murkoslavko je napisal/-a:
To so npr. 5w-40:
Aral High Tronic
Mobil Super 3000 X1
Liqui Moly Top Tec 4100
Castrol EDGE FST
Castrol EDGE FST Turbo Diesel
Fuchs Titan GT1
Motul 8100 X-cess <--------- Si morda mislil X-Clean???
Tak zdaj me pa kritizirajte
japanac je napisal/-a:mtl je napisal/-a:Če gre za serijsko predelavo se temeljito pozanimaj o stroških servisiranja LPG avtomobila v primerjavi z bencinskim modelom npr. do 150.000 km. Da ne bo potem kakšnih neljubih presenečenj v tem stilu:
http://www.zurnal24.si/brez-servisa-slika-ni-popolna-clanek-209670
Nakupna cena avtomobila in poraba namreč nista celotna zgodba.
Pa če dobiš te informacije, se priporočam, da jih deliš z nami.
Bom poskusil "stopiti" v stik z avtorjem članka, primerjava med stroški servisa za bencinsko izvedbo (905,6 €), plinsko izvedbo (1691,88 €) in diesel izvedbo (773,35 €) so po naših izkušnjah čisto mimo, sploh glede na 9 letne izkušnje vožnje različnih vozil na plin (več kot 10 različnih predelanih vozil), so bili stroški vzdrževanja minimalni. Tako da . . .
jurexy je napisal/-a:Živjo, odločam se za nakup Sanderota s serijsko vgrajenim plinom. Danes sem bil pri mehaniku, pa je rekel, da če nimam 1x tedensko kakšne daljše relacije (cca 40km v eno smer), da plin ni najboljša izbira, ker naj neko izgorevanje ne bi bilo pravilno in da se zaradi tega prižigajo lučke za nepravilno delovanje motorja.
Relacije imam po večini dobrih 20km v eno smer skoraj vsak dan, včasih tudi po 2x. Lahko kdo kaj več pove o tem, če je res kaj odvisno od relacij? Po možnosti, da ima še Sanderota na plin, pa da mal pove, če se obnese zadeva?
Thx
iziboy je napisal/-a:Tudi v Daciah, tako kot v Renaultih, je ''serijsko vgrajen plin'' zelo relativen izraz. Najbrz veš, da ne gre za tovarniško predelavo, ampak za pač predelavo novega vozila pri pooblaščenem monterju. Pri nas je pri vseh (oz vsaj pri veliki večini) tako. Ker Vovk iz Trebnjega ''skrbi'' za predelavo novih Renaultov, predvidevam da ima čez tudi Dacie. Pozanimaj se pri njemu.
cc09 je napisal/-a:iziboy je napisal/-a:Tudi v Daciah, tako kot v Renaultih, je ''serijsko vgrajen plin'' zelo relativen izraz. Najbrz veš, da ne gre za tovarniško predelavo, ampak za pač predelavo novega vozila pri pooblaščenem monterju. Pri nas je pri vseh (oz vsaj pri veliki večini) tako. Ker Vovk iz Trebnjega ''skrbi'' za predelavo novih Renaultov, predvidevam da ima čez tudi Dacie. Pozanimaj se pri njemu.
Ma dej ne bluzi, kakšen monter, to pride iz tovarne.
cc09 je napisal/-a:iziboy je napisal/-a:Tudi v Daciah, tako kot v Renaultih, je ''serijsko vgrajen plin'' zelo relativen izraz. Najbrz veš, da ne gre za tovarniško predelavo, ampak za pač predelavo novega vozila pri pooblaščenem monterju. Pri nas je pri vseh (oz vsaj pri veliki večini) tako. Ker Vovk iz Trebnjega ''skrbi'' za predelavo novih Renaultov, predvidevam da ima čez tudi Dacie. Pozanimaj se pri njemu.
Ma dej ne bluzi, kakšen monter, to pride iz tovarne.
cc09 je napisal/-a:Ti bluziš kolk si dolg in širok. Pejd na http://www.dacia.si in si poglej kateri modeli se nudijo s plinom in kateri ne. Tvoj kolega pa lahko kupi seveda kateregakoli bencinarja in ga da predelat kamorkoli, ali mu pa to naredi prodajalec, ampak to ni problem dacie, niti ne da dacia na to NOBENE garancije, ne glede na to kar prodajalec govori.
cc09 je napisal/-a:Lahko še stokrat preberem pa bo še zmeraj isto pisalo. Napisal si, da pri daciji plin ni tovarniški, kar ni res. Točno se ve kater je predelana tovarniško, ostale pa pač niso. Tudi za marsikatero drugo znamko so prodajalci sami predelovali, to se je zmeraj bolj klavrno končalo.
Sandero na plin je pa original. Renault pa dvomim da ima sploh kaj tovarniškega na plin.
cc09 je napisal/-a:Zakaj bi renault imel to na servisih, če se ti avti pri nas uradno ne prodajajo? Verjetno nimajo tudi opreme za servisirat južnoameriške ali pa kitajske renaulte. Skoraj vse znamke imajo tudi modele na plin, samo pri nas se jih bolj malo prodaja.
kar se renaulta tiče pa ima nova vozila na LPG .. vem za kangoo 1 in clio - poznam oba lastnika ...sramota je ta , da je bil kangoo kupljen pri nas ker so ga dali francozi za testnega in se je potem pri nas prodal...vendar na nobenem pooblaščenem renaultovem servisu nimajo delov in programa za to napravo , ki je noter vgrajena...
cc09 je napisal/-a:Tovarniško garancijo ti da lahko samo tovarna. Ne vem kako imajo te napol uradne predalave dogovorjene s tovarno, ampak po moje je to garancija uvoznika, ali pa celo samo prodajalca. Tudi če imajo kaj dogovorjeno s tovarno, bi se znalo zakomplicirat v kakšnem primeru, ko bi tovarna zamenjala uvoznika ali kaj podobnega. Ne vem kako bi japonski Subaru lahko jamčil za neko predalavo v Sloveniji, in kaj bi bilo s to garancijo, če bi recimo tega subaruja odpeljal v neko čisto x državo kjer se jim ne sanja o tem dogovoru. Po moje to delajo na lastno pest.
Pri daciji, oplu in fiatu je pa to nekaj drugega.
Zakaj bi renault imel to na servisih, če se ti avti pri nas uradno ne prodajajo? Verjetno nimajo tudi opreme za servisirat južnoameriške ali pa kitajske renaulte. Skoraj vse znamke imajo tudi modele na plin, samo pri nas se jih bolj malo prodaja.
BaduBadu je napisal/-a:Zdravo,
Imam Opel astro H, 2008 letnik, 1.6 mašina, 85 kw in 93.000 km, od tega na plinski napravi zavoli 27.000 km (stara leto in pol).
Do zdaj vse bp, tik pred drugim rednim servisom na 30.000 km pa se mi je pojavila ena težavica. Takoj zjutraj, ko avto prvič zažene in peljem tistih 500 m in tik preden prvič v tistem dnevu preklopi na plin mi v praznem teku kar naenkrat ugasne. Kot da bi ga izklopil. Potem se vozim cel dan okol, lahko ponovim vajo 100 x pa se nikoli več ne pojavi ta napaka. Tudi če avto na šihtu stoji cel dan. Ko avto ugasne, je še vedno na benzu.
Na rednem servisu za avto je bil pred kratkim, tako da je vse spucano, novi filtri itd. Mehankar mi je rekel, da mi morajo nastaviti v računalniku oz ko mi bodo na rednem plinskem servisu ponovno nastavili sistem, te težave ne bo več. Sicer ni nadležno in se niti ne pojavi vsak dan, ampak zrihtal pa bi ... Kaj menite, da je lahko?
lp in hvala za mnenje
cc09 je napisal/-a:No, potem je blo to pri subaruju uradno. So se pa na razne načine predelovali tudi opli (ko se še niso uradno prodajali), renaulti, menda tudi neke kie, pa tisti chryslerji...to je blo pa vse bolj tako.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov