Debate, ki niso vezane na ostala področja...

MateSLO
Novinec

Re: Nevem zakva se vsi kr neki......!!!

Napisal/-a MateSLO Če jan 15, 2009 3:38 pm

AndrejD je napisal/-a:
2580 je napisal/-a:Lepo pozdravljeni nevem zakva se vsi kr neki kregate in prtožujete čez pokojna fanta osebno nism poznov nobenga od njih dveh.Mislim pa da si vsak zasluži da počiva v miru,vsaj po smrti jim dejte mir ne pa da,nekateri nabijat kao:(ja sej jima je prov pa tako naprej....)Osebno sem mnenja da se to lahko zgodi kateremu koli saj vsi kdaj pritisnemo na gas saj je vse več čudakov nacest k neznajo vozt nato pa ga greš prehtevat,ker se v tem trenutku odločiš da je to pravilno in glih takrat slučajn pride do take nesreče.Poj se pa mau zamislte nad sabo kaj pa kako bi blo če bi vi bili na tem mestu.Vrjetn neb napisal takih podlih stvari kokr jih nekateri pišete.NAJ POČIVATA V MIRU. :cry:

Take stvari se dogajajo samo iz enega samega razloga.
Ker se ljudem je**** za druge ljudi. Me zanima kako bi se vozili, če bi vedeli da je v nasprotnem avtomobilu ljubljena oseba. Me zanima koliko junakov bi še v takih primerih vozilo tako, kot se vozi danes.
Me zanima če bi še dirkali, izsiljevali, vozili pijani, itd po normalnih cestah, če bi vedeli da bodo s tem ubili svojo ljubljeno osebo. Ali pa če bi vedeli da bodo s povzročitvijo prometne ubili celo svojo družino.

Ljudem se enostavno j*** za sočloveka, ker so oni edini in sami vredni življenja na svetu... Vsi drugi so manjvredni, in jih boli k*** če bodo cr***.

in dokler se to nebo spremenilo, tako dolgo bomo videli podobne primere.

Zelo lepo povedano. Samo te moram razocarati, veliko je taksnih ki bi se jim je**** tudi v tem primeru. Zal.

In ja tudi to je res da se stevilo nesrec ne bi zmanjsalo za 50% ce bi bila dirkalisca samo bi pa bilo malo boljse.
Policija dela ze samo pri tem napake ko ne stoji za prvim voglom za gostilno, na vsaki strani. Tu pa tam bi pa lahko kaksno taksno udarli.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Če jan 15, 2009 3:52 pm

v moji okolici je en policaj stal takoj za gostilno in vstavljal takoj ko je kdo speljal. baje je še vedno na intenzivni.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če jan 15, 2009 4:14 pm

Torej bi moral tam stati zamaskirani specialc (ali več) in pisati kazni.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Če jan 15, 2009 4:20 pm

S takim ravnanjem bi si polcaji sam poštenu nafilal blagajne, vplival pa nebi velik na varnost...
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Če jan 15, 2009 6:08 pm

gecco je napisal/-a:S takim ravnanjem bi si polcaji sam poštenu nafilal blagajne, vplival pa nebi velik na varnost...

Nauk tvoje trditve je: Na cestah je veliko pijancev, ki pa bistveno ne ogrožajo nikogar. :pivo

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Če jan 15, 2009 6:13 pm

Strokovnjak je napisal/-a:
gecco je napisal/-a:S takim ravnanjem bi si polcaji sam poštenu nafilal blagajne, vplival pa nebi velik na varnost...

Nauk tvoje trditve je: Na cestah je veliko pijancev, ki pa bistveno ne ogrožajo nikogar. :pivo

Kje si pa to prebral? Kar sem hotel reči je, da če bi policaji res stali pred vsako gostilno (kar je mislim da nemogoče glede na to koliko gostiln imamo) bi pokasirali veliko kazni ja...ampak ustavili pa niti približno nebi vseh pijancev...pa tudi alkoholiziranost ni glavni razlog za nesreče...je velik, ampak še daleč ni edini.
Slika

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Če jan 15, 2009 7:20 pm

gecco je napisal/-a:Kje si pa to prebral? Kar sem hotel reči je, da če bi policaji res stali pred vsako gostilno (kar je mislim da nemogoče glede na to koliko gostiln imamo) bi pokasirali veliko kazni ja...ampak ustavili pa niti približno nebi vseh pijancev...pa tudi alkoholiziranost ni glavni razlog za nesreče...je velik, ampak še daleč ni edini.

Glej pred vsemi gostilnami tako ali tako ne bi mogli dezurat in cakat da se nekdo priperlje mimo in ga ustavijo. Ce si pijan tako ali tako ne smes vozit po cesti in a ni boljse da ga cim prej odstranijo iz ceste preden skodi sebi in kar je najhuje - drugim. :roll:
Razlogov zakaj se ljudje iz dneva v dan ubijajo na cestah je na tisoce in mogoce prezivi zaradi tega 10 ljudi vec. 10 ljudi ki bi lahko umrli zato ker niso bili nic krivi in imajo doma druzino. Think about that. :roll:

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Če jan 15, 2009 7:55 pm

Sj nisem reku da sem proti temu al pa da ne bi bilo učinka...sam pravim da ne bi bil velik, nažalost :(
Slika

nerazzurro
Nov uporabnik

Napisal/-a nerazzurro Če jan 15, 2009 8:04 pm

najvec kar lohk nardimo za varnost je en elektrosok namest airbagov. me zanima kdo bi se poj upal zaletet?
AR 156 2,4 mJet

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Če jan 15, 2009 8:30 pm

nerazzurro je napisal/-a:najvec kar lohk nardimo za varnost je en elektrosok namest airbagov. me zanima kdo bi se poj upal zaletet?

ja,ko se vsi zanalašč zaletavajo :roll:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

nerazzurro
Nov uporabnik

Napisal/-a nerazzurro Če jan 15, 2009 8:49 pm

el_diablo je napisal/-a:
nerazzurro je napisal/-a:najvec kar lohk nardimo za varnost je en elektrosok namest airbagov. me zanima kdo bi se poj upal zaletet?

ja,ko se vsi zanalašč zaletavajo :roll:

to je blo misljeno napol zahec.

bi pa vsi vozili precej pocasneje in bolj previdno

PS. upam, da se nihce na zaletava zanalasc.
AR 156 2,4 mJet

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe jan 16, 2009 8:18 am

Ne elektrošok, všpičena konjica bi mogla ven skočit namesto airbaga. :twisted: O tem sem že nekje pisal, da so to izjavili v eni oddaji, ki se je vrtela na discovery-ju. Jasno, da se to ne bo nikoli zgodil, ampak pomislite kako bi folk naekrat začel previdno vozit, ker bi vedel kaj ga čaka, če se zaleti... Če nekatere nič ne izuči, bi jim pa tole sigurno zlezlo pod kožo..., če ne drugače pa dobesedno. :twisted: :P
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Tiicoo
Stalni uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a Tiicoo Pe jan 16, 2009 8:31 am

Polo78 je napisal/-a:

Ne elektrošok, všpičena konjica bi mogla ven skočit namesto airbaga. :twisted: O tem sem že nekje pisal, da so to izjavili v eni oddaji, ki se je vrtela na discovery-ju. Jasno, da se to ne bo nikoli zgodil, ampak pomislite kako bi folk naekrat začel previdno vozit, ker bi vedel kaj ga čaka, če se zaleti... Če nekatere nič ne izuči, bi jim pa tole sigurno zlezlo pod kožo..., če ne drugače pa dobesedno. :twisted: :P

samo a ste pa poštuderali da si nedovžn.. ozirma da se lepo peleš pa se ti en drugi naravnost v tebe zaleti??
Slika

Uporabniški avatar
Par@gon
Nov uporabnik

Napisal/-a Par@gon Pe jan 16, 2009 9:17 am

Ne vidim smisla v temu, če se zaletiš te ne bo čakal le elektrošok, ampak nalomljena rebra, razbita glava, ali še kaj hujšega. Verjeli ali ne, nikomur ni zaletavanje v zabavo.
Rešitve bi jaz iskal drugje, predvsem v vzgoji in izobraževanju. Morali bi imeti podoben sistem, kot ga imajo na Finskem, kjer izpit za avto poteka 2 leti, če se ne motim. Ker pri nas te samo na hitro nafilajo z neuporabnimi CPPji, potem pa se znajdi kakor se moreš. Razlika med izobraženim, izkušenim voznikom in zelencem namreč ni toliko v hitrosti, ampak prilagajanju te hitrosti razmeram na cesti in postavljanju zdravih mej. Osebno rad vozim malo hitreje in dinamično, ker se mi s tem poveča pozornost in koncentracija, napram počasni vožnji, kjer se je lahko zasanjati in zgubiti pozornost. Seveda pa je ta meja in pojem hitrosti za vsakega drugačen.

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Pe jan 16, 2009 8:14 pm

Par@gon ja jaz ga tudi ne. Se posebej zato ne ker mogoce se bo pa nekdo zaletel vame in ne jaz vanj. Potem bi bilo boljse da ob vsaki nesreci poklicemo policijo in tisti ki je kriv ga policaji z elektrosoki nafilajo in premlatijo s pendreki. :roll:
Po moznosti mu zlomijo se nogo da si bo zapomnil za drugic.

Meni osebno je zelo vsec ideja voznja s spremljevalcem. Plav karton, zdravniskega in voznjo se naredi in pri 17 letih lahko zacne vozit, seveda v spremstvu starsa (seveda je pogoj da ima nevemkoliko let izpit in manj kot 8 kazenskih). Z veliko volje, starsa ki ima kaj soli v glavi in zna obvladati sina ter seveda sina kateri ima tudi nekaj soli v glavi in se pocuti dovolj sposobnega za voznjo.
Bi skoraj upal stavit da bo clovek ki je vozil s spremljevalcem eno leto in recimo prevozil 5000 km znal pri 18 letih veliko boljse vozit.

Ce lahko izpit na Finskem delajo 2 leti (kar se mi zdi se vedno cudno pa recimo da je to res...) potem bi pri nas lahko naredili tako da bi tudi ce naredis izpit z 18 leti imeti minimalno pol leta ali pa celo leto spremljevalca zraven. Ko bi minilo pol leta bi sel zopet pred komisijo - ce menijo da si sposoben lahko vozis sam - drugace ne.
Moje mnenje pac. :roll:

:!: :!: It's not about how fast you drive. It's about how you drive fast :!: :!: ;)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe jan 16, 2009 8:45 pm

MateSLO je napisal/-a:Meni osebno je zelo vsec ideja voznja s spremljevalcem. Plav karton, zdravniskega in voznjo se naredi in pri 17 letih lahko zacne vozit, seveda v spremstvu starsa (seveda je pogoj da ima nevemkoliko let izpit in manj kot 8 kazenskih). Z veliko volje, starsa ki ima kaj soli v glavi in zna obvladati sina ter seveda sina kateri ima tudi nekaj soli v glavi in se pocuti dovolj sposobnega za voznjo.
Bi skoraj upal stavit da bo clovek ki je vozil s spremljevalcem eno leto in recimo prevozil 5000 km znal pri 18 letih veliko boljse vozit.

Vse lepo in prav...ampak kot je vidit ob dandanašnjih nekaterih (ne pa tudi vseh)šoferjih na cesti (tistih malce starejših), bognedaj da bi taki učili svojo deco vozit avto.Ker potem se lahko kmalu zgodi da imamo podvojeno število "nesposobnih" šoferjev na cesti.

LP!

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe jan 16, 2009 9:01 pm

Jaz bi usakemu vozniku dal delati test varne vožnje, in glede na to kako bi bilo opravljeno bi tudi odredil naslednji test varne vožnje, ampak max. 10 let. Saj ko gledam kako nekateri vozijo, niso sposobni niti kolo vozit kaj šele avto. In potem naj tak šofer ve kako se avtomobil obnaša v kritičnih situacijah. Večina voznikou pa dela napako ko začne avtomobil iti po svoje, da stisne zavoro, postane "trd" ali pa celo spust volan, in nato gre use skupaj samo v "maline" Najbolj se mi pa smešno zdi, ko vidim nekatere kako se pripravljajo speljevati v snegu če je malo klančka.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Pe jan 16, 2009 10:20 pm

Par@gon je napisal/-a:Ne vidim smisla v temu, če se zaletiš te ne bo čakal le elektrošok, ampak nalomljena rebra, razbita glava, ali še kaj hujšega. Verjeli ali ne, nikomur ni zaletavanje v zabavo.
Rešitve bi jaz iskal drugje, predvsem v vzgoji in izobraževanju. Morali bi imeti podoben sistem, kot ga imajo na Finskem, kjer izpit za avto poteka 2 leti, če se ne motim. Ker pri nas te samo na hitro nafilajo z neuporabnimi CPPji, potem pa se znajdi kakor se moreš. Razlika med izobraženim, izkušenim voznikom in zelencem namreč ni toliko v hitrosti, ampak prilagajanju te hitrosti razmeram na cesti in postavljanju zdravih mej. Osebno rad vozim malo hitreje in dinamično, ker se mi s tem poveča pozornost in koncentracija, napram počasni vožnji, kjer se je lahko zasanjati in zgubiti pozornost. Seveda pa je ta meja in pojem hitrosti za vsakega drugačen.

Če me spomin ne vara imajo na Finskem v skoraj vsaki vasi dirke, ki se jih lahko udeležujejo vsi (vožnja v krogu in zaletavanje ? ). Noben avto ni dražji od 1k€. V pravilih je namreč napisano da če ti kdo po koncu tekme ponudi 1k€ za avto s katerim si vozil, vozilo moraš prodati. Tako preprečujejo da nekdo preveč vložil v avto.
Slika

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone Pe jan 16, 2009 10:25 pm

Si predstavljaš, da bi bilo pri nas kaj podobnega in bi pri vsaki drugi bajti stala zunaj ena taka razbita kripa ? :))

To bi bilo vpitja in zgražanja, češ da kazijo okolico in podobna sranja.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po jan 19, 2009 8:50 am

Pri tej nesreči na AC, ko je tovornjak zbil AMZS vozilo so zapisali, da je tovornjakar vozil po predpisih. Kako hudiča lahko voziš po predpisih in hkrati zbiješ okvarjena vozila na odstavnem pasu?
Ne vem, a ma folk kakšna samomorilska nagnenja, da kar zavijejo v AMZS vozilo živih barv? Ali je kar ves čas že vozil z desnimi kolesi po odstavnem pasu? :bonk
Corolla TS 1.8 HSD: Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Komisar Korozije, Mayrik56 in 6 gostov