znanja iz naslova motoroznanstva, mogoče nekateri celo več kot povprečen mehanik...

Lahko serviram izkušnjo pred kratkim. Mehanik ki servisira vozilo, se ne ukvarja s plinskimi napravami. Ker je nekaj sumil na plinski napravi, je poklical kar nekaj ljud ki jih pozna, če se lahko oglasijo z testerjem za plinski računalnik.
Kaj se je zgodilo!? nihče prav nihče ni hotel priti. Odgovor: "Če nismo vgrajevali mi, nas ne zanima".

Torej imajo mehaniki kar precej težav, z vozili ki imajo vgrajene plinske naprave. Le teh pa ne servisirajo, saj se ne ukvarjajo s plinskimi napravami oz. je problem ker pač nima teh testerjev za plinske naprave.

Torej mi je čisto jasno zakaj imajo mehaniki ta problem. Problem je v plinskih monterjih!!!. Ki se kot hudič križa izogibajo plinskih naprav, katere niso vgrajevali oni.

Torej po 4 letih brez težav, mi sedaj že 2 meseca vozilo stoji. Ker se išče nekdo ki bo prišel z testerjem, ter potrdil oz. ovrgel sum težav z plinsko napravo.

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 Ne dec 08, 2013 5:22 pm

bernikm je napisal/-a:
bomber111 je napisal/-a:Je opazil kdo "prijetno" :evil: presenečenje na becinski? Ne vem od kod jim osnova za takšno podražitev.

Petrol - kot kaže imajo po novem najdražji LPG 0.8260€/l
OMV 0.774€/l, bom po novem več pri njih, dokler še ostali ne podražijo :-)

Potem se je verjetno podražilo tudi na Verovškovi, kjer ponavadi tankam? :?

@Vikking, lahko vprašaš še Primoža s Sigas-a, morda ti bo priskočil na pomoč, ker je res prijazen fant. ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov