Debate, ki niso vezane na ostala področja...

dareduc
Nov uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a dareduc So jan 25, 2014 2:44 pm

japanac je napisal/-a:
dareduc je napisal/-a:
mtl je napisal/-a:
dareduc je napisal/-a:Živjo zanima me ,če ima kdo probleme z plinom sedaj ko je pod nulo,indikator za plin mi utripata zelena in rdeča lučka ter seveda moteče piskanje-sedaj moram voziti na bencin.
Vesel bi bil če kdo ve kaj je narobe in seveda servis imam sedaj ko prevozim še 3000km

vsem lp.dare

Meni je lani še pri -15 delal ok. Letos še ni bilo takih temperatur.

hvala bogu,da ti dela jaz mam pa službo tako,da si ne morm prvošt da vozim na bencin

Kaj pa če plinsko napravo izklopiš in počakaš, da se ti avto segreje na delovno temperaturo na bencin in nato ročno preklopiš na plin, ti dela enako ?

ista figa sedaj je zunaj +5c mi avto dela super.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl So jan 25, 2014 5:27 pm

Kateri plinski sistem pa imaš in kje si nazadnje tankal?
Še več pametovanj na Mtl blog.

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 So jan 25, 2014 7:00 pm

Očitno je med monterji LPG-ja v Sloveniji marsikateri "obvladač", zato imam še toliko mirnejšo vest in boljši občutek, ko kakšnega kolega ali znanca napotim na SIGAS, kjer se res potrudijo, ker tole kar ste zgoraj napisali je prav zastrašujoče. :roll:

dareduc
Nov uporabnik

Napisal/-a dareduc So jan 25, 2014 8:00 pm

mtl je napisal/-a:Kateri plinski sistem pa imaš in kje si nazadnje tankal?

zavoli sistem imam v avtu,jutri se kar bojim zakurblat avto. vedno tankam na molu

veqlargh
Nov uporabnik

Napisal/-a veqlargh So jan 25, 2014 11:37 pm

Imam Zavoli, nikakršnih težav, tudi ob večjem minusu dela kot šus. Samo teraj na servis na diagnostiko.

dareduc
Nov uporabnik

Napisal/-a dareduc Ne jan 26, 2014 6:39 am

veqlargh je napisal/-a:Imam Zavoli, nikakršnih težav, tudi ob večjem minusu dela kot šus. Samo teraj na servis na diagnostiko.

kam voziš na servis *? :(
danes pri -5c dela sistem normalno? vse kaže,da mora na kontrolo

veqlargh
Nov uporabnik

Napisal/-a veqlargh Ne jan 26, 2014 12:58 pm

Jaz furam h Hribarju v LJ.

celinko
Nov uporabnik

Napisal/-a celinko Ne jan 26, 2014 1:03 pm

Pozdravljeni! Rad bi slišal še vaš nasvet oz. mnenje preden p.....im mojim težavnim Berlingom. Sedaj ko so se pričele nizke temperature se mu je pričelo mešati. Prišel sem domov vozilo parkiral skratka vse OK. Za eno uro ga grem prestavit se prižge check engine ter vse torkira, ventilator pa se suče ko zmešan. Pustil sem ga da tako dela do preklopa na plin. Tudi ko je preklopil na plin je deloval isto kot prej. Avto ugasnem ter ga ponovno vžgem ter na plinu deluje normalno. KOga preklopim nazaj na benz pa zopet težava kot da deluje po treh cilindrih. Naslednji dan grem na servis Citroen kjer ugotovijo kakih šest napak ko ga priklopijo na tester. Računalnik so resetirali ter naložili nov program in glej čudo deluje. Ampak do drugega dneva ko se zgodba ponovi z istimi težavami. Aja pozabil sem povedati ,da vgrajen imam pa sistem od G-1 , ki pa je približno eno leto deloval brez težav.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne jan 26, 2014 3:29 pm

celinko je napisal/-a:Pozdravljeni! Rad bi slišal še vaš nasvet oz. mnenje preden p.....im mojim težavnim Berlingom. Sedaj ko so se pričele nizke temperature se mu je pričelo mešati. Prišel sem domov vozilo parkiral skratka vse OK. Za eno uro ga grem prestavit se prižge check engine ter vse torkira, ventilator pa se suče ko zmešan. Pustil sem ga da tako dela do preklopa na plin. Tudi ko je preklopil na plin je deloval isto kot prej. Avto ugasnem ter ga ponovno vžgem ter na plinu deluje normalno. KOga preklopim nazaj na benz pa zopet težava kot da deluje po treh cilindrih. Naslednji dan grem na servis Citroen kjer ugotovijo kakih šest napak ko ga priklopijo na tester. Računalnik so resetirali ter naložili nov program in glej čudo deluje. Ampak do drugega dneva ko se zgodba ponovi z istimi težavami. Aja pozabil sem povedati ,da vgrajen imam pa sistem od G-1 , ki pa je približno eno leto deloval brez težav.

citroenov servis ti lahko bolj malo pomaga ...
zna biti , da ti na plinu nekaj ne štima ... ko avto ugasneš si bencinski računalnik zapomni gnile popravke s plina in hladen vžge na teh parametrih - zblojenih seveda ....
ti ne preostane nič drugega kot g-1 ...
a nimajo 7 let garancije ? je pa res , da - baje - v drobnem tisku piše da je 7 let garancije na bolj malo delov ker so skoraj vse stisnili v potrošni material...če imaš gor RAIL "injektorje" so ponavadi po 60.000km fuč ... lahko pa že veliko prej pri našem plinu ...
naj ti popravijo , zamenjajo ali karkoli že , da bo delalo kot mora....drugače napravo ven in denar nazaj ....
plin je cnej k bencin

celinko
Nov uporabnik

Napisal/-a celinko Ne jan 26, 2014 5:29 pm

Izklopil sem plinsko napeljavo ter avto vžgal ter ga pustil vžganega, sam pa z frendom odšel na pijačo. Ko sva se vrnila avto normalno deloval na benzu. Lučka Check engine je še vedno gorela, ko sem pa vozilo ugasnil ter ponovno vžgal pa je normalno ugasnila. Ampak ko sem vklopil plin se vse lepo konča. Takoj se prižge lučka avto storkira ter začne nemirno delovat. In to tako da se v bistvu z njim ne bi mogel niti peljati. Skratka ostal sem na benzu, ki pa upam da mi ne bo delal težav. Jutri pa pokličem G - 1.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Ne jan 26, 2014 6:10 pm

Ena in ista zgodba na žalost. Nisi edini tudi jaz imam take probleme z mojim audijem... sicer zdej nekak dela, ampak še vedno ko grem rikverc kdaj cukne tako da me skoraj kap, med vožnjo tud pocuka kdaj pa kdaj...

Brezveze... o povrneni celotni kupnini pa lahko samo sanjaš razen, če greš na sodišče.

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Napisal/-a Zmaj78 Ne jan 26, 2014 7:51 pm

Še ena moja sveža prigoda, ko je bila ravno debata o nižjim temperaturah in delovanju vozila na LPG 8)

Dans se mi je zgodila naslednja težava (ponoči in pa skupno dobrih 24 ur od zadnje vožnje je bil avto zunaj, ponavadi je v garaži), no ampak, ko sem štartal od doma je bilo 0 stopinj zunaj, se pravi ne ravno pretiranega mraza.

Kadar imam Mazdo v garaži, mi potem pozimi (ob ne ravno mrazu minus 20C) na LPG preklopi po cca. 4 kilometrih vožnje na benz in če se pravilno spomnim imam nastavljeno da mora sistem doseči 45 stopinj. Poleti je seveda preklop na LPG bistveno hitrejši.

Ker sem že pri prejšnjem hladnejšem vremenu opazil, da mi takrat ob preklopu precej grdo pocuka, sem kasneje ta preklop rajši ročno izvedel (se pravi sem malo kasneje preklopil na LPG in potem ni bilo trokiranja motorja). Danes sem dobesedno začutil (šesti čut, hehe), harhar.gif da se zna kaj takega zgodit (pa še mel sem malega otroka zraven v avtu in nisem želel kje ob cesti obstat) in ko sem videl, da mi namerava preklopit oz. ko sem zaslišal, da je odprlo ventil, sem ročno izklopil LPG na stikalu, se še nekaj časa peljal na bencin in poskušal zadevo na nekem večjem parkirišču (v miru), da mi preklopi na LPG.

Tokrat se prvič ni zgodilo nič, oz. preklopilo mi je na LPG, ampak obratov motorja nikakor nisem uspel niti zadržat, niti dvignit, sami od sebe so padali in to do te mere, da je vozilo ugasnilo ob prenizkih obratih motorja. Še enkrat sem ponovil vajo in ponovno isto.

Kasneje sem se odpeljal naprej na bencin in še dobro da na bencin teče kot se spodobi.

Verjetno mi je uparjalnik šel tja "kamor sonce nikoli ne posije", ali morda kaj drugega? Injektorje imam praktično nove (Matrix), svečke v dobrem stanju (sicer NGK specialne LPG), plinski filter menjan 6000km nazaj (ob rednem LPG servisu na 20.000km), zato sumim uparjalnik, ki je verjetno že precej v letih.

Zaenkrat mi je težava še razmeroma zabavna in se ne mislim ravno sekirat, če bo treba se bom pač do nadaljnjega vozil na benz oz. kmalu kontaktiral prijazne in strokovne monterje SIGAS-a. :D

Kakšno je vaše mnenje glede tele prigode?

Imejte fajn večer in hvala za kakšen odgovor! ;)

LP!

Borut

celinko
Nov uporabnik

Napisal/-a celinko Po jan 27, 2014 8:52 am

Sem malo surfal po netu glede G-1pa našel tole : http://www.forum.hr/showthread.php?t=802074
Zanimiv odgovor strokovnjaka iz G-1.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Po jan 27, 2014 1:25 pm

Predlagam da tisti, ki imamo problem s temu g-1 podpišemo neko peticijo, da če ne zrihtajo njihove naprave tako kot se zagre naj jo dajo ven in celotno kupnino potem vrnejo. Nisem plačal 1700 zato, da mi bo avto cukal...

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Napisal/-a Zmaj78 Po jan 27, 2014 2:00 pm

Ta moja objava se nanaša na včerajšnje težave, ki sem jih objavil malenkost višje v teksu (3 nazaj).

Pri tem je najbolj zanimivo, da se je težava sama od sebe kot kaže odpravila in danes deluje povsem normalno. :lol:

Ker pa ne verjamem v tovrstno čudežno "samozdravljanje" je verjetno najboljše v kratkem vseeno obiskat kakšen tester, imam prav? :)

Lepo se vozite, pa s čim manjšimi stroški še naprej! 8)

dareduc
Nov uporabnik

Napisal/-a dareduc Po jan 27, 2014 5:15 pm

Zmaj78 je napisal/-a:Ta moja objava se nanaša na včerajšnje težave, ki sem jih objavil malenkost višje v teksu (3 nazaj).

Pri tem je najbolj zanimivo, da se je težava sama od sebe kot kaže odpravila in danes deluje povsem normalno. :lol:

Ker pa ne verjamem v tovrstno čudežno "samozdravljanje" je verjetno najboljše v kratkem vseeno obiskat kakšen tester, imam prav? :)

Lepo se vozite, pa s čim manjšimi stroški še naprej! 8)

Živjo plinaši !
če grem tankat dopoldan pred 10h dop.mi avto trokira ali pa 3 dni nazaj mi je po parih km izmenično gorela rdeča-zelena indikator lučka.danes sem šel popoldan tankat mi avto dela brezhibno ali pa imajo občasno naši plinaši probleme ki jih bo rešil tester.Prevozit moram še 2000km iin na servis seveda,če bo do tedaj vse OK.

Lp.vsem skupaj

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Po jan 27, 2014 6:19 pm

celinko je napisal/-a:Sem malo surfal po netu glede G-1pa našel tole : http://www.forum.hr/showthread.php?t=802074

Slovenski prizvod?!?!

To pa že niso več buče, ampak čisto navadna LAŽ!!! Imajo namreč Italijanske injektorje(Rail) in Francoski uparjalnik(Gurtner), samo plata tiskanega vezja je narejena pri nas...
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Po jan 27, 2014 6:24 pm

Kje pa oni pravijo da so vsi proizvodi njihovo delo hahaa

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= Po jan 27, 2014 6:37 pm

iziboy je napisal/-a:
celinko je napisal/-a:Sem malo surfal po netu glede G-1pa našel tole : http://www.forum.hr/showthread.php?t=802074

Slovenski prizvod?!?!

To pa že niso več buče, ampak čisto navadna LAŽ!!! Imajo namreč Italijanske injektorje(Rail) in Francoski uparjalnik(Gurtner), samo plata tiskanega vezja je narejena pri nas...

Tole je od Gurtnerja proizvod? Tegale imam namreč v avtu montiranega in bi z veseljem kaj več izvedel o njem. Se oproščam za veliko sliko, mi je nikakor ne uspe zmanjšati... Slika

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Po jan 27, 2014 10:25 pm

Res je... tole pa ni Gurtner oops

Ampak v linku iz hrvaškega foruma piše da je to uparjalnik brez membrane... ne vem no, jaz lepo vidim membrano(celo dve, kar pomeni da sta voda in plin ločena z membrano in ne s konstrukcijo uparjalnika kot je bolje...), vhod in izhod vode, dovod plina, izhod plina, podtlačni priklop, ki pomaga pri ''dihanju'' membrane... še vedno polno bučk...
In če mi še kdo razloži, zakaj ta elektronski uparjalnik pokrije vse moči motorjev?! Pomembno je samo kolikšno količino plina je sposoben uparjalnik upariti in nič drugega...
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 29 gostov