Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Če jan 03, 2008 11:35 pm

kandy.. predlog.

ce mas telefon s smybian si kupi en gps sprejemnik (prbl. 80€) in si nalozu garmin bos velik cenej skoz prsou pa nebo ti treba placevat narocnine za uporabo gps storitev.. ce rabis pomoc PM.

Grk
Nov uporabnik

Napisal/-a Grk Pe jan 04, 2008 12:33 am

Pozdravljeni!

Že veliko koristnega sem prebral tlele, a enega odgovora na najdem...prosim za pomoč!
Sem uporabnik Garmina 760 in z najnovejšo nadgradnjo, ter AdriaRoute...vse lepo in prav, dokler se nisem enega dne odpravil iz Postojne na letališče v Celovec...do izvoza za Vodice nisem imel pripomb, potem pa...kalvarija...po vsi sili me je želel peljat iz avtoceste dol in pa čez Jezerski vrh, nikakor pa ne čez Ljubelj, ker zanj je najkrajša in najhitrejša pot čez že prej omenjeni Jezerski vrh...halooo...no potem sem šel po tablah do Ljubelja (ves čas mi je govoril, da morem obrnit) in ko sem prišel skozi tunel na avstrisko stran, je preračunal in me začel spet lepo vozit na letališče in me tudi srečno pripeljal. A se tem še ni bilo zgodbe konec, saj ko sem se čez nekaj dni vrnil na letališče in želel nazaj v Postojno, je bilo še hujše...preračunal je, da je najkrajša pot čez Jezerski vrh oz. najhitrejša kar nekje čez Italijo...pa sem ga želel malce prelisičiti in sem mu dal ukaz, da žalim samo do Tržiča, pa isti "drek," čez Jezerski vrh v Tržič, halooo! No kakorkoli, prosim za pomoč, ker sicer ga dobesedno vržem v smeti!!!

lep pozdrav vsem in hvala!

p.s.: Z Garmin 250 in po prej željeni poti ni bilo težav, ampak me je v obe smeri peljal oz. vodil, kot je treba - čez Ljubelj!

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Pe jan 04, 2008 12:48 am

preveri nastavitve. je tud finta da ma garmin v opciji najkrajso pot ali najkrajsi cas.

Grk
Nov uporabnik

Napisal/-a Grk Pe jan 04, 2008 1:09 am

bam88 je napisal/-a:preveri nastavitve. je tud finta da ma garmin v opciji najkrajso pot ali najkrajsi cas.

Toliko trapast pa spet nisem, da ne bi to vedel...sem probal, pa vedno isti "problem." Res prosim za kakšen pameten odgovor samo tiste, ki resnično neki veste. Lahko tudi PM.

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Pe jan 04, 2008 1:24 am

mogoce imas pa nalozone drugacne mape kot na prejsnem garminu.. naprimer novejse mape ali starejse in pac ne zna pridt drugace kot tko.

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower Pe jan 04, 2008 10:15 am

No tudi sam sem imel težavo ko sem šel v topolščico iz lj dol me je peljal normalno po avtocesti ampak ko sem se vračal me je pa peljal čisto po drugi gozdni da nerečem skoraj makadamski cesti mislm halo mam pa garmina 350 pa sm se pol po tem zgovarjal z fantom ki, se dosti spozna na to in tudi dela z temi zadevami (serviser prodajalec) in je rekel da je vsa finta v tem da so slabo kategorizirane ceste. Ampak z vsako nadgradnjo naj bi bilo zelo boljše kar se da tudi opazit če primerjamo nazaj v preteklost.Slabost garmina je še to da recimo v mojem primeru bi se pot snemala do topolščice in potem te navigacija sama vrne po točno tej poti nazaj v smer lj.

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Pe jan 04, 2008 3:17 pm

sam mam nalozeno karto adriaroute 2.0 (najnovejsa) in me je domov peljlal okrog rit v varzet. ko smo sprobal garmina z 1.8 adriaroute kartami je bil problem isti.. torej niso nic spremenili v novi verziji.

kandy
Novinec

Napisal/-a kandy Pe jan 04, 2008 11:07 pm

Kaj pa garmin nuvi 200? a je dovolj dober? mislim ker se slabo spoznam na te zadeve me zanima če se da iz istimi kartami nadgraditi kot boljši modeli?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe jan 04, 2008 11:36 pm

@kandy: ze bilo povedano o tem modelu kaj vsebuje in kaj ne... ce ze zelis v tem rangu
potem si raje izberi 200W (Wide) ...veliko bolj citljiv ekran, funkcije pa podobne
in tudi novejsi model ...kar se tice pa kartografij so pa enake.

http://www.garmin.si/compare.php?cat_id1=-1 primerjava obeh...
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 So jan 05, 2008 5:04 pm

ej aj res garmin nuvi 200W 199€ ?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So jan 05, 2008 9:54 pm

@bam88: se cenejse... ce te ze zanima
http://www.mimovrste.com/artikel/318002 ... egija-alpe
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Ne jan 06, 2008 6:28 am

ne se jbat... sm ga mel na preizkusnji.. zakon zadevca.. sm mislu da stane vsaj 1k€

Uporabniški avatar
simke
Stalni uporabnik

Kraj: Prevalje (Brazil)

Napisal/-a simke Ne jan 06, 2008 8:35 am

Upam da gre to tu zravn.........Kako se obnese navigacija na Nokii N95? A je ze kdo mogoce izprobal?:oops:

LP
NEVER GO TO WAR WITH A COUNTRY WHOSE NATIONAL HOLIDAY CELEBRATES A DEFEAT IN 1389

vix
Nov uporabnik

Napisal/-a vix Ne jan 06, 2008 10:54 am

V moji lancia thesis je navigacija navteq siemens, ampak ne najdem map za Slovenijo
ali Hrvaško.Pašejo tudi mape od alfe 166.Ali gredo mogoče karte še od kakšnega drugega avta, za katerega je že slo ali cro mapa.

Hvala za odgovore in lep pozdrav vsem

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Ne jan 06, 2008 3:37 pm

simke je napisal/-a:Upam da gre to tu zravn.........Kako se obnese navigacija na Nokii N95? A je ze kdo mogoce izprobal?:oops:

LP

js sicer na N95 nism sprobal. mam pa navigacijo na N70 z garminom in zadeva deluje tako kot bi mel taprav garmin samo z manjsim zaslonckom :D ce rabs informacije...PM.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne jan 06, 2008 4:45 pm

Prosim za nasvet vse ki imate izkušnje s tem .... :?

Začel sem vozit v špediciji in dobil Garmin StreetPilot c550. Ugotovil sem da so karte ki so noter že precej stare.
× AR v1.30 [1] Kranjska Gora, Bovec, Maribor, Ptuj, Krško
× City Navigator Europe NT+ v8 [1] ALL

Vem da se najnovejša AR lahko zastonj naloži in da evropsko treba plačat. Žal navigacija ni moja,(nimam 25-mestne kode) a šefa ne zanima nadgradnja ....me je pač skenslal. :?

Najprej me zanima zakaj naj ne bi smele biti obe karti obkljukane?
Nisem ugotovil da bi bilo kaj drugače če je samo ena obkljukana (glede na to kje se vozim, Slovenija ali evropa)
Vedno imam obe obkljukani in dela normalno....saj jaz mislim da dela :? Zanima me kako prepoznam nepravilno delovanje navigacije če res ne smeta biti obe obkljukani?

Glede na to da si moram nabaviti svojo navigacijo in da bi v tem primeru (po nasvetu strokovnjaka) kupil TomToma sem premišljeval, če že moram zapravljat da bi si kupil prenosni računalnik.

Problem je v tem da nimam pojma o tem in rabim nasvet: kakšen prenosnik bi bil primeren, katere karte moram kupiti, kateri GPS sprejemnik moram kupiti in kako vse to spraviti v delovanje?

Ne upam nič kupovati, ker me je strah da ne bom kaj narobe kupil (kompatibilnost naprav, kart, operacijskega sistema in sl.)

Nisem pa tisti ki kupuje najcenejše, rad bi nekaj vmes med najdražjim in najcenejšim ....mislim na prenosnik. Zraven bi rad še SLO Windowse.

Glede kartografije ne bi šparal ...to mora biti tisto kar je najboljše.

Čez dober mesec imam neko varijanto da v Merkurju kupim prenosnika pa bi prosil vas za nasvet.

Zamislite da ste na mojem mestu in da vse to morate kupiti. Napišite (mogoče še link zraven) mi prosim kaj bi vi kupili:

Prenosni računalnik?
Karte?
GPS sprejemnik?
Kam naj grem da mi vse to spravijo v delovanje? (Jesenice - Ljubljana)

Se opravičujem ker ste morali vse to prebrati (če ste ;) ), ampak res potrebujem pomoč.
Hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Ne jan 06, 2008 5:17 pm

@For: ce mislis nabavlat prenosnik samo za navigacijo je bedarija. Raj kup Garmin Nuvi-ja. Je preizkuseno dobr.

Drugac pa dobro in pocen robo dobis v trgovini Mimovrste na Jesenicah. Ne vem pa ti povedat kako je z navigacijo na windovsih.. ker baje windowsi niso prevec podprti iz strani vecjih navigacijskih softwerskih firm. nekje sem bral da si folk daje gor (na windowse) emulator dlancnika in preko tega poganjajo navigacijo (ala garmin, tom tom). Drugac pa rabis GPS sprejmnik al na bluetooth varianto al pa USB. Samo mors pa neki vedt ce kupujes prenosnika je to dodatn plac v avtomobilu/tovornjaku ki ga rabis polnit (baterije drzijo do 3 ure) in potlej ce kupis se gps sprejemnik rabis tud to polnit (sicer se ga da preko USB-a polnit). Garmin Nuvi ma pa velik zaslon, moznost nadgradnje kart(tudi nelegalno :D) in ima vgrajen gps sprejemnik.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne jan 06, 2008 5:31 pm

Saj, glih v tem je fora ....prenosnik bi uporabljal enako kot doma ...pa sem mislil (če navigacija funkcionira?) ubiti dve muhi na en mah :)

Glede prostora v kamionu ...to ni problem, tega se zavedam. Edino če prenosnik med delovanjem "ne mara" vibracij-tresljajev med vožnjo? :?

Je pa res da nujno potrebujem navigacijo, in če so kakršnikoli problemi s prenosnikom, bom raje samo navigacijo kupil. Prenosnika bom že ....ko bo denar ...

Glede napajanja prenosnika, pa mislim da ni problem...saj so avtopolnilci tudi za to... ;)

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Ne jan 06, 2008 5:40 pm

For je napisal/-a:Saj, glih v tem je fora ....prenosnik bi uporabljal enako kot doma ...pa sem mislil (če navigacija funkcionira?) ubiti dve muhi na en mah :)

Glede prostora v kamionu ...to ni problem, tega se zavedam. Edino če prenosnik med delovanjem "ne mara" vibracij-tresljajev med vožnjo? :?

Je pa res da nujno potrebujem navigacijo, in če so kakršnikoli problemi s prenosnikom, bom raje samo navigacijo kupil. Prenosnika bom že ....ko bo denar ...

Glede napajanja prenosnika, pa mislim da ni problem...saj so avtopolnilci tudi za to... ;)

to se da sevede. ce mas namen uporabljat prenosnik za vec kot samo navigacijo se sigurno splaca. zj kake vibracije ga lih ne motijo ce ga dodobra fiksiras in po moznosti se oblazinis. najbol vazn je da se ti ne trese display. kakih vecjih problemov nebi mel.

drugace zame (ker sm racunalnicar) je najbolsa resitev prenosnik za navigacijo, ampak v avtu enostavn ni placa. in na tvojem mestu bi kupil prenosnik.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov