Debate, ki niso vezane na ostala področja...

bomber111
Novinec

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a bomber111 Po feb 03, 2014 9:23 pm

Ko boš trikrat prebral kaj sem napisal boš uvidel kaj sem mislil :D

dareduc
Nov uporabnik

Napisal/-a dareduc To feb 04, 2014 5:58 am

bomber111 je napisal/-a:Ko boš trikrat prebral kaj sem napisal boš uvidel kaj sem mislil :D

bomber111 je napisal/-a:
Sem bil pa danes prvič na plinarni v Mariboru. Cena me je kar na rit vrgla. Dobrih 74 centov. Petrol je res k*****. Bom videl kaj bo s porabo.
To sem prebral-lahko pa da mi EMŠO ne dovoli,da bi razumel drugače.
kje je najceneši LPG-in ne razumem da si jezen,ker sam ne točiš?
jaz bi bil zelo vesel,da bi kdo drug namesto mene držal gumb-jaz pa da potem samo plačam.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To feb 04, 2014 7:13 am

na Verovškovi v ljubljani pa noben ne drži gumba pa se vseeno nekako natanka plin ????! :shock: :shock: :shock:
niso najcenejši ... je pa res da tam tankamo bolj adrenalinski odvisniki , ki nam za občasno akcijo v živo tistih par centov dražji plin na petrolu ne pomeni izziva...

xyz6 je napisal/-a:Sigurno ti je plina zmanjkalo in si takrat vozil na bencin, zato je pa nehala drset. Zaradi plina si jo pa prej sf***l, ker vgradnja sledenjega pripomore k hitrejši obrabi sklopke... Pa ne mi rečt, da tega nisi vedel, kaj ti niso na servisu povedal, al kaj?
P.S.: Na Xari je pa za "odpoved" lučk za osvetljevanje tablice kriv tudi plin, kaj pa drugega...zdej si še pa "lajšto" zlomu in ode 25 EUR u 3PM!

PRAV TI JE, KAJ PA TIŠČIŠ PLIN V AVTO - b****r!! :/:o:/

:cry :cry :cry

zdaj ko je bolj hladno se ne vozim na bencin ... in ker mi na plinu ne morejo zagotoviti zmanjšanja moči sem razmišljal o menjavo sklopke za močnejšo vendar me je polosovina spomnila , da z drsečimi gumami , ki bi blagodejno uplivale na sklopko zgubim oprijem v zimskih pogojih ..
razmišljam o tem , da bi dal plin ven ali pa vsaj zamenjal za kakšnega drugega vgrajevalca , pri katerem se mi ne bi bilo treba vseskozi voziti na plin in bi se mehanski sklopi manj obrabljali...
........
ne niso ... a tam kjer je to - oni govorijo slovensko? :shock: bi te pa prosil , če mi dovoliš uporabot voje besede "servis" .. ... pa če mi lahko razložiš še kaj ta beseda pomeni ..hvala za odgovor .. lp

p.s. - pa ko mi boš odgovoril mi lahko daš še za pir k sm tak revež ...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
Avtocona
Nov uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a Avtocona To feb 04, 2014 8:15 am

evilfury je napisal/-a:Res nevem kaj bi bil razlog da mi avto na avtocesti cuka in to zelo. Prav čuti se ko da bi trokiral. Na bencin seveda tega ne dela.

Pozdravljen,

Mogoče ti lahko kaj pomagam, samo mi moraš malo več povedati o problemu. Vozilo, ko zalaufaš in ko preklopi na plin dela normalno ali ne? Kako je če se npr. ne pelješ po avtocesti oz. ali ti začne cukati samo ko se nekaj časa voziš po avtocesti?

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury To feb 04, 2014 8:36 am

Ko preklopi na plin normalno malo pocuka potem pa preklopi ni nekaj da bi res cuknilo. Ja začne mi pa cukat, ko se en čas po avtocesti vozim. Sam se mi zdi, da to samo takrat ko hitro vozim se pravi 160 ali več, se pravi ko uporabljam največ moči avta.

Uporabniški avatar
Avtocona
Nov uporabnik

Napisal/-a Avtocona To feb 04, 2014 9:00 am

evilfury je napisal/-a:Ko preklopi na plin normalno malo pocuka potem pa preklopi ni nekaj da bi res cuknilo. Ja začne mi pa cukat, ko se en čas po avtocesti vozim. Sam se mi zdi, da to samo takrat ko hitro vozim se pravi 160 ali več, se pravi ko uporabljam največ moči avta.

Živ,

Jaz bi prvo posumil na to da temperatura avtoplinskega uparjalnika ni dovolj visoka. Avtoplin pride do uparjalnika v tekoči fazi (in je zelo hladen), zato je potrebno da je temperatura uparjalnika vsaj cca 30 stopinj da lahko normalno uparja avtoplin. V kolikor je ta temperatura prenizka uparjalnik ne uspe uparjati plin in lahko se pojavijo simptomi, ki si jih opisal. Kot prvo preveri kakšna je temperatura motorja takrat ko se pojavijo težave. Še pred tem pa lahko preveriš količino hladilne tekočine v ekspanzijski posodi, če jo je dovolj.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury To feb 04, 2014 10:57 am

Na plin preklopi zelo pozno tam nekje na 50-60 stopinj. Avto je bil, ko se je pojavilo cukanje polno ogret. Saj pravim da je to samo takrat ko s polnim gasom vozim en čas. Hladilne tekočine je dost v posodi.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny To feb 04, 2014 11:05 am

kaj pa če bi bil prešvoh uparjalnik, računalnik, injektorji?

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury To feb 04, 2014 11:53 am

Jah nevem oni so rekl da so stestiral... je pa kompletno baje nov sistem noter se pravi uparjalnik, komp pa injektorji pa baje tud lajtnge... mah

Uporabniški avatar
Avtocona
Nov uporabnik

Napisal/-a Avtocona To feb 04, 2014 12:46 pm

evilfury je napisal/-a:Jah nevem oni so rekl da so stestiral... je pa kompletno baje nov sistem noter se pravi uparjalnik, komp pa injektorji pa baje tud lajtnge... mah

Živ,

Mi zaupaš podatke o vozilu. Pa če mogoče veš kateri uparjalnik je montiran?

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury To feb 04, 2014 1:35 pm

Audi a6 2006 2.4 multitronic. Uparjalnik je pa od g-1, ta elektronski tako imenovani :)

Uporabniški avatar
Avtocona
Nov uporabnik

Napisal/-a Avtocona To feb 04, 2014 1:58 pm

evilfury je napisal/-a:Audi a6 2006 2.4 multitronic. Uparjalnik je pa od g-1, ta elektronski tako imenovani :)

Se pravi 130kw oziroma 177konjev. Glede na to da tega uparjalnika ne poznam bi težko rekel nekaj na pamet. Simptomi so pa takšni kot da ne bi bil uparjalnik sposoben uparjati tolikšnega pretoka avtoplina. Mislim da je smiselno se obrniti na vgrajevalca in naj sam sproba.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny To feb 04, 2014 2:17 pm

Ma ja, nej zamena z močnejšim pa se furej en čs, tko bote sj točn vedl v čem je problem. Kaj ti nuca cel nov sistem če recimo ni dost močn.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury To feb 04, 2014 2:30 pm

Ni mi jasno kako to da tega na testiranju ne opazijo... Razn ce jim je to sprejemljivo da cuka...

Je pa res da to ne dela vedno zato toliko tezje dokazem...

Uporabniški avatar
Avtocona
Nov uporabnik

Napisal/-a Avtocona To feb 04, 2014 3:05 pm

evilfury je napisal/-a:Ni mi jasno kako to da tega na testiranju ne opazijo... Razn ce jim je to sprejemljivo da cuka...

Probaj ugotovit, če na to vplivajo zunanje temperature. Možno je namreč, da se ti to dogaja samo ko zo zunanje temperature nizke oz. da se ti npr. poleti to ne bo dogajalo.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury To feb 04, 2014 3:57 pm

Mja to je zdaj, ko je temperatura okoli nule. Za pomlad pa ne morm rečt, ker sem imel še stari uparjalnik noter. Ne vem kaj sploh ugotavljam to bi moral uni ugotoviti...

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To feb 04, 2014 9:32 pm

evilfury je napisal/-a:Audi a6 2006 2.4 multitronic. Uparjalnik je pa od g-1, ta elektronski tako imenovani :)

a sem napisal 160 do 180 konjev ? jap motiti se je človeško....
evilfury je napisal/-a:Na plin preklopi zelo pozno tam nekje na 50-60 stopinj. Avto je bil, ko se je pojavilo cukanje polno ogret. Saj pravim da je to samo takrat ko s polnim gasom vozim en čas. Hladilne tekočine je dost v posodi.

jaz imam zdaj ko je malce zahladilo nastavljeno na 30stC - balenota .. ej stari to ti uparjalnik "zmrzuje" ..in dobesedno zmrzuje..

pinny je napisal/-a:Ma ja, nej zamena z močnejšim pa se furej en čs, tko bote sj točn vedl v čem je problem. Kaj ti nuca cel nov sistem če recimo ni dost močn.

ja a ne trdijo da je ta uparjalnik najnovejši in najmočnejši kar ga imajo ? zadnje največje čudo svetovnih tehnoloških inovacij???

pomoje najbolš če avto parkiraš do spomlad ko bo zunaj +15stC pa pol na zihr sprobaš.... vsaj ne boš na motorju delal dodatne škode...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike To feb 04, 2014 11:06 pm

dareduc je napisal/-a:
bomber111 je napisal/-a:Ko boš trikrat prebral kaj sem napisal boš uvidel kaj sem mislil :D

bomber111 je napisal/-a:
Sem bil pa danes prvič na plinarni v Mariboru. Cena me je kar na rit vrgla. Dobrih 74 centov. Petrol je res k*****. Bom videl kaj bo s porabo.
To sem prebral-lahko pa da mi EMŠO ne dovoli,da bi razumel drugače.
kje je najceneši LPG-in ne razumem da si jezen,ker sam ne točiš?
jaz bi bil zelo vesel,da bi kdo drug namesto mene držal gumb-jaz pa da potem samo plačam.

Očitno ti EMŠO ne dovoli dovolj koncentracije, da bi prebral, kaj je kdo napisal.
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny Sr feb 05, 2014 7:14 am

evilfury je napisal/-a:Ni mi jasno kako to da tega na testiranju ne opazijo... Razn ce jim je to sprejemljivo da cuka...

Dosti je to verjetno tudi od kvalitete plina, vsaj pri meni je tako. Pri meni se recimo pojavlja tudi cukanje ampak čist v odvisnosti od plina oz. kje tankam. Če na verovškovi se mi to pojavlja pri ca. 180-200km/h, če na mb24 pri ca. 150-160km/h, če pa na petrolu, pa že pri 130km/h. Ampak pri meni pravi da so krivi injektorji ker jih je potrebno obnoviti oz. zamenjati že zaradi kilometrine, ker imam na plin že 105kkm. Konec mesca mam redn servis za avto, ker mi bojo menjal tud svečke, pa da mi da izpis iz čarunalnika, pol s epa nima kj zgovarjat več kaj ej krivo.
Kako imaš pa z svečkami? Zaradi tistih se tudi pri meni včasih pojavljalo cukanje, ker so bile že na koncu.

Zapel se še enkrat do njih, nalož mojstra, prklopte na čarunalnik, pa te nej vso pot snema pa gleda parametre, pol pridete nazaj pa reč tle mate avto, pridem čez dva al tri dni, morda rabite več časa? se vrneš in ponovite postopek, dokler ne bo tako kot mora bit.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Sr feb 05, 2014 8:44 am

Ma to sm že tolkrat naredu da sem že sit.

A mi lahko kdo pove kaksni so simptomi da so svečke slabe, ker zdj mi že k pospesujem trokira.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov