Debate, ki niso vezane na ostala področja...

mucek
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a mucek Ne dec 08, 2013 5:55 pm

@Viking: Mateja Žuna si že pobaral? (šentvid) Servisirajo avte na splošno + plinske sisteme, pa vem, da je imel tam (kadar sem bil tam s kakšnim od mojih avtov) raznorazne plinske sisteme, tako da po mojem dela z večino. Meni je v enem dnevu porihtal to, za kar so na pooblaščenem servisu mesec in pol v luft gledali in se čudili ... Od takrat tega avta nisem več peljal k pooblaščencu, pa je bil še v garanciji slabo leto ... :)

LP, g

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Ne dec 08, 2013 7:45 pm

Vikking je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:Samo ena ''malenkost'' mi ni jasna: zakaj hudiča mehaniki, ko jim zmanjka znanja, enostavno ne pokličejo plinskega monterja?!
Prišparali bi ti čas in strošek poti do plinarja...ampak ne...raje bukovo gledajo, le zakaj avto nagaja... marsikateri monter ima veliko znanja iz naslova motoroznanstva, mogoče nekateri celo več kot povprečen mehanik...

Lahko serviram izkušnjo pred kratkim. Mehanik ki servisira vozilo, se ne ukvarja s plinskimi napravami. Ker je nekaj sumil na plinski napravi, je poklical kar nekaj ljud ki jih pozna, če se lahko oglasijo z testerjem za plinski računalnik.
Kaj se je zgodilo!? nihče prav nihče ni hotel priti. Odgovor: "Če nismo vgrajevali mi, nas ne zanima".

Torej imajo mehaniki kar precej težav, z vozili ki imajo vgrajene plinske naprave. Le teh pa ne servisirajo, saj se ne ukvarjajo s plinskimi napravami oz. je problem ker pač nima teh testerjev za plinske naprave.

Torej mi je čisto jasno zakaj imajo mehaniki ta problem. Problem je v plinskih monterjih!!!. Ki se kot hudič križa izogibajo plinskih naprav, katere niso vgrajevali oni.

Torej po 4 letih brez težav, mi sedaj že 2 meseca vozilo stoji. Ker se išče nekdo ki bo prišel z testerjem, ter potrdil oz. ovrgel sum težav z plinsko napravo.

Pa si pomislil da ni ''univerzalnega'' testerja za vse plinske naprave? Pomeni da mora biti tester za točno določeno plinsko napravo...

Zakaj pa ne pokličeš monterja, ki je dejansko montiral napravo?!
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne dec 08, 2013 9:28 pm

iziboy je napisal/-a:
Vikking je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:Samo ena ''malenkost'' mi ni jasna: zakaj hudiča mehaniki, ko jim zmanjka znanja, enostavno ne pokličejo plinskega monterja?!
Prišparali bi ti čas in strošek poti do plinarja...ampak ne...raje bukovo gledajo, le zakaj avto nagaja... marsikateri monter ima veliko znanja iz naslova motoroznanstva, mogoče nekateri celo več kot povprečen mehanik...

Lahko serviram izkušnjo pred kratkim. Mehanik ki servisira vozilo, se ne ukvarja s plinskimi napravami. Ker je nekaj sumil na plinski napravi, je poklical kar nekaj ljud ki jih pozna, če se lahko oglasijo z testerjem za plinski računalnik.
Kaj se je zgodilo!? nihče prav nihče ni hotel priti. Odgovor: "Če nismo vgrajevali mi, nas ne zanima".

Torej imajo mehaniki kar precej težav, z vozili ki imajo vgrajene plinske naprave. Le teh pa ne servisirajo, saj se ne ukvarjajo s plinskimi napravami oz. je problem ker pač nima teh testerjev za plinske naprave.

Torej mi je čisto jasno zakaj imajo mehaniki ta problem. Problem je v plinskih monterjih!!!. Ki se kot hudič križa izogibajo plinskih naprav, katere niso vgrajevali oni.

Torej po 4 letih brez težav, mi sedaj že 2 meseca vozilo stoji. Ker se išče nekdo ki bo prišel z testerjem, ter potrdil oz. ovrgel sum težav z plinsko napravo.

Pa si pomislil da ni ''univerzalnega'' testerja za vse plinske naprave? Pomeni da mora biti tester za točno določeno plinsko napravo...

Zakaj pa ne pokličeš monterja, ki je dejansko montiral napravo?!

Vikking je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:
Vikking je napisal/-a:sej z rednim servisom nimajo v bistvu skoraj nič dela. Menja filter plinske in tekoče faze, remap in pogleda če so še vsi deli vredu.

kolikor vem , mora obvezno preveriti še celotno plinotesnost naprave ... pa pri plineksu imajo v zadnjem času baje težave z ventili za vpihovanje plina ...

Ker te v mislinji vržejo ven iz delavnice, ne vem kaj vse je pogledal. Pokazal mi je pa zamenjane dele, ter razložil.

Vsekakor me tam ne vidijo več, ampak bom naslednjič šel hribarju.

Vikking je napisal/-a:Tale trditev je smešna. Se pravi če kupim avtomobil KIA bi ga moral peljati v južno korejo na servis, da ne izgubim garancije.

Avtoplin je prejšni lastnik zmontiral pri Hribarju (pametna odločitev), servis pa ti lahko opravijo na katerem koli pooblašenem servisu za plinex. Garancija mora veljati.

plinaš je napisal/-a:
Vikking je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:ali si prebral drobni tisk v garancijski knjižici ? tam kjer piše nekako tako - pri pooblaščenem uvozniku ali nekaj takega ..ne pri pooblaščenem monterju in serviserju ...

Tale trditev je smešna. Se pravi če kupim avtomobil KIA bi ga moral peljati v južno korejo na servis, da ne izgubim garancije.

Avtoplin je prejšni lastnik zmontiral pri Hribarju (pametna odločitev), servis pa ti lahko opravijo na katerem koli pooblašenem servisu za plinex. Garancija mora veljati.

no če verjameš v palčke že mogoče da je smešna ... samo da se ne boš kdaj kasneje pritoževal , če bo kaj narobe ...

iziboy je lepo napisal : "Trenutno vem za Insignijo ki, je že drugič zaropotala in jo imajo v drugo že tretji teden v delavnici, pa še vedno ni uštimana :shock: "

Vikking je napisal/-a:Gvoroima o servisu, če ga opravljaš pri pooblaščenem servisu mora garancija biti veljavna. Poleg tega da je na spletni strani od Hribarja jasno napisano.

Citiram: Na našem certificiranem avtoservisu vam ponujamo vgradnjo plinskih sistemov v avtomobil, servisni program in vzdrževanje vozil in plinskih sistemov, z garancijo.

Dodajam še to, da sem pregledal servisno knjižico kjer jasno piše da je garancija veljavna če se servis opravi na katerem koli pooblaščenem servisu za Plinex.

Glede na to da ima Hribar dobre reference in ga priporočajo glede popravil Vag koncerna (nepooblaščeni serviser). Plin deluje v tem vozilu že slabe 2 leti. Verjamem pa da se vedno lahko pojavijo težave kasneje, prav tako pri novem vgrajenem sistemu.

Lahko pa povem da ko sem klical Prins, so bili zelo prijazni mi takoj pomagali pogledali v računalnik če so oni vgrajevali plinsko napravo. Glede na obnašanje, prijaznost in pomoč (Prins in Plinex) lahko rečem, če bi sedajle želel vgraditi plinsko napravo, da bi se brez premisleka odločil za Prins.
Recimo pri Plinexu (lastnik vozila je založil servisno knjižico od Plinex-a, zato sem tudi takoj opravil servis), niso vedeli kdaj je bil sistem vgrajen, ne kje. Nimajo prav nobene baze podatkov, nobene evidence ne papirne ne v elektronski obliki. Serviser si denar vtakne v žep, brez računa, dobil edino novo potrjeno servisno. Kar sicer ne pomeni da je plinski sistem slab. Zadeva odlično deluje brez težav (1000km sem prevozil do sedaj na plin).
Ampak takšne malenkosti me zmotijo pri Plinex-u.

ufffff iziboy ...tale je bila pa nizka .... še mal pa boš mene dohitel ... :lol:

vikking - kje maš pa zdaj hribarja ? samo ne reci da ti nisem rekel ............ :!:
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
Avtocona
Nov uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a Avtocona Po dec 09, 2013 7:42 am

murkoslavko je napisal/-a:A je že kateri sam menjal filter plinske faze? A moraš kje kak ventil zapret?

Pozdravljeni,

Načeloma ne rabiš ničesar zapirati. Praviloma je na rezervoarju in uparjalniku magnetni ventil, katera skrbita da ima avtoplin pretok do injektorjev samo ko je avto prižgano.

lp

Uporabniški avatar
Avtocona
Nov uporabnik

Napisal/-a Avtocona Po dec 09, 2013 7:45 am

Vikking je napisal/-a:

Pozdravljen,

Mogoče lahko jaz kako pomagam pri rešitvi problema z avtoplinom?

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Po dec 09, 2013 11:16 am

plinaš je napisal/-a:
vikking - kje maš pa zdaj hribarja ? samo ne reci da ti nisem rekel ............ :!:

Ok, zgleda da morem bolj podrobno napisati da ne boste delali napačni predpostavk.
Kot prvo, vozilo se servisira v okolici Celja (za mene najboljši nepooblaščeni serviser Audijev v okolici Celja), vozilo ne vžge, torej ni problem v Hribarju. Problem je v tem da nihče noče priti s plinskim testerjem. V glavnem mehanik je povedal, da so mu celo obljubili da bodo prišli, potem pa je ugotovil da ga vlečejo za nos. Kar mi je priznal po telefonskem pogovoru.
Hribar ne bo prišel v Celje s testerjem. Vozilo bi moral naložiti na avtovleko in ga odpeljati tja. Kar bom tudi primoran storiti, če mehanik ne reši problema v Celju. Hribarja bo kontaktiral mehanik sam, če bi celo po telefonu lahko rešila problem.
Če ga peljem v Mislinje- Plinexu, bom verjetno dobil odgovor da je z plinsko je vse ok, oni ne servisirajo vozil ampak samo plinsko napravo. Torej z avtolveko do Mislinje, pa potem nazaj mehaniku z avtovleko, pa potem v LJ? ne bo šlo tako. Treba je zadevo rešiti racionalno.

Da še opišem podrobneje težavo. Motor je naenkrat začel delovati po 3 cilindrih (samo kadar je deloval ne bencin). Plinska naprava je delovala brez najmanjših napak. Tako da sem potem nekaj dni vžigal direktno na plin, dokler ni vozilo pristalo pri mehaniku.
Mehanik je ugotovil diagnozo (ni pritiska goriva-bencin). Najprej zamenjal filter goriva. Ni rešilo težave. Nato posledična diagnoza okvara bencinske črpalke. Naročil iz tujine original bencinsko črpalko. Ob razdrtju ugotovil, da je prejšni lastnik vozila zmontiral univerzalno bencinsko črpalko, ter posledično so uničili ohišje le-te, ter vse skupaj "po domače" zvezali z vezicami. Po dogovoru je naročil še novo ohišje le-te (pa se je zamudilo popravilo).
Ob montaži vozilo ni več vžgalo oz. takoj ugasne. Spet je pregledal celoten sistem, ter ugotovil da je v filtru goriva polno delcev gume. Diagnoza: razpad tesnil na dveh bencinskih prekatih, delci tesnila so padli v bencinskih tank. Torej zamenjava le-teh.
Celoten sistem se je sčistil (bencinski tanki, ter vsa napeljava do bencinskih injektorjev, se je sčistila in prepihala).
Vozilo ne vžge, pz. takoj ugasne, gorivo ima pritisk. Celoten sistem se je še enkrat pregledal, tokrat s strani njegovega očeta. Pregledal vse kar se da, ne najde napake.
Ker pa so bencinski injektorji brikani (prekinjalni kabli Bosch), na plinski sistem pa se ne spozna. Ne more nadaljevati, dokler ne ugotovi če je z plinsko vs ok.

Ker z plinskimi napravami nima izkušenj, sem mu posredoval podatke o plinskem sistemu, ter se bo probal dogovoriti z nekiom ki ima tester plinske naprave. Kar pa je zgoraj opisana zgodba. Da nihče noče priti. Koga vse je klical, pa nevem.

Če bi bil iz LJ bi vozil vozilo Hribarju na servis. Vozilo je obtičalo v okolici Celja, avtovelka do LJ pa ni poceni. Torej, dokler mehanik ne reče da je potrebno peljati Hribarju tega ne bom storil. Saj je Hribar edina logična naslednja izbira, saj popravlja tako Audije kot plinski sistem katerega imam zmontiranega (Dream XXL, REGOMVL, ventil MVATOA12).
V širši okolici Celja ni mehanika, ki vgrajuje plinske sistem Plinex-a, ter je znan kot kvaliteten serviser Audi vozil. V LJ je prvi in edini Hribar.

Torej, sem moj prvi post napisal kot odgovor IZIBOY-u, ""zakaj mehaniki preprosto ne pokličejo plinskega monterja"". Pa sem kot eno od variant napisal, da nihče noče priti, zaradi razloga ki sem ga navedel.
Na koncu, pa pljuvanje po Hribarju in Plinex-u??? zakaj le? nimata zanekrat še popolnoma nič s tem.

Torej preden delate domneve, pa plinski sistem ni od Prinsa, prosim da se malo ugriznete v jezik, vsaj v mojem primeru. Pa nikomu nič ne zamerim, le verjetna je potrebna večja obrazložitev.

Vozilo bo že popravljeno, če ne gre v dele in razrez.

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm Po dec 09, 2013 12:58 pm

Hmm Plineks ??? Ne vem, samo ko sem se sam odločal za predelavo na plin in mi je plineks obljubljan vse in še več, sem potem dobil informacije da ko pride do problemov nočejo več slišati zate in te pošiljajo gor in dol, zato se za njih nisem odločil. Verjamem da so plinski sistemi pri vseh približno enaki, največ pomeni dober serviser, ki ti zna v trenutku težav tudi te rešiti oz pomagati. No upam da ne bo pri meni isto (čeprav nisem predelal pri Plineksu), da ne govorim prehitro :-)

Uporabniški avatar
žuža
Nov uporabnik

Napisal/-a žuža Po dec 09, 2013 2:23 pm

Je kdo v preteklih dveh-treh tednih imel težavo s plinom, če je točil na Petrolu ali OMV?

Sam sem imel malenkost težave pri preklopi iz bencina na plin, ko je mašina hladna. Rahlo treslo minuto-dve, potem bilo vse ok.

Če sem točil na Butan plinu teh težav ni bilo ...

lp,
žuža
Vozim na plin ter za okolje in denarnico skrbim.

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 Po dec 09, 2013 2:42 pm

@BernikM, za Primoža iz Sigasa ali pa Aljaža se ti pa res ni treba bat, da bi se "v zemljo vdrla" ko ju boš nujno potreboval. ;)

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po dec 09, 2013 8:02 pm

Vikking je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:

Ok, zgleda da morem bolj podrobno napisati da ne boste delali napačni predpostavk.
Kot prvo, vozilo se servisira v okolici Celja (za mene najboljši nepooblaščeni serviser Audijev v okolici Celja), vozilo ne vžge, torej ni problem v Hribarju. Problem je v tem da nihče noče priti s plinskim testerjem. V glavnem mehanik je povedal, da so mu celo obljubili da bodo prišli, potem pa je ugotovil da ga vlečejo za nos. Kar mi je priznal po telefonskem pogovoru.
Hribar ne bo prišel v Celje s testerjem. Vozilo bi moral naložiti na avtovleko in ga odpeljati tja. Kar bom tudi primoran storiti, če mehanik ne reši problema v Celju. Hribarja bo kontaktiral mehanik sam, če bi celo po telefonu lahko rešila problem.
Če ga peljem v Mislinje- Plinexu, bom verjetno dobil odgovor da je z plinsko je vse ok, oni ne servisirajo vozil ampak samo plinsko napravo. Torej z avtolveko do Mislinje, pa potem nazaj mehaniku z avtovleko, pa potem v LJ? ne bo šlo tako. Treba je zadevo rešiti racionalno.

Da še opišem podrobneje težavo. Motor je naenkrat začel delovati po 3 cilindrih (samo kadar je deloval ne bencin). Plinska naprava je delovala brez najmanjših napak. Tako da sem potem nekaj dni vžigal direktno na plin, dokler ni vozilo pristalo pri mehaniku.
Mehanik je ugotovil diagnozo (ni pritiska goriva-bencin). Najprej zamenjal filter goriva. Ni rešilo težave. Nato posledična diagnoza okvara bencinske črpalke. Naročil iz tujine original bencinsko črpalko. Ob razdrtju ugotovil, da je prejšni lastnik vozila zmontiral univerzalno bencinsko črpalko, ter posledično so uničili ohišje le-te, ter vse skupaj "po domače" zvezali z vezicami. Po dogovoru je naročil še novo ohišje le-te (pa se je zamudilo popravilo).
Ob montaži vozilo ni več vžgalo oz. takoj ugasne. Spet je pregledal celoten sistem, ter ugotovil da je v filtru goriva polno delcev gume. Diagnoza: razpad tesnil na dveh bencinskih prekatih, delci tesnila so padli v bencinskih tank. Torej zamenjava le-teh.
Celoten sistem se je sčistil (bencinski tanki, ter vsa napeljava do bencinskih injektorjev, se je sčistila in prepihala).
Vozilo ne vžge, pz. takoj ugasne, gorivo ima pritisk. Celoten sistem se je še enkrat pregledal, tokrat s strani njegovega očeta. Pregledal vse kar se da, ne najde napake.
Ker pa so bencinski injektorji brikani (prekinjalni kabli Bosch), na plinski sistem pa se ne spozna. Ne more nadaljevati, dokler ne ugotovi če je z plinsko vs ok.

Ker z plinskimi napravami nima izkušenj, sem mu posredoval podatke o plinskem sistemu, ter se bo probal dogovoriti z nekiom ki ima tester plinske naprave. Kar pa je zgoraj opisana zgodba. Da nihče noče priti. Koga vse je klical, pa nevem.

Če bi bil iz LJ bi vozil vozilo Hribarju na servis. Vozilo je obtičalo v okolici Celja, avtovelka do LJ pa ni poceni. Torej, dokler mehanik ne reče da je potrebno peljati Hribarju tega ne bom storil. Saj je Hribar edina logična naslednja izbira, saj popravlja tako Audije kot plinski sistem katerega imam zmontiranega (Dream XXL, REGOMVL, ventil MVATOA12).
V širši okolici Celja ni mehanika, ki vgrajuje plinske sistem Plinex-a, ter je znan kot kvaliteten serviser Audi vozil. V LJ je prvi in edini Hribar.

Torej, sem moj prvi post napisal kot odgovor IZIBOY-u, ""zakaj mehaniki preprosto ne pokličejo plinskega monterja"". Pa sem kot eno od variant napisal, da nihče noče priti, zaradi razloga ki sem ga navedel.
Na koncu, pa pljuvanje po Hribarju in Plinex-u??? zakaj le? nimata zanekrat še popolnoma nič s tem.

Torej preden delate domneve, pa plinski sistem ni od Prinsa, prosim da se malo ugriznete v jezik, vsaj v mojem primeru. Pa nikomu nič ne zamerim, le verjetna je potrebna večja obrazložitev.

Vozilo bo že popravljeno, če ne gre v dele in razrez.

prvo kot prvo ...sploh ti ne zavidam problemov ki jih imaš ... drugo - zamenjaj avtomehanika - zakaj ? zato ker vsi navadni šlosarji na¸tem forumu vemo , da ko je svinjarija v bencinskem sistemu je treba NAJPREJ očistiti in preveriti pretok bencinskih injektorjev ... in če bi znal delato z OBDII bi točno videl in lahko pomeril zaradi katere napake vozilo ugašuje ...

če te prav razumem o bosch konektorjih - to zna preklopit vsaka stara baba - sorry ... menjaj mehanika .. aja pa kot sem napisal parkrat v zadnjem mesecu - oksidirani kontakti - tudi zato je dobro konektorje za brik odklopiti in vsaj nazaj priklopiti..

in zakaj hribar ne bi naložil 399 kilskega testerja ter se zapeljal v celje ? zakaj se nisi z mehanikom dogovoril vsaj za njegov klic hribarja ?

obstaja tudi opcija poklicat avtoelektričarja , ki kable najprej označi in jih poreže ter zlota ali pa začasno poveže v originalen bencinski tokokrog ...potem pa mehanik lahko nadaljuje z delom ...

preden bi slučajno dal avto v razrez mi povej ...dam tolio kot za balenota - 6 obrokov po 100€ ....pa si prinsa premontiram pa bom đek .... lej ne zameri - preveč - a mi je prav žal , da imaš take probleme zaradi nekvalitetnih monterjev ter njihove ignorance - seveda če je za verjeti mehaniku....
injektorje - bencinski injektor rail - naj vzame dol in preveri pretočnost ter pravilen brizg injektorjev ... če tega ni naredil bo slej kot prej moral... preveri naj tudi vsak injektor ob vžigu ( sicer pa kot mehanik ima verjetno kak rail bencinskih na polici ) ...

drugače pa sam pokliči hribarja pa ga pojdi iskat v ljubljano z ženinim avtom ... lahko ti ga pa jaz za ceno plina in dva laška pripeljem do celja in nazaj v soboto...sam ne vem če bo sposoben kaj delat po vožnji z balenotom... =P
javljaj napredek da vidimo kako ti gre ...
pa če bo kaj od tega narobe kar se bomo mi laiki tu spomnili te bo stalo - ma ne tebe unga mehankarja - par laških ..

srečno
plin je cnej k bencin

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm Po dec 09, 2013 8:57 pm

Zmaj78 je napisal/-a:@BernikM, za Primoža iz Sigasa ali pa Aljaža se ti pa res ni treba bat, da bi se "v zemljo vdrla" ko ju boš nujno potreboval. ;)

Ja vem, sej prav zaradi njiju sem se odločil predelati pri Sigasu, ker vem da če (pa upam da jih ne bo) bodo težave jih bosta znala odpraviti.
Sicer Primož je malo daleč, tako da bo servis kar pri Aljaži na Dolu. Trenutno imam cca 2500km na plin, mislim da je Primož rekel da bi pri 10.000km menjal nek filter (se mi zdi da plinski ?)

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Po dec 09, 2013 11:14 pm

Plinaš: ok sicer ne razumem, ampak delaš iz muhe slona.

Problem ki sem ga izpostavil, je le kot eden izzmed možnih razlogov/odgovorov na uporabnika Iziboya, seveda na njegovo izpostavljeno vprašanje. V povezavi z mojo situacijo.

Mehanik imam moje 100% zaupanje, ter tukaj ni problema. Odkar servisira vozilo ga je več kot upravičil.

Ti pa se pičiš in napihuješ stvaril. Mene pa popolnoma nič ne skrbi. Zaboga saj gre le za navaden 12 let star avtomobil, ki mi ne predstavlja čustvenih, takšnih ali drugačnih navezanosti nanj. Za naslednjim vogalom jih 100 prodajajo.

Vseeno dobiš za pivo, za tvoje čustveno udejstvovanje da se bolj sekiraš kot lastnik vozila.

p.s. mehanik je Simon Zorko iz Kasaze.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po dec 09, 2013 11:45 pm

Vikking je napisal/-a:Plinaš: ok sicer ne razumem, ampak delaš iz muhe slona.

Problem ki sem ga izpostavil, je le kot eden izzmed možnih razlogov/odgovorov na uporabnika Iziboya, seveda na njegovo izpostavljeno vprašanje. V povezavi z mojo situacijo.

Mehanik imam moje 100% zaupanje, ter tukaj ni problema. Odkar servisira vozilo ga je več kot upravičil.

Ti pa se pičiš in napihuješ stvaril. Mene pa popolnoma nič ne skrbi. Zaboga saj gre le za navaden 12 let star avtomobil, ki mi ne predstavlja čustvenih, takšnih ali drugačnih navezanosti nanj. Za naslednjim vogalom jih 100 prodajajo.

Vseeno dobiš za pivo, za tvoje čustveno udejstvovanje da se bolj sekiraš kot lastnik vozila.

p.s. mehanik je Simon Zorko iz Kasaze.

:pivo :EE
dobiš za kafe k si tolk pozoren ... :-D

nihče ni popoln ..sploh pa ne jaz ... =P

ej a se čmo kdaj dobit tko mal na en kufe pa da mal počakulamo v živo ..pa pol ma burnauti pa to ... gume mislm ...no upam da se mi balko ne upali ... :lol:
plin je cnej k bencin

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Po dec 09, 2013 11:52 pm

plinaš je napisal/-a:pa pol ma burnauti pa to ... gume mislm ...no upam da se mi balko ne upali ... :lol:

"Strokovnjaki" pravjo da na plin ne morš tega delat, k prej preklopi na bencin. =P

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To dec 10, 2013 12:58 am

Vikking je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:pa pol ma burnauti pa to ... gume mislm ...no upam da se mi balko ne upali ... :lol:

"Strokovnjaki" pravjo da na plin ne morš tega delat, k prej preklopi na bencin. =P

dej a lohk enkrat cel post prebereš prosim ... nihče ni popoln sploh pa ne "strokovnjaki" .. =P
plin je cnej k bencin

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking To dec 10, 2013 1:10 pm

Se ponižno opravičujem.

Evo imš obljubljeno še eno pivo, tokrat brezalkoholno. :mrgreen:

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Napisal/-a Zmaj78 To dec 10, 2013 1:41 pm

BernikM, pri vseh mojih dosedanjih LPG sistemih je bil servisni interval na cca. 15.000 do 20.000km, lahko pa da je prvo menjavo filtrov dobro nekoliko prej opravit. Še zdaleč nisem nek LPG ekspert, zato verjamem mojstrom na besedo. :)

Uporabniški avatar
Avtocona
Nov uporabnik

Napisal/-a Avtocona To dec 10, 2013 3:52 pm

bernikm je napisal/-a:
Zmaj78 je napisal/-a:@BernikM, za Primoža iz Sigasa ali pa Aljaža se ti pa res ni treba bat, da bi se "v zemljo vdrla" ko ju boš nujno potreboval. ;)

Ja vem, sej prav zaradi njiju sem se odločil predelati pri Sigasu, ker vem da če (pa upam da jih ne bo) bodo težave jih bosta znala odpraviti.
Sicer Primož je malo daleč, tako da bo servis kar pri Aljaži na Dolu. Trenutno imam cca 2500km na plin, mislim da je Primož rekel da bi pri 10.000km menjal nek filter (se mi zdi da plinski ?)

Pozdravljen,

Ja res je smiselno prvi servis narediti na 10.000km. Naslednji servisi pa se opravljalo na cca 20.000km. Gre pa za menjavo avtoplinskega filtra, in je servis načeloma narejen v cca 20minutah.

LP

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm To dec 10, 2013 8:24 pm

Avtocona: hvala za odgovor. Potem se vidimo čez cca 7000km :-)

Danes sem ravno šel mimo Verovškove in sem dotankal plin, dejansko je kar konkretna razlika sedaj ko je Petrol podražil cca 10 centov /liter, sem takoj prišparal 3€ pri 30 litrčkih kolikor je šlo notri :-)
Pa še prijazni so in ti sami natankajo, ni treba tiščati unega gumba :-) Mi je pa rekel da imajo (če jim je za verjeti) boljšo mešanico plina kot Petrol (OMV naj bi imel njihov plin) in da naj bi naredil cca 30km več z njihovim plinom.... hmm noja me res zanima. Ima kdo kakšne izkušnje kako je s tem Butan-Petrol-OMV ?

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Napisal/-a Zmaj78 To dec 10, 2013 8:31 pm

10 centov pri litru je v % cene že kar lepa razlika, škoda da nimaš večjega rezervoarja, jaz sem npr. danes natočil slabih 70L in po tej matematiki privarčeval skoraj 7€. :lol:

Ob nedeljah imajo pa na Very celo še nekaj nižjo ceno avtoplina, kar mi je totalno nenavadno, ampak očitno so se odločili tudi ob nedeljah pritegnit čim več strank, saj nekdanji "plinarji" na tej lokaciji ob nedeljah niso obratovali. ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov