Debate, ki niso vezane na ostala področja...

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a iziboy To jan 21, 2014 7:15 am

Jerry007 je napisal/-a:kakšne imate pa kaj izkušnje s samimi šobami? So se komu zabile? Na kolko km se menjajo?

Zadnje čase je baje velik težav. Razlog je kvaliteta plina. Kako se to rešuje/čisti je pa odvisno od naprave...eni injektorji se čistijo, nekateri menjajo določene komponente eni pa cele šobe...
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr jan 22, 2014 7:19 am

iziboy je napisal/-a:
Jerry007 je napisal/-a:kakšne imate pa kaj izkušnje s samimi šobami? So se komu zabile? Na kolko km se menjajo?

Zadnje čase je baje velik težav. Razlog je kvaliteta plina. Kako se to rešuje/čisti je pa odvisno od naprave...eni injektorji se čistijo, nekateri menjajo določene komponente eni pa cele šobe...

če ne bi vsi toliko varčevali bi bilo mogoče manj vpliva umazanega plina ... dejstvo je , da se pri injektorjih kateri delijejo na spreminjanju časa in spreminjanju samega preseka pretočne luknje za plin pri varčni vožnji "polenijo" - umazanija ima vse pogoje za nemoteno nalaganje v injektor...treba je to malo "prepihati" ....
pri navadnih ventilih , ki sreminjajo samo čas odprtosti pa je itak vseeno...ti imajo večinoma neko približno določeno življensko dobo potem pa je potrebna obnova ali celo menjava ...
plin je cnej k bencin

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Sr jan 22, 2014 3:11 pm

No uglavnem prejšni teden so mi menjali pri g-1 celotno inštalacijo plina, ker prejšna ni delala sploh. Zamenjal naj bi mi cevi od rezeroarja naprej potem plinski računalnik, uparjalnik in injektorje.

Torej ta sistem dela boljše je pa res da vmes še vedno kdaj pocuka, ampak ni taka panika(prej sploh speljat nisem mogel), verjetno je tudi plin umazan. Edino da prestavi na plin rabi skoraj 5km nevem zakaj so tako naštimal?

Pa tud ugotovil sem kdaj mi je že en čas ropotalo zadaj in sicer tank za plin skače in zato prihaja do ropota. Zdej nevem a majo teli tanki sploh kakšno gumo spodaj?

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr jan 22, 2014 7:44 pm

evilfury je napisal/-a:No uglavnem prejšni teden so mi menjali pri g-1 celotno inštalacijo plina, ker prejšna ni delala sploh. Zamenjal naj bi mi cevi od rezeroarja naprej potem plinski računalnik, uparjalnik in injektorje.

Torej ta sistem dela boljše je pa res da vmes še vedno kdaj pocuka, ampak ni taka panika(prej sploh speljat nisem mogel), verjetno je tudi plin umazan. Edino da prestavi na plin rabi skoraj 5km nevem zakaj so tako naštimal?

Pa tud ugotovil sem kdaj mi je že en čas ropotalo zadaj in sicer tank za plin skače in zato prihaja do ropota. Zdej nevem a majo teli tanki sploh kakšno gumo spodaj?

kaj je cev pregnila ali so kam udaril pa se je sploščila??

načeloma imaš nov sistem... naj bi delalo brezhibno kajne? za cukanje ni kriv plin ampak naprava ali njene nastavitve - če imaš nove injektorje in uparjalnik...

umazan plin zabija plinske filtre ter uničuje injektorje ..če je novo mora delati 100%..
plin je cnej k bencin

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Če jan 23, 2014 6:56 am

evilfury je napisal/-a:No uglavnem prejšni teden so mi menjali pri g-1 celotno inštalacijo plina, ker prejšna ni delala sploh. Zamenjal naj bi mi cevi od rezeroarja naprej potem plinski računalnik, uparjalnik in injektorje.

Celotno inštalacijo :?: :!: :?: :?: :!:

Uporabniški avatar
Avtocona
Nov uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a Avtocona Če jan 23, 2014 7:56 am

Pozdravljen,

V kolikor so ti menjali celotni avtoplinski sistem (avtoplinski računalnik, injektorji, uparjalnik), pomeni, da je potrebno po sami menjavi ponovno zadevo nastaviti. V kolikor tega ni bilo potem je mogoče to vzrok za to da vozilo kdaj pa kdaj pocuka. To da preklopi po 5 km vožje je najbolje da se prvo pozanimaš pri kateri temperaturi uparjalnika ti preklopi na avtoplin. Če ti bodo dejali 40 ali 45 stopinj, se to lahko malo zniža. Kar se pa tiče fiksiranja avtoplinskega rezervoarja, pa je praviloma potrebno fiksirati tako, da je zadeva fiksna in ne da se premika... To zagotovo ni dobro.

LP

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Če jan 23, 2014 8:26 am

Po njihovih besedah so nastavili vse nastavitve na novo. Ja zamenjal so injektorje, uparjalnik pa plinsk racunalnik za kable sicer nisem ziher.

Plinsk tank je pa tako da ce ga porukam na eni strani ima luft heh

Kot kaze pa ta moj avto ne bo nikol delal tako kot dela ma bencin jebiga.

So pa šalabajzerji da ni večjih bolše da ne nalimam slike kako so mi tist gumb za plin montiral...

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm Če jan 23, 2014 9:10 am

Sicer nočem delati reklami ali kritizirati vgrajevalcev avtoplica, samo tudi sam sem na začetku razmišljal med Plineksom in G-1 (predvsem zaradi prepričljivega marketinškega pristopa in obljub ter nenazadnje dobrih plačilnih pogojev), vendar se potem na podlagi slabih mnenj in težav uporabnikov po forumih nisem odločil, kar moram reči da se je izkazalo za dobro.
Prins je bil definitivno predrag, zatom sem šel na Sigas in mi ni žal. Mislim da tu najbolj šteje kvaliteten servis in pošten monter, kar je kot kaže danes redkost, kjer ti vsi nekaj obljubljajo, kar je seveda super, dokler ne nastopijo težave...

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Če jan 23, 2014 9:16 am

evilfury je napisal/-a:Po njihovih besedah so nastavili vse nastavitve na novo. Ja zamenjal so injektorje, uparjalnik pa plinsk racunalnik za kable sicer nisem ziher.

Plinsk tank je pa tako da ce ga porukam na eni strani ima luft heh

Kot kaze pa ta moj avto ne bo nikol delal tako kot dela ma bencin jebiga.

So pa šalabajzerji da ni večjih bolše da ne nalimam slike kako so mi tist gumb za plin montiral...

Daj vseeno pokaži slike.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Če jan 23, 2014 3:12 pm

Ma ne bom objavil. Uglavnem zdaj sem zamenjal vijaka pa matici tam kjer je tank pritrjen. Obadva vijaka sta mela navoje zanč, zato sem komej odtegnil. Zdej sem dal svoje pa še podložke sm dal na obeh straneh. Samo še vedno se mi zdi da kot da ne morem dost zategnit zaradi gume spodej pod tankom in zato tank še vedno povibrira ko udarim mal po njem z roko...

Kako mate drugo to narjen?

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če jan 23, 2014 4:50 pm

evilfury je napisal/-a:Ma ne bom objavil. Uglavnem zdaj sem zamenjal vijaka pa matici tam kjer je tank pritrjen. Obadva vijaka sta mela navoje zanč, zato sem komej odtegnil. Zdej sem dal svoje pa še podložke sm dal na obeh straneh. Samo še vedno se mi zdi da kot da ne morem dost zategnit zaradi gume spodej pod tankom in zato tank še vedno povibrira ko udarim mal po njem z roko...

Kako mate drugo to narjen?

dobro...fiksno..podložke fi 60 pa to...
plin je cnej k bencin

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Če jan 23, 2014 5:24 pm

Lol pri men je M10 šrauf... sploh nevem kako bi še drugače naredu razen da dam širše vijake...

Frips
Nov uporabnik

Napisal/-a Frips Pe jan 24, 2014 12:21 pm

Kako? odpeljat avto monterju in mu **** vse po spisku...salabajzer....Naj porihtajo tako kot mora bit!

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Pe jan 24, 2014 1:31 pm

Bolj ko ga vozim do monterja slabše je. To ti prov vzame voljo da bi se sploh z avtom vozu...

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe jan 24, 2014 11:19 pm

Sorodnik na Hrvaškem je kupil pred kratkim starega MB 190 2,0 s nekimi 300 000 km,predelanega na plin.Nima mazanja,lastnik mu je povedal,da ga vsako toliko časa malo vozi na benz. :? Kdo ve kako je s temi starimi tehnologijami,špila to BP?
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

dareduc
Nov uporabnik

Napisal/-a dareduc So jan 25, 2014 6:45 am

Živjo zanima me ,če ima kdo probleme z plinom sedaj ko je pod nulo,indikator za plin mi utripata zelena in rdeča lučka ter seveda moteče piskanje-sedaj moram voziti na bencin.
Vesel bi bil če kdo ve kaj je narobe in seveda servis imam sedaj ko prevozim še 3000km

vsem lp.dare

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy So jan 25, 2014 8:05 am

xxl je napisal/-a:Sorodnik na Hrvaškem je kupil pred kratkim starega MB 190 2,0 s nekimi 300 000 km,predelanega na plin.Nima mazanja,lastnik mu je povedal,da ga vsako toliko časa malo vozi na benz. :? Kdo ve kako je s temi starimi tehnologijami,špila to BP?

Bolj je staro, manj je težav...

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl So jan 25, 2014 8:31 am

dareduc je napisal/-a:Živjo zanima me ,če ima kdo probleme z plinom sedaj ko je pod nulo,indikator za plin mi utripata zelena in rdeča lučka ter seveda moteče piskanje-sedaj moram voziti na bencin.
Vesel bi bil če kdo ve kaj je narobe in seveda servis imam sedaj ko prevozim še 3000km

vsem lp.dare

Meni je lani še pri -15 delal ok. Letos še ni bilo takih temperatur.
Še več pametovanj na Mtl blog.

dareduc
Nov uporabnik

Napisal/-a dareduc So jan 25, 2014 9:11 am

mtl je napisal/-a:
dareduc je napisal/-a:Živjo zanima me ,če ima kdo probleme z plinom sedaj ko je pod nulo,indikator za plin mi utripata zelena in rdeča lučka ter seveda moteče piskanje-sedaj moram voziti na bencin.

vsem lp.dare

hvala bogu,da ti dela jaz mam pa službo tako,da si ne morm prvošt da vozim na bencin

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac So jan 25, 2014 9:47 am

dareduc je napisal/-a:
mtl je napisal/-a:

vsem lp.dare

hvala bogu,da ti dela jaz mam pa službo tako,da si ne morm prvošt da vozim na bencin

Kaj pa če plinsko napravo izklopiš in počakaš, da se ti avto segreje na delovno temperaturo na bencin in nato ročno preklopiš na plin, ti dela enako ?
Golf Plus 2.0 TDI (chiptuning)
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 30 gostov