Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Če jan 25, 2007 10:16 pm

Včeraj sem vido enega talenta s xenon kitom v navadnih fokusih brez leč, noter nažganimi 8000k pa lampe naštelane direkt v oke drugim pa še malo v luft. Mislim wtf, če si že montirate si vsaj višino porihtajte. :evil:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider Pe jan 26, 2007 12:18 am

kot sem rekel...
parlament naj bo :!: :lol:
Prosim ignorirajte: Direktna napeljava večjih presekov žic od releja proti akumulatorju in naprej od releja je verjetno tudi brez pomena, čeprav cel kit kuri baje manj kot žarnica. In retorično vprašanje: Je že kdo vgrajeval xenon kit v fičota? Zdi se mi kot eden zadnjih avtov, v katerih relejev ni bilo. Še vedno me rajca, da bi se raspisal, sploh zaradi 'filtrov', saj v pravilni vezavi (linija, ki se vklaplja je (Uvh in Uizh) direkt iz akumulatorja) tudi rele deluje kot neke vrste filter, pa vendar vidim, da nima pomena.
Aja, glede neumestne ocene mojih študijskih navad in smešnega razglablanja okoli delovanja enega u....ega releja ter napačno napisanega in neutemeljenega zaporedja vezave pa zgoraj napisanih izjav ne bom komentiral.
I am out of here :___o :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Svaki čedo svoga konja hvali!

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 Pe jan 26, 2007 11:00 pm

Je že kdo montiral v svoj avto kit proizvajalca WIZ? :) Kakšne ozkušnje?

Mare86
Nov uporabnik

Napisal/-a Mare86 Po jan 29, 2007 11:29 pm

Zdravo!

Jaz imam pa težave s xenon lučmi. pred kratkim mi je ena luč nehala goreti. Misleč da je žarnica pregorela sem kupil nove. Po pogovoru s trgovcem sem se odločil da kupim obe žarnici, da nebi blo razlike v barvi, ker so žarnice še prve (7 let).
Ves srečen zamenjam žarnice, pa tista ki prej ni gorela spet ne dela. Se je pa slišalo iz luči kot ta neki nima stika, kot da se neki "šmelca". Žarnica se je po nekaj sekundah prižgala, gorela je pa bolj rumenkasto, kot navadne žarnice. Luči sem ugasnil in spet prižgal, pa se pokvarjena luč ni prižgala več.
Na delujoči luči sem preizkusil vse 4 žarnice in izkazalo se je da vse delajo.

Avto je Audi A4 l.99 z original xenon lučmi.

Se komu kaj sanja?
Po prebiranju teme lahko sklepam da je kakšn starter hin ?
(če bi bil pretvornik se luč sploh prižgala nebi)

Lp, M

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Kraj: 18S; 172W - najdi na karti

Napisal/-a DonFilipo To jan 30, 2007 12:21 am

Ce kaj ni narobe v sami instalaciji, je crknu balast. Pejt na servis. Cirka 40-60 jurjev.
--= Hasta La Vista Don =---

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate To jan 30, 2007 8:16 am

DonFilipo je napisal/-a:Ce kaj ni narobe v sami instalaciji, je crknu balast. Pejt na servis. Cirka 40-60 jurjev.

Ali pa malo e-bay preglej. 100€ bi moralo zadostovati.
Slika

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Napisal/-a DonFilipo To jan 30, 2007 9:55 am

Mate je napisal/-a:
DonFilipo je napisal/-a:Ce kaj ni narobe v sami instalaciji, je crknu balast. Pejt na servis. Cirka 40-60 jurjev.

Ali pa malo e-bay preglej. 100€ bi moralo zadostovati.

Ne za originalni rezervni del in delo na servisu. Pravi, da ma original xenon in predvidevam da bo šel na servis, a ne?!

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

Mate
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mate To jan 30, 2007 11:21 am

Originalni vžigalniki za Golfa IV se najdejo po 50 do 100€. Jasno pa, da vprašanje če mu jih bodo na uradnem servisu zamenjali za te, kupljene prek ebaya.
Slika

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Napisal/-a DonFilipo To jan 30, 2007 11:36 am

Mate je napisal/-a:Originalni vžigalniki za Golfa IV se najdejo po 50 do 100€. Jasno pa, da vprašanje če mu jih bodo na uradnem servisu zamenjali za te, kupljene prek ebaya.

Pa sej o tem ti govorim. Ponavad nocejo, ampak samo njihov "original" in te cena z delom kmalu pride 150-200eur. Mogoce pa se drugace zmeni, ali pa najde kaki servis kjer mu to zrihtajo. Pa ce je za golfa 50-100 eur je za audija 100-150 neglede da je isti kos :D

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a shelton To jan 30, 2007 1:16 pm

Poznam enga, ki rihta original Helline balaste po ugodni ceni.

Mare86
Nov uporabnik

Napisal/-a Mare86 To jan 30, 2007 2:07 pm

Sem našel na e-bayu Valeo ballast za 70€, ki je tut originialno vgrajen.

Kako pa lahko vem da je res ballast kriv ? Lahko to sam sprobam ?

Uporabniški avatar
APN
Novinec

Napisal/-a APN To jan 30, 2007 2:29 pm

Balast si pa ja lahko sam zamenjaš , samo luč ven vzameš , maš 6 vijakov , novga not , pa je stvar gotova.
Diesel Powa !!!

Mare86
Nov uporabnik

Napisal/-a Mare86 To jan 30, 2007 2:32 pm

Ja vem, da ga lahko sam zamenjam, samo da ne bo isto ko z žarnicami, da ne bo to krivo.
Čene bom imel že skor cel xenon kit po delih :lol:
Zadnjič spremenil Mare86, dne To jan 30, 2007 3:02 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a shelton To jan 30, 2007 3:00 pm

Ja vzemi tist balast na tvojem avtu, za katerega veš, da dela, ter ga sprobaj na tisti žarnici, ki ti nagaja.

Mare86
Nov uporabnik

Napisal/-a Mare86 To jan 30, 2007 7:03 pm

Haha, pa smo zmagali :)
Balast sem vzel dol, in je noter zažgan.
Klical sem mojstra za elektroniko in pravi da se to da porihtat.

Hvala za informacije!

Mate
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mate So feb 03, 2007 6:13 pm

Pa sem si se jaz izboril svoje Xenonke 8)

Sedaj pa vprašanje:
So originalni žarometi za Golfa IV z 12 polnim konektorjem. Obstoječa inštalacija pa ima 10 polne konektorje. Ima slučajno kdo, ki tole bere kakšen konektor doma in se je že ubadal z vgradnjo teh žarometov?

Sicer mi ostane e-bay in adapter za 50€.
Slika

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo So feb 03, 2007 7:12 pm

Mate je napisal/-a:Pa sem si se jaz izboril svoje Xenonke 8)

Sedaj pa vprašanje:
So originalni žarometi za Golfa IV z 12 polnim konektorjem. Obstoječa inštalacija pa ima 10 polne konektorje. Ima slučajno kdo, ki tole bere kakšen konektor doma in se je že ubadal z vgradnjo teh žarometov?

Sicer mi ostane e-bay in adapter za 50€.

Imam konektor ampak je priključen v avtu :P

Imaš tudi možnost da ti avtoelektričar zveže. Sicer je pa vprašanje za koliko denarja. Eden mislim da je na vw forumu to dal avtoelektričarju vezat. Koliko € pa je stalo, pa ne vem.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Twingo 16V
Nov uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a Twingo 16V Po feb 05, 2007 1:47 am

glede novih avtomobilov je res da dobiva nek signal nazaj po kablih do body comp.
sam sem se srecal s tem problemom ko je na sharanu letnik 03 vrglo ven eno linijo na bodiyu vendar z testerjem sem lahko to popravil drugace ne vem kako bi (aja pa niso delali brisalci, notranja osvetlitev, centralno zak. in se nekaj nevem tocno zdaj)
vendar se z relejem to da odpravit!!
samo glej spet se pojavi nov problem!!
novi avti ki imajo sistem za javljanje ko ti crkne zarnica pol sam neki gori ker je premalo obremenitve!! rele ne porabi nič, on pa zahtewa 55w al kolk jih pac ma!!!!

a je ze kir kaj pogrunto kako te kontrolke potem ugasnit!!!(pa ne zdaj govorit da bi jih ven uzeli ker to ne mors naredit; pa se avti so ko majo display ko se napise da je ena zarnica v okvari)

prosim za normalen odgovor od strokovnjaka ne od kr enga nabijalca!!!

lp Aleš!!

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider Po feb 05, 2007 7:54 am

Twingo 16V je napisal/-a:glede novih avtomobilov je res da dobiva nek signal nazaj po kablih do body comp.
sam sem se srecal s tem problemom ko je na sharanu letnik 03 vrglo ven eno linijo na bodiyu vendar z testerjem sem lahko to popravil drugace ne vem kako bi (aja pa niso delali brisalci, notranja osvetlitev, centralno zak. in se nekaj nevem tocno zdaj)
vendar se z relejem to da odpravit!!
samo glej spet se pojavi nov problem!!
novi avti ki imajo sistem za javljanje ko ti crkne zarnica pol sam neki gori ker je premalo obremenitve!! rele ne porabi nič, on pa zahtewa 55w al kolk jih pac ma!!!!

a je ze kir kaj pogrunto kako te kontrolke potem ugasnit!!!(pa ne zdaj govorit da bi jih ven uzeli ker to ne mors naredit; pa se avti so ko majo display ko se napise da je ena zarnica v okvari)

prosim za normalen odgovor od strokovnjaka ne od kr enga nabijalca!!!

lp Aleš!!

Lepo, da se je najdel nekdo, ki je navedel probleme povezane z neuporabo releja, tudi pri novih avtomobilih, saj so bile v tej temi napisane že prenekatere kvake o tem, kako naj bi bil rele nepotreben... :roll:

Problem s temi lučkami pa bi pomoje najenostavneje lahko rešili na sledeč način: Z amper metrom najprej pomeriš tok, ki teče skozi navadno žarnico, potem pomeriš tok, ki teče pri neuporabi releja skozi balast (manjša poraba od žarnice) oz. pomeriš zelo mali tok, ki teče preko releja. 12 V deliš z dobljeno razliko tokov (od toka na halogenki odšteješ tok prek releja) in dobiš vrednost predupora, ki ga je najenostavneje zaradi malih tokov na releju vezati zaporedno pred rele.
Svaki čedo svoga konja hvali!

Uporabniški avatar
Jaka156
Novinec

Napisal/-a Jaka156 Po feb 05, 2007 9:30 am

A ko vgradiš xenon, a je potrebno potem tudi nastaviti snop žarometov :?:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov