Debate, ki niso vezane na ostala področja...

plinaš
Uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a plinaš Po jan 27, 2014 10:41 pm

iziboy je napisal/-a:Res je... tole pa ni Gurtner oops

Ampak v linku iz hrvaškega foruma piše da je to uparjalnik brez membrane... ne vem no, jaz lepo vidim membrano(celo dve, kar pomeni da sta voda in plin ločena z membrano in ne s konstrukcijo uparjalnika kot je bolje...), vhod in izhod vode, dovod plina, izhod plina, podtlačni priklop, ki pomaga pri ''dihanju'' membrane... še vedno polno bučk...
In če mi še kdo razloži, zakaj ta elektronski uparjalnik pokrije vse moči motorjev?! Pomembno je samo kolikšno količino plina je sposoben uparjalnik upariti in nič drugega...

glede na to kolk je velik ma da nese vsaj 700 konjev... bi bilo pa zanimivo videti , če odgovarja R115 ... pa čeprav samo na papirju ...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= Po jan 27, 2014 11:34 pm

Ko že govorite o velikosti; gabaritne mere škatlice so nekje 8x8x5cm.
Presenetljivo dejstvo je to, da se v tej škatlici nahaja tudi filter tekoče faze.:shock:
Filter plinaste faze je pa še vedno klasično na cevi za plin malo za temle uparjalnikom.

Uporabniški avatar
Avtocona
Nov uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a Avtocona Če jan 30, 2014 4:29 pm

=swen= je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:
celinko je napisal/-a:Sem malo surfal po netu glede G-1pa našel tole : http://www.forum.hr/showthread.php?t=802074
Zanimiv odgovor strokovnjaka iz G-1.

Slovenski prizvod?!?!

To pa že niso več buče, ampak čisto navadna LAŽ!!! Imajo namreč Italijanske injektorje(Rail) in Francoski uparjalnik(Gurtner), samo plata tiskanega vezja je narejena pri nas...

Tole je od Gurtnerja proizvod? Tegale imam namreč v avtu montiranega in bi z veseljem kaj več izvedel o njem. Se oproščam za veliko sliko, mi je nikakor ne uspe zmanjšati... Slika

Tole naj bi bil elektronski uparjalnik avtoplina. Hm po pravici povedano nimamo izkušenj s tovrstnimi avtoplinskimi uparjalniki ampak v kolikor je res, da drži konstanten tlak da zna biti zanimivo za sprobati.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če jan 30, 2014 10:48 pm

konstanten tlak je k***c ...sploh pri turbo motorjih ...
aha..ja sej sem bil prehiter ...ne poznate turbo uparjalnikov z variabilnim tlakom ...no pa saj čez leta boste tudi to vzeli...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
Avtocona
Nov uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a Avtocona Pe jan 31, 2014 7:42 am

plinaš je napisal/-a:konstanten tlak je k***c ...sploh pri turbo motorjih ...
aha..ja sej sem bil prehiter ...ne poznate turbo uparjalnikov z variabilnim tlakom ...no pa saj čez leta boste tudi to vzeli...

Joj plinaš spet nekaj pametuješ... Vedno se spotikaš v neumnosti in pa pišeš tako, k da si sam ti ena brihta tle gor. V resnici pa so te verjetno sama usta..., pa niti očitno ne prebereš vsega. Samo ko vidiš post, ki ga napiše nekdo z napačnim nick name, boš neki skritiziral. Preberi si moj post nisem ničesar omenjal za kakšne vrste motorja bi bilo za sprobati tale avtoplinski uparjalnik,.... niti nisem omenil da bi bil sigurno ustrezen za kateri koli motor. Napisal sem le da bi bilo zanimivo sprobati zadevo, kar ne pomeni, da je pa zdej to ena ne vem kakšna rešitev.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe jan 31, 2014 3:22 pm

Avtocona je napisal/-a:

Joj plinaš spet nekaj pametuješ... Vedno se spotikaš v neumnosti in pa pišeš tako, k da si sam ti ena brihta tle gor. V resnici pa so te verjetno sama usta..., pa niti očitno ne prebereš vsega. Samo ko vidiš post, ki ga napiše nekdo z napačnim nick name, boš neki skritiziral. Preberi si moj post nisem ničesar omenjal za kakšne vrste motorja bi bilo za sprobati tale avtoplinski uparjalnik,.... niti nisem omenil da bi bil sigurno ustrezen za kateri koli motor. Napisal sem le da bi bilo zanimivo sprobati zadevo, kar ne pomeni, da je pa zdej to ena ne vem kakšna rešitev.

kot prvo te sploh nisem omenjal niti citiral ..

kot drugo sem samo napisal svoje mnenje o konstantnem tlaku ... in kar sem napisal tudi drži . torej si se ti spotaknil obme ...kaj pa muca pa rep pa gojzar pa tako naprej?
se pa ne strinjam s tem , da če nek proizvajalec nima nekega proizvoda , ki ga drugi ima , da ta drugi ni v redu ...

kot tretje se pogovarjamo in delimo mnenja , vtise in izkušnje - koliko je tu spotikanja ob neumnosti verjetno nisi najbolj kompetenten za razsojo ( ali pa si mogoče vstopil v moderatorsko ekipo pa jih imaš in s tem tudi podlago za zaničevanje oziroma oceno manjvrednosti kogarkoli na forumu ????? )

kot četrto - na g1 strani piše :" Vbrizg avtoplina v realnem času in stabilen pritisk, ki ju zagotavlja naš patentiran uparjalnik"
http://www.g-1.si/produkti - in ob ta tekst sem se obregnil - obenem se ti oproščam , ker sem si dovolil uporabiti besedi "konstanten tlak ", ki ju imaš verjetno zaščiteni in patentirani kot svojo intelektualno lastnino...( tako kot g1 svoje proizvode )..
od tukaj verjetno tudi tista muca pa rep ... bom v bodoče pazil kje hodim..

ob tem bi pripomnil : kako za hudiča pa uparjalnik lahko zagotavlja vbrizg v realnem času????? :lol: kera buča.....
"
če bi ti bilo zanimivo preizkusiti g1 napravo pelji en avto ( recimo enega turbo z 270 konji ) k njim zmontirat in ga testiraj ..tako se ponavadi dela pri konkurenci ki se boji razvoja svojih konkurentov .. večina tukaj pa smo samo uporabniki plinskih naprav v avtih in marsikoga ne vleče v tak strošek .. sploh če smo zadovoljni s svojimi napravami ...

in za konec še tole .. ne ne bom se spustil na tvoj nivo komuniciranja .. če ne zaradi drugega potem zato ker sem malo razočaran ker nisem več edina brihta z velikimi usti v tej temi .... javno in prostovoljno se odpovedujem primatu ... :cry:

vsem ostalim plinašem pa še naprej želim veselje pri vožji na plin ! lp
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Pe jan 31, 2014 4:13 pm

Potem pa napiši koga si mislil, ker forumsko pravilo je, da če ne citiraš se odgovor nanaša na prejšnji prispevek ...
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe jan 31, 2014 7:24 pm

J.McLane je napisal/-a:

Potem pa napiši koga si mislil, ker forumsko pravilo je, da če ne citiraš se odgovor nanaša na prejšnji prispevek ...

in svojo trditev podkrepiš z linkom do tam kjer je to napisano če je na drugi strani uporabnik , ki je mogoče kakšno stvar nenamenoma pozabil .. recimo takole viewtopic.php?f=2&t=24649 ... ;)
obljubim , da od sedaj naprej ne trzam več na izzivanja in provokacije ... obrambi se ne odpovedujem...

danes sem po dolgem času peljal xsaro in ugotovil , da še zmeraj vse deluje kot si lahko človek le želi pri vožnji na plin ... in ugotovil , da postaja družinska ljubica , ki se je ne bo prodajalo...do sedaj prevoženih 68800km od tega 61000km na plin.. povprečna poraba plina, bencina in tekočine za mazanje ventilov ostaja v konstantnih okvirih letnega časa ..
ob taki nezahtevnosti bo v uporabi do takrat , ko se jo bo še dalo vzdrževati in dobiti nadomestne dele - od oka izračun po sedanjem razmerju cen plin/bencin pa resno nakazuje , da bo prihranek od vožnje na plin dosegel nabavno ceno avta pri cca.11000km / leto nekje pri starosti 16-17 let ..
neplaniran strošek sta bili obe zadnji lučki za osvetlitev tablice , pri katerih so se mi zaradi mraza zlomili zobčki , ki se zataknejo za pločevino haube - 25€.

eno vprašanje .. pri balenotu mi je včeraj in danes drsela sklopka - vem da je pri koncu - a tudi nehala drset ( prav zares - prisežem)...ima kdo kakšno izkušno če je to mogoče zaradi tega ,ker je bil sneg ali ker je avto predelan na plin ? =P
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Pe jan 31, 2014 9:42 pm

plinaš je napisal/-a:eno vprašanje .. pri balenotu mi je včeraj in danes drsela sklopka - vem da je pri koncu - a tudi nehala drset ( prav zares - prisežem)...ima kdo kakšno izkušno če je to mogoče zaradi tega ,ker je bil sneg ali ker je avto predelan na plin ? =P

Verjetno si katero zmolil vmes, pa te je bog uslišal =P .
Realno pa: stanje se bo slabšalo, čeprav občasno celo ne bo nič drsela. Baje je sicer možno, da se vmes kakšen prah nabere in ko se sčisti, ne drsi več, ampak to sem slišal od drugih. Lastne izkušnje so pa take kot sem napisal. Slej ko prej bo potrebna menjava sklopke.

Me veseli, da si zadovoljen s Xsaro, čeprav se ob kilometrih zgolj nasmehnem :D. Lepo pa, da ne hvališ zadeve na vsa usta, kot nekateri, ki menjavajo avte na 20.000 km, hkrati jih pa hvalijo kot da so boga za j***a prijeli, ker v 20.000 km ni bilo problema :lol: :lol: :lol: :lol:. Enkrat ko prideš do 200.000 se pa lahko začnemo pogovarjat o dobri zadevi. 8)
Še več pametovanj na Mtl blog.

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 Pe jan 31, 2014 10:13 pm

Pri mojem meganu sem ugotovil da je bila zanič bencinska pumpa. Avto je na plin vžigal do -2 (trikratno verglanje), nižje pa nisem probaval. Sedaj pa mi nekaj ni jasno. Ko sem se vozil na plin z nedelujočo benz pumpo mi je pred križiščem občasno avto crknil (tudi pri temperaturi nad 40 stopinj), kot da bi obrati preveč nizko zanihali in potem ga je zmanjkalo. Sedaj ko imam novo pumpo se to ne dogaja več in tudi pred okvaro pumpe se ni.
Ko se pelješ na plin a ni bencin popolnoma izločen? Edino če se je kaj glavnemu računalniku mešalo ko ni bilo priska bencina in je potem to vplivalo tudi na dogajanje na plinu.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe jan 31, 2014 10:26 pm

mtl je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:eno vprašanje .. pri balenotu mi je včeraj in danes drsela sklopka - vem da je pri koncu - a tudi nehala drset ( prav zares - prisežem)...ima kdo kakšno izkušno če je to mogoče zaradi tega ,ker je bil sneg ali ker je avto predelan na plin ? =P

Verjetno si katero zmolil vmes, pa te je bog uslišal =P .
Realno pa: stanje se bo slabšalo, čeprav občasno celo ne bo nič drsela. Baje je sicer možno, da se vmes kakšen prah nabere in ko se sčisti, ne drsi več, ampak to sem slišal od drugih. Lastne izkušnje so pa take kot sem napisal. Slej ko prej bo potrebna menjava sklopke.

Me veseli, da si zadovoljen s Xsaro, čeprav se ob kilometrih zgolj nasmehnem :D. Lepo pa, da ne hvališ zadeve na vsa usta, kot nekateri, ki menjavajo avte na 20.000 km, hkrati jih pa hvalijo kot da so boga za j***a prijeli, ker v 20.000 km ni bilo problema :lol: :lol: :lol: :lol:. Enkrat ko prideš do 200.000 se pa lahko začnemo pogovarjat o dobri zadevi. 8)

nč molil... malo sem mu ***** + ***** pa pi pi pipppp vse po vrsti pa še nekaj o tem da ga bom zažgal ko mu poberem napravo iz drobovja ..sploh še nisem pogledal kakšno krmiljenje ima zajlo ali hidravliko :bonk ...
prah ? prej dobro podmazano z oljem =P saj če bo šla bom pa spotoma še menjalnik zamenjal da ne bo dvojnega dela ... bi kupil drugega pa se mi ne da prestavljat plina ker imam na novo registriranega pa novo vinjeto gor ...pa dve žarnici sem mu danes zamenjal - take za 4€ - tabolše in dražje sem ga častil.. mogoče je nehala drset zaradi tega ker bolje vidi ponoči ..

rad bi ga zvozil do takrat , ko bo začela mašina crkovat pa mi zgleda ne bo uspelo ...bo šlo vse ostalo prej k vragu .... no ja svoje je čisto pošteno oddelal za svoj denar in minimalne stroške vzdrževanja ... ko bo šel od hiše bom spil en pir v njegov spomin..
plin je cnej k bencin

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 Pe jan 31, 2014 10:41 pm

Sem bil pa danes prvič na plinarni v Mariboru. Cena me je kar na rit vrgla. Dobrih 74 centov. Petrol je res k*****. Bom videl kaj bo s porabo.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe jan 31, 2014 10:43 pm

bomber111 je napisal/-a:Pri mojem meganu sem ugotovil da je bila zanič bencinska pumpa. Avto je na plin vžigal do -2 (trikratno verglanje), nižje pa nisem probaval. Sedaj pa mi nekaj ni jasno. Ko sem se vozil na plin z nedelujočo benz pumpo mi je pred križiščem občasno avto crknil (tudi pri temperaturi nad 40 stopinj), kot da bi obrati preveč nizko zanihali in potem ga je zmanjkalo. Sedaj ko imam novo pumpo se to ne dogaja več in tudi pred okvaro pumpe se ni.
Ko se pelješ na plin a ni bencin popolnoma izločen? Edino če se je kaj glavnemu računalniku mešalo ko ni bilo priska bencina in je potem to vplivalo tudi na dogajanje na plinu.

medtem ko voziš na plin bencinska pumpa dela... zato , da je ob preklopu na bencin pritisk bencina takoj na voljo brez časovnega zamika da ti ne cukne ali celo ugasne - ko preklopiš ročno na bencin , ob kakršnem koli varnostnem preklopu iz plina na bencin zaradi napake na plinu ali enostavno ob avtomatskem preklopu na bencin zaradi tega ker ni več plina...

odvisno od plinske naprave je možno , da motor pri obratih prostega teka deluje na bencin namesto na plin in preklopi na plin šele pri malo višjih obratih ali pa višjih časih vbrizga ... če je tak slučaj in ti bencinska pumpa ne dela seveda ob preklopu iz plina na bencin motor crkne ker ne dobi bencina ...

seveda je zelo mogoče , da pomanjkanje pritiska v bencinskem vodu preko senzorja za pritisk goriva nekako vpliva - zmede bencinski računalnik ... predstavljaj si bencinski računalnik ko motor dela goriva- vsaj podatkov o pritisku bencina pa ne dobiva ..haloooo wtf si verjetno misli avtomobilski comp ..- še geniju bi se odpeljalo ob taki neznanki kamoli enemu avtomobilskemu procesorju..
plin je cnej k bencin

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Po feb 03, 2014 10:50 am

Dejte mi povedat ali imam samo js take težave z g-1 sistemom. Mel sm s prejsnim in zdaj se z novim...

Pa dejmo se lastniki tega sistema skup zbrat pa unim poslat en dopis..

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Po feb 03, 2014 1:54 pm

evilfury je napisal/-a:Dejte mi povedat ali imam samo js take težave z g-1 sistemom. Mel sm s prejsnim in zdaj se z novim...

Pa dejmo se lastniki tega sistema skup zbrat pa unim poslat en dopis..

Jast načeloma nimam težav...so bile na začetku zdaj pa je mir...in naj tako ostane...prevoženih pa 77.000km na LPG.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Po feb 03, 2014 2:16 pm

Res nevem kaj bi bil razlog da mi avto na avtocesti cuka in to zelo. Prav čuti se ko da bi trokiral. Na bencin seveda tega ne dela.

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 Po feb 03, 2014 2:38 pm

Ko je meni trokiral na plinu je bil en plinski injektor fuč.

Uporabniški avatar
xyz6
Novinec

Napisal/-a xyz6 Po feb 03, 2014 4:34 pm

Sigurno ti je plina zmanjkalo in si takrat vozil na bencin, zato je pa nehala drset. Zaradi plina si jo pa prej sf***l, ker vgradnja sledenjega pripomore k hitrejši obrabi sklopke... Pa ne mi rečt, da tega nisi vedel, kaj ti niso na servisu povedal, al kaj?
P.S.: Na Xari je pa za "odpoved" lučk za osvetljevanje tablice kriv tudi plin, kaj pa drugega...zdej si še pa "lajšto" zlomu in ode 25 EUR u 3PM!

PRAV TI JE, KAJ PA TIŠČIŠ PLIN V AVTO - b****r!! :/:o:/

:cry :cry :cry
Avensis Wagon T22 LPG Prins VSi1
Accord CU1 LPG Prins VSi2
Accord CL7 LPG Prins VSi2
E60 525iA LPG Prins VSi2

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Po feb 03, 2014 7:03 pm

bomber111 je napisal/-a:Sem bil pa danes prvič na plinarni v Mariboru. Cena me je kar na rit vrgla. Dobrih 74 centov. Petrol je res k*****. Bom videl kaj bo s porabo.

Za moje pojme imajo zelo dober plin (dobavljajo tudi mb24). Ni mi pa všeč, da ti ne pusti, da sam natočiš in ko začne pritisk izenačevat ti izklopi...
"this is so euro its asian" by Sam B.

dareduc
Nov uporabnik

Napisal/-a dareduc Po feb 03, 2014 7:13 pm

LaMike je napisal/-a:
bomber111 je napisal/-a:Sem bil pa danes prvič na plinarni v Mariboru. Cena me je kar na rit vrgla. Dobrih 74 centov. Petrol je res k*****. Bom videl kaj bo s porabo.

Za moje pojme imajo zelo dober plin (dobavljajo tudi mb24). Ni mi pa všeč, da ti ne pusti, da sam natočiš in ko začne pritisk izenačevat ti izklopi...

kaj jokaš za ceno pri nas v trbovljah na MOOLU je L.plina 0,82,60 potem mora mene kap.,če boš preračunal strošek na prev.km si v plusu saj jaz sem za dobrih 120.00 na mesec in avto ima porabo 12L.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 14 gostov