Debate, ki niso vezane na ostala področja...

TheEdge
Nov uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a TheEdge To dec 10, 2013 10:17 pm

Zdravo,

Spremljam forum že kar nekaj časa in se odločam za predelavo na plin. Dolgo sem študiral, da bi dal vgradit sistem Lovato, s TOMASETTO AC STAG 300ISA 2 v Srbiji (morem preveriti kako je z carino in davkom), ali pa ponudba, ki je aktualna na Kolektivi: http://www.kolektiva.si/ljubljana/vredn ... ovenia_BUY

Zanima me, ali ima že kdo izkušnje z vgradnjo pri Vodebu in kako se obnese? Kakor sem gledal, naj bi bili to neki vzhodnjaški sistemi za vbrizgavanje - Versusgas.

Vsaka informacija bo dobrodošla, zato se vam že v naprej zahvaljujem :)

lp
Gašper

Uporabniški avatar
Avtocona
Nov uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a Avtocona Sr dec 11, 2013 7:01 am

bernikm je napisal/-a:Avtocona: hvala za odgovor. Potem se vidimo čez cca 7000km :-)

Danes sem ravno šel mimo Verovškove in sem dotankal plin, dejansko je kar konkretna razlika sedaj ko je Petrol podražil cca 10 centov /liter, sem takoj prišparal 3€ pri 30 litrčkih kolikor je šlo notri :-)
Pa še prijazni so in ti sami natankajo, ni treba tiščati unega gumba :-) Mi je pa rekel da imajo (če jim je za verjeti) boljšo mešanico plina kot Petrol (OMV naj bi imel njihov plin) in da naj bi naredil cca 30km več z njihovim plinom.... hmm noja me res zanima. Ima kdo kakšne izkušnje kako je s tem Butan-Petrol-OMV ?

Živ,

Kar se tiče razlike med kvaliteto avtoplina je čisto možna. Najpogosteje pride do odstopanja zaradi same mešanice avtoplina. Gre namreč za plin propan-butan. Kalorična vrednost propana je manjša kot butana in v kolikor je mešanica z več propana kot butana je potem tudi poraba nekoliko višja. Je pa tako da je pa propan boljši v nizkih temperaturah, zaradi hitrejšega uparjanja. Zato je običajno letna mešanica plina 60% butana in 40% propana, zimska pa 40% butana in 60% propana. Tako naj bi bilo lahko pa da je ta odstotek še kaj drugačen.

LP

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Sr dec 11, 2013 7:10 am

TheEdge je napisal/-a:Zdravo,

Spremljam forum že kar nekaj časa in se odločam za predelavo na plin. Dolgo sem študiral, da bi dal vgradit sistem Lovato, s TOMASETTO AC STAG 300ISA 2 v Srbiji (morem preveriti kako je z carino in davkom), ali pa ponudba, ki je aktualna na Kolektivi: http://www.kolektiva.si/ljubljana/vredn ... ovenia_BUY

Zanima me, ali ima že kdo izkušnje z vgradnjo pri Vodebu in kako se obnese? Kakor sem gledal, naj bi bili to neki vzhodnjaški sistemi za vbrizgavanje - Versusgas.

lp
Gašper

Glede Srbije: zgoraj si naštel tri različne proizvajalce naprav, če je to vse v enem avtu, bo zmešnjava (kdo bo to servisiral?) Splošno mnenje mislim, da je proti montažam na jugu...

Vodeb je nov monter z malo izkušnjami, Versus pa poljski sistem spodnjega srednjega kakovostnega razreda, je pa res da se kar naprej oglašuje na kuponkotih, enanadan ipd
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Uporabniški avatar
Avtocona
Nov uporabnik

Napisal/-a Avtocona Sr dec 11, 2013 7:21 am

lp
Gašper

Pozdravljen,

Kot vgrajevalec avtoplina, bi ti prvo ponudil našo ponudbo za predelavo vozila na avtoplin. Na mail nam pošli podatke o vozilu in sestavili ti bomo ponudbo, da boš lahko primerjal cene.
Kar se tiče predelave vozil na avtoplin v tujini je smiselno upoštavati še strošek (carine oz. davka), ker je potem razlika manjša. Poleg tega moraš v zakup vzeti, da je potrebno avtoplinski sistem vzdrževati in v kolikor pride do kakšnih težav to rešiti. Glede na to da je v srbiji nižji življenski standard pa tudi ni težko razumeti, da je cena predelave nižja kot pri nas. V državah, kjer imajo višji življenski standard je običajno cena avtoplin predelave višja.
Kar se tiče avtoplin predelave v zgoraj omenjenem podjetju, ki oglašuje kupone, bom pa samo to rekel, da je mogoče smiselno pri tem upoštevati tudi druge karakteristike (izkušnje, čas prisotnosti na trgu, odzivnost....)

Lep pozdrav

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 Sr dec 11, 2013 1:16 pm

bernikm je napisal/-a:Avtocona: hvala za odgovor. Potem se vidimo čez cca 7000km :-)

Danes sem ravno šel mimo Verovškove in sem dotankal plin, dejansko je kar konkretna razlika sedaj ko je Petrol podražil cca 10 centov /liter, sem takoj prišparal 3€ pri 30 litrčkih kolikor je šlo notri :-)
Pa še prijazni so in ti sami natankajo, ni treba tiščati unega gumba :-) Mi je pa rekel da imajo (če jim je za verjeti) boljšo mešanico plina kot Petrol (OMV naj bi imel njihov plin) in da naj bi naredil cca 30km več z njihovim plinom.... hmm noja me res zanima. Ima kdo kakšne izkušnje kako je s tem Butan-Petrol-OMV ?

Pri meni je bila na plinu iz verovškove pol litra večja poraba

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Sr dec 11, 2013 1:20 pm

Kar precej so podražl plin na petrolu pa omwju...

A ni tako da more bit 50% cene bencina...

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Sr dec 11, 2013 4:30 pm

evilfury je napisal/-a:Kar precej so podražl plin na petrolu pa omwju...

Ne!

Se pa v povprečju giba med 50%-60% cene bencina. Poleti proti 60%, pozimi ko je povpraševanje (zaradi ogrevanja) večje, posledično višja cena, pa gre razmerje proti 50%. Torej tudi plin je nagnjen k sezonskim trendom na trgu, sploh ker se uporaba zelo poveča pozimi.

dareduc
Nov uporabnik

Napisal/-a dareduc Sr dec 11, 2013 5:13 pm

Avtoplin Servis
Vzdrževanje plinskih naprav in plinske napeljave v vozilih lahko izvajajo samo pooblaščene osebe in podjetja.

Pri sistemih Zavoli je garancijska doba 5 let. Redni servisi so:

1 redni servis po 10.000 prevožneih kilometrih
Vsi nadaljni servisi pa na 20.000 prevoženih kilometrih.

Ni mi jasno kako se stavki - besede tepejo vsak servis na
20.000 prevoženih kilometrih. iin kaj spodaj piše mi pa več ni jasno.
Avtoplinska napeljava ne zahteva posebnega vzdrževanja. Zadostuje, da enkrat na leto na servisu, kjer so vgradili napravo, zamenjajo plinski filter in pregledajo vse cevi in priključke za tesnost. Redkokdaj je treba zamenjati oziroma popravljati kakšno napravo pred prevoženimi 300 tisoč kilometri
Drugače mi pa sedaj chevrolet Tacuma dela tip top.
Avto uporabljam za mestno taxi prevoze vsak dan prevozim 180km tako,da ima porabo 380km-49L plina in za 20€ bencina na mesec.

Lp.Plinašem

Uporabniški avatar
Avtocona
Nov uporabnik

Napisal/-a Avtocona Če dec 12, 2013 7:50 am

dareduc je napisal/-a:Avtoplin Servis
Vzdrževanje plinskih naprav in plinske napeljave v vozilih lahko izvajajo samo pooblaščene osebe in podjetja.

Pri sistemih Zavoli je garancijska doba 5 let. Redni servisi so:

1 redni servis po 10.000 prevožneih kilometrih
Vsi nadaljni servisi pa na 20.000 prevoženih kilometrih.

Ni mi jasno kako se stavki - besede tepejo vsak servis na
20.000 prevoženih kilometrih. iin kaj spodaj piše mi pa več ni jasno.
Avtoplinska napeljava ne zahteva posebnega vzdrževanja. Zadostuje, da enkrat na leto na servisu, kjer so vgradili napravo, zamenjajo plinski filter in pregledajo vse cevi in priključke za tesnost. Redkokdaj je treba zamenjati oziroma popravljati kakšno napravo pred prevoženimi 300 tisoč kilometri
Drugače mi pa sedaj chevrolet Tacuma dela tip top.
Avto uporabljam za mestno taxi prevoze vsak dan prevozim 180km tako,da ima porabo 380km-49L plina in za 20€ bencina na mesec.

Lp.Plinašem

Pozdravljen,

Tele besede: "Avtoplinska napeljava ne zahteva posebnega vzdrževanja. Zadostuje, da enkrat na leto na servisu, kjer so vgradili napravo, zamenjajo plinski filter in pregledajo vse cevi in priključke za tesnost. Redkokdaj je treba zamenjati oziroma popravljati kakšno napravo pred prevoženimi 300 tisoč kilometri"

Je mišljeno da se običajno pri servisu avtoplinskih sistemov menjajo samo filtri. Običajno obstajata dve vrsti avtoplinskih filtrov in sicer tekoče faze (pred uparjalnikom) in plinaste faze (po uparjalniku) Ta dva se menjata na cca 20.000 km. Ostale komponente se pa običajno servisira po potrebi in načeloma pri novejših tipih komponent le te lahko zdržijo tudi več kot 100.000km. Se pa zgodi da je potrebno kdaj očistiti kakšne injektorje...

lp

Prins
Nov uporabnik

Napisal/-a Prins Pe dec 13, 2013 10:19 am

[quote=]
Da še opišem podrobneje težavo. Motor je naenkrat začel delovati po 3 cilindrih (samo kadar je deloval ne bencin). Plinska naprava je delovala brez najmanjših napak. Tako da sem potem nekaj dni vžigal direktno na plin, dokler ni vozilo pristalo pri mehaniku.
Mehanik je ugotovil diagnozo (ni pritiska goriva-bencin). Najprej zamenjal filter goriva. Ni rešilo težave. Nato posledična diagnoza okvara bencinske črpalke. Naročil iz tujine original bencinsko črpalko. Ob razdrtju ugotovil, da je prejšni lastnik vozila zmontiral univerzalno bencinsko črpalko, ter posledično so uničili ohišje le-te, ter vse skupaj "po domače" zvezali z vezicami. Po dogovoru je naročil še novo ohišje le-te (pa se je zamudilo popravilo).
Ob montaži vozilo ni več vžgalo oz. takoj ugasne. Spet je pregledal celoten sistem, ter ugotovil da je v filtru goriva polno delcev gume. Diagnoza: razpad tesnil na dveh bencinskih prekatih, delci tesnila so padli v bencinskih tank. Torej zamenjava le-teh.
Celoten sistem se je sčistil (bencinski tanki, ter vsa napeljava do bencinskih injektorjev, se je sčistila in prepihala).
Vozilo ne vžge, pz. takoj ugasne, gorivo ima pritisk. Celoten sistem se je še enkrat pregledal, tokrat s strani njegovega očeta. Pregledal vse kar se da, ne najde napake.
Ker pa so bencinski injektorji brikani (prekinjalni kabli Bosch), na plinski sistem pa se ne spozna. Ne more nadaljevati, dokler ne ugotovi če je z plinsko vs ok.
[/quote]

Glede na napisano bi na vašem mestu najprej preveril plinski računalnik in/ali injektorski modul.
Nekateri sistemi ju imajo ločeno, drugi pa skupaj kot eno enoto.
Kot ste opisali, da vam je najprej delal težave na bencinu kot bi ne delovali vsi cilindri, na plinu pa je delovalo brezhibno.
Plinska naprava ima "prevezavo" injektorskega signala preko lastnega računalnika.
Če ne morete dobiti računalnika in/ali modula da preverite in zamenjate in s tem potrdite ali ovržete to teorijo je edini način, da vrnete ("prelotate" ali "prebrikate")) nazaj direktno bencinske injektorje.
S tem izklopite možnost vpliva okvare na modulu ali računalniku.
V primeru, da avto tudi po tem ne bo deloval, najverjetneje ni težava v plinskem sistemu.
Prepričan sem, da če boste obvestili Plineks o vašem problemu, vam bodo z veseljem pomagali.
Najverjetneje imajo celo koga od svojih serviserjev tudi kje v Celju ali okolici.
Upam, da boste težavo kmalu odpravili.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Pe dec 13, 2013 11:30 am

Hvala za informacijo.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe dec 13, 2013 9:30 pm

lp
Gašper

če bi spremljal forum bi ti bilo 95% o avtoplinu jasnega ... in načeloma bi se že odločal samo med eno in drugo napravo ali med enim in drugim monterjem ..

drugače pa ..oboje je top šit za tak denar...

lovato v kombinaciji s tomasseto + stag 300 - no tukaj je stag300 edina komponenta ki baje dela solidno - na višjem nivoju kot ostala dva ...iz več vetrov znešene naprave so ponavadi ostanki robe starih serij iz skladišč po cenah višjih 10% od tega kar bi dobili za kg aluminija na odpadu samo da spraznijo .. to poceni pokupijo monterji in potem skombinirajo tako-tako ..
take naprave ti v sloveniji v garancijskem roku ne bo nihče popravljal - uveljavljanje garancije bo samo pri monterju samem - torej vožnja v srbijo ...

venusgas ? :shock:

Vikking je napisal/-a:Hvala za informacijo.

bolš pir kot kamen v hrbet.. =P

Vikking je napisal/-a:

Ne!

Se pa v povprečju giba med 50%-60% cene bencina. Poleti proti 60%, pozimi ko je povpraševanje (zaradi ogrevanja) večje, posledično višja cena, pa gre razmerje proti 50%. Torej tudi plin je nagnjen k sezonskim trendom na trgu, sploh ker se uporaba zelo poveča pozimi.

delno se strinjam s tem gibanjem cene avtoplina glede na povpraševanje ... delno je pa to posledica tega , da je propan dražji od butana in če vzamemo letno mešanico 40% propan / 60% butan in zimsko obratno pride do kar nekaj razlike v ceni mešanice..

Avtocona je napisal/-a:Pozdravljen,

Kot vgrajevalec avtoplina, bi ti prvo ponudil našo ponudbo za predelavo vozila na avtoplin. Na mail nam pošli podatke o vozilu in sestavili ti bomo ponudbo, da boš lahko primerjal cene.

Kar se tiče avtoplin predelave v zgoraj omenjenem podjetju, ki oglašuje kupone, bom pa samo to rekel, da je mogoče smiselno pri tem upoštevati tudi druge karakteristike (izkušnje, čas prisotnosti na trgu, odzivnost....)

Lep pozdrav

si plačal zadnji račun za november A_com - u za oglaševanje?
ti priznam - si se vsaj prijavil in povedal kdo si ..a ta tema ni namenjena reklamiranju samega sebe kot monterja in naprave ki jo vgrajuješ ....

kot je tebe sigas poslal po kostanj v žerjavico so naredili že velikokrat prej tudi ostali..

torej : sigas-ovci , plineks-ovci , g-1 -ovci , lovato -vci , emmergas - ovci , versusgas-ovci in ostali ovci - če niste dorasli forumu ter komuniciranju v temi "avtoplin" ( moram pa priznati , da si se zelo dolgo zadrževal glede na prejšnje vpade ostalih ) kar se tiče hvaljenja in favoriziranja določenih naprav in monterjev - končali boste v http://www.sava-hotels-resorts.com/sl/b ... dni-parki/ ......

mogoče je treba tudi pri tebi upoštevati : "izkušnje - avtomehanik , ki 3 leta montira plin " , čas prisotnosti na trgu - versusgas je na trgu od leta 1991 - torej 22 let ... odzivnost je pa stvar samega poblaščenega monterja - " vikking case" in o tem lahko sodijo uporabniki in ne konkurenca !!!)...

če pogledamo tole je podjetje na trgu - khmmmm : http://www.bizi.si/AVTOCONA-D-O-O/ .... ni podatka v letih ....ni podatka o številu zaposlenih ...

če pogledamo tole : http://www.bizi.si/AVTOCENTER-CAJHEN-AL ... -podjetje/ dobre tri leta...

pa še nekaj : http://www.avtocona.si/static/75/references http://www.avtocona.si/uploads/1365495033_112.jpg
kateri pooblaščeni mehaniki so vgradili plinsko napravo v tega audi-ja??? če na bizi-ju piše "število zaposlenih 0 "
saj vem..BIZI je vse za**kal ane ...

ko gledam tvojo galerijo vozil mezmotijo taki teksti : " Vozilo imanzaradi V6 motorja zahtevnejši sistem, ki je nekoliko dražji v primerjavi z "standardnimi" motorji." wtf je pa ta v6 zahteven ??

"Vozilo z V8 motorjem, ki premore 301 kW zahteva poseben LPG sistem, ki je prav tako cenovno dražji od osnovnega. Sam sistem za to vozilo je certificiran zato smo vozilo tudi homologirali po sami predelavi oziroma vgradnji vozila."

a res ??? pa koga se tukaj nateguje ?????????????????????????????

" Sistem, ki smo ga vgradili je ustrezno certificiran in ima TUV certifikat na podlagi katerega smo opravili tudi homologacijo. "
no tukaj bom pa napisal : "pa koga se s tem nateguje ?"

še vsak monter v sloveniji ima predelano xsaro picasso .. to je eno merilo slovenskega avtoplina .... nimaš nobene... =P

tudi iz tvojega zelnika : " Za optimalno delovanje sistema pa se priporo?an redni vzdrževalni servis kjer se v ve?ini menjajo le filtri (1x letno)."

mazda CX7 : "Vozilu smo vgradili LPG sistem Junija 2011. Pri 191 Kw ima to vozilo zelo veliko porabo goriva. Namen vozila je seveda hitrost, pospeški ter navor - kljub predelavi in vgradnji LPG sistema pa so se karakteristike tega vozila ohranile. To vozilo zahteva zahtevnejšo vgradnjo zato preverite kje boste opravili predelavo"

eno vprašanje ... to res dela samo na plin in od preklopa pri pri obratih prostega teka do blokade - samo na plin?

"Veliko strank, ki imajo motorje z 16V se odlo?a za predelavo saj je poraba tovrstnih motorjev ve?inoma višja."
to sem zasledil tudi pri laguni ..ccc...
wtf je poraba višja pri 16v ? buče ali nateg?

"Vozilo smo predelali Avgusta 2008." saab 9-3 .... ???

vse kar je v narekovajih je čisti copy/paste ... če česa ne bo več se ti je pač dalo zbrisati s svoje strani ..

prosil - dobil ...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
Avtocona
Nov uporabnik

Napisal/-a Avtocona So dec 14, 2013 9:18 am

plinaš je napisal/-a:

lp
Gašper

če bi spremljal forum bi ti bilo 95% o avtoplinu jasnega ... in načeloma bi se že odločal samo med eno in drugo napravo ali med enim in drugim monterjem ..

drugače pa ..oboje je top šit za tak denar...

lovato v kombinaciji s tomasseto + stag 300 - no tukaj je stag300 edina komponenta ki baje dela solidno - na višjem nivoju kot ostala dva ...iz več vetrov znešene naprave so ponavadi ostanki robe starih serij iz skladišč po cenah višjih 10% od tega kar bi dobili za kg aluminija na odpadu samo da spraznijo .. to poceni pokupijo monterji in potem skombinirajo tako-tako ..
take naprave ti v sloveniji v garancijskem roku ne bo nihče popravljal - uveljavljanje garancije bo samo pri monterju samem - torej vožnja v srbijo ...

venusgas ? :shock:

Vikking je napisal/-a:Hvala za informacijo.

bolš pir kot kamen v hrbet.. =P

Vikking je napisal/-a:

Ne!

delno se strinjam s tem gibanjem cene avtoplina glede na povpraševanje ... delno je pa to posledica tega , da je propan dražji od butana in če vzamemo letno mešanico 40% propan / 60% butan in zimsko obratno pride do kar nekaj razlike v ceni mešanice..

Avtocona je napisal/-a:Pozdravljen,

Lep pozdrav

si plačal zadnji račun za november A_com - u za oglaševanje?
ti priznam - si se vsaj prijavil in povedal kdo si ..a ta tema ni namenjena reklamiranju samega sebe kot monterja in naprave ki jo vgrajuješ ....

kot je tebe sigas poslal po kostanj v žerjavico so naredili že velikokrat prej tudi ostali..

torej : sigas-ovci , plineks-ovci , g-1 -ovci , lovato -vci , emmergas - ovci , versusgas-ovci in ostali ovci - če niste dorasli forumu ter komuniciranju v temi "avtoplin" ( moram pa priznati , da si se zelo dolgo zadrževal glede na prejšnje vpade ostalih ) kar se tiče hvaljenja in favoriziranja določenih naprav in monterjev - končali boste v http://www.sava-hotels-resorts.com/sl/b ... dni-parki/ ......

mogoče je treba tudi pri tebi upoštevati : "izkušnje - avtomehanik , ki 3 leta montira plin " , čas prisotnosti na trgu - versusgas je na trgu od leta 1991 - torej 22 let ... odzivnost je pa stvar samega poblaščenega monterja - " vikking case" in o tem lahko sodijo uporabniki in ne konkurenca !!!)...

če pogledamo tole je podjetje na trgu - khmmmm : http://www.bizi.si/AVTOCONA-D-O-O/ .... ni podatka v letih ....ni podatka o številu zaposlenih ...

če pogledamo tole : http://www.bizi.si/AVTOCENTER-CAJHEN-AL ... -podjetje/ dobre tri leta...

pa še nekaj : http://www.avtocona.si/static/75/references http://www.avtocona.si/uploads/1365495033_112.jpg
kateri pooblaščeni mehaniki so vgradili plinsko napravo v tega audi-ja??? če na bizi-ju piše "število zaposlenih 0 "
saj vem..BIZI je vse za**kal ane ...

ko gledam tvojo galerijo vozil mezmotijo taki teksti : " Vozilo imanzaradi V6 motorja zahtevnejši sistem, ki je nekoliko dražji v primerjavi z "standardnimi" motorji." wtf je pa ta v6 zahteven ??

"Vozilo z V8 motorjem, ki premore 301 kW zahteva poseben LPG sistem, ki je prav tako cenovno dražji od osnovnega. Sam sistem za to vozilo je certificiran zato smo vozilo tudi homologirali po sami predelavi oziroma vgradnji vozila."

a res ??? pa koga se tukaj nateguje ?????????????????????????????

" Sistem, ki smo ga vgradili je ustrezno certificiran in ima TUV certifikat na podlagi katerega smo opravili tudi homologacijo. "
no tukaj bom pa napisal : "pa koga se s tem nateguje ?"

še vsak monter v sloveniji ima predelano xsaro picasso .. to je eno merilo slovenskega avtoplina .... nimaš nobene... =P

tudi iz tvojega zelnika : " Za optimalno delovanje sistema pa se priporo?an redni vzdrževalni servis kjer se v ve?ini menjajo le filtri (1x letno)."

mazda CX7 : "Vozilu smo vgradili LPG sistem Junija 2011. Pri 191 Kw ima to vozilo zelo veliko porabo goriva. Namen vozila je seveda hitrost, pospeški ter navor - kljub predelavi in vgradnji LPG sistema pa so se karakteristike tega vozila ohranile. To vozilo zahteva zahtevnejšo vgradnjo zato preverite kje boste opravili predelavo"

eno vprašanje ... to res dela samo na plin in od preklopa pri pri obratih prostega teka do blokade - samo na plin?

"Veliko strank, ki imajo motorje z 16V se odlo?a za predelavo saj je poraba tovrstnih motorjev ve?inoma višja."
to sem zasledil tudi pri laguni ..ccc...
wtf je poraba višja pri 16v ? buče ali nateg?

"Vozilo smo predelali Avgusta 2008." saab 9-3 .... ???

vse kar je v narekovajih je čisti copy/paste ... če česa ne bo več se ti je pač dalo zbrisati s svoje strani ..

prosil - dobil ...

Podjetje AVTOCENTER Cajhen, je bilo ustanovljeno pred tremi leti, kar pa ne pomeni da se pred tem nisem ukvarjal z predelavo na avtoplin. Enako velja za podjetje AVTOCONA d.o.o., katera je bilo ustanovljeno pred kratkim. Kot pa si verjetno opazil pa se ne ukvarjamo samo z predelavo vozil na avtoplin. Predvsem iz tega razloga je bilo ustanovljeno podjetje avtocona d.o.o.. Sicer pa kar se avtoplina tiče sodelujem z podjetjem Sigas, ki pa je pri nas med prvimi ki se je začelo ukvarjati z predelavami vozil na avtoplin.

Kar se tiče predelave zgoraj omenjenega audija ali pa citroen xsare picasso je pa tako, da žal nimam objavljenih vseh predelav, ker smo vmes naredili novo spletno stran in se niso vse reference še prenesle. V kolikor želiš slike predelav citroena xsare picasso (jih je kar nekaj) ali pa točno dotičnega audia ti lahko pošljem slike iz katere se lahko vidi kje je kaj bilo vgrajeno, samo povej na kateri mail ti lahko zadevo pošljem... Kar se tiče samih opisov je pa bistvo tega ne nateg ampak optimizacija spletne strani.

Mazda CX7 ima direktni vbrizg goriva, zato ima temu tudi prilagojen avtoplinski sistem.

In ne ničesar ni copy paste, lahko se oglasiš pri meni, in ti pokažem tako slike kot tudi dokumentacijo (delovni nalog) kdaj je bilo v vozilo vgrajen avtoplin, katere komponente so bile vgrajene v vozilo in če so bile pri predelavi kakšne posebnosti, ker ne skrivam ničesar.

LP

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm Po dec 16, 2013 6:28 pm

Avtocona je napisal/-a:

Živ,

Kar se tiče razlike med kvaliteto avtoplina je čisto možna. Najpogosteje pride do odstopanja zaradi same mešanice avtoplina. Gre namreč za plin propan-butan. Kalorična vrednost propana je manjša kot butana in v kolikor je mešanica z več propana kot butana je potem tudi poraba nekoliko višja. Je pa tako da je pa propan boljši v nizkih temperaturah, zaradi hitrejšega uparjanja. Zato je običajno letna mešanica plina 60% butana in 40% propana, zimska pa 40% butana in 60% propana. Tako naj bi bilo lahko pa da je ta odstotek še kaj drugačen.

LP

Hvala za pojasnilo !

Kimaj
Nov uporabnik

Napisal/-a Kimaj Po dec 16, 2013 6:54 pm

lep pozdrav. imam chrysler grand voyager SE 2,4 bencinar 4 valjni letnik 99 generalna na mašini leta 05 prevoženih 323000km

1.vprašanje. kdo je najboljši monter za montiranje plina v te ameriške gas guslerje.

2. kako je z laušem ima kdo izkušnje pri njemu za montiranje
3. ima kdo kake sezname monterjev glede na firmo oz. sistem firme(prins,g1,plineks...)
in seznam serviserjev če to ni monter.

lp
Mihael

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Po dec 16, 2013 7:57 pm

Kimaj je napisal/-a:lep pozdrav. imam chrysler grand voyager SE 2,4 bencinar 4 valjni letnik 99 generalna na mašini leta 05 prevoženih 323000km

1.vprašanje. kdo je najboljši monter za montiranje plina v te ameriške gas guslerje.

2. kako je z laušem ima kdo izkušnje pri njemu za montiranje
3. ima kdo kake sezname monterjev glede na firmo oz. sistem firme(prins,g1,plineks...)
in seznam serviserjev če to ni monter.

lp
Mihael

Zdravo !

Omenjeno vozilo si lasti moj brat.

Avto ima prevoženih 172000 km

Prevoženo na plin zadnjih 8000 km.

Monter je bil Primož Jazbar, Jesenice na Dolenjskem (predelal že kar nekaj takšnih vozil).

Plinski sistem poljski AG Compact.

Poraba na plin med 10 in 14 litri odvisno od "teže noge".

Kot z vsemi ostalimi družinskimi vozili, ki jih je imel "v rokah" Primož smo tudi s to predelavo zelo zadovoljni. :bow

Ne prisegamo brez razloga na 100 km oddaljenega monterja - serviserja.

Če te še kaj zanima, kar vprašaj ;)

Lep pozdrav iz Maribora.
Golf Plus 2.0 TDI (chiptuning)
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

veqlargh
Nov uporabnik

Napisal/-a veqlargh Po dec 16, 2013 9:45 pm

Kimaj: A Lauš še predeluje? Oni so mojega predelali in sem zadovoljen, vse OK, nobenih težav. Ampak so mi pred poletjem ali pa je blo ravno poleti rekli, da ne vgrajujejo več? Sem potem Hribarju začel vozit na servise.

Kimaj
Nov uporabnik

Napisal/-a Kimaj To dec 17, 2013 5:05 am

torej zanima me cena pogoji garancije in servisiranja.
pa lep pozdrav nazaj :)

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy To dec 17, 2013 6:46 am

Kimaj je napisal/-a:torej zanima me cena pogoji garancije in servisiranja.

To bo pa po moje bolje če vprašaš monterje, ne pa forum?!

Garancije od 2-7 let. Servisni intervali od 10.000 - 30.000km. Cene od 1000 - 2000€.
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To dec 17, 2013 6:59 am

Kimaj je napisal/-a:torej zanima me cena pogoji garancije in servisiranja.

baje prince pripravlja akcijo -89 na kuponkota .. pa v radomljah ti dajo - sicer za doplačilo - še valve kare zraven ... baje je un v mengšu ki montira zanje hud strokovnjak ..
plin je cnej k bencin
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov