Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Ama nesceiri
Nov uporabnik

Napisal/-a Ama nesceiri To avg 11, 2009 6:38 am

Ama nesceiri je napisal/-a:
Mare77 je napisal/-a:hmmm... nekaj sem gledal po Petrolovi strani in nisem našel nič primernega. Najboljše, da se oglasiš na kaki petrolovi pumpi. Imajo reklamo za to akcijo tudi na ta malih panojih poleg vhoda ali točilnega mesta. Kot so mi povedali na pumpi čez cesto od Bauhausa (LJ) se je akcija začela v ponedeljek.
Drugače pa lahko zvečer slikam svoj kupon in ga objavim...

Bi mi bilo v veselje!

Ker sem ravno v sklepni fazi dogovorov avtoplina pri enem izmed ponudnikov, je tvoja info. še kako dobrodošla!

Več o akciji: http://www.petrol.si/index.php?sv_path=98,9972,10044
Modrost se prepira z molkom

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To avg 11, 2009 4:46 pm

Denii je napisal/-a:
Mare77 je napisal/-a:Lep Pozdrav sem !
Sem nov v svetu plina. Namen imam kupiti novo xsaro picasso 1,6 16V in jo predelati na plin. Letno delam okoli 40.000 km, tako da bi se mi zadeva kar izplačala, avto pa mislim imeti vsaj 7 let.

Sedaj pa sem v dilemi, komu dati avto v predelavo. Sam se nagibam v smeri firme Avto na plin, saj so mi poslali profesinalen odgovor na moje povpraševanje in nisem zasledil preveč nezadovoljstva zaradi njihovega dela. Predlagali so mi sistem Prins, cena le-tega pa je tudi še v mejah, ki sem jih pripravljen plačati. Poleg tega pa ima sedaj Petrol akcijo, pri kateri ti podarijo bon za 200 € za predelavo vozila na plin pri določenih podjetjih ter 30 € za prvo tankanje pri njih.

Hvala za mnenja... :clapclap

PS: na prodaj imam Scenica 1,9dCi letnik 2002/12, če koga mogoče zanima... Poraba 6,1l/100km

:pop:

Mogoče te lahko samo malo opozorim da pri xsari se ti lahko zgodi da bo avto malo več pil ker se njegova poraba zmanjšuje na število prevoženih km in zaenkrat nobeden sistem ne podpira tega. Lahko pa ti kaj več razložim po ZS.

pravzaprav najprej vsem lep pozdrav!

za prvič ne bom dolgovezil :mare77 : imam xp 1.6 16 v l.2008 na plin , prins, poraba plina 55l/570km, vožnje predvsem 11-12 km na relaciji domžale - lj . poreba bencina ( pri mojih-ženinih relacijah cca.9X vžge na hladno!!!!) poraba bencina 44l za 450km.
dodatno mazanje ventilov , več kot 170 ja še nisem, ker sem bil na tempomatu, pa ima zglada blokado!!!
sem pa na lastne oči že videl xp prevoženih na plin ćaz 110.000 km b.p.

kar se tiče prikazovalnika količine bencina v tanku , če te moti, mene je,se zmontira dodaten modul,ki ti pač občasno zresetira količino bencina.

zmontiraj,vozi šparaj in se smej. samo to !!!! ostalo lahko tudi na zs,da ne smetimo. lp
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To avg 11, 2009 4:54 pm

iziboy je napisal/-a:Pri XP je treba biti pozoren da bo vse vgrajeno tako kot je treba, da ne bo pozneje težav...

ne paničari brez veze, eni to naredijo kot je treba in kot se šika. no vsaj pri meni je bilo tako.pa brez zamere , xp je kot vsak drug avto , samo finese so drugačne. lp
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To avg 11, 2009 5:04 pm

mare77 : popravek, se oproščam za napako ; poraba bencina 44l/4500 kilometrov.
tako da si lahko izračunaš, pa še ekološko zavednega se boš počutil vsakič,ko se boš peljal!
komentar moje hčere(prejšnji avto fiat punto): oči zakaj mormo imet pa tolk velik avto?
a ne porabi več pa bolj onesnažuje? ne, saj se bomo na plin vozili,draga hčera!ok,pol pa v redu, to je pa cool!
lp
plin je cnej k bencin

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Sr avg 12, 2009 10:34 am

btw, je ze kdo kej slisal o Megan RS prirejen na plin? Slisal sem o bentleyu, AMG E klasi in podobnih velikih beštijah, o meganu RS pa se nic.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr avg 12, 2009 12:59 pm

megane rs ? zna biti res , da ga še ni. pa ne zaradi tega , ker se nebi dal predelati , ampak zaradi dejstev (clio rs je že bil predelan na plin , pa je šla naprava ven , avto pa nazaj k proizvajalcu , ker napake na bencinski strani ni bilo možno trajno odpraviti) , da ti motorji ne delujejo stoprocentno in potem zaradi težav na bencinski strani posledično trpi tudi plinska stran.
plin je cnej k bencin

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Sr avg 12, 2009 1:48 pm

ma kaj, vsi motorji ne delujejo? Al samo nekateri??

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr avg 12, 2009 6:05 pm

jaz sicer nisem sledil tujih forumov, "baje" pa imajo te mašince 2.0 16v 200 konjske neke težave z eno napako v programu ali nekje v elektronski povezavi, nekaj takega.
plin je cnej k bencin

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Če avg 13, 2009 6:09 am

Andraz3d je napisal/-a:ma kaj, vsi motorji ne delujejo? Al samo nekateri??

Renaultovi motorji skupine RS imajo, oz so imeli, kar nekaj težav, predvsem na računalnikih...
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Mare77
Novinec

Kraj: Južno od LJ

Napisal/-a Mare77 Če avg 13, 2009 6:24 am

plinaš je napisal/-a:
Denii je napisal/-a:
Mare77 je napisal/-a:Lep Pozdrav sem !
Sem nov v svetu plina. Namen imam kupiti novo xsaro picasso 1,6 16V in jo predelati na plin. Letno delam okoli 40.000 km, tako da bi se mi zadeva kar izplačala, avto pa mislim imeti vsaj 7 let.

Sedaj pa sem v dilemi, komu dati avto v predelavo. Sam se nagibam v smeri firme Avto na plin, saj so mi poslali profesinalen odgovor na moje povpraševanje in nisem zasledil preveč nezadovoljstva zaradi njihovega dela. Predlagali so mi sistem Prins, cena le-tega pa je tudi še v mejah, ki sem jih pripravljen plačati. Poleg tega pa ima sedaj Petrol akcijo, pri kateri ti podarijo bon za 200 € za predelavo vozila na plin pri določenih podjetjih ter 30 € za prvo tankanje pri njih.

Hvala za mnenja... :clapclap

PS: na prodaj imam Scenica 1,9dCi letnik 2002/12, če koga mogoče zanima... Poraba 6,1l/100km

:pop:

Mogoče te lahko samo malo opozorim da pri xsari se ti lahko zgodi da bo avto malo več pil ker se njegova poraba zmanjšuje na število prevoženih km in zaenkrat nobeden sistem ne podpira tega. Lahko pa ti kaj več razložim po ZS.

pravzaprav najprej vsem lep pozdrav!

za prvič ne bom dolgovezil :mare77 : imam xp 1.6 16 v l.2008 na plin , prins, poraba plina 55l/570km, vožnje predvsem 11-12 km na relaciji domžale - lj . poreba bencina ( pri mojih-ženinih relacijah cca.9X vžge na hladno!!!!) poraba bencina 44l za 450km.
dodatno mazanje ventilov , več kot 170 ja še nisem, ker sem bil na tempomatu, pa ima zglada blokado!!!
sem pa na lastne oči že videl xp prevoženih na plin ćaz 110.000 km b.p.

kar se tiče prikazovalnika količine bencina v tanku , če te moti, mene je,se zmontira dodaten modul,ki ti pač občasno zresetira količino bencina.

zmontiraj,vozi šparaj in se smej. samo to !!!! ostalo lahko tudi na zs,da ne smetimo. lp

Hvala za res izčrpen info, dodatna vprasanja boš pa dobil na privat. TNX

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So avg 15, 2009 9:14 am

včeraj tankal na verovškovi, cena 0,47e, 478km - 21,3eura. :D
plin je cnej k bencin

a33
Novinec

Napisal/-a a33 So avg 15, 2009 11:30 am

plinaš je napisal/-a:včeraj tankal na verovškovi, cena 0,47e, 478km - 21,3eura. :D

nisem iz LJ pa ne vem a je tam plin po 0,47 eur?? verovškova kaj je tam kolko je cifra ?

Thnx

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So avg 15, 2009 11:52 am

a33 je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:včeraj tankal na verovškovi, cena 0,47e, 478km - 21,3eura. :D

nisem iz LJ pa ne vem a je tam plin po 0,47 eur?? verovškova kaj je tam kolko je cifra ?

Thnx

tukaj : izvoz iz severne obvoznice za savlje - šiška
http://zemljevid.najdi.si/search_maps.j ... s&hpage=my

pritisneš 2 x minus-pomanjšaš in imaš točno pozicijo pumpe. lp
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So avg 15, 2009 11:57 am

@ a33 : pa še to, ko pripelješ na pumpo imaš tam ob steklenih vratih zvonec,pritisneš in zaposleni pride čez kakšno minuto,ti natanka,potem pa se zapelješ dol do blagajne,kjer plačaš.lp
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny So avg 15, 2009 4:55 pm

že nekaj časa nazaj sem pisal k meu probleme z cukanjem pa to, sm zamenju svečke in ga res ni več tok cukal, se še čuti nekja, vendar je to po moje to ker ga tip ne zna naštelat, drug problem pa je biu, k se mi prižigala lučka chack engine, mi ga na čarunalnik priklopu 3x in zbrisu napako, javlo pa je lambdo sondo, sem imel avto po tem tudi na fiat servisu mu javi isto napako mi jo zbriše in bil mir lih en dan, nazadn k biu na fiatu so mi pamenjal lambdo sondo, in jm lučka spet posveti po cca 150km
kdo ve kaj je potem tukaj storiti, a to bo ta k.... lučka skoz svetila al kako,? je imel kdo podoben problem in kako je le to zadevo potem rešu?
hvala za kak uporaben info

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX So avg 15, 2009 5:11 pm

Prvo vprašanje, ali zelo tišiš avto v obrate? Ker pri Suzuki Jimny-u se mi je tudi skos prižigala lučka Check Engine. Zakaj le? Okej ugotovimo da je Lambo Sonda. Mehanik je rekel, da to posveti, kadar se avto preveč tiši v visoke obrate ali pa ker je avto preveč obremenjen ( vožnja pri zelo nizkih obratih )
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny So avg 15, 2009 6:26 pm

v obrate nikol skor, ne vem kdaj sm ga dau čez 4500 obratov, prej bi blo to da mnj obratov, k včas tud na 1000 vozim :)

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d So avg 15, 2009 7:50 pm

avx, ker sistem?

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny So avg 15, 2009 9:34 pm

pozabu rečt da men ne samo posveti, ampak skoz gori
pa še nekej ne štima najbolj, pa me tud zanima ka je to, ko natankam poln kesl benza in se ob tem skoz vozim na plin, zdrži tank benza za 2.800km, pr drugem 4.900, zdj pa ne tankam poln, ampak zadnč gledu k šu na relacijo v Munchen kr sport gledu kk cajger za benz gre dol, tk da ob 1.200km zraven plina skuru še 20l benza
je mau že kdo ta problem?

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So avg 15, 2009 11:17 pm

pinny je napisal/-a:pozabu rečt da men ne samo posveti, ampak skoz gori
pa še nekej ne štima najbolj, pa me tud zanima ka je to, ko natankam poln kesl benza in se ob tem skoz vozim na plin, zdrži tank benza za 2.800km, pr drugem 4.900, zdj pa ne tankam poln, ampak zadnč gledu k šu na relacijo v Munchen kr sport gledu kk cajger za benz gre dol, tk da ob 1.200km zraven plina skuru še 20l benza
je mau že kdo ta problem?

ja ponavadi je to modul.lučka za lambdo pa pomeni,da je korektura ,ki je potrebna za izravnavo vbrizga čez mejno vrednost lambda sonde,vzrokov je lahko več, ampak monter bi pa to že moral vedeti,ker nisi ne prvi in ne zadnji-verjetno.
plin je cnej k bencin
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov