Denii je napisal/-a:Mare77 je napisal/-a:Lep Pozdrav sem !
Sem nov v svetu plina. Namen imam kupiti novo xsaro picasso 1,6 16V in jo predelati na plin. Letno delam okoli 40.000 km, tako da bi se mi zadeva kar izplačala, avto pa mislim imeti vsaj 7 let.
Sedaj pa sem v dilemi, komu dati avto v predelavo. Sam se nagibam v smeri firme Avto na plin, saj so mi poslali profesinalen odgovor na moje povpraševanje in nisem zasledil preveč nezadovoljstva zaradi njihovega dela. Predlagali so mi sistem Prins, cena le-tega pa je tudi še v mejah, ki sem jih pripravljen plačati. Poleg tega pa ima sedaj Petrol akcijo, pri kateri ti podarijo bon za 200 € za predelavo vozila na plin pri določenih podjetjih ter 30 € za prvo tankanje pri njih.
Hvala za mnenja...

PS: na prodaj imam Scenica 1,9dCi letnik 2002/12, če koga mogoče zanima... Poraba 6,1l/100km

Mogoče te lahko samo malo opozorim da pri xsari se ti lahko zgodi da bo avto malo več pil ker se njegova poraba zmanjšuje na število prevoženih km in zaenkrat nobeden sistem ne podpira tega. Lahko pa ti kaj več razložim po ZS.
pravzaprav najprej vsem lep pozdrav!
za prvič ne bom dolgovezil :mare77 : imam xp 1.6 16 v l.2008 na plin , prins, poraba plina 55l/570km, vožnje predvsem 11-12 km na relaciji domžale - lj . poreba bencina ( pri mojih-ženinih relacijah cca.9X vžge na hladno!!!!) poraba bencina 44l za 450km.
dodatno mazanje ventilov , več kot 170 ja še nisem, ker sem bil na tempomatu, pa ima zglada blokado!!!
sem pa na lastne oči že videl xp prevoženih na plin ćaz 110.000 km b.p.
kar se tiče prikazovalnika količine bencina v tanku , če te moti, mene je,se zmontira dodaten modul,ki ti pač občasno zresetira količino bencina.
zmontiraj,vozi šparaj in se smej. samo to !!!! ostalo lahko tudi na zs,da ne smetimo. lp