evilfury je napisal/-a:No uglavnem prejšni teden so mi menjali pri g-1 celotno inštalacijo plina, ker prejšna ni delala sploh. Zamenjal naj bi mi cevi od rezeroarja naprej potem plinski računalnik, uparjalnik in injektorje.
Torej ta sistem dela boljše je pa res da vmes še vedno kdaj pocuka, ampak ni taka panika(prej sploh speljat nisem mogel), verjetno je tudi plin umazan. Edino da prestavi na plin rabi skoraj 5km nevem zakaj so tako naštimal?
Pa tud ugotovil sem kdaj mi je že en čas ropotalo zadaj in sicer tank za plin skače in zato prihaja do ropota. Zdej nevem a majo teli tanki sploh kakšno gumo spodaj?
Pozdravljen,
V kolikor so ti menjali celotni avtoplinski sistem (avtoplinski računalnik, injektorji, uparjalnik), pomeni, da je potrebno po sami menjavi ponovno zadevo nastaviti. V kolikor tega ni bilo potem je mogoče to vzrok za to da vozilo kdaj pa kdaj pocuka. To da preklopi po 5 km vožje je najbolje da se prvo pozanimaš pri kateri temperaturi uparjalnika ti preklopi na avtoplin. Če ti bodo dejali 40 ali 45 stopinj, se to lahko malo zniža. Kar se pa tiče fiksiranja avtoplinskega rezervoarja, pa je praviloma potrebno fiksirati tako, da je zadeva fiksna in ne da se premika... To zagotovo ni dobro.
LP