Prosim za nasvet vse ki imate izkušnje s tem ....
Začel sem vozit v špediciji in dobil Garmin StreetPilot c550. Ugotovil sem da so karte ki so noter že precej stare.
× AR v1.30 [1] Kranjska Gora, Bovec, Maribor, Ptuj, Krško
× City Navigator Europe NT+ v8 [1] ALL
Vem da se najnovejša AR lahko zastonj naloži in da evropsko treba plačat. Žal navigacija ni moja,(nimam 25-mestne kode) a šefa ne zanima nadgradnja ....me je pač skenslal.
Najprej me zanima zakaj naj ne bi smele biti obe karti obkljukane?
Nisem ugotovil da bi bilo kaj drugače če je samo ena obkljukana (glede na to kje se vozim, Slovenija ali evropa)
Vedno imam obe obkljukani in dela normalno....saj jaz mislim da dela

Zanima me kako prepoznam nepravilno delovanje navigacije če res ne smeta biti obe obkljukani?
Glede na to da si moram nabaviti svojo navigacijo in da bi v tem primeru (po nasvetu strokovnjaka) kupil
TomToma sem premišljeval, če že moram zapravljat da bi si kupil prenosni računalnik.
Problem je v tem da nimam pojma o tem in rabim nasvet: kakšen prenosnik bi bil primeren, katere karte moram kupiti, kateri GPS sprejemnik moram kupiti in kako vse to spraviti v delovanje?
Ne upam nič kupovati, ker me je strah da ne bom kaj narobe kupil (kompatibilnost naprav, kart, operacijskega sistema in sl.)
Nisem pa tisti ki kupuje najcenejše, rad bi nekaj vmes med najdražjim in najcenejšim ....mislim na prenosnik. Zraven bi rad še SLO Windowse.
Glede kartografije ne bi šparal ...to mora biti tisto kar je najboljše.
Čez dober mesec imam neko varijanto da v
Merkurju kupim prenosnika pa bi prosil vas za nasvet.
Zamislite da ste na mojem mestu in da vse to morate kupiti. Napišite (mogoče še link zraven) mi prosim kaj bi vi kupili:
Prenosni računalnik?
Karte?
GPS sprejemnik?
Kam naj grem da mi vse to spravijo v delovanje? (Jesenice - Ljubljana)
Se opravičujem ker ste morali vse to prebrati (če ste

), ampak res potrebujem pomoč.
Hvala za odgovore.