bomber111 je napisal/-a:Mogoče kdo ve do katere temperature je možen hladen vžig na plin? Danes se mi je zgodilo da ni hotel megane vžgati. Ko sem preklopil na plin pa je normalno vžgal, ker je bil ogret na 90 stopinj. Je pa do sedaj delal in vžigal normalno, sedaj pa naenkrat ne. Moram preverit a je šla pumpa ali kak rele. Na hitro sem nekaj gledal in se mi zdi da ne slišim pumpe ob kontaktu. Ko sem med vožnjo preklopil na bencin je crknil.
teoretično je hladen vžig mogoč takoj nad temperaturo kjer se začne plin uparjevati sam od sebe ... praktično je pa to povezano s potrebno količino uparjenega plina ...večja je potrebna količina uparjenega plina višja mora biti temperatura okolice ...
če vžigaš hladen avto na plin potem je priporočljivo pustiti , da se segreje na mestu pod obrati prostega teka , kjer je poraba najnižja.. nekje do polovice polne delovne temperature vode ..zakaj ? ker ko spelješ se pretok skozi uparjalnik poveča in obenem se hladi zaradi ekspandiranja večje količine plina ... če se temperatura na uparjalniku zaradi tega zniža
podtemperaturo ki je nastavljena za preklop iz bencina na plin ti bo avto crknil ker bo naprava preklopila nazaj na bencin ki pa ne dela...
po možnosti se to zgodi ko zavijaš nna levo tisti nasproti je pa malce prehiter ker lovi zeleno luč....
torej avto ogrej raje bolj kot pa manj...