Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Ne dec 30, 2007 8:05 pm

Po moji logiki je merjenje v stebriček brezvezno, ker se ne odbije nič nazaj??? :roll:

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Rottie Po dec 31, 2007 1:53 am

PureTNT je napisal/-a:
Cash je napisal/-a:Po moji logiki je merjenje v stebriček brezvezno, ker se ne odbije nič nazaj??? :roll:

Se odbije, pa še kako. Menim pa, da se ne spodobi omenjati nelegalne opreme.

LP

Nato, da jst nimam nič od tega v svojem avtu, mi ni problem o tem kaj rečt. ;) Pa itak, kdo pa še ne pozna jammer-jev. Sj od začetka, ko še niso bili prepovedani pri nas, se jih je naveliko uporabljalo... tako za laser kot tudi modele za aktivno zaščito pred navadnim radarjem. Zato so jih tudi prepovedali in dali visoko kazen (500 eur + odvzem naprave), ker je postala uporaba preveč razširjena.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po dec 31, 2007 3:58 am

Da rezimiramo, zakaj so potrebne nove višje kazni - za poplačilo 25 novih Tuaregov. Seveda ne bomo nikoli zvedeli, koliko skoraj enako kvalitetnih SUV-ov (oz vsaj dovolj dobrih) bi dobili za isti denar. A se morajo res že policaji vozit v Tuaregih? Kot da niso bili že Puchi za vojsko precej preko roba sprejemljivosti (in vsi vemo, kaj so z njimi počeli).

V času, ko gre zdravstvo v maloro, ko uničujejo šolstvo, ko se vsak minister, če se mu sprdne, vozi s helikopterjem, ko so socialne razlike vse večje, naša policija dokazuje svojo (ne)sposobnost z maltretiranjem ljudi v Mb in kupovanjem Tuaregov. Za dokazat kaj? Da nismo prav nič drugačni od Bolgarov, ki so kupovali Cayenne za "rešilce"?

GOVEDO!!

PS - vsaj vemo, da gredo kazni v dobre namene (provizije?). :evil: :lol:

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Po dec 31, 2007 8:35 am

Kmeti ostanejo kmeti in to smo slovenčki... Nimaš kaj. Nikjer ni rožnato ampak zadnje cajte pa se res že malo norca delajo. Qurbe nimajo za 20 miz operacijskih pa za otroško bolnico svinje tarege pa kupujejo pa patrije pa policijske čolne pa 100 mercedesov pa letala pa eh danes je staro leto pa upam, da bo bolje 2008.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Po dec 31, 2007 10:48 am

Iskal sem po netu če bi kje našel tabelo, ki je bila včeraj objavljena na 24 ur da bi jo prilepil. Šlo se je za mrtve na naših cestah po regijah in je bilo naslovljeno kot Nacionalni program po regijah toliko mrtvih, zraven pa dejanske številke. HALO , pa kje je logika, da nekdo iz takih stvari dela vnaprejšnjo statistiko.Žal smo v državi oz. regijah presegli njihova pričakovanja. Nacionalni program bi moral vsebovati št. 0, ne pa dvigovat kazni in v EUR-ih preračunavat za koliko se bo zmanjšalo št. smrtnih žrtev, ker bojo kazni toliko višje.

lp

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po dec 31, 2007 11:51 am

xandrej je napisal/-a:da bo bolje 2008.

očitno ne, saj naj bi se že jutri podražil benz.

Drgača pa lepo napisano, esem.
Slika

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ven0m Po dec 31, 2007 1:04 pm

Ma vse skup je postalo že bv. Polnoletn sem komaj 3/4 leta pa me je že zdaj minlo do čisto vsega :x

offtopic: Kako je z tistimi novimi prvimi pomočmi, ko bi naj veljale od 1. naprej?
Jaz sem kupo prvo pomoč pred pol leta na AMZS za 30€ tako modro škatlo, danebom ki spet metal ven 30€ samo zato da bo zelena škatla ali kaj takega :x :x :x

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Rottie Po dec 31, 2007 1:53 pm

ven0m je napisal/-a:Ma vse skup je postalo že bv. Polnoletn sem komaj 3/4 leta pa me je že zdaj minlo do čisto vsega :x

offtopic: Kako je z tistimi novimi prvimi pomočmi, ko bi naj veljale od 1. naprej?
Jaz sem kupo prvo pomoč pred pol leta na AMZS za 30€ tako modro škatlo, danebom ki spet metal ven 30€ samo zato da bo zelena škatla ali kaj takega :x :x :x

Ta ki jo imaš bo čist OK. ;) Spremenili so le to, da tisti ki ima avto, ki je bil pred 1.1.2005 prvič registriran v SLO, ne rabi kupovati novo prvo pomoč, če je njegova še OK. (kompletna, sterilna in še ni potekel datum uporabe)

P R A V I L N I K o spremembi Pravilnika o kompletu za prvo pomoč, ki spada v obvezno opremo motornih vozil

1. člen

V Pravilniku o kompletu za prvo pomoč, ki spada v obvezno opremo motornih vozil (Uradni list RS, št. 106/04, 134/04 in 136/04 – popravek) se 10.a člen spremeni tako, da se glasi:

"10.a člen

S kompleti za prvo pomoč, ki ustrezajo zahtevam tega pravilnika, morajo biti opremljena vozila, prvič registrirana v Republiki Sloveniji po 1. januarju 2005.

V vozilih, prvič registriranih v Republiki Sloveniji pred 1. januarjem 2005, mora biti vsebina obstoječih kompletov za prvo pomoč higiensko vzdrževana, nepoškodovana in z veljavnim rokom uporabe.".

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=5711

http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod ... _id=161113

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 Po dec 31, 2007 3:56 pm

Venom, kar probi polcaju jokcat, da si študent, to jim gre najbl na falus. Sicer pa, ne vem, kaj jokaš, zgleda da za Audija maš (sicer starga), pa pijačkice, pa pičke matrne po mariboru, mej pa še za kazen plačat. Pa zihr ti ni napisal kazni za brez veze. To ni Texas. Neki si mogu nardit,da te je upizdu. Če maš že zdej tolk za povedat, k si še vs malinast, kaj še bo.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Po dec 31, 2007 4:23 pm

primozek69 je napisal/-a:.... Pa zihr ti ni napisal kazni za brez veze. To ni Texas. ...

Čudno - po vseh mogočih postih na forumu zadnje mesece, katerih skupni imenovalec je točno to - da Slovenija postaja "Texas" (v resnici bi nam bil Texas lahko za zgled) in to, da policaji lahko kar "pičijo" neko kazen - se najde nekdo, ki joče nad tujim jokom in kako naj se ne delamo naivkote. Mi že ne - kaj pa ti? Ga morda poznaš in veš več kot to, kar je ven0m napisal?

Vsaj oči odpri, preden počez udrihaš....

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 Po dec 31, 2007 4:30 pm

Tko kt sm reku. Policaj, če ti napiše kazen, ti obrazloži, zakaj, pa kaj si narobe naredil. Ne pa tko k on trdi. Take štorije so mi mal tko, no,mim.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Po dec 31, 2007 4:42 pm

Ko boš pa ti "junak" kakšne take štorije, bo pa vse OK? Resnica končno spoznana?

Spominjaš na tiste Žide, ki so še po vseh govoricah, pričevanjih itd in tudi po lastnih doživetjih še vedno trdili, da kaj takega kot je kanc-lager pa že ne obstaja, je preveč divje/moteče. Naši plavci tudi niso taki (posebno ne njih šefi), to so samo govorice, obrekovanja, to že ne more bit res...

Kam torej pridemo, če ne verjamemo oblasti?

Ravno v tem je problem - vsako oblast je treba nadzorovat in ji ne verjet na besedo! Več kot je "čudnih" štorij, bolj velja preveriti, kaj je res! Ne pa a priori zamahovat nad "čudnostjo" - češ, naši že niso taki, to je možno samo na Balkanu, v Texasu itd.
To je nujno že prej, ko bo udarilo po lastni koži, bo vedno prepozno! Edino tak nadzor lahko omeji "nerazsvetljeno" oblast, kakršni smo priča dandanes v Sloveniji!

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 Po dec 31, 2007 4:53 pm

To je res. Ne pa da se nek mulo štajerski prtožuje, da so mu iz lepga napisal kazen. To je ZVCP, ne pa oblast. Pol pa, k zaropota na cest, se pa sam posti limajo v rubriko nesreče, pa vsi zmajujejo z glavami. Dej ne mi govort, da ne veš, kako se obnašajo 18 letni vozniki. Ne vsi, večina,tud sam sm bil tak, sam sem mel to srečo, da so ble vse pizdarije brez soudeležencev. Pa bova zaključila tole.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Po dec 31, 2007 5:26 pm

primozek69 je napisal/-a:To je res. Ne pa da se nek mulo štajerski prtožuje, da so mu iz lepga napisal kazen. To je ZVCP, ne pa oblast. Pol pa, k zaropota na cest, se pa sam posti limajo v rubriko nesreče, pa vsi zmajujejo z glavami. Dej ne mi govort, da ne veš, kako se obnašajo 18 letni vozniki. Ne vsi, večina,tud sam sm bil tak, sam sem mel to srečo, da so ble vse pizdarije brez soudeležencev. Pa bova zaključila tole.

Žal se tega ne da na hitro zaključit. Ne poznam tega "štajerskega mulota", a sem po njegovem pisanju prepričan, da to ni mulo tipa "Po vasi sem vozil 100 na uro. Kateri advokat je najboljši, da me reši kazni?". Po njegovi "prizadetosti", ki veje iz njegovega pisanja, in tudi po lastnih dolgoletnih izkušnjah s policaji, verjamem, da je njegova plat štorije čisto možna in zelo verjetna.

Ni prvič, žal niti redko, da policaj kaže tak odnos. Taka dejanja direktno spodkopavajo ugled policije in oblasti, ki sta zadolženi tudi za predlaganje in sprejem zakonov in predpisov ter ravnanje v skladu z njimi. S tem taka dejanja spodkopavajo tudi zakone in predpise - in to počno ravno institucije, ki so vez med abstraktnimi zakoni in realnim življenjem. V tem primeru (če je res tako, kot je ven0m napisal) si zgrešil naslovnika - "štajerski mulo" ni ven0m, pač pa policaj, ki ne ve, čemu v resnici služi in kaj je njegova funkcija. Za tako stanje sloni krivda v celoti na strani njihovih šefov in sistema, tudi kadrovanja po sistemu negativne (in politične) selekcije. Seveda je del sistema tudi nemožnost normalnih pritožb, saj še posebno tu velja "Kadija tuži, kadija sudi". Ravno zato morajo policaji biti toliko bolj "čisti", a je žal dostikrat ravno obratno.

Če bi malo več bral na forumu (pa tudi v raznih drugih medijih, tudi razne Eu komisije in sodišča to zanima) o raznih izkušnjah s policijo in njihovimi postopki, bi videl, da ven0mov primer sploh ni osamljen, nasprotno - postaja vzorec in pravilo! Kar sploh ne čudi, če na družbeno klimo v Sloveniji, ki se odraža tudi na cestah, gledamo z malce bolj kritičnimi očmi in manj plašnicami.

Odprtost kot začetek zavedanja problema je edina pot k izboljšanju razmer - tudi zato moja reakcija na udrihanje po prizadetem mladeniču in na hkratno zagovarjanje kakršnekoli avtoritete, pa naj bo še tako slaba (žal je to implicitno zadaj, pa najsi to priznaš ali ne). Ali naj kar molče trpimo, dokler ne poči v obliki kakšne revolucije (tempi passati) oz atentatov (kot možen primer - je umor zobozdravnice povezan z razsulom zdravstvenega sistema?)?

Družbena stabilnost je verjetno najpomembnejši pogoj za kakršnokoli "kvaliteto življenja" v neki državi, vsekakor dosti pomembnejši od golega pehanja za (in hvaljenja z) rastjo/dobičkom, kdaj tudi preko trupel. Trenutno se ta stabilnost ruši znotraj sistema, s svojimi vzvodi to počne celo sam sistem! In policaji s svojim (ne)delovanjem pri tem dovolj sodelujejo.

(BTW - meni se trenutna slo-stabilnost dozdeva kot lebdenje/plavanje v greznici, kjer nas tisti, ki drek mešajo, uspešno utapljajo. Bomo prej guznili zaradi premalo plinov ali zaradi preveč plinov - to je najbolj aktualno vprašanje Slovenije ta trenutek!))

Dajmo reševati probleme, dokler še ni treba rezat oz vsaj ne preveč. Za to pa je potreben najprej (samo)kritičen uvid v lastno naivnost in predsodke. Ni vse enako in samo ustrezna kritičnost ter ponovno vzpostavljanje nekaterih nujnih družbenih norm nas lahko izvlečeta iz dreka.

Torej - ne metat vseh v isti koš - ne mladeničev ne policajev.

Happy new year??

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Po dec 31, 2007 7:07 pm

primozek69 je napisal/-a:Venom, kar probi polcaju jokcat, da si študent, to jim gre najbl na falus. Sicer pa, ne vem, kaj jokaš, zgleda da za Audija maš (sicer starga), pa pijačkice, pa pičke matrne po mariboru, mej pa še za kazen plačat. Pa zihr ti ni napisal kazni za brez veze. To ni Texas. Neki si mogu nardit,da te je upizdu. Če maš že zdej tolk za povedat, k si še vs malinast, kaj še bo.

Zagrenjenost je v zraku :idea: ;)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To jan 01, 2008 1:54 am

pred in po polnoči prevozu 140 km po severvzhodni sloveniji...... prek celega maribora... prek celega ptuja..... relacija Ožbalt-MB-Ptuj-Lovrenca na Pohorju-Ožbalt......niti ene kontrole... NITI ENGA policijskega avta nisem videl.....torej kontrola prometa na višku? Ravno v noči ko bo po cesti se peljalo verjetno kr nekaj šoferjev, ki so spili kozarček ali dva.....pa dobro vemo da ne sodi za volan....In kje je bla v tem primeru policija? Na kozarčku? Da ne govrorim kako folk vozi...prehiteva....KJE JE POLICIJA? Naj stojijo na vsakem km če je potrebno pa umirjajo promet....ni pa treba stat na kao "nevarnih odsekih" pa talat kazni za 5km/h prekoračitev.....

Ko pa se menimo o nesrečah pa povsod neprilagojena hitrost ali pa alkohol...... seveda... ko mačke ni doma pač miši plešejo...in to kar sem doživel čez praznike je čisto po tem pregovoru.... vsak falus ki se po eni cesti pelje vsaj 10X bo točno vedel kje in kdaj stojijo.... ko prideš mimo tistega "kraja za polnjenje proračuna" pa gas do daske.....za prvim ovinkom pa srna na cesti,spolzka cesta,trenutek neprevidnosti v kombinaciji s preveliko hitrostjo ( ker moraš jim pokazat da te niso dobili ( mladostna naivnost) in pol črna kronika.....

Pa naj še kdo reče kao korektno in primerno delo policije..... ja ko je treba podjebavat.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To jan 01, 2008 2:09 am

Jah....relativno...jaz sem pa naredil dve relaciji po par kilometrov okoli NM in v NM pa sem jih srečal 3X.....naloga kako so mogl bit razporejeni in kakšen je bil plan za danes pa itak ne bo noben zvedel.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To jan 01, 2008 2:31 am

FBR je napisal/-a:Jah....relativno...jaz sem pa naredil dve relaciji po par kilometrov okoli NM in v NM pa sem jih srečal 3X.....naloga kako so mogl bit razporejeni in kakšen je bil plan za danes pa itak ne bo noben zvedel.

Reči mi zdaj nekaj....je treba nardit plan da vsak lokalc ve kje so najbolj nevarne točke???Dosti sem na cesti (30-40. tisoč km letno) pa jih vedno in to čist vedno srečam samo tam kjer je možnost prekoračitev največja v bistvu pa gre za poolnjenje proračuna....... NIKJER IN RES nikjer pa jih še zasledil tam ko bi kontrola bla res potrebna.....in folk prehiteva na najbolj nemogočih mestih..zakaj??? ker jih lahko na mogočih mestih dobijo....In temu pol pravimo korektno delo? Pa prosim povcej mi kje si jih videl.......na mestih kjer je logično da stojijo?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To jan 01, 2008 3:19 am

Ne...še boljše kot da stojijo je da se vozijo na okoli....in jaz sem videl ravno "patrulje", ki so se vozile in niso nikjer stali.

Je pa škoda besed zgubljat kje bodo stali, ko bodo hoteli imeti "racijo".... ja na standardnih postajah.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay To jan 01, 2008 12:04 pm

lisko je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:Jah....relativno...jaz sem pa naredil dve relaciji po par kilometrov okoli NM in v NM pa sem jih srečal 3X.....naloga kako so mogl bit razporejeni in kakšen je bil plan za danes pa itak ne bo noben zvedel.

Reči mi zdaj nekaj....je treba nardit plan da vsak lokalc ve kje so najbolj nevarne točke???Dosti sem na cesti (30-40. tisoč km letno) pa jih vedno in to čist vedno srečam samo tam kjer je možnost prekoračitev največja v bistvu pa gre za poolnjenje proračuna....... NIKJER IN RES nikjer pa jih še zasledil tam ko bi kontrola bla res potrebna.....in folk prehiteva na najbolj nemogočih mestih..zakaj??? ker jih lahko na mogočih mestih dobijo....In temu pol pravimo korektno delo? Pa prosim povcej mi kje si jih videl.......na mestih kjer je logično da stojijo?

recimo pred tablo bezena, ali pa seltron ne :twisted: ko je taka lepa ravninica bajt sploh ni okoli samo polja, ampak treba 50 vozit, ker lahko aligatora ruškega rukneš :roll:
stojijo v v območju 50km/h, ker tam ko je 90km/h omejitev redko kiri vozi 100+km/h nič nebi zaslužli
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov