Interval: Zamenjava 20000 km / 12 mesecev
Izdelki: Castrol MAGNATEC 5W-30 A1
Izberi neko olje z enake gradacije 5W-30 Motul, Mobil, Shell... (Te znamke so meni "najboljše" v sloveniji, trenutno Motul

Kaj več pa ti jaz ne morem pomagat

papi-chulo je napisal/-a:kaj pa to olje
http://www.motornaolja.com/valvoline/du ... e-5w-30-1l
airmike je napisal/-a:Kak je pa z garancijo če nimaš predpisanega olja not? Pomojem boš mogu kr Motorcraft od Forda nalit
lizard je napisal/-a:airmike je napisal/-a:Kak je pa z garancijo če nimaš predpisanega olja not? Pomojem boš mogu kr Motorcraft od Forda nalit
Garancija je vezana na standard in ne na proizvajalca olja. Proizvajalec je samo priporočen, standard pa je predpisan oz. zahtevan.
lizard je napisal/-a:papi-chulo: Tako kot sem napisal, firma olja je samo priporočena ne pa predpisana. Tako, da tega načeloma ne bi smeli narediti, lahko pa jim za vsak slučaj omeniš, da olje, ki si ga prinesel s sabo zadosti Fordomvim zahtevam oz Fordovemu standardu za olje.
Nisi mi pa povedal kaj sem te prosil glede standarda v prešnjem postu, da ne izebreš slučajno napačenga olja.
lizard je napisal/-a:Izpopolnjuje, ampak 913B, ti pa rabiš 913C. Saj obstaja tudi orginal Ford olje, ki zadosti 913C. Na servisu ga sigurno imajo oz. ga morajo imeti.
Glej, olja ki so zate morajo torej ustrezat 913C. To je to. Ne rabiš dodatnih komplikacij.
Castrol, ki temu ustreza je Castrol Magnatec 5W-30 A1.
Motula, ki temu ustrezata sta Motul 8100 Eco-nergy 5W-30 in Motul Specific 913C, potem imaš še Fuchs Titan Supersyn F 5w-30. Motul in Fuschs sta prava PAO sintetika, tako da sta pač boljša od ostalih. A v praksi verjetno neke razlike ne boš opazil.
zanimivo... saj potem, če kupiš olje za 40€ npr. 5l, in interval olja, da delaš na 15.000 km potrebuješ 20l olja na letopribližno 150€ na leto za olje
zanimiva cifra
kakšen avto imaš in katero olje nalivaš v motor?
xalfist je napisal/-a:Katero olje je boljše shell helix plus 10W-40 ali Castrol magnatec 10W-40 ali je nekje enako oboje. Za bencinski 1.5 16v motor.
sdkcus76 je napisal/-a:xalfist je napisal/-a:Katero olje je boljše shell helix plus 10W-40 ali Castrol magnatec 10W-40 ali je nekje enako oboje. Za bencinski 1.5 16v motor.
Shellov je boljši. Vzemi pa raje 5w40, saj bo za motor pozimi boljše...
shell helix ultra 5w40, le 31€ za 6L , leclerc....
Oz še boljši: mobil 1 0w40 9€/L (ne glej 5, pa 0 pred w. mobil 1 je pri 100 gostejši od shellovega(13.5 proti 13.1)
Pije kaj olja?
Gyga je napisal/-a:Katero olje naj kupim za Pežoja 206, mašina je 1.1 bencinc.
lizard je napisal/-a:Že precejkrat smo povedali kakšna je razlika med 5W-40 in 10W-40 - torej še enkrat: edina razlika je, da bo pri hladnem vžigu olje 5W-40 bolje mazalo motor kot 10W-40, ko pa bosta segreta pa bo isti šmorn.
Po forumu brska: Google [Bot] in 14 gostov