Debate, ki niso vezane na ostala področja...

evilfury
Uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a evilfury Ne feb 16, 2014 10:34 am

A se da drugače preverit motor ne da bi ga odpiral? Ker sumim da ta izgorevanje k sigurno ni bil optimalen ni ravno blagodejno vplival...

Kdo pozna kakšnega strokovnjaka? Drugače pa hvala za nasvete.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Ne feb 16, 2014 10:48 am

evilfury je napisal/-a:A se da drugače preverit motor ne da bi ga odpiral? Ker sumim da ta izgorevanje k sigurno ni bil optimalen ni ravno blagodejno vplival...

Kdo pozna kakšnega strokovnjaka? Drugače pa hvala za nasvete.

Meritev kompresije valjev da določeno informacijo, seveda pa je ta s pravnega vidika zelo verjetno nepomembna, saj nimaš stanja pred vgradnjo LPG-ja.

Še nasvet (če imaš brezplačnega odvetnika sicer ni toliko veljaven): jaz bi preden bi vpletal odvetnika poklical direktorja, mu razložil situacijo in videl reakcijo. Če mu konstruktivno in argumentirano razložiš vse skupaj boš morda dosegel svoje brez vpletanja odvetnikov. Stroški odvetnika namreč niso majhni. Pa tudi, če imaš zastonj odvetnika je korektno, da se najprej probaš dogovorit brez vpletanja ostalih.
Še več pametovanj na Mtl blog.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Ne feb 16, 2014 10:52 am

To so mi že naredili na uradnem servisu(upam da so) pa so rekli da je kompresija vredu in ne uhaja.

Odvetnika bom plačal itak imam že nekaj drugega v igri lol nimam sreče s tem avtom.
Zadnjič spremenil evilfury, dne Ne feb 16, 2014 10:53 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Napisal/-a mtl Ne feb 16, 2014 10:52 am

Poglej še enkrat moj prejšnji odgovor: sem še nekaj dodal.

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 Ne feb 16, 2014 11:48 am

@Evilfury, osebno se mi zdi zate najslabša opcija, da prodaš polovično delujoč avto, saj bo temu primerna tudi prodajna cena. Menim, da se splača izpeljat zadevo do konca in ne obupati, ker s tem boš dal tudi zgled ostalim, v nasprotnem primeru pa bo voda na mlin določenim "mojstrom". ;)

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Ne feb 16, 2014 12:08 pm

Obrni se na tržni inšpektorat. Definitivno ti bodo najboljše svetovali in pomagali pri reševanju težav.
"this is so euro its asian" by Sam B.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Ne feb 16, 2014 12:13 pm

Drugače pa sem šel sedaj na testno probo in sem nekaj probal in sicer da menjam prestave in sem ga natišal pa probaval nižje prestave in je naprava zatajila in ko sem dal gas avto sploh ni pospešu. Šele ko sem preklopil na bencin je gas spet prijel.

S tem da so nastavitve narjene na novo, ker sm bil prejšni dan pri enem v ljubljani, ki servisira ta njihov sistem. Torej če niti on ni odpravil težavo pa čeprav je bil avto cel dan skoraj pri njem potem ne dela.

Aja g-1 še do danes ni odgovoril se pravi je 8 dni poteklo, kako naj sedaj postopam naprej?
Zadnjič spremenil evilfury, dne To feb 18, 2014 2:35 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Napisal/-a mtl Ne feb 16, 2014 12:14 pm

LaMike je napisal/-a:Obrni se na tržni inšpektorat. Definitivno ti bodo najboljše svetovali in pomagali pri reševanju težav.

Še enkrat: če imaš težavo se najprej proba rešit težavo s ponudnikom. Če se nimmožno dogovoriti, se gre na naslednje inštance, tudi tržni inšpektorat. Zelo nekorektno je na nekoga pošiljat TI, pa da ta recimo se niti ne zaveda problema.

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike Ne feb 16, 2014 12:17 pm

evilfury je napisal/-a:Sem se že obrnil, inšpektor mi je rekel da nej jim pisno napišem da uveljavljam stvarno napako. Torej to sem naredil in imajo do torka čas da odgovorijo.

Zdaj pa samo potrpežljivo. ;)

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Ne feb 16, 2014 12:25 pm

Oni se dobro zavedajo problema.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Napisal/-a mtl Ne feb 16, 2014 3:26 pm

evilfury je napisal/-a:Oni se dobro zavedajo problema.

Zavedanje problema in zahtevanje rešitve sta dve ločeni zadevi. Ampak, če sem te razumel, si že poslal zahtevek za uveljavljanje stvarne napake, tako da sedaj mirno počakaj na deveti dan in potem po postopku naprej.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Ne feb 16, 2014 6:33 pm

Kako lepo se je peljal na prinsu predelan audi tak kot moj. Kar jokat sm se začel...

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike Ne feb 16, 2014 7:25 pm

mtl je napisal/-a:
LaMike je napisal/-a:Obrni se na tržni inšpektorat. Definitivno ti bodo najboljše svetovali in pomagali pri reševanju težav.

Še enkrat: če imaš težavo se najprej proba rešit težavo s ponudnikom. Če se nimmožno dogovoriti, se gre na naslednje inštance, tudi tržni inšpektorat. Zelo nekorektno je na nekoga pošiljat TI, pa da ta recimo se niti ne zaveda problema.

Se ne zaveda? Celo napravo so mu menjali ker se niso zavedali težave? S tem so že prvič priznali napako in sicer pokazali voljo za odpravo napake. Nekak logično je, da ne bo takoj letel na tržno inšpekcijo ampak zadevo probal rešiti mirno in "znotraj 4 sten podjetja".

Evilfury: Ne pozabi, da moraš podjetje o napakah sproti pisno obvestiti/obveščati (priporočeno).

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Napisal/-a mtl Ne feb 16, 2014 7:55 pm

LaMike je napisal/-a:
mtl je napisal/-a:

Se ne zaveda? Celo napravo so mu menjali ker se niso zavedali težave? S tem so že prvič priznali napako in sicer pokazali voljo za odpravo napake. Nekak logično je, da ne bo takoj letel na tržno inšpekcijo ampak zadevo probal rešiti mirno in "znotraj 4 sten podjetja".

Evilfury: Ne pozabi, da moraš podjetje o napakah sproti pisno obvestiti/obveščati (priporočeno).

Mišljeno je bilo, da se G1 ne zaveda, da hoče stranka LPG inštalacijo vreči ven in denar nazaj. O tem, da zadeva ne dela, pa res upam, da se zavedajo brez, da jim stranka to še enkrat dodatno pove :mrgreen: .
evilfury je napisal/-a:Kako lepo se je peljal na prinsu predelan audi tak kot moj. Kar jokat sm se začel...

Nič jokat, G1 ven in potem lepo na Prinsa predelat pa bo. Ali pa kam drugam.

zzitop
Uporabnik

Napisal/-a zzitop Po feb 17, 2014 11:30 am

mtl je napisal/-a:Potrošnik lahko zahteva po lastni izbiri :
Odpravo napake
Vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako
Zamenjavo blaga
Vračilo plačanega zneska
Ker velikokrat podjetja začnejo z nekimi dobropisi, pa bi dali popust, itd.. Če se potrošnik odloči za vračilo plačanega zneska in demontažo potem mora po zakonu podjetje to tudi izvesti. Potrošniku se ni treba ''pogajat''.

Drži! Res skoraj vedno želijo dati dobropis, če zahtevaš povračilo plačila. Vendar dobropis v zakonu sploh ne obstaja, kot se vidi v zgoraj naštetih 4ih postavkah.

Ker je pri nas z vgrajevalci/serviserji res marginalno stanje, bi enostavno bilo potrebno postopati na način uveljavljanja STVARNE NAPAKE! Hitro bi se zgodil čudež, kmalu bi nekaj vgrajevalcev lahko samo še končalo s svojo kvazidejavnostjo. To po drugi strani pomeni, da bi ostali kvalitetni vgrajevalci, "rodili" bi se tudi novi, ki bi morali bazirati na kvaliteti.

To pa je predpogoj, da se pri nas končno poveča % vozil na plin in s tem tudi število plinskih črpalk in kvaliteta plina.

OFFTOPIC: Odločil sem se, da poizkusim BOSNA SUPER (ENKER) svečke. Pri nas jih nikjer ne najdem, razen za mopede in motorne žage. Sploh obstaja uvoznik? Ali bom moral tudi po te na Hrvaško?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po feb 17, 2014 11:38 am

Bosna super svečke še za moped niso dobre, kaj šele, da bi jih v avto tlaču...Tudi Bosna super niso več to,kar so včasih bile...
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

zzitop
Uporabnik

Napisal/-a zzitop Po feb 17, 2014 11:49 am

Kaj pa je problem? Slabo delovanje ali kratko trajanje?

Uporabniški avatar
Avtocona
Nov uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a Avtocona To feb 18, 2014 6:56 am

evilfury je napisal/-a:Kako lepo se je peljal na prinsu predelan audi tak kot moj. Kar jokat sm se začel...

Živ,

Ne obupat :) Moje mnenje je da v kolikor ni mehaničnih težav se da avtoplinski sistem sigurno nastaviti. Napiši mi karakteristike vozila na ZS pa ti mogoče lahko še kaj pomagam.

lp

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To feb 18, 2014 12:49 pm

zzitop je napisal/-a:Kaj pa je problem? Slabo delovanje ali kratko trajanje?

Na mopedih imajo zelo kratek čas trajanja.V nekaterih primerih ne dalj kot 10 minut (navkljub točnemu prevžigu in vžigu in pravilno mešanico).Enostavno so za en klinac...
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury To feb 18, 2014 2:35 pm

evilfury je napisal/-a:Drugače pa sem šel sedaj na testno probo in sem nekaj probal in sicer da menjam prestave in sem ga natišal pa probaval nižje prestave in je naprava zatajila in ko sem dal gas avto sploh ni pospešu. Šele ko sem preklopil na bencin je gas spet prijel.

S tem da so nastavitve narjene na novo, ker sm bil prejšni dan pri enem v ljubljani, ki servisira ta njihov sistem. Torej če niti on ni odpravil težavo pa čeprav je bil avto cel dan skoraj pri njem potem ne dela.

Aja g-1 še do danes ni odgovoril se pravi je 8 dni poteklo, kako naj sedaj postopam naprej?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov