Debate, ki niso vezane na ostala področja...

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Ne jul 19, 2009 8:37 am

Denii je napisal/-a:
dejan19 je napisal/-a:Zanima me,če ima kdo Versus sistem in izkušnje z njemu? Ker bi dobil ta sistem +rezervar namesto rezervnega kolesa in za točit plin bi bilo pri obstoječi lukni za bencin za 750€.
Ve kdo če je mažanje ventilov obvezno?
Pa kater sistem je bolši elekstronski ali na pricpipu vakupa prvi cirka 100€ drugi cirka 50 €

Kdo ti ga bo pa montiral, moje mnenje je da cena ni vse :) ker potem se pojavljajo problemi. Dobra roba je malo dražja.

Kljub temu da monter trdi da je sistem ''Versus'' Nizozemski, mislim da to ne drži popolnoma, ker tam imajo ''Prins'' in ''Vialle''. Če pa je temu monterju iz Zreč, Holland in Polland (Versus je namreč Poljski sistem) isto, pol pa ne vem... pa če se motim naj mi prosim kdo dokaže nasprotno.

P.S. Nikakor, poudarjam... nikakor ne montiraj mehanskega sistema za mazanje ventilov!!! Samo en proizvajalec ima elektronski sistem za mazanje ventilov, ki je povezan z plinskim računalnikom in to je ''Prins'' iz Nizozemske. Obstaja pa univerzalni proizvod ''Flash Lube'' proizveden v Avstraliji, ki ni slab, ima pa v primerjavi z Prinsovim sistemom še vedno kar nekaj pomankljivosti.
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

AndyGT
Nov uporabnik

Napisal/-a AndyGT Po jul 20, 2009 9:21 pm

Moja Mazda3 2.0 žre približno 20% več na plin z sistemom Tartarini.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Po jul 20, 2009 11:24 pm

AndyGT je napisal/-a:Moja Mazda3 2.0 žre približno 20% več na plin z sistemom Tartarini.

... Po navadi žre nekaj več a ne 20 % - mogoče je slabo nastavljen - do 10% je normalno pri istem režimu vožnje ... Za Mazdo sem slišal, da so imeli problem nastaviti - to mi je rekel kolega, ki montira plinske sisteme menda zaradi neke posebnosti njene elektronike ...
Kakorkoli - meni je žrl manj, sodelavcu žre manj in še par znancem žre manj - danes mi je rekel kolega, ki ima 318i, da mu žre 7-8 litrov - seveda ob zmerni vožnji ... na plin ne moreš stiskati, ker ima prepočasen odziv in te enostavno mine to počet :D preklapljat stalno na benz za pospešiti pa se ne splača ...
kinkyllama & Yoni fun club ...

AndyGT
Nov uporabnik

Napisal/-a AndyGT To jul 21, 2009 8:58 am

Mad je napisal/-a:
AndyGT je napisal/-a:Moja Mazda3 2.0 žre približno 20% več na plin z sistemom Tartarini.

... Po navadi žre nekaj več a ne 20 % - mogoče je slabo nastavljen - do 10% je normalno pri istem režimu vožnje ... Za Mazdo sem slišal, da so imeli problem nastaviti - to mi je rekel kolega, ki montira plinske sisteme menda zaradi neke posebnosti njene elektronike ...
Kakorkoli - meni je žrl manj, sodelavcu žre manj in še par znancem žre manj - danes mi je rekel kolega, ki ima 318i, da mu žre 7-8 litrov - seveda ob zmerni vožnji ... na plin ne moreš stiskati, ker ima prepočasen odziv in te enostavno mine to počet :D preklapljat stalno na benz za pospešiti pa se ne splača ...

Hmm. Kater sistem imaš in koliko km narediš? Meni uspe z 45litri v povprečju 470km.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy To jul 21, 2009 9:38 pm

AndyGT je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:

Hmm. Kater sistem imaš in koliko km narediš? Meni uspe z 45litri v povprečju 470km.

Zgoraj lepo piše: Tartarini (italijanski sistem povprečne kvalitete, za katerega pa ''se govori'' da ne bo več dolgo...)

Mare77
Novinec

Kraj: Južno od LJ

Napisal/-a Mare77 Sr avg 05, 2009 11:27 pm

Lep Pozdrav sem !
Sem nov v svetu plina. Namen imam kupiti novo xsaro picasso 1,6 16V in jo predelati na plin. Letno delam okoli 40.000 km, tako da bi se mi zadeva kar izplačala, avto pa mislim imeti vsaj 7 let.

Sedaj pa sem v dilemi, komu dati avto v predelavo. Sam se nagibam v smeri firme Avto na plin, saj so mi poslali profesinalen odgovor na moje povpraševanje in nisem zasledil preveč nezadovoljstva zaradi njihovega dela. Predlagali so mi sistem Prins, cena le-tega pa je tudi še v mejah, ki sem jih pripravljen plačati. Poleg tega pa ima sedaj Petrol akcijo, pri kateri ti podarijo bon za 200 € za predelavo vozila na plin pri določenih podjetjih ter 30 € za prvo tankanje pri njih.

Hvala za mnenja... :clapclap

PS: na prodaj imam Scenica 1,9dCi letnik 2002/12, če koga mogoče zanima... Poraba 6,1l/100km

:pop:

Uporabniški avatar
tads
Novinec

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a tads Če avg 06, 2009 7:12 am

Mare77 je napisal/-a:. Poleg tega pa ima sedaj Petrol akcijo, pri kateri ti podarijo bon za 200 € za predelavo vozila na plin pri določenih podjetjih ter 30 € za prvo tankanje pri njih.

lahko malo več o tem ?

Mare77
Novinec

Napisal/-a Mare77 Če avg 06, 2009 9:05 am

tads je napisal/-a:
Mare77 je napisal/-a:. Poleg tega pa ima sedaj Petrol akcijo, pri kateri ti podarijo bon za 200 € za predelavo vozila na plin pri določenih podjetjih ter 30 € za prvo tankanje pri njih.

lahko malo več o tem ?

Ja, kot jaz to razumem, poteka tako... Na petrolovih pumpah imaš zastonj kupon in imaš nato 2 možnosti. Ali oddaš kupon v žrebanje in upaš, da boš eden izmed 4, katerim povrnejo stroške montaže (1000€ + DDV) ali pa vzameš kupon in greš z njim v eno izmed 6 firm, ki se ukvarjajo z predelavo (spisek je na kuponu, ki ga nimam sedaj pri sebi) in tam uveljaviš popust 200€, petrol pa ti da še za 30€ plina.

Ama nesceiri
Nov uporabnik

Napisal/-a Ama nesceiri Če avg 06, 2009 10:59 am

Mare77 je napisal/-a:Lep Pozdrav sem !

Sedaj pa sem v dilemi, komu dati avto v predelavo. Sam se nagibam v smeri firme Avto na plin, saj so mi poslali profesinalen odgovor na moje povpraševanje in nisem zasledil preveč nezadovoljstva zaradi njihovega dela. Predlagali so mi sistem Prins, cena le-tega pa je tudi še v mejah, ki sem jih pripravljen plačati. Poleg tega pa ima sedaj Petrol akcijo, pri kateri ti podarijo bon za 200 € za predelavo vozila na plin pri določenih podjetjih ter 30 € za prvo tankanje pri njih.

Nam lahko predložiš letak/kupon o tej akciji? Mogoče link do spletnega mesta? Ker nas očitno kar nekaj "akcija" pritegne!
Modrost se prepira z molkom

Mare77
Novinec

Napisal/-a Mare77 Če avg 06, 2009 11:18 am

hmmm... nekaj sem gledal po Petrolovi strani in nisem našel nič primernega. Najboljše, da se oglasiš na kaki petrolovi pumpi. Imajo reklamo za to akcijo tudi na ta malih panojih poleg vhoda ali točilnega mesta. Kot so mi povedali na pumpi čez cesto od Bauhausa (LJ) se je akcija začela v ponedeljek.
Drugače pa lahko zvečer slikam svoj kupon in ga objavim...

Ama nesceiri
Nov uporabnik

Napisal/-a Ama nesceiri Če avg 06, 2009 11:27 am

Mare77 je napisal/-a:hmmm... nekaj sem gledal po Petrolovi strani in nisem našel nič primernega. Najboljše, da se oglasiš na kaki petrolovi pumpi. Imajo reklamo za to akcijo tudi na ta malih panojih poleg vhoda ali točilnega mesta. Kot so mi povedali na pumpi čez cesto od Bauhausa (LJ) se je akcija začela v ponedeljek.

Bi mi bilo v veselje!

Ker sem ravno v sklepni fazi dogovorov avtoplina pri enem izmed ponudnikov, je tvoja info. še kako dobrodošla!
Modrost se prepira z molkom

Mare77
Novinec

Napisal/-a Mare77 Če avg 06, 2009 12:23 pm

Ama nesceiri je napisal/-a:
Mare77 je napisal/-a:hmmm... nekaj sem gledal po Petrolovi strani in nisem našel nič primernega. Najboljše, da se oglasiš na kaki petrolovi pumpi. Imajo reklamo za to akcijo tudi na ta malih panojih poleg vhoda ali točilnega mesta. Kot so mi povedali na pumpi čez cesto od Bauhausa (LJ) se je akcija začela v ponedeljek.

Bi mi bilo v veselje!

Ker sem ravno v sklepni fazi dogovorov avtoplina pri enem izmed ponudnikov, je tvoja info. še kako dobrodošla!

Evo, dobil info, katere firme so v akciji -> Avtonaplin, G-1 d.o.o., Plineks ter Zavoli.

Mare77
Novinec

Napisal/-a Mare77 Ne avg 09, 2009 6:43 pm

Hmmm... Se vidi, da so dopusti... nobene prave informacije :(

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Po avg 10, 2009 6:22 am

Pri XP je treba biti pozoren da bo vse vgrajeno tako kot je treba, da ne bo pozneje težav...

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Po avg 10, 2009 7:18 am

meni skoda na plin pospesuje cist zadovoljivo, v bistvu nikoli ne saltam na bencin zaradi tega. Si predstavljam, da ce bi mel se 50 konjev vec, bi bil pa sploh zadovoljen :)

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak Po avg 10, 2009 1:54 pm

Ljudje malo informacij.

a kdo ve Koliko je cena avtoplina na Verovškovi in ali sploh pumpa dela??

izyboj imaš pm:)

lp

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Po avg 10, 2009 4:18 pm

Jaz sem tankal kakšen teden nazaj in je bila 0,47e/l.
Na petrolu je pa 0,55. Verovškova je super, samo traja pa, da se nekdo primiga od spodaj.
Glede na cene benza bo plin zmeraj bolj aktualen

Uporabniški avatar
Denii
Novinec

Napisal/-a Denii Po avg 10, 2009 11:06 pm

Mare77 je napisal/-a:Lep Pozdrav sem !
Sem nov v svetu plina. Namen imam kupiti novo xsaro picasso 1,6 16V in jo predelati na plin. Letno delam okoli 40.000 km, tako da bi se mi zadeva kar izplačala, avto pa mislim imeti vsaj 7 let.

Hvala za mnenja... :clapclap

PS: na prodaj imam Scenica 1,9dCi letnik 2002/12, če koga mogoče zanima... Poraba 6,1l/100km

:pop:

Mogoče te lahko samo malo opozorim da pri xsari se ti lahko zgodi da bo avto malo več pil ker se njegova poraba zmanjšuje na število prevoženih km in zaenkrat nobeden sistem ne podpira tega. Lahko pa ti kaj več razložim po ZS.
Clean look

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy To avg 11, 2009 5:53 am

Včeraj je bil plin na Verovškovi 47 centov. Po besedah prodajalca bo tako še nekaj časa... :D

Mare77
Novinec

Napisal/-a Mare77 To avg 11, 2009 6:15 am

iziboy je napisal/-a:Včeraj je bil plin na Verovškovi 47 centov. Po besedah prodajalca bo tako še nekaj časa... :D

Odlično. Komaj čakam, da grem iz dizla na plin :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov