Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Re: Bencinski servisi - PCT

Napisal/-a Firediver Sr nov 10, 2021 12:22 pm

Velikokrat sem napisal: Moje mnenje ne šteje in ne bo naredilo spremembe.
Moji viri so uradni.
Kako pa vi presojate, da so vaši viri kredibilni?
In na podlagi vaših virov predlagate kaj?
Ste se vprašali, če so vaši predlogi izvedljivi?
Boste to predlagali odločevalcem in na kakšen način?
Človek brez problema, to strašna je stvar!

BlackT
Novinec

Napisal/-a BlackT Sr nov 10, 2021 12:35 pm

Mene je okužil cepljeni + še vse cepljene okoli sebe. Po pravilih nobenemu ne bi bilo treba v karanteno, poleg tega so bili na hitrem testu negativni. Šele PCR jim je zaznal okužbo, ki na koncu sploh ni bila tako nedložna. Toliko o super duper cepivu. In super PCT pogoju...

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Sr nov 10, 2021 12:46 pm

Saj tega ne zanikam.
Verjamem, da ste prizadeti v dno srca. Niste edini.
Pa saj so naposled ugotovili, da cepljenje ne ščiti pred okuževanjem naprej.
Zato pa so spremnili dikcijo, da je cepljenje zaščita pred hujšim potekom bolezni.
Ampak zanimivo, na celem svetu tega ne prepoznajo kot problem.
In zato celi svet fura PCT naprej, kmalu pa PC.
Le zakaj?

Vam pa ni za skrbeti, nateganciji navkljub imate P.

void
Poznavalec foruma

Napisal/-a void Sr nov 10, 2021 2:52 pm

Zato pa so spremnili dikcijo, da je cepljenje zaščita pred hujšim potekom bolezni. Oni niso soremenili dikcijo, oni so spremenili v teorij kaj pomeni beseda cepivo. In to je teorija, ki je držala verjetno 150let. Sedaj pa smo zaradi finančnih interesov farmacevtov spreminili teorijo. Lepo res.

Tebi ni pomoči, iz tebe res lahko delajo kar hočejo pa ne boš nikdar spregledal. Zaradi takega folka so se pa dogajale take stvari v zgodovini kot se so.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr nov 10, 2021 3:16 pm

Ne skrbi Firedriver, mnogi beremo tvoje poste in se strinjamo s tabo, čeprav ne pišemo ničesar v to temo :clapclap .
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

dANIS
Nov uporabnik

Napisal/-a dANIS Sr nov 10, 2021 4:39 pm

...in vice versa...

danci1973
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a danci1973 Sr nov 10, 2021 6:40 pm

Ogromna večina bolnikov je necepljenih
Na oddelkih prevladujejo necepljeni, na navadnih oddelkih jih je 60, na intenzivnih pa kar 80 odstotkov. Na vprašanja, v kakšnih primerih cepljeni potrebujejo hospitalizacijo, je Jereb odgovoril: "Gre za ljudi, ki so sprejeti zaradi drugega razloga, zaplete se njihova osnovna bolezen. Tudi smrt pogosto ni posledica covida, ampak osnovne bolezni. Imamo pa posameznike, ki so sprejeti zaradi covida in so polno cepljeni. Večinoma so se cepili pred več kot šestimi meseci, zato velja opozoriti na poživitveni odmerek. Prevladujejo starejši in osebe s sočasnimi kroničnimi boleznimi, tretjina cepljenih na intenzivni negi je imunokompromitiranih (to pomeni, da imajo zaradi bolezni ali zdravil oslabljen imunski sistem, op. a.)."

Več na: https://www.zurnal24.si/zdravje/jereb-n ... gli-376212

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Če nov 11, 2021 8:43 am

No, proti-PCT-jevce naprošam, da sporočijo, kakšne podatke (in vir) pa oni imajo, da trdijo svoje glede te teme v postu pred tem.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če nov 11, 2021 9:27 am

Ena študija o tem, zakaj nekateri ne zbolijo za covid, čeprav so bili v stiku z okuženo osebo
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... o-15118907
in še v angleščini
https://www.theguardian.com/world/2021/ ... inds-study

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Če nov 11, 2021 9:57 am

danci1973 je napisal/-a:
Na oddelkih prevladujejo necepljeni, na navadnih oddelkih jih je 60, na intenzivnih pa kar 80 odstotkov. Na vprašanja, v kakšnih primerih cepljeni potrebujejo hospitalizacijo, je Jereb odgovoril: "Gre za ljudi, ki so sprejeti zaradi drugega razloga, zaplete se njihova osnovna bolezen. Tudi smrt pogosto ni posledica covida, ampak osnovne bolezni. Imamo pa posameznike, ki so sprejeti zaradi covida in so polno cepljeni. Večinoma so se cepili pred več kot šestimi meseci, zato velja opozoriti na poživitveni odmerek. Prevladujejo starejši in osebe s sočasnimi kroničnimi boleznimi, tretjina cepljenih na intenzivni negi je imunokompromitiranih (to pomeni, da imajo zaradi bolezni ali zdravil oslabljen imunski sistem, op. a.)."

Je kaj drugače pri tisoče umrlih od (z) kovida, kateri niso bili cepljeni? Hitro prirejamo, kako nam odgovarja. ;)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Če nov 11, 2021 10:33 am

Brez dokazov je to samo tvoja insinuacija.

Je pa vedno več uradnih podatkov o lastnostih cepiva, ki jih ne bi bilo, če ne bi bilo toliko cepljenih. Nekateri ste že pozabili, da so bila tako hitro razvita, da ni bilo časa slediti uradnemu protokolu, sicer bi bila na voljo dosti kasneje in za množico ljudi tudi prepozno. Bi bile pa bolj varna v smislu tega, da bi že vedeli več podrobnosti glede učinkovanja na dolgi rok in stranskih učinkov.

Nekateri pozabljate tudi, da se v izrednih časih postavlja prioritete drugače kot v času miru. Nekatere prioritete so tudi politične narave (in v tem imenu se dogaja marsikaj), da se doseže višje cilje. Kot sem že omenil, če bi poslušali samo medicinsko stroko, bi imeli že lockdown in to tako dolgo, da bi bila škoda v gospodarstvu, šolstvu in na ostalih področjih večja in trajnejša od doprinosa na medicinskem področju. Prvi lockdown je precej zgovoren.

Imam dva primera stareših znancev, eden je umrl okužen še pred prihodom cepiva (lahko bi ga cepivo rešilo), drugi pa je bil cepljen,se okužil in umrl. Ne vem, kaj vse sta imela od pridruženih bolezni in v katerem stadiju so bile, ne delam pa prenaglih zaključkov. Nikoli ne bomo vedeli, koliko življenj bi cepivo rešilo v preteklosti, vemo pa, koliko jih je cepljenih umrlo - ampak spet, število umrlih samo od cepiva, je vprašanje.

Vseeno bolje tako, kot pa nasedati neznancem na forumih, ki sejejo dvom. Upravičen ali ne, ne bomo nikoli zagotovo vedeli. Samo link na članke ne zadostuje - zato tudi jaz nisem doslej nobenega prilimal, ker na tak način ne utemeljujem svojega razmišljanja.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Če nov 11, 2021 10:35 am

V torek sem imel tehnični pregled za avto in kot zaveden državljan, sem šel na hitri test. Predvsem ker se mi ne da pregovarjat z nekom ki ni nič kriv. Test je bil brezplačen, rezultat s potrdilom v 10 minutah, epilog pa ... med pregledom prisotna dva kontrolorja, prvi je imel masko pod brado, drugi je sploh ni imel, nihče me ni vprašal za test. Potem v pisarni prisotni dve gospe, ena je imela masko, druga pod brado, vprašanja o PCT ni bilo.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Če nov 11, 2021 10:42 am

Ti manjka tisti dober občutek, da si nekaj naredil prav ali boš po otroško planil v jok in kazal na druge, ker se ti godi krivica?

Zato sta tu dve rešitvi: prostovoljni C ali pa neprostovoljni P.

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Če nov 11, 2021 1:12 pm

danci1973 je napisal/-a:

Po kateri definiciji je 60:40 pri 50:50 (ne)cepljenih, "ogromna večina" ?

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Če nov 11, 2021 1:30 pm

"da so bila tako hitro razvita, da ni bilo časa slediti uradnemu protokolu, sicer bi bila na voljo dosti kasneje in za množico ljudi tudi prepozno. Bi bile pa bolj varna v smislu tega, da bi že vedeli več podrobnosti glede učinkovanja na dolgi rok in stranskih učinkov"

Zato se še nisem cepil, ker se ne bom žrtvoval za znanost. Ne mi o morali in odgovornosti, ker se bo spet začelo brezplodno razpravljanje okrog oslove sence. Raje tvegam, da umrem od virusa, kot od cepiva, moje telo, moja odločitev.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Če nov 11, 2021 1:45 pm

cc09 je napisal/-a:
danci1973 je napisal/-a:

Po kateri definiciji je 60:40 pri 50:50 (ne)cepljenih, "ogromna večina" ?

Bodimo precizni!

Pa beri počasi, da ne boš izpustil odebeljenega tiska, ki si ga sprva evidentno spregledal.

Na oddelkih prevladujejo necepljeni, navadni oddelki 60%, na intenzivih 80%.
Potem pa opisuje še strukturo cepljenih in vzroki, da so okuženi.

Od kje si ti dobil tistih 50:50? Predvidevam da 50:50 izhaja iz deleža vseh cepljenih v celi Sloveniji.
In kaj ima 50:50 s temi 60:40?

Članek govori samo o bolnikih na oddelkih! Tudi odstotki se nanašajo na število bolnikov na oddelkih.

xxl je napisal/-a:"da so bila tako hitro razvita, da ni bilo časa slediti uradnemu protokolu, sicer bi bila na voljo dosti kasneje in za množico ljudi tudi prepozno. Bi bile pa bolj varna v smislu tega, da bi že vedeli več podrobnosti glede učinkovanja na dolgi rok in stranskih učinkov"

Zato se še nisem cepil, ker se ne bom žrtvoval za znanost. Ne mi o morali in odgovornosti, ker se bo spet začelo brezplodno razpravljanje okrog oslove sence. Raje tvegam, da umrem od virusa, kot od cepiva, moje telo, moja odločitev.

Spoštujem tvojo odločitev, pač rad bi samo jemal in nič prispeval. Ampak tak si.
Sedaj se ve že dosti več kot spomladi, najbrž pa bo to za nekatere vedno premalo. Utegne tudi postati prepozno.
Seveda, T je še vedno dovoljen, ne blaži pa posledic ko se znajdeš v bolnici ali na intenzivi. Pa upam, da nimaš pridruženih bolezni.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Če nov 11, 2021 1:57 pm

Za tiste, ki pravijo, da cepiva ne delujejo.
En statističen primer:
Pred cepljenjem, npr. lani 8. decembra, smo imeli ob 2.020 okuženih kar 66 smrti, predvčerajšnjim ob 4.481 okuženih pa le 20 mrtvih. Skandinavci ob več kot 90% cepljenih, mrtvih običajno niti nimajo. Bolgarija pa s 6,8 milijona prebivalcev in z le 30% "balkansko" precepljenostjo še predvčerajšnjim ob 4955 okuženih kar 157 smrti!

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Če nov 11, 2021 2:28 pm

Zivimo v času, ko se s statističnimi podatki na veliko manipulira, prijavi pa se med 1 in 10% stranskih učinkov cepiv. Nekaj srhljivh podatkov po državah.
https://www.globalresearch.ca/high-reco ... on/5757173

https://theexpose.uk/2021/10/15/its-wor ... nated-ade/

Škotske zdravstvene oblasti sporočajo, da je bilo v zadnjih 4 tednih 89% smrti zaradi "kovid-19" med cepljenii.
https://theexpose.uk/2021/11/11/89-perc ... ast-month/

https://theexpose.uk/2021/10/31/100-per ... -produced/

Navadnemu državljanu je pretežko raziskovati po tujih relevantnih virih in poslušati kredibilne osebe. Preostane mu spremljanje domačih MSM in raznih "strokovnih skupin".

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Če nov 11, 2021 2:37 pm

Limas, bom ponovil del mojega včerajšnjega posta:

Firediver je napisal/-a:...
Kako pa vi presojate, da so vaši viri kredibilni?
In na podlagi vaših virov predlagate kaj?
...

Na ti dve glavni vprašanji še nimam odgovora.
Če odgovoriš na ti vprašanji, navadnemu državljanu ne bo več težko iskati odgovorov.

Če pa misliš na iskanje dvomov in teorij zarote pa netu, pa niti ni treba veliko napora...je toliko materiala, da je zaradi količine (ne zaradi zapletenosti teksta) težko vse to prebrati. Prilik za obupati je vedno bilo ogromno, za upanje pa vedno premalo.
In upanje nas vedno drži pokonci!

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Če nov 11, 2021 2:47 pm

Bodimo precizni!

Pa beri počasi, da ne boš izpustil odebeljenega tiska, ki si ga sprva evidentno spregledal.

Na oddelkih prevladujejo necepljeni, navadni oddelki 60%, na intenzivih 80%.
Potem pa opisuje še strukturo cepljenih in vzroki, da so okuženi.

Od kje si ti dobil tistih 50:50? Predvidevam da 50:50 izhaja iz deleža vseh cepljenih v celi Sloveniji.
In kaj ima 50:50 s temi 60:40?

Članek govori samo o bolnikih na oddelkih! Tudi odstotki se nanašajo na število bolnikov na oddelkih.

Ja bodimo precizni. 60:40 je razmerje med bolnimi (v bolnišnici) in je po kateri definiciji to OGROMNA VEČINA? Samo to sem vprašal.
50:50 je razmerje med cepljenimi in ti pove koliko bi naj bilo tudi razmerje v bolnišnici. Če bi bilo 95% cepljenih, bi bilo razmerje 60:40 super. Pri 50:50 pa razmerje 60:40...nije baš nešto. Sploh pa ne tolk, da bi temu lahko rekli "ogromna večina".
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov