Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Če maj 29, 2008 12:39 pm

Na avtocesti Ljubljana - Brezje je v smeri Kranj - Tržič, pri Naklem aktiven radar... to je tista škatlica pred katero je ene 300 m prej opozorilna tabla "radar kontrola"... previdno, omejitev je 130 km/h.
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne jun 01, 2008 12:02 pm

tomaz30: ...bo cez 6 dni obletnica... 1 leta obstoja na tistem mestu
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 332#845332
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne jun 01, 2008 12:07 pm

MacTron je napisal/-a:tomaz30: ...bo cez 6 dni obletnica... 1 leta obstoja na tistem mestu
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 332#845332

ja ampak jst mislm da hoce povedat da je radar v skatli notr.ne da je tm skatla.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Ne jun 01, 2008 12:44 pm

tomaz30 je napisal/-a:Tako je, radar je montiran v škatli ! !

vse razumljivo... ve se tudi da je istih radarjev ki so v skatlah zelo malo
vseeno pa verjetno ni odvec da tudi ce ga ni ...vozi pocasi in v tem smilsu je bil
napisan zgornji post

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash To jun 03, 2008 8:53 am

mene pa zanima ce je na lj obvoznici pa potem proti brniku kak radar?

Uporabniški avatar
Alonso
Stalni uporabnik

Napisal/-a Alonso To jun 03, 2008 9:39 pm

splash je napisal/-a:mene pa zanima ce je na lj obvoznici pa potem proti brniku kak radar?

Na odseku Ljubljana - Brnik ni radarja, je pa bil parkrat beli kangoo pri počivališču Povodje, sem pa že parkrat opazil srebrno Vectro, vendar višje - od odcepov Kranj zahod/vzhod pa do Peračice in obratno.

Uporabniški avatar
Alonso
Stalni uporabnik

Napisal/-a Alonso Če jun 05, 2008 8:17 pm

Aktivna škatla: avtocesta KP-LJ, Ravbarkomanda oziroma malo naprej.

LP

Uporabniški avatar
šmeksy
Nov uporabnik

Kraj: Horjul

Napisal/-a šmeksy Sr jun 25, 2008 4:48 pm

Zdravo!

Zanima me, če stoji radar tudi iz smeri Vrnhnike proti BTC-ju pri enem kratkem tunelčku? Ne vem kako bi napisal :? Je pa malo naprej od unga daljšega.. Ker iz drugi smeri pa je tabla, da je radar. Če kdo ve, naj napiše.

Hvala!

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Sr jun 25, 2008 4:58 pm

To najbrž misliš tisti manjši tunel, takoj za tunleom Golovec.
Tam ni radarja.

Uporabniški avatar
šmeksy
Nov uporabnik

Kraj: Horjul

Napisal/-a šmeksy Sr jun 25, 2008 5:11 pm

Ja, točno ta! Aha, ok hvala :D Ker tam sem šel res preveč k mi je šu en naživce k ni vedu a bi počas al hitr vozu, pol sm ga pa lih tm mogu prehitet pa je šlo mal prehitr:? :D

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Ne jul 13, 2008 10:58 am

A majo policaji MB mogoče tudi modro providio (neoznačeno)? Gre ga GOLF V temno modre barve, z 2.0 TDI motorjem. Videl sem da je mel zadaj in spredaj modre lučke? Srečal na relaciji Celje Trojane, včeraj?

Update: še nkaj me zanima: stacionarni radarji, ki so na slovenskih avtocestah imajo fizično možnost meriti v obe smeri, vendar pa me zanima, ali tudi v praksi slikajo avtomobile v rit, ali samo tisti pas, kjer imaš radar v smeri vožnje - torej te slika odspredaj?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Ne jul 13, 2008 11:47 am

Kael je napisal/-a:Update: še nkaj me zanima: stacionarni radarji, ki so na slovenskih avtocestah imajo fizično možnost meriti v obe smeri, vendar pa me zanima, ali tudi v praksi slikajo avtomobile v rit, ali samo tisti pas, kjer imaš radar v smeri vožnje - torej te slika odspredaj?

mislim da smo pa ze v tej temi to povedal... sicer so linki slik izginili ampak sem
se nasel neke majhne vendar dovolj da se razlozi... torej znajo in predznak je -
(torej primer: 997m oddaljenost in 114km/h)
(drugi primer je v pravo smer: 958m oddaljenost in 95km/h)

Slika Slika

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Ne jul 13, 2008 12:15 pm

@mactron: da je mogoče pa slike sem tudi videl, vendar, mene zanima, ali je v praksi kdo že dobil položnico, slikan na avtocesti, kjer ga je radar slikal čez avtocesto, na nasprotni vozni pas. To sem mislil, fizično vem, da je mogoče :). Ker po enih trditvah naj bi slikali samo naprej, drugi trdijo v obe smeri, zdej pa bi rad stvar razčistil :).

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower Če sep 04, 2008 3:14 pm

Mogoče kod ve kdaj so zopet namestili škatlo za radar na relaciji AC jesenice-kranj pred viaduktom (naklo) kajti bil je poškodovan in odstranjen danes se pa pelem pa vidim škatlo na tistem mestu sem pa vsak dan na tej relaciji pa sm ga dones privč vidu upam da notri še ni blo radarja odkar je na novo postavljen :oops: Ker sm se po pravici povedano zadne čase tm vozu nad 130km/h. :evil: Bo treba bl počas sam kaj ko je tak ritem življenja da je vse tempirano na čas. No da nebom preveč bister.... Hvala za odg če kdo kej ve :D :D

ducky86
Nov uporabnik

Napisal/-a ducky86 Če sep 04, 2008 3:24 pm

zivjo!
dons zapone k sm se mem pelou je biu en ivekotov kombi, pa 2 delovca sta tm ukol skakala, vrjetn je blo toto. mn je bvo prou namisu ce gavdo spet postavl.
lp

Uporabniški avatar
Somebody_new
Novinec

Napisal/-a Somebody_new Če sep 04, 2008 3:44 pm

Na Lopati je trenutno not radar, sm dans vidu ko je zaradi del šlo vse skup bolj počasi, vendar pa še vedno eri 130 in ne 80 tak da nč ne bliska če se nad 100 pelješ mimo!
TIGR

Verbatim
Nov uporabnik

Napisal/-a Verbatim Po sep 08, 2008 4:35 am

Kael je napisal/-a:@mactron: da je mogoče pa slike sem tudi videl, vendar, mene zanima, ali je v praksi kdo že dobil položnico, slikan na avtocesti, kjer ga je radar slikal čez avtocesto, na nasprotni vozni pas. To sem mislil, fizično vem, da je mogoče :). Ker po enih trditvah naj bi slikali samo naprej, drugi trdijo v obe smeri, zdej pa bi rad stvar razčistil :).

To fizično ni mogoče. Radar lahko meri ali približevanje vozila ali njegovo oddaljevanje - odvisno od nastavitve ob posamezni uporabi. Naši stacionarni in ostali radarji merijo samo približevanje, ker na sliki mora biti viden voznik - ob čemer se običajno zatemni sopotnika, povečini sopotnico :D (ponekod v tujini, kjer ne temnijo, so celo nehali pošiljati slike domov zaradi možnih problemov, kdo je tista oseba na sopotnikovem sedežu). Povrhu vsega lahko radarji pokrivajo največ 1 vozilo hkrati, tako da slika NI veljavna, če sta hkrati na obeh pasovih v isto smer približno vzporedni dve vozili, ker se ne da določiti točno, katerega je izmeril (zaradi tega imajo v tujini pogosto tako, da je za vsak pas svoj radar, posebej če so avtoceste 3 ali več pasov).

V Sloveniji je zelo malo radarjev (od tega 4 stacionarni, nekaj je vgrajenih v avtomobile, mislim da 1 na tripodu, ostalo so laserji), Slovenci pa so znani potem, da pretiravajo in jih vidijo vsepovsod.

MacTron: ne vem, kdo te je s temi slikami zavedel, samo to ni možno. Žarki se preprosto odbijajo od preveč avtomobilov in ni možno točno določiti tistega enega, ki bi naj storil prekršek.

Verbatim
Nov uporabnik

Napisal/-a Verbatim Po sep 08, 2008 4:59 am

Somebody_new je napisal/-a:Na Lopati je trenutno not radar, sm dans vidu ko je zaradi del šlo vse skup bolj počasi, vendar pa še vedno eri 130 in ne 80 tak da nč ne bliska če se nad 100 pelješ mimo!

Ta radar je nastavljen na 130 km/h, ker je bil tam že preden je tisto postalo gradbišče. So pa DARS-u že verjetno dobavili stacionarni radar (SISTEM STACIONARNE MERITVE HITROSTI PRED POSTAVLJENO CESTNO ZAPORO), ki bo meril po slovenskih avtocestnih gradbiščih, tako da dodatna previdnost na takšnih območjih ni odveč.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov