Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po feb 05, 2007 9:35 am

aaaa sevede ;) Pri navadnih parabolah je kriza, ker tud če so nastavljene pravilno, še vedno mau slepi, pri lečah je bolje.

Uporabniški avatar
Jaka156
Novinec

Napisal/-a Jaka156 Po feb 05, 2007 9:41 am

Kje to opravljajo v Ljubljani in okolici?

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Po feb 05, 2007 11:51 am

Lahko greš tud na amzs da ti nastavijo snop.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a shelton Po feb 05, 2007 12:19 pm

Če maš višino luči pri parabolah pravilno nastavljeno, nima kaj slepit (razen, če sami žarometi niso ravno najboljši). Ponavad ti to na tehničnem nardijo ;) Lahk pa greš kamot do kateregakoli avto servisa.

Uporabniški avatar
Jaka156
Novinec

Napisal/-a Jaka156 Po feb 05, 2007 12:27 pm

Bom šel do AMZS-ja. Mam občutek, da mi voznikova stran sveti bolj v tla, desna pa višje :?

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po feb 05, 2007 12:32 pm

Sej desna ti mora svetit višje, kot pa leva :!: Če se ne motim desna cca 80m, leva cca 40m

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Napisal/-a shelton Po feb 05, 2007 12:45 pm

@Cash: Točn tko.

Tkole to podaja država: Vozniki motornih vozil morajo tudi podnevi voziti s prižganimi zasenčenimi lučmi. Zasenčene luči morajo oddajajti asimetrični svetlobni snop, ki sveti od 40 - 80 m.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po feb 05, 2007 12:48 pm

evo npr kako zgleda pri audi-jih, bmw-jih... z lecami (lep cut)

Slika

btw imajo nekateri tudi leve in desne (sencila) to pomeni ce gres v anglijo
kjer vozis po ravno nasprotnem pasu (preklopis iz visje desne proti levi)
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
strmi
Novinec

:)

Napisal/-a strmi Po feb 05, 2007 6:26 pm

alo klapa, sem si prebral vse topice. pravkar sm dobu kit h4 xenon 6000kelvinov, vgradnja je enostavna, sam priklopiš pretvornike na akumulator, konektor za kratko luč in dolgo pa v serijski konektorček, svetloba je UBITAČNA!!! dolgih luči sploh ne rabiš. moj kit dela na napetosti 24000v oddaja plavkasto belo svetlobo, sicer je svetilnost 35w ampak brenerji svetijo kot da bi ble 200w žarnice not. za komplet sm dal 239eurov, in vredne so vsakega centa. kje, pa kako pa na PM. pojavli so se xenon kiti v mariboru, kjer žuti kitajčki z polomljeno angleščino na tržnici prodajajo z smešno nisko ceno. naša firma je kupla ta komplet (bi-xenon h4) vendar so brenerji postali po parih urah zažgani, čez dober teden je vse skupaj šlo k vragu. se pravi NATEGNI-POBEGNI. ta kit, ki ga pravkar testiram pa je že dva meseca v avtu in ni pokazal niti procenta utrujenosti oz. ni zgubil na moči
LP strmi
LP S.
www.spletnideli.si - avtodeli za vsa vozila

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po feb 05, 2007 7:46 pm

Tvoj kit ne dela na 24000v, ampak je ta napetost le na začetku, da vžge žarnice in če se ne motim, dela kasneje, ko žarnice gorijo na okol 85v.

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Napisal/-a shelton To feb 06, 2007 11:45 am

Tisto je prebojna napetost, kasneje dela na 85V ;)

Pa svetilnost tud ni 35W, ampak je to moč.

Twingo 16V
Nov uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a Twingo 16V To feb 06, 2007 6:42 pm

LP!!
Kot sem ze v prejsnjem mojem postu omenil problem z montazo kitov na NOVA vozila (letnik 2003>) da je problem pri porabi toka za zagon balasta, vrze vn ali skuri body comp. mam zdaj resitev!

S prijateljem bova izdelala varnosto elektroniko ki preprecuje vdor visokih frekvenc nazaj v body comp. in loceno napajanje zaradi prevelikega zagonskega toka in ob enem ugasne se lučke na armaturi za opozorilo da je pregorela zarnica!!!

Zdaj me zanima koliko vas je taksnih da mate take probleme, da vidim ce se mi splaca to sploh delat za vecje kolicine???

Ali je ze kdo pogruntal kak drug sistem????

LP

Aleš[/url]

Uporabniški avatar
Gavro
Nov uporabnik

Napisal/-a Gavro Če feb 08, 2007 12:05 am

Vidim da je tuki kr neki strokovnjakov za xenon kit, pa takih ki so ze velik izkušenj mel s xenon kiti. Jst razmisljam da bi si vgradil Xenon kit, pa me zanima zdej katerga bi mi svetoval (da je boljši seveda). Zdej sm seveda v dilemi, k sm vidu da lahko pride do kr neki problemov zarad tega. Pa me zanima kakšno je vaše mnenje, če bi vgradil na svoj avto, passat l. 98 xenon kit, a bi mel kake probleme, (glede na to da ste dost govoril, da se pr novejših avtih rado pojavljajo problemi, moj glih ni novejši)? A bi blo kej problemov, al bi blo najbrž kul?

Aja, pa se drugač, žaromete sm že zamenu, sm dau xenon optiko, tko da mam leče zdej, seveda z navadnim H7 halogenskim žarnicam.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Če feb 08, 2007 3:04 am

Ni pri teh passatih nobenga problema glede xenona. Pa praviš da si že nabavil leče, pol še samo xenon noter pa je to to. ;)

LP
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Če feb 08, 2007 7:45 am

Pa sprašuješ, katerega bi ti svetovali? No, govori se, da so kiti Kaixen najboljši, so pa tudi malce dražji, poglej na bolho ali avto.net.
Največkrat se vzame 6000K, 8000K je že preveč modra in v dežju slabše vidiš, 4300K pa je že preveč rumeno, samo toliko za nasvet.
Pa glej, da si boš potem svetlobni snop nastavil prav :!:

Uporabniški avatar
sablač
Stalni uporabnik

Kraj: štore-celje

Napisal/-a sablač Če feb 08, 2007 9:29 am

@ Twingo 16V to elektroniko proti vdoru vf motenj dobim jaz za cca 20 do 25 eurov originalno,ce ti kaj pomaga glede tega ko mislis izdelovat-za primerjavo z stroski...
Vsi so vedeli da je to nemogoče. Potem pa je prišel nekdo, ki tega ni vedel in uspelo mu je!

Uporabniški avatar
Marki's
Novinec

Kraj: Lendava-Ljubljana

Napisal/-a Marki's Če feb 08, 2007 10:44 am

Kako je pa pol glede teh ksenon kitov pri novejših avtomobilih?Slišal sem, da naj bi npr. pri Astri Gtc prihajalo do nekih problemov z računalnikom in vse skupaj ne deluje. Sam bi rad vgradil ksenon kit v Corso D ampak sem mi zdi malce škoda dat cca 250€ in potem zadeva ne bi delovala...Kakšne info glede tega?
Opel Vectra C+ 1.9 CDTI COSMO

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Kraj: Wrhnka

Napisal/-a mega_ne Če feb 08, 2007 11:07 am

ravno včeraj sem montiral drugi kit v lajfu in lahko povem kratko primerjavo med KAIXEN in "BOSCH" xenon kitom (po mojem videnju):

- avta sta oba ista (R Clio, letnik 2002, brez leč - torej parabole)
- v enem "bosch" v drugem kaixen - oba 6000K
- montaža seveda isto (ne)zakomplicirana
- avtomobila sta bila postavljena en zraven drugega in svetila iz iste oddaljenosti (cca. 7m) v steno

- kaixen (z isto K) sveti nekoliko bolj modrikasto, "bosch" popolnoma belo
- ko sem od zida gledal proti lučem je bila "boscheva" parabola polna svetlobe, kaixenova pa ne - stal sem nad višino snopa, torej pomeni da kaixen manj blešči
- ko sem od avta gledal proti zidu je bil kaxienov snop malenkost bolj oster, oba pa sta "razmetavala" odtise parabole tudi višje po zidu, čeprav je "boschev" malo svetlejši -ista ugotovitev kot pri prejšnji točki

torej jaz osebno sem pričakoval več od Kaixena (sam imam "boscha" montiranega 3 tedne). lahko pa še povem da mi nasproti vozeči avti ne blendajo, problem je samo v prehitevanju, ker je desni snop daljši in sedaj ko luči bolj svetijo misli folk ki je prehitevan od mene da imam dolge.

Uporabniški avatar
Gavro
Nov uporabnik

Napisal/-a Gavro Če feb 08, 2007 12:44 pm

Hvala Lumpyu in Cashu za Info in nasvet.
Sm zanima me še to, a pri montaži potegneš napajanje direkt z akumulatorja? (vem da so navodila zdraven, ampak sm vidu da ste neki govoril o tem, da če bi derket, bo blo mogoče bolš) :?

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider Če feb 08, 2007 2:32 pm

Tukaj ljudje, ki pravjo da majo ful izkušenj z lučmi v avtih trdijo, da nima veze. Da lahko kr direkt na luči prpneš.
Svaki čedo svoga konja hvali!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], Kukec in 9 gostov