Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a japanac To dec 17, 2013 7:30 am

Kimaj je napisal/-a:torej zanima me cena pogoji garancije in servisiranja.
pa lep pozdrav nazaj :)

Pokliči Primoža, sam sem le zadovoljen uporabnik in ne monter - serviser.

Lp
Golf Plus 2.0 TDI (chiptuning)
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm To dec 17, 2013 11:40 am

japanac je napisal/-a:

Lp

Jaz tudi predlagam da pokličeš Sigas oz Primoža, sem tudi sam zelo zadovoljen s predelavo na mojem Aveu.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx To dec 17, 2013 12:33 pm

Imam nekaj vprašanj glede plina v avtu. Še nikoli nisem vozil avto niti sedel v avtu, ki je bil predelan na plin, tako da mi ne zamerit če so vprašanja bolj butasta.

Zanima me kako veš koliko plina imaš v avtu, ker koliko razumem plinske naprave ne moreš povezat na potovalni računalnik. Prav tako kako je potem s potovalnim računalnikom? Kaj ni potem prikaz povprečne porabe čisto napačen, saj delaš ogromno kilometrov, v rezervoarju pa imaš še vedno polno bencina. Kako pa je s tem pri avtomobilih, ki imajo tovarniško vgrajen plin?

veqlargh
Nov uporabnik

Napisal/-a veqlargh To dec 17, 2013 2:46 pm

Ob vgraditvi plina ti vmontirajo tudi mini konzolo z gumbom in 5imi ledicami nad njim (ponavadi no, klasičen je tak), ki ti kažejo koliko plina imaš v tanku. Ampak je zadeva glupa ko točak in netočna za znoret. Najbolje je potem sfurat par tankov (da ti preklopi na bencin), beležit št. kilmetrov in si na podlagi tega uredit sistem dolivanja. Works for me :) Ker tiste ledice, kot, če jih ni. Še bolje bi bilo, da jih nebi bilo.

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 To dec 17, 2013 2:48 pm

bernikm je napisal/-a:
japanac je napisal/-a:

Lp

Jaz tudi predlagam da pokličeš Sigas oz Primoža, sem tudi sam zelo zadovoljen s predelavo na mojem Aveu.

Še priporočilo z moje strani, pa tudi Aljaž je zelo fajn! ;)

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl To dec 17, 2013 4:10 pm

matejxx je napisal/-a:Imam nekaj vprašanj glede plina v avtu. Še nikoli nisem vozil avto niti sedel v avtu, ki je bil predelan na plin, tako da mi ne zamerit če so vprašanja bolj butasta.

Zanima me kako veš koliko plina imaš v avtu, ker koliko razumem plinske naprave ne moreš povezat na potovalni računalnik. Prav tako kako je potem s potovalnim računalnikom? Kaj ni potem prikaz povprečne porabe čisto napačen, saj delaš ogromno kilometrov, v rezervoarju pa imaš še vedno polno bencina. Kako pa je s tem pri avtomobilih, ki imajo tovarniško vgrajen plin?

Kot so ti že napisali. Tankaš po prevoženih km, ker tiste ledice so precej nenatančne.
Meni sicer potovalni računalnik (pa nisem tega pričakoval) kaže trenutno in povprečno porabo. :lol:
Še več pametovanj na Mtl blog.

Uporabniški avatar
Avtocona
Nov uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a Avtocona Sr dec 18, 2013 7:20 am

matejxx je napisal/-a:Imam nekaj vprašanj glede plina v avtu. Še nikoli nisem vozil avto niti sedel v avtu, ki je bil predelan na plin, tako da mi ne zamerit če so vprašanja bolj butasta.

Pozdravljen,

Pri vgradnji avtoplina se v kabinski prostor (prazen gumb..) vgradi stikalo katero tudi prikazuje količino plina v rezervoarju. Prikaz nivoja plina se da tudi nastavljati ampak je potrebno po sami montaži izprazniti nekaj razervoarjev ter najbolje si zapisati kdaj katera od lučk ugasne. Na ta način se lahko ta zadeva tudi malo popravi, da kaže bolj natančno. Kar se tiče prikazovanje potovalnega računalnika, le to ostane. Je pa res da potovalni računalnik bere podatke od motornega računalnika oz. bere čase, ki mu jih dajejo signali bencinskih šob. Zato je običajno v kolikor je avtoplinski sistem dobro nastavljen dejanska poraba nekoliko višja kot pa kaže potovalni računalnik. Pri tovarniških vgradnjah vem, da je pri določenih vozilih enako.

LP

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Sr dec 18, 2013 12:33 pm

Imam vgrajen sistem od g-1(lol) v audiju a6 2.4 v6 letnik 2006 multitronic.

Vglavnem ko hoče speljat avto cuka in je zelo težko na plin speljat in moram preklopit na bencin. Druga stvar je pa ko dam gas pa ga potem spustim se malo peljem in spet dam gas takrat avto pocuka ne potegne takoj kot kakšen zamik je. Na bencinu tega ne dela.

S temi svečkami sem sedaj prevozil 30k km. Menjal so mi pa že vsega boga od injektorjev do plinskega računalnika(vsaj tako trdijo da so). Uparjalnika še niso menjali, ker pravijo da je dober je pa še un noter k ni elektronsk.

Ne bom pa govoril kolkrat je bil avto že pri njih... mislm da je to zrelo za prijavo stvarne napake...

murkoslavko
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a murkoslavko Sr dec 18, 2013 5:07 pm

Kak je kaj glede porabe olja.
Se mi je povečala, kar 3x.
Iz 5dl na 15000 na 1.5l na 15000.

Renault megane ii 1.6 mencin.

Nažalost sem menjal olje, prej vedno elf, zdaj sem pa dal not maraton. Lahko da je to?

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Sr dec 18, 2013 6:11 pm

murkoslavko je napisal/-a:Kak je kaj glede porabe olja.

Nažalost sem menjal olje, prej vedno elf, zdaj sem pa dal not maraton. Lahko da je to?

Glede na naše izkušnje je olje kvečjemu bolj čisto in je ob menjavah svetlo v nasprotju s čno barvo, ki je bila pred predelavo na plin.

Verjetno bo kriva druga "znamka", nasledno menjavo poskusi spet z elfom in boš videl kaj je krivo.
Golf Plus 2.0 TDI (chiptuning)
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

Kimaj
Nov uporabnik

Napisal/-a Kimaj Sr dec 18, 2013 6:53 pm

@japanac

potem telepo prosim da posredujes od primoza cifro na zs ce se jaevno ne sme:-D
@ostale
kdo je za g1 monter ki se ga isce. namrec razmisljam med g1 ker ima petrol ponudbo da iz 1800
na 1300€ plus 300 pik kar jih imam na petrolovi kartici

lp
Kimaj

Uporabniški avatar
Avtocona
Nov uporabnik

Napisal/-a Avtocona Sr dec 18, 2013 6:56 pm

Pozdravljen,

Je možna kakšna mehanična okvara. Npr. tesnilo na glavi? Avtoplin s tem nima ničesar.

LP

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Če dec 19, 2013 7:10 am

Avtocona je napisal/-a:

Pozdravljen,

Je možna kakšna mehanična okvara. Npr. tesnilo na glavi? Avtoplin s tem nima ničesar.

LP

Tudi plin lahko vpliva na porabo olja! Predvsem pri motorjih z več kilometri in leti. Ker je plin čist, brez aditivov, ne zatesni npr zračnosti ob vodilih oz ''teflonov'' in poraba olja se poveča. Je pa največji razlog res najbrž v menjavi znamke olja(Maraton?!?!)
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Če dec 19, 2013 7:13 am

evilfury je napisal/-a:Imam vgrajen sistem od g-1(lol) v audiju a6 2.4 v6 letnik 2006 multitronic.

Vglavnem ko hoče speljat avto cuka in je zelo težko na plin speljat in moram preklopit na bencin. Druga stvar je pa ko dam gas pa ga potem spustim se malo peljem in spet dam gas takrat avto pocuka ne potegne takoj kot kakšen zamik je. Na bencinu tega ne dela.

S temi svečkami sem sedaj prevozil 30k km. Menjal so mi pa že vsega boga od injektorjev do plinskega računalnika(vsaj tako trdijo da so). Uparjalnika še niso menjali, ker pravijo da je dober je pa še un noter k ni elektronsk.

Ne bom pa govoril kolkrat je bil avto že pri njih... mislm da je to zrelo za prijavo stvarne napake...

Elektronski uparjalnik :rofl :rofl :rofl :ue

...ta je ena boljših njihovih bučk
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Če dec 19, 2013 8:42 am

Mah se vedno mam notr uparjalnik k se mu s sraufncigrjem štela pritisk lol...

Kva mi priporočas da sploh se nardim? Ker sam nevem več in mislm da s temu sistemom ta avto ne bo nikoli tako delal kot se zagre.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če dec 19, 2013 11:34 pm

Avtocona je napisal/-a:
Pozdravljen,

Prikaz nivoja plina se da tudi nastavljati ampak je potrebno po sami montaži izprazniti nekaj razervoarjev ter najbolje si zapisati kdaj katera od lučk ugasne. Na ta način se lahko ta zadeva tudi malo popravi, da kaže bolj natančno.
LP

prav močno dvomim , da se prikazovanje nivoja plina lahko nastavi tako , da si stranka zapisuje na koliko km ugasne katera lučka.. :?:

evilfury je napisal/-a:Imam vgrajen sistem od g-1(lol) v audiju a6 2.4 v6 letnik 2006 multitronic.

30 tkm ? če imaš navadne svečke je to lahko že preveč kilometrov ... vzemi ven in poglej razmak , ki naj bi bil cca 0.3mm manjši od tovarniškega za bencin ..
no mogoče pa je uparjalnik zrel za obnovo .... gurtner kajne ? francoski uparjalnik slovenskega proizvajalca plinskih naprav...

ej daj mi povej kakšen je elektronski uparjalnik? a dela na blue tooth ali na principu jedrskega pospeševalnika?

pa ne reci da ti nisem rekel ... :roll: [

quote="murkoslavko"]Kak je kaj glede porabe olja.

Nažalost sem menjal olje, prej vedno elf, zdaj sem pa dal not maraton. Lahko da je to?[/quote]

da ni mogoče matador olje ? kaj je to slovačko ali češko olje ? no vsekakor je verjetno češko ne glede na državo proizvajalko..
bi se kar strinjal s tabo ...

Kimaj je napisal/-a:@japanac

potem telepo prosim da posredujes od primoza cifro na zs ce se jaevno ne sme:-D
@ostale
kdo je za g1 monter ki se ga isce. namrec razmisljam med g1 ker ima petrol ponudbo da iz 1800
na 1300€ plus 300 pik kar jih imam na petrolovi kartici

lp
Kimaj

če lahko avtocona javno peca stranke in jih vabi k sebi na montažo se lahko tudi od jazbarja cifra tukaj napiše ... ali pa se mogoče motim ?

g1 pusti na miru ... preberi si post od evilfury-ja...

Avtocona je napisal/-a:
murkoslavko je napisal/-a:Iz 5dl na 15000 na 1.5l na 15000.

Pozdravljen,
LP

renoji se ne kvarijo ..sploh pa ne , če so predelani na plin.

iziboy je napisal/-a:Elektronski uparjalnik :rofl :rofl :rofl :ue
...ta je ena boljših njihovih bučk

pač še nisi seznanjen z zadnjim krikom g1 tehnologije proizvodnje edinih slovenskih plinskih naprav ... sam ta elektronski uparjalnik mora pomoje zažigat k svija ... al pa oboje .. =P

evilfury je napisal/-a:Mah se vedno mam notr uparjalnik k se mu s sraufncigrjem štela pritisk lol...

Kva mi priporočas da sploh se nardim? Ker sam nevem več in mislm da s temu sistemom ta avto ne bo nikoli tako delal kot se zagre.

način nastavljanja pritiska je res malo za časom... pri prins-u se to dela z inbus-om ... :lol: ( ampak vsaj dela )

ven pa denar naj ti vrnejo .. :idea:
plin je cnej k bencin

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Pe dec 20, 2013 11:26 am

Danes ko sem poizkušal parkirati in sem imel dost manevriranja je motor dobesedno znorel. Obrati so skakali pa cel avto je dobesedno rukal. Ko da bi hotel crknit pa ni moral.

Se že sprašujem kako bi bilo, če bi mi to naredil k bi zapeljal na cesto pa ne bi moral speljati nasproti bi pa kakšen avto prišel... bum

Kdo je sploh direktor tega podjetja?

Uporabniški avatar
Avtocona
Nov uporabnik

Napisal/-a Avtocona Pe dec 20, 2013 12:20 pm

evilfury je napisal/-a:Danes ko sem poizkušal parkirati in sem imel dost manevriranja je motor dobesedno znorel. Obrati so skakali pa cel avto je dobesedno rukal. Ko da bi hotel crknit pa ni moral.

Se že sprašujem kako bi bilo, če bi mi to naredil k bi zapeljal na cesto pa ne bi moral speljati nasproti bi pa kakšen avto prišel... bum

Kdo je sploh direktor tega podjetja?

Pozdravljen,

Hm, tile simptomi kažejo na to da je mešanica avtoplina čist netočna oziroma prerevna. Pa si se že peljal tja in pokazal simptome?

lp

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Pe dec 20, 2013 12:24 pm

Vem ja enkrat je prerevna enkrat pa prebogata

smešno je že vse skupaj

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Pe dec 20, 2013 12:53 pm

Ma pel jim enkrat avto ga pust tam dva dni pa ti ga nej uštimajo kukr vejo in znajo. Reč da čez dva dni se vrneš in nej bo avto tako kot more bit, al pa naj zadevo vzamejo ven, in te naj čakajo z dnarjem :).
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 19 gostov