Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Nejko
Novinec

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a Nejko Sr jan 08, 2014 8:05 pm

Jerry007 je napisal/-a:No zanima me zato ker men preklopi šele ko porabim cca pol litra bencina, in to ni zgolj 800m, prej 5km :(

Jaz potrebujem na enakem motorju (1,4TCe) cca 1km poleti in cca 2-3km pozimi....je pa tudi odvsno od ceste. Kot zanimivost zadnjič iz Rogle se mi tudi po cca 6km ni vklopil LPG, ker sem vozil navzdol prev dodajanja plina.

lp

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 Sr jan 08, 2014 8:28 pm

Jerry007 je napisal/-a:Spremljam redno debato...
Po koliko prevoženih metrih/kilometrih se vam preklopi sistem na plin?
Kolikšna je temperatura motorja pri kateri vam sistem preklopi?

Jaz naj bi imel naštimano na 45C za preklop, kar zna pri konkretnem mrazu trajati tudi 4 do 5km, da se mi zagreje Mazdura do te mere. :lol:

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 Sr jan 08, 2014 11:30 pm

Komu se preklopi pozimi pri -10 ali -15 in je avto celo noč zunaj po enem kilometru ali manj definitivno nima preklopa nastavljenega na 35 ali več stopinj.
Ali pa ima mogoče v tem kilometru 16 semaforjev in rabi 10 minut da jih prevozi :lol: .
Meni pri -10 rabi dobra 2 kilometra. Je pa odprta cesta.

Uporabniški avatar
Avtocona
Nov uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a Avtocona Če jan 09, 2014 7:36 am

Načeloma se preklop na avtoplin nastavi ko je temperatura uparjalnika cca 30-40 stopinj. Sam jo običajno nastavim na 30. Je pa res da je to tudi malo odvisno od vozila. Nekatera se hitreje segrejejo do te mene nekatera pozneje. V kolikor pa so zraven še kakšne mehanske težave, kot so npr. da je konstantno odprt termostat, potem pa se zna zgotit da pri močnem mrazu rabi za preklop na avtoplin nenormalno dolgo ali pa sploh ne preklopi.

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm Če jan 09, 2014 8:23 am

Evo danes zjutraj zunaj +2 stopinji, avto celo noč stal pred hišo, na plin preklopil po 2.2 km.
Meni so to zdi čisto ok, kaj menite ?

Uporabniški avatar
Avtocona
Nov uporabnik

Napisal/-a Avtocona Če jan 09, 2014 8:52 am

bernikm je napisal/-a:Evo danes zjutraj zunaj +2 stopinji, avto celo noč stal pred hišo, na plin preklopil po 2.2 km.
Meni so to zdi čisto ok, kaj menite ?

To je čisto ok

lp

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair Pe jan 10, 2014 10:53 am

čisto ok!

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 Če jan 16, 2014 7:31 pm

Mogoče kdo ve do katere temperature je možen hladen vžig na plin? Danes se mi je zgodilo da ni hotel megane vžgati. Ko sem preklopil na plin pa je normalno vžgal, ker je bil ogret na 90 stopinj. Je pa do sedaj delal in vžigal normalno, sedaj pa naenkrat ne. Moram preverit a je šla pumpa ali kak rele. Na hitro sem nekaj gledal in se mi zdi da ne slišim pumpe ob kontaktu. Ko sem med vožnjo preklopil na bencin je crknil.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če jan 16, 2014 8:30 pm

bomber111 je napisal/-a:Mogoče kdo ve do katere temperature je možen hladen vžig na plin? Danes se mi je zgodilo da ni hotel megane vžgati. Ko sem preklopil na plin pa je normalno vžgal, ker je bil ogret na 90 stopinj. Je pa do sedaj delal in vžigal normalno, sedaj pa naenkrat ne. Moram preverit a je šla pumpa ali kak rele. Na hitro sem nekaj gledal in se mi zdi da ne slišim pumpe ob kontaktu. Ko sem med vožnjo preklopil na bencin je crknil.

teoretično je hladen vžig mogoč takoj nad temperaturo kjer se začne plin uparjevati sam od sebe ... praktično je pa to povezano s potrebno količino uparjenega plina ...večja je potrebna količina uparjenega plina višja mora biti temperatura okolice ...

če vžigaš hladen avto na plin potem je priporočljivo pustiti , da se segreje na mestu pod obrati prostega teka , kjer je poraba najnižja.. nekje do polovice polne delovne temperature vode ..zakaj ? ker ko spelješ se pretok skozi uparjalnik poveča in obenem se hladi zaradi ekspandiranja večje količine plina ... če se temperatura na uparjalniku zaradi tega zniža podtemperaturo ki je nastavljena za preklop iz bencina na plin ti bo avto crknil ker bo naprava preklopila nazaj na bencin ki pa ne dela...
po možnosti se to zgodi ko zavijaš nna levo tisti nasproti je pa malce prehiter ker lovi zeleno luč....

torej avto ogrej raje bolj kot pa manj...
plin je cnej k bencin

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 Če jan 16, 2014 8:38 pm

Recimo okrog nule bi ali ne bi vžgal?

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Pe jan 17, 2014 1:47 am

Verjetno bo kar težka.
Še več pametovanj na Mtl blog.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Ne jan 19, 2014 3:43 pm

Kaj je prednost da ti na plin preklopi šele po 5km vožnje?

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Ne jan 19, 2014 5:53 pm

evilfury je napisal/-a:Kaj je prednost da ti na plin preklopi šele po 5km vožnje?

Plin se bolj temeljiti upari in dobimo bolj homogeno zmes. Zaradi tega ne prihaja do vstopa tekoče faze skozi injektorje v zgorevalni prostor cilindra. Bolje za motor in plinsko napravo.
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Ne jan 19, 2014 10:24 pm

Aha safe. Pač mal več bencina ponucam...

Jerry007
Novinec

Napisal/-a Jerry007 Po jan 20, 2014 6:05 pm

kakšne imate pa kaj izkušnje s samimi šobami? So se komu zabile? Na kolko km se menjajo?

Uporabniški avatar
Avtocona
Nov uporabnik

Napisal/-a Avtocona Po jan 20, 2014 6:42 pm

Jerry007 je napisal/-a:kakšne imate pa kaj izkušnje s samimi šobami? So se komu zabile? Na kolko km se menjajo?

Živ,

Za katere avtoplinske injektorje pa te zanima? V kolikor imaš kakšne od rail jih je potrebno na cca 60.000 rihtati. Se pravi menjava batkov gumic..., in potem običajno lepo dela naprej. V kolikor so pa npr hana pa načeloma zdržijo dlje.

LP

Jerry007
Novinec

Napisal/-a Jerry007 Po jan 20, 2014 6:53 pm

Mam sistem od Landirenzota, kero firmo injektorjev mam pa nevem. Piše kej na injektorjih?

mucek
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mucek Po jan 20, 2014 7:06 pm

Daj prosim še malo tole razloži o menjavi injektorjev ... Imam 140 kkm in nisem menjal ničesar razen filtrov in počenega uparjalnika ...
Kakšni so simptomi, ki kažejo na potrebo po menjavi? (imam sistem Tartarini ali nekaj takega :) - in zadnje čase se malo hecno obnaša včasih, ko je mraz)

Lp, g

Uporabniški avatar
Avtocona
Nov uporabnik

Napisal/-a Avtocona To jan 21, 2014 7:06 am

Jerry007 je napisal/-a:Mam sistem od Landirenzota, kero firmo injektorjev mam pa nevem. Piše kej na injektorjih?

Pozdravljeni,

Predvidevam da imate potem tudi avtoplinske injektorje proizvajalca Landirenzo. Za te injektorje pa nisem prepričan, ali se jih čisti ali obstaja kakšen kit za obnovo avtoplinskih injektorjev. Najbolje da se pozanimaš pri tistemu ki ti je zadevo vgradil.

LP

Uporabniški avatar
Avtocona
Nov uporabnik

Napisal/-a Avtocona To jan 21, 2014 7:11 am

mucek je napisal/-a:Daj prosim še malo tole razloži o menjavi injektorjev ... Imam 140 kkm in nisem menjal ničesar razen filtrov in počenega uparjalnika ...
Kakšni so simptomi, ki kažejo na potrebo po menjavi? (imam sistem Tartarini ali nekaj takega :) - in zadnje čase se malo hecno obnaša včasih, ko je mraz)

Lp, g

Pozdravljen,

Simptomi, da je potrebno menjati, očistiti oziroma obnoviti injektorje je največkrat znak, ko vozilo trese ali ko nima prave moči... Je pa potrebno vedeti da v kolikor vozilo trese so lahko tudi druge napake, kot je slaba iskra... Sedaj v kolikor imaš na plinu narejeno 140.000 km in da je vžig dober je smiselno preveriti kako je če se zamenja avtoplinske injektorje.

lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 28 gostov