Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če apr 02, 2009 8:43 pm

sonic: Nikakor, krize se dalec ni konec (v nekaterih primerih se se sploh ni zacela) kajti to
so tiste "injekcije", ki so bile sforsirane ...zato pa tudi taksni rezultati ...sedaj ko teh "injekcij"
ni/ne bo vec se bo pa pokazalo pravo stanje koliko so se nekateri "iznajdljivi" brez teh
financnih pomoci (zacasno).

Bral sem nekatere izsledke GM-a kjer omenja plan rekonstrukcije
http://publicservice.evendon.com/GMRest ... b2009M.htm
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Če apr 02, 2009 9:33 pm

No ampak če toliko ljudi kupuje (nove!) avte, potem že ne more biti tako hudo.

In morda dejansko sploh ni tako hudo, to piše tudi tukajle:
http://goodeuropean.blogspot.com/2009/04/recession-its-your-own-damn-fault.html
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če apr 02, 2009 9:44 pm

sonic: Kakorkoli stejejo bolj tisti pravi viri ne komaj marca 2009 vpisan bloger in
globalno gledano ni to neko dejstvo katero je napisal zgolj v posplosenem smislu.
http://www.blogger.com/profile/14767919778754716374
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Če apr 02, 2009 10:39 pm

Tisti ko majo in bojo meli sluzbo ne bojo kaj dost recesije obcutli... ce je zdj denarja za razmetavat ga mogoc pol ne bo vec tolk sam tisti ko ne bojo meli sluzbe oz. eno z zlo nizko placo in mogoce vec clanska druzina pa samo 1 zaposlen ... tisti bojo res obcutli recesijo ;)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe apr 03, 2009 7:16 am

MateSLO je napisal/-a:Tisti ko majo in bojo meli sluzbo ne bojo kaj dost recesije obcutli... ce je zdj denarja za razmetavat ga mogoc pol ne bo vec tolk sam tisti ko ne bojo meli sluzbe oz. eno z zlo nizko placo in mogoce vec clanska druzina pa samo 1 zaposlen ... tisti bojo res obcutli recesijo ;)

vsi so delno občutili "krizo" in to v svojih denarnicah saj ni več takšnega brezveznega razmetavanja denarja in nakupov nekaterih nepotrebnih stvari. sedaj ljudje končno kupujejo tisto kar res potrebujejo ;)

je pa spodbuden včerajšnji dogovor g20 ( beri: glupih dvajset :P) kjer so sprejeli pomembne finančne plane za reševanje krize

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Pe apr 03, 2009 7:41 am

Tistim, ki se plače niso spremenile in so redno zaposleni, se kriza čisto nič ne pozna. Osebno mi je kvečjemu bolje, ker so se nepremičnine dosti pocenile in bom lažje nabavil.
Pozna se mi edino toliko, da so sedaj obresti za depozite v bankah 2% namesto 5%, kar je itak skor ista figa. Na srečo pa prej nisem imel vloženih sredstev v vzajemce/delnice.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Pe apr 03, 2009 9:17 am

adis je napisal/-a:
MateSLO je napisal/-a:Tisti ko majo in bojo meli sluzbo ne bojo kaj dost recesije obcutli... ce je zdj denarja za razmetavat ga mogoc pol ne bo vec tolk sam tisti ko ne bojo meli sluzbe oz. eno z zlo nizko placo in mogoce vec clanska druzina pa samo 1 zaposlen ... tisti bojo res obcutli recesijo ;)

vsi so delno občutili "krizo" in to v svojih denarnicah saj ni več takšnega brezveznega razmetavanja denarja in nakupov nekaterih nepotrebnih stvari. sedaj ljudje končno kupujejo tisto kar res potrebujejo ;)

Jaz še nisem občutil nobene krize. Pravzaprav mi je bolje, kot kdajkoli prej!

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Pe apr 03, 2009 10:39 am

cruiser1 je napisal/-a:
adis je napisal/-a:

Jaz še nisem občutil nobene krize. Pravzaprav mi je bolje, kot kdajkoli prej!

nam lahko zaupaš, s čim se ukvarjaš? Ni treba detaljev, samo področje. Jaz nasprotno priznam, da kljub temu, da se mi dohodki niso nič zmanjšali (OK, ostal brez božičnice, ampak to bom že preživel) močno občutim posledice krize tako sam, kot v pogovoru z ženo in več ali manj vsemi kolegi.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe apr 03, 2009 10:46 am

Na naši firmi se je pa sedaj začel kazat rezultat krize, jebemti nimamo skor kaj delat. Stavari, ki so že narejene, naročniki ne pridejo po njih :? Ne vem kaj bo.
Se zgodi tako, dobimo naročilo za 10 komadov, čez nekaj časa strornirajo na 6, čez en dan pa še na 5. In potem gre 5 kom. v izdelavo. Ko pa je rok pa nobenega po robo. Ene stavri komaj zdaj nalagajo za odvoz pa je bilo že januarja narejeno.
Pa vsi okrog jamrajo. V Štorah tudi nimajo kaj delat, je en sosed pravil, da je že od pol decembra skoraj večinoma doma. Gre na sestanek, nekaj hodijo sem in tja pa lahko grejo spet domov. Ni dela.
Eni se norce delajo, samo dejansko ni tako, vedno več nas je v škripcih, eni so pa že doma. In kaj boš pol, vse firme, kamor pogledaš mečejo ljudi ven, kje boš pol dobil službo, če pa take mečejo ven, ki so ustvarili zgodovino firme.
Stvari se pa dražijo, še lahko zlo hudo grata iz tega, narod bo začel živce zgublat, vedno več bo kraj, kriminala.
Sej zdaj, če ljudje ne bodo imeli denarja za hrano, to boš mogo še na njivi ponoči stražit, da ti ne bodo vse pokradli. Že zdaj se nam je dogajalo, da je kdaj zmanjkal fižol, solata, krompir so že tudi skapali. Drva, bog ne daj, da imaš kje za cesto na drobno razžagana, čez noč ti zmanjka pol klaftre. Ravno prejšni teden sem videl, ko je eden kar v avtu peljal cole, kar sedeže podrte pa je imel polno naloženo v enem starem Subaruju. Kaj je bilo to druga kot ukradeno. Se bojim, da bo tega vedno več.
Bo treba res vsako stvar dat pod ključ, še dobro, da imamo hudega psa, ki mu nobeden ne uide.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Pe apr 03, 2009 11:53 am

Jaz sem in še vedno govorim, da je velik delež te krize posledica medijske gonje.

Jaz delam v avtomobilski industriji in se mi npr. pri plači ne pozna čisto nič. Opažam pa veliko podjetij, ki so bila že prej na crkavanju ne vem koliko let, sedaj pa dejansko crkujejo in se iz tega dela galama. Sori, sliši se kruto, ampak že prej bi mogla crknit. Mogče bi do danes že bila nova delovna mesta tam.
Glede medijev pa itak, da ustvarjajo negativnost, saj drugače ne morš razmišljat, če vsak dan poslušaš o krizi. To, da folk na veliko kupuje avto s subvencijo je samo pokazatelj, da denar je, samo ljudje so se mal nazaj zadržal, ker toliko slišijo o krizi. Sedaj jih je pa država spodbudila s pomočjo... Čista psiha. Nezdravi deli gospodarstva in finančnega sistema pa sedaj po naravni poti odmirajo. Piramida se ruši...
;)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe apr 03, 2009 12:09 pm

cruiser1 je napisal/-a:Jaz še nisem občutil nobene krize. Pravzaprav mi je bolje, kot kdajkoli prej!

...sva že dva :P

mišek je napisal/-a:Eni se norce delajo, samo dejansko ni tako, vedno več nas je v škripcih....

..ti se boš že znašu, si "strokovnjak" na večih področjih.... :lol:

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe apr 03, 2009 12:16 pm

Sej pri nas se še tudi nobenemu ne pozna na plači, tudi božičnice smo dobili, samo zdaj pa skoraj ni dela. In posledica tega je, da podaljšujejo po 3 mesece, istočasno pa povejo, da je treba razumet, če bo zaškripalo, bomo ti, ki smo za določen čas prvi, ki bomo šli ven :( In zdaj imam podaljšano do konec junija, kaj bo pa potem pa ne vem. Zdaj delamo na na enem proizvodu, da ga konstrukcijsko prenovimo, mogoče če bo tisto kaj potem pomagalo, če bo prodaja kaj zlaufala. Drugače pa ne vem, če ne bo zadobit kakih rezervnih del se slaba piše.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe apr 03, 2009 12:27 pm

sašo5 je napisal/-a:..ti se boš že znašu, si "strokovnjak" na večih področjih.... :lol:

@sašo5; malo kulture ti ne bi škodilo. Kaj si ti carinik? Torej movzeš državni denar, nimaš pa praktično kaj pokazat. Samo tiho bodi. Mi pa moramo nekaj naredit, tisto prodat in od tistega je potem denar, od katerega je še kup davkov od katerih tebe plačujejo. In če bo začelo industriji množično škripat, kaj misliš od kod bo državi denar, da bo tebe plačevala? Bo tudi prišel veter čistke med vas.

P.S. Se opravičujem, če nisem zadel tvoje zaposlitve, samo se mi zdi, da imam v spominu iz starih tem, da si nekje na meji.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Pe apr 03, 2009 12:53 pm

adamovc je napisal/-a:[nam lahko zaupaš, s čim se ukvarjaš? Ni treba detaljev, samo področje. Jaz nasprotno priznam, da kljub temu, da se mi dohodki niso nič zmanjšali (OK, ostal brez božičnice, ampak to bom že preživel) močno občutim posledice krize tako sam, kot v pogovoru z ženo in več ali manj vsemi kolegi.

He,he :D ! Rabiš idejo? -Pijača!! Pri firmi sem pol leta, dela imamo čez glavo ampak najhujše šele prihaja, ko bo sonce pripeklo!! V pogovorih s prijatelji še noben ni omenjal, da ima probleme v službi ali premalo dela. Nihče ne občuti krize in v bistvu sploh nikoli nimamo pogovorov o kakršnikoli krizi. Upam seveda, da bo tako tudi ostalo. Bomo videli. Ampak jaz se ne sekiram. Bo že!!

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Pe apr 03, 2009 1:56 pm

mi smo dobili tako naročilo, da bomo delali cel mesec po 12 ur. sedaj mi sploh več ni problem delat nadur :-P
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Pe apr 03, 2009 2:04 pm

Mi imamo delo neglede na krizo. Če naša firma propade, bo cela SLO brez elektrike; pol bo šele kriza.. Se je splačal matrat na štromarskem faksu.
Elektroenergetika... :twisted:
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Pe apr 03, 2009 2:28 pm

adamovc je napisal/-a:
nam lahko zaupaš, s čim se ukvarjaš? Ni treba detaljev, samo področje. Jaz nasprotno priznam, da kljub temu, da se mi dohodki niso nič zmanjšali (OK, ostal brez božičnice, ampak to bom že preživel) močno občutim posledice krize tako sam, kot v pogovoru z ženo in več ali manj vsemi kolegi.

Ok, da še sam malo sebe citiram - očitno se ni dobro hvaliti, da se mi dohodki še niso zmanjšali, pravkar sem namreč prejel naslednje spročilo od uprave:

gospodarska kriza vpliva tudi na poslovanje v XXX.

V prvih treh mesecih letošnjega leta ne dosegamo načrtovanih prihodkov in donosnosti, zato je poleg naporov za povečanje prodaje nujno potrebno tudi zniževanje vseh stroškov, vključno s stroški dela.

V naslednjih dneh vam bodo nadrejeni predlagali podpis aneksov k pogodbam o zaposlitvi, s katerimi boste privolili v znižanje vaših plač od aprila do decembra tega leta - 15% za bruto plače nad 6.000 € in 10% za bruto plače med 1.001 € in 6.000 €.

Člani uprave in direktorji XXX so anekse o znižanju plač že podpisali in s tem izkazali solidarnost z vsemi zaposlenimi.

Verjamem, da boste po tehtnem premisleku s podpisom tudi vi izkazali solidarnost in dali prispevek pri premoščanju kriznih razmer.

Le z medsebojno solidarnostjo in s skupnimi močmi bomo premostili krizo in skupaj iz tega obdobja prišli močnejši.

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Pe apr 03, 2009 2:39 pm

dobro jaz imam v tem letu max 800€ bruto, velik dnara ja :?

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe apr 03, 2009 3:08 pm

mišek je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:..ti se boš že znašu, si "strokovnjak" na večih področjih.... :lol:

Kaj si ti carinik? Torej movzeš državni denar, nimaš pa praktično kaj pokazat. Samo tiho bodi. Mi pa moramo nekaj naredit, tisto prodat in od tistega je potem denar, od katerega je še kup davkov od katerih tebe plačujejo. In če bo začelo industriji množično škripat, kaj misliš od kod bo državi denar, da bo tebe plačevala? Bo tudi prišel veter čistke med vas.

NE

.....in, "vbognedaj" da bi me ti plačeval..... :roll:

vprašaš od kje bo državi denar, če bo še bolj "škripalo" :?: ja tebi bodo še več vzeli, vs tisti krompir in fižolček in kaj jaz vem kaj še vse ne; pa sproti te bodo še za tisto zemljco obdavčili, da se ti bo "sfuzlalo" totalno.....pol ti bodo pa še internet vzeli, da ne boš buče nabijal po forumih....
...ja nč bat; rdeči to znajo :P

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe apr 03, 2009 3:14 pm

sašo5 je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:Jaz še nisem občutil nobene krize. Pravzaprav mi je bolje, kot kdajkoli prej!

...sva že dva :P

Trije :D:D
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov