rnisan je napisal/-a:Kapitalizem deluje le na popolnoma prostem trgu, ne pa na neki mešanici, kjer se "ne zna 'ko pije a 'ko plaća". Oziroma pijejo izbranci, plačamo pa vsi ostali.
Recimo največje ameriške banke, car industry, itd..rnisan je napisal/-a:Me zanima, katero zasebno podjetje ima v klavzuli, da če odstavijo člana vodstva, le temu pripada milijon € odpravnine, neglede na razloge odstavitve.
Jaz si skandinavce vedno ogledujem kot primer stabilne države z delujočim pravnim delom in kvalitetnim javnim sektorjem (ki je relativno gledano konkretno večji kot v Sloveniji). Realiziranih idej o prostem trgu je pa recimo v latinski ameriki precej več kot v skandinavskih državah in kar poglej si kam jih je to pripeljalo.rnisan je napisal/-a:Za primer prostega trga si poglej skandinavce.
Natanko tako. Naj dodam še podatke iz SURS-a, ki padec BDP-ja in ponovno nazadovanje gospodarstva tudi dokazujejo.thunderbolt je napisal/-a:ZUJF naš že tepe - posledice teh ukrepov so očitno vplivale na zmanjšanje kupne moči prebivalstva, kar se direktno pozna v potrošnji in s tem v samem BDP, kjer je škoda na gospodarstvu mnogo večja, kot pa prihranki po ZUJFu (zadnje številke govorijo o občutnem padcu BDP v letu 2012).
domen_ je napisal/-a:Recimo največje ameriške banke, car industry, itd..rnisan je napisal/-a:Me zanima, katero zasebno podjetje ima v klavzuli, da če odstavijo člana vodstva, le temu pripada milijon € odpravnine, neglede na razloge odstavitve.
BBoss je napisal/-a:domen_ je napisal/-a:Recimo največje ameriške banke, car industry, itd..rnisan je napisal/-a:Me zanima, katero zasebno podjetje ima v klavzuli, da če odstavijo člana vodstva, le temu pripada milijon € odpravnine, neglede na razloge odstavitve.
Sej pr nas, kot je meni znano ni takih milijonskih odpravnin pri odstavitvi iz nekrivdnih razlogov.
Svojim - slovenskim, ali svojim - državnim? Si lahko bolj konkreten?rnisan je napisal/-a:Oziroma pri nas država regulira trg tako, da daje svojim podjetjem prednost pred ostalimi.
Če ljudje počnejo slabe stvari ni treba idealizirati živali da so boljše. Tudi živali pogosto počnejo slabe stvari.rnisan je napisal/-a:Živalim nimajo teh slabih lastnosti, čeprav naj bi bile manj razvite kot mi. Se mi zdi, da če rečemo, da smo živali, delamo ostalim živalskim vrstam krivico.
lancia hf je napisal/-a:Bivši "esdeka" uvedit pa ne bo več recesije saj so ga te politiki ukinili ravno zaradi tega, da se lahko krade koder se le da pa še tam kjer se ne da se razni jurčki najdejo in pokradejo še to.
thunderbolt je napisal/-a:edit: pa še en zanimiv članek o poštenju in dobronamernosti zasebnega sektorja: http://www.dnevnik.si/slovenija/v-ospre ... e-resitve-
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov